اوباما در نطق خود به هیچ وجه واژه پیروزی را عنوان نکرد
نحوه تحولات این جنگ هم کاری کرد که به کار بردن واژه پیروزی ناممکن شود به طوری که حتی ژنرال پترائوس نیز هرگز واژه پیروزی را به کار نبرده است
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۷:۰۷
تيترآنلاين - باراک اوباما رئیس جمهور امریکا در نطق شب گذشته خود، پایان عملیات نظامی امریکا را عراق اعلام کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، این دومین باری بود که اوباما از کاخ سفید رسما نطقی خطاب به ملت امریکا ایراد می کرد.
پایان عملیات نظامی امریکا در عراق وعده تبلیغاتی بود که اوباما بران تاکید خاصی داشت.
رژیس سومیه نایب رئیس نشریه پاری مچ و کارشناس اوضاع عراق گفت مهمترین نکته ای که در نطق اوباما مشهود بود این بود که وی به هیچ وجه واژه پیروزی را عنوان نکرد.
در این جنگ هفت ساله سوالهای زیادی درباره پیروزی مطرح شد.
همه می پرسیدند پس از سقوط رژیم بغداد پس پیروزی چه پیش خواهد امد؟ همه متوجه شدند که در ان زمان یعنی در سال دوهزار وسه جرج بوش رئیس جمهور وقت امریکا هیچ برنامه ای برای دوران پس از سقوط صدام نداشت.
و به تدریج که خشونتها در عراق بالا گرفت مردم امریکا این پرسش را مطرح کردند که در این کشور چه می کنیم؟ نحوه تحولات این جنگ هم کاری کرد که به کار بردن واژه پیروزی ناممکن شود به طوری که حتی ژنرال پترائوس نیز هرگز واژه پیروزی را به
” در حقیقت امریکا به " سطح قابل قبول خشونت" و "سطح قابل قبول انسجام" در این کشور رسیده است که به خود اجازه می دهد نیروهایش را از این کشور خارج کند “
کار نبرده است.
این تحلیلگر افزود اما در عین حال نمی توان گفت که امریکا در این جنگ شکست خورده باشد.
در حقیقت امریکا به " سطح قابل قبول خشونت" و "سطح قابل قبول انسجام" در این کشور رسیده است که به خود اجازه می دهد نیروهایش را از این کشور خارج کند.
به گزارش واحد مركزي خبر، امریکاییها امیدوارند با ترک این کشور، نظامی که ایجاد شده دوام اورد و این وضع تصنعی که طی هفت سال اخیر ایجاد شده به وضعی طبیعی تبدیل شود و کشور از هم فرو نپاشد اما نباید فراموش کرد که این کشور هنوز دولت ندارد.
رژیس سومیه ادامه داد نکته قابل توجه دیگر در نطق اوباما این بود که وی از رئیس جمهور پیشین انتقاد خاصی به عمل نیاورد و حتی به نوعی روشهای وی را ستود.
این درحالی است در طول انتخابات و در دوران مبارزات انتخاباتی پیکان حملاتش صرفا متوجه بوش بود.
اوباما باید نشان دهد که قادر است اوضاع را در دست گیرد و این برای اماده سازی افکار عمومی در استانه انتخابات میاندوره ای سنا بسیار مفید واقع خواهد شد.
این تحلیلگر افزود در این جنگ ارتش امریکا بهای بسیار سنگینی پرداخته است.
این ارتش بیش از چهارهزار و چهارصد کشته داده است که این رقم بسیار بیشتر از شمار تلفات انفجار برجهای مرکز تجارت جهانی در نیویورک است.
علاوه بر ان این ارتش بیش از شصت هزار زخمی دارد و مجروحان نامشهود یعنی سربازانی که شوک روانی پیدا کرده اند نیز قربانیان این جنگ به شمار می روند.