راهبردهای بانک مرکزی برای غلبه بر بازار ارز موثر نیست
شایسته است اقدامی فوری جهت اصلاح تغییر رفتار مردم در نگهداری دارایی مالی و جذب منابع مالی از نظر بانک ها صورت گیرد
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۵۶
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: راهبردهای بانک مرکزی برای مقابله و غلبه بر بازار ارز موفق نبوده است. چرا که شاهد صفوف طولانی مردم در مقابل بانک ها جهت خرید ارز و سکه هستیم.
به گزارش پانا، هادی قوامی در نشست علنی چهارشنبه 23 آذر در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به شاخص های کلان اقتصاد کشور در سال 89 و 90 یادآور شد: چند سالی استکه شاخص های اقتصادی
” صفوف طولانی مردم برای خرید ارزمقابل بانکها از نظر فرهنگی آثار سوئی را بر جامعه می گذارد و اقدامی راهبردی و عملی محسوب نمی شود “
به صورت رسمی منتشر نشده است ولی یافته های غیر رسمی حکایت از رشد 5/5 درصدی در سال 89 دارد که نسبت به رشد 2 و 5/7 درصدی سال 88 (علی رغم رکود اقتصاد جهانی و منطقه ای ) از بهبود اوضاع اقتصادی در سال 89 حکایت دارد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولات پولی در هفت ماه گذشته سال 90 افزود: در هفت ماه گذشته سال 90 شاهد رشد 5/8 درصد نقدینگی در کشور بوده ایم که نسبت به زمان مشابه سال گذشته که حدود 2/11 درصد بوده است قابل قبول است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوسانات بازار ارز تأکید کرد: پس از ثبات طولانی در بازار ارز، از مهرماه گذشته این بازار دچار نوساناتی شده و بانک مرکزی
” اقداماتی که بانک مرکزی برای مقابله با نوسانات بازار ارزی در پیش گرفته است مؤثر نیست چرا که هر روز شاهد صفوف طولانی مردم در مقابل بانک ها هستیم “
نیزتلاشهایی برای رفع این نوسانات داشته است.
وی یادآور شد: از اردیبهشت 90 تاکنون بازار ارز دچار نوسان نرخ ارز شده است و با مشکل عدم فروش مقطعی توسط برخی صرافان و همچنین چند نرخی شدن بازار توسط افراد سودجو مواجه شده است .
قوامي با اشاره به مهمترین دلایل نا مطمئن بودن بازار ارز گفت: تشدید تحریم خارجی، محدودیت دسترسی به ابزار مالی بین المللی و شتاب در تورم داخلی پس از هدفمند شدن یارانه ها، افزایش تورم جهانی در مواد خام اولیه و مواد غذایی و همچنین رکود نسبی در بازار دارایی ومسکن از جمله مهمترین دلایل مشکل در بازار ارزی بوده است.
وي با اشاره به بسترهای اقتصادی کشورافزود: کسری انباشت ارزی و حساب جاری بدون نفت و همچنین رشد مصارف ارزی و تحریک انگیزه
” شایسته است اقدامی فوری جهت اصلاح تغییر رفتار مردم در نگهداری دارایی مالی و جذب منابع مالی از نظر بانک ها صورت گیرد.هرچند که در بودجه 90 ساز و کاری جهت فروش اوراق مشارکت اندیشیده بودیم که متأسفانه این راهکار با استقبال مردم مواجه نشد “
سفته بازی و تقویت تفکر سوداگری در بازار سکه طی چند ماه گذشته تشدید شده است.
نماینده مردم اسفراین در خانه ملت با ناکارآمد بودن راهبردهای بانک مرکزی تأکید کرد: اقداماتی که بانک مرکزی برای مقابله با نوسانات بازار ارزی در پیش گرفته است مؤثر نیست چرا که هر روز شاهد صفوف طولانی مردم در مقابل بانک ها هستیم .
وی تاکید کرد: صفوف طولانی مردم برای خرید ارزمقابل بانکها از نظر فرهنگی آثار سوئی را بر جامعه می گذارد و اقدامی راهبردی و عملی محسوب نمی شود.
قوامی با بیان اینکه پایدار شدن شکاف نرخ ارز رسمی و آزاد باعث هجوم مردم به بانکها می شود یادآور شد: بالا بودن تفاوت قیمت ارزی در بازاررسمی وآزاد منشأ تحریک بیشتری مردم برای هجوم به بانکها جهت خرید ارز دولتی وسکه با قیمت پایین تر می شود لذا تداوم ارائه بیشتر ارزدولتی باعث کاهش ذخایر ارزی و فروش آن با قیمت پایین و توزیع راند خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی
” از اردیبهشت 90 تاکنون بازار ارز دچار نوسان نرخ ارز شده است و با مشکل عدم فروش مقطعی توسط برخی صرافان و همچنین چند نرخی شدن بازار توسط افراد سودجو مواجه شده است “
با بیان توصیه هایی گفت: شایسته است اقدامی فوری جهت اصلاح تغییر رفتار مردم در نگهداری دارایی مالی و جذب منابع مالی از نظر بانک ها صورت گیرد.هرچند که در بودجه 90 ساز و کاری جهت فروش اوراق مشارکت اندیشیده بودیم که متأسفانه این راهکار با استقبال مردم مواجه نشد.
وی در ادامه افزود: از آنجایی که بودجه 91 تا یک ماه آینده تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود بهتر است که دولت دو سه هزار میلیارد تومان یارانه جهت فروش اوراق مشارکت پیش بینی کند تا بخش های خصوصی را جذب کند تا به این واسطه بتوانیم پروژه های نیمه کاره وزارت نیرو و راه را اجرایی کنیم.
قوامی همچنین با اشاره به لزوم تدبیر در ارائه راهکار جهت رونق برخی بازار گفت: عدم امکان بازخرید قبل از زمان مقررو اجازه افتتاح حساب جذاب 16 درصدی و انتشار اوراق مشارکت برای برخی بانک ها می تواند در جذب سرمایه خصوصی مؤثر باشد.