جمله «عقد آنها را در آسمانها بستهاند» پذيرفته شده است!
هزينه اختلافات خانوادگي، افترا و طلاق ها براي اجتماع، دولت، اشخاص و خانواده ها بسيار سنگين است
تاريخ انتشار: شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۵۸
تيترآنلاين - رييس شعبه دوم حقوقي دادگستري شهرستان بجنورد، خانواده را جايگاه طبيعي حفظ سنتهاي ملي، مذهبي و نگهبان تمدن توصيف كرد.
به گزارش تيترآنلاين، علي نوروزي در گفت وگو با خبرنگار ايسنا با اشاره به اينكه بدون ترديد خانواده از بنيادي و ضروريترين نهادهاي اجتماعي است، افزود: قداست خانواده، اهميت و جايگاه آن ميطلبد تا در همه ابعاد عنايت ويژهاي به مسايل آن داشته باشيم.
وي با اشاره به اصل 21 قانون اساسي مبني بر اينكه حتما بايد يك دادگاه ويژه براي رسيدگي به امور خانواده وجود داشته باشد، ادامه داد: در بند سه از ماده 16 اعلاميه جهاني حقوق بشر نيز خانواده به عنوان عنصر اساسي و طبيعي اجتماع قلمداد شده و به آن حق دادهاند تا از حمايت دولت و اجتماع بهرهمند باشد.
وي اظهاركرد: بدون ترديد مهمترين گروه هر جامعه خانواده است پس بايد در حفظ و بقاي اين نهاد مقدس و بسيار اساسي وجهه همت گماشته شود.
اين مسوول با اشاره به اينكه مهمترين انتخاب در طول زندگي و عمر بشر انتخاب همسر است، خاطرنشان كرد: در همه منابع معتبر فقهي بحث كفائت يعني هم كف بودن از ضرورت هاي ازدواج قيد شده است.
وي يادآور شد: اغلب در منابع فقهي بر كفائت در اسلام و ايمان تاكيد شده يعني زوجين بايد در جهت ايمان و اسلام هم شان و متناسب باشند.
اين قاضي دادگستري گفت: جدا از بحث ايمان و اسلام كه نخستين ضرورت بوده، اگر زن و شوهر در ساير موارد و مصاديق تناسب داشته باشند ازدواج موفق و زندگي پايدار خواهد بود و هدف و فسلفه اي كه شارع مقدس در نظر گرفته محقق مي شود. ازدواجها، وصلتها و آشناييهايي را شاهديم كه بدون رعايت ضوابط انجام شده و دوامي ندارد.
وي خاطرنشان كرد: براي مثال ازدواج هاي اينترنتي يا خياباني را در عمل شاهديم كه دوام و عاقبت خوشي درپي نداشته و براي خود طرفين، خانواده و جامعه نيز هزينه ها، عواقب و پيامدهاي سويي را به همراه دارد.
نوروزي با اشاره به اين عبارت كه وقتي بنايي از پايبست درست بنا نشده دوامي هم ندارد، بيان كرد: برخي از علاقه ها و عشقها مانند آشنايي خياباني و اينترنتي كه بسيار دور از آداب، خارج از ضوابط و به صورت مخفيانه انجام شده مصداق همين عبارت است.
رييس شعبهي دوم حقوقي دادگستري شهرستان بجنورد افزود: جمله معروف عقد برخيها را در آسمان ها بستهاند، در معناي درست خود كاملا پذيرفته است يعني به اين معنا كه عقد دو طرفي را در آسمان مي بندند كه به طور نسبتا كامل با هم تناسب دارند.
نوروزي ادامه داد: با وجود آيه هاي قرآني و صحت و حقانيت كامل آن متاسفانه در عمل شاهديم كه خيلي از ازدواج ها نه تنها به صلاح و فلاح نرسيده بلكه عاقبت خوشي ندارد. ازدواجهاي بر پايه غلط به جنگ و دعوا و جاهاي باريك سوق داده ميشود به نحوي كه ميتوان گفت يك زندگي جهنمي براي طرفين درست شده كه هزينه هاي اجتماعي، اقتصادي، اتلاف وقت و هزينه هاي بسياري در بر دارد.
وي اظهاركرد: هزينه اختلافات خانوادگي، افترا و طلاق ها براي اجتماع، دولت، اشخاص و خانواده ها بسيار سنگين است و البته براي اولاد و بچه هاي طلاق كه به شدت از نظر شخصيتي، روحي، رواني، تحصيلي و غيره آسيب مي بينند.
نوروزي بيان كرد: مسووليت بچه هاي طلاق و صدمه هاي جبران ناپذير آن با كيست؟ به همين دلايل هر چقدر در حفظ و حمايت از نهاد خانواده و جلوگيري از فروپاشي آن قدم برداشته شود، زياد نيست.