۲ |
کارشناس محیط زیست می گوید تعطيلي شهرهای بزرگ به خاطر آلودگی هوا نه یک راهکار بلکه از روي ناگزيري است.
صدرالدین علی پور کارشناس محیط زیست و مشاور معاون شهردار در این امر معتقد است تعطيل شدن شهر ها به خاطر آلودگی هوا راهكار نيست ولي وقتي شرايط به حدي مي رسد كه سيستم هاي تنفسي افراد آسيب پذير مي شود دولت مجبور به يك واكنش سريع است، از اين رو تعطيلي شهر از روي ناگزيري است.
وی توضیح می دهد: وقتي آلودگي هوا از انباشت آلودگي ها در يك محل به خاطر شرايط جغرافيايي، وجود كوه هاي مرتفع در اطراف شهر و كاهش دما اتفاق مي افتد تعطيلي شهر هيچ فايده اي بر كاهش آلودگي ها ندارد. تعطیلی به عنوان یک بهانه برای دور شدن از منبع های اصلی آلودگی است. علی پور در خانه ماندن را تنها برای محافظت افراد از ذرات معلق موثر می داند و می گوید: وقتی منشا آلودگی هوا منو اکسید کربن باشد به واسطه اینکه دامنه تاثیراتش زیاد است شاید فاصله گرفتن از منابع آلودگی که در این مورد خودرو ها هستند، زیاد فایده نداشته باشد. اما اگر منشا آلودگی ذرات معلق باشند این فاصله گرفتن می تواند بسیار موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه تولید کننده ۷۰ تا ۸۰ درصد آلودگی هوا از طریق منواکسد کربن خودرو ها هستند می گوید: ذرات معلق آلوده کننده هوا هم به وسیله سوخت های گازوئیلی تولید می شوند مثل بعضی از نیروگاهها و خودروهای سنگین.این کارشناس محیط زیست از تولید خودرو های استاندارد با معیار های جهانی، استاندارد بودن سوخت مصرفی، انجام معاینه فنی، به موقع خارج کردن خودروهای فرسوده از خیابان ها، توسعه حمل و نقل عمومی و آگاه کردن مردم به عنوان عواملی که باید برای رسیدن به هدف طرح جامع کاهش آلودگی هوا هم زمان اجرایی شوند نام برد اما به گفته وی متاسفانه عدم هماهنگی مسئولان و دستگاه ها در اجرایی شدن این عوامل باعث شده است که شهرهای ما همچنان با معضل آلودگی هوا مواجه باشند.