ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
20 May 2025, سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۲ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
افغانها به داروهای گیاهی بیش از طب مدرن باور دارند
یک دختر افغانی : اگر بارگران بوديم، رفتيم»؛ اما تلخ...
فعالیت آزادانه 3 میلیون افغانی غیرمجاز!
افغان‌ها و نرخ بيكاري ايران
مهمان نوازانی که به نژاد پرستی متهم شدند!
داخلی     آرشيو مقاله     جامعه
کد مطلب : 4440
۲
توصيه مطلب 
سکوت مسوولان درباره خبر ممنوعيت ورود اتباع افغان به پارك صفه شکست
سميه آخشي
با اين وجود هنوز واكنش‌ها به اين اقدام ادامه دارد. اين واكنش‌ها به آنجا رسيد كه برخي از اعضاي شبكه‌هاي اجتماعي صفحاتي براي حمايت از مهاجران افغان در ايران تشكيل دادند
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۶
سکوت مسوولان درباره خبر ممنوعيت ورود اتباع افغان به پارك صفه شکست
يك روز قبل از پايان تعطيلات نوروزي يك خبرگزاري محلي وابسته به شهرداري اصفهان خبري را منتشر كرد كه شايد خبرنگارش هم تصور نمي‌كرد در طول چند ساعت، به موضوع مهم و اصلي بيش از صدها سايت و شبكه اجتماعي در دنيا بدل شود.
خبر اين بود: «جلوگيري از ورود اتباع افغان به پارك كوهستاني صفه در اصفهان همزمان با روز سيزدهم فروردين و روز طبيعت در ايران.»
پارك صفه يكي از مهم‌ترين و شلوغ‌ترين تفرجگاه‌هاي مردم در اصفهان است. خبر جلوگيري از ورود اتباع افغان به اين پارك بسياري را با اين پرسش مواجه كرد كه دليل انجام اين اقدام از سوي مسوولان چه بوده كه در روز پاياني تعطيلات جشن جهاني نوروز و روز آشتي با طبيعت، اتباع افغان ساكن در ايران بايد از ورود به اين پارك محروم شوند؟
اين خبر تنها ساعتي پس از انتشار، در بسياري از شبكه‌هاي اجتماعي و وب‌سايت‌هاي خبري داخلي و خارجي منتشر شد و نظر‌هاي مختلفي با خود به همراه داشت. بسياري از اين برخورد تبعيض‌آميز با افغان‌هاي مقيم ايران اظهار نارضايتي و تعجب مي‌كردند و البته در اين ميان گروهي ديگر هم اين نوع برخورد را طبيعي مي‌دانستند.
با اوج گرفتن بحث‌ها پيرامون اين خبر برخي پايگاه‌هاي خبري اطلاع‌رساني افغانستان نيز آن را منعكس كرده و نسبت به آن واكنش نشان داده و انتقاد كردند.
سايت ايمنا (خبرگزاري شهرداري اصفهان) نيز كه منبع اصلي اين خبر بود در حالي كه خبر را عصر روز 12فروردين روي سايت خود گذاشته بود در روز سيزدهم خبر را از روي خروجي خود حذف كرد!
بر‌اساس خبر درج شده اين خبرگزاري، «احمدرضا شفيعي، مسوول كميته انتظامي ستاد تسهيلات سفر شهر اصفهان جلوگيري از ايجاد ناامني و به وجود آوردن بستري براي رفاه حال شهروندان را علت اصلي اين تصميم اعلام كرده بود. به گفته شفيعي حضور پررنگ افاغنه در سال‌هاي گذشته در پارك صفه مشهود بوده است و دليل اصلي جلوگيري از حضور آنان نيز در اين مكان همين امر بوده تا نظم و آرامش مردم بر هم نخورد.»
با اين حال اما پرسش اين است اين اقدام بر اساس چه آماري از ايجاد بي‌نظمي توسط افغان‌هاي مقيم اصفهان در سال‌هاي گذشته صورت گرفته است؟ آيا آمار و ارقامي از ايجاد مزاحمت و بروز مشكل توسط اين مهاجران و پناه‌جويان وجود دارد؟ و حتي در صورتي كه پاسخ به اين پرسش مثبت باشد، بايد پرسيد آيا مي‌شود بر اين اساس كليت يك اقليت ساكن در كشور را از رفتن به يك تفرجگاه منع كرد؟ و اساسا آيا اتباع افغان تنها عامل بي‌نظمي و سلب آرامش در روز سيزدهم فروردين در اصفهان بوده‌اند؟ 

خبر از اساس تكذيب شد
با جنجالي‌شدن اين خبر و دهان به دهان گشتن آن در اصفهان صحت اين اظهارنظر و علت اين تصميم را از محسن رنجبر، جانشين رييس ستاد تسهيلات سفر‌هاي نوروزي استان اصفهان جويا شديم. اما اين مقام مسوول با تعجب، از اين خبر اظهار بي‌اطلاعي كرد. به گفته محسن رنجبر، اين خبر از اساس اشتباه است و هيچ
” اگر منظور مسوولان جلوگيري از تكدي‌گري و كارهايي مانند آن بود نبايد براي اين كار ممنوعيت ورود اتباع يك كشور خاص را به جايي ممنوع كنند، چرا كه در ميان شهروندان كشور خودمان نيز افراد متكدي فراوان پيدا مي‌شود “
خبرگزاري داخلي و مسوولان از سوي ستاد تسهيلات سفر‌هاي نوروزي اين ادعا را نداشته‌اند. رنجبر به عنوان جانشين رييس ستاد تسهيلات سفر‌هاي نوروزي معترض است كه من به عنوان مسوول ارشد اين ستاد چنين اظهارنظري درباره افاغنه نكرده‌ام و
هر‌گونه خبري در اين رابطه را نيز تكذيب مي‌كنم. وي در پاسخ به اين سوال كه چگونه ممكن است مسوول كميته انتظامي ستاد تسهيلات سفر‌هاي نوروزي كه زير‌مجموعه شما محسوب مي‌شود اين اظهارنظر را كرده باشد و شما از آن بي‌اطلاع باشيد نيز اظهار بي‌اطلاعي مي‌كند. البته رنجبر در ادامه تاكيد كرد: «حتي در صورت صحت اين خبر منظور گوينده، اتباع بدون مجوز بوده‌اند كه در همه جاي دنيا نيز با اتباع بدون مجوز برخورد مي‌شود. در شهر اصفهان نيز بر اساس قانون موجود در جهان با اتباع بدون مجوز افغان نه تنها در پارك صفه كه در همه نقاط شهر و در همه زمان‌ها برخورد مي‌شود.»
همچنين برخي منابع در شهرداري اصفهان كه خواستند نام‌شان ذكر نشود، معتقدند اين محدوديت شامل افاغنه بدون مجوز تردد بوده ولي درباره اصل اين خبر آن را نه تاييد كردند و نه تكذيب. البته حتي با وجود اين اظهارنظرها باز هم بسياري معتقد هستند، نمي‌توان پذيرفت كه ورود كليت اتباع افغان به يك پارك شهري و تفرجگاه ممنوع اعلام شود، اين در حالي است كه در خبر اوليه منتشر شده هيچ اشاره‌اي نيز به اتباع بدون مجوز نشده بود.
همچنين احمدرضا شفيعي، مسوول كميته انتظامي ستاد تسهيلات سفر شهر اصفهان كه اين اظهارنظر بحث‌برانگيز به نقل از او منتشر شده بود نيز به‌رغم قول مساعد براي انجام گفت‌وگو در اين‌باره در دقايق پاياني روزگذشته تماس‌هاي مكرر خبرنگار «شرق» را بي‌پاسخ گذاشت. 

واكنش‌ها هنوز ادامه دارد
با اين وجود هنوز واكنش‌ها به اين اقدام ادامه دارد. اين واكنش‌ها به آنجا رسيد كه برخي از اعضاي شبكه‌هاي اجتماعي صفحاتي براي حمايت از مهاجران افغان در ايران تشكيل دادند. علاوه بر اين گروهي از فعالان اجتماعي اصفهان نيز با ايجاد صفحاتي در شبكه‌هاي اجتماعي و فرستادن اي‌ميل و پيامك به دوستان خود در شب قبل از روز سيزدهم فروردين از آنها خواسته بودند رفتن به صفه را به دليل اين اقدام تبعيض‌آميز تحريم كنند؛ اقدامي كه به گفته خودشان با استقبال بسياري از شهروندان نيز مواجه شد.
بررسي واكنش‌ها و نظرات پيرامون اين مبحث نشان مي‌دهد اين اقدام واكنش منفي بسياري از ايرانيان داخل و خارج از كشور را در پي داشته است. در همين حال يك شهروند اصفهاني نيز در اين‌باره به «شرق» مي‌گويد: «شنيدن اين‌گونه اعلام نظر‌ها شرم‌آور است. امروز مردم افغانستان در تمام كشور‌هاي دنيا مهاجرند و در هيچ كشوري چنين عمل تبعيض‌آميزي تا به حال در برابر مردم مهاجر صورت نگرفته است. اكثر مهاجران افغان در ايران مسلمانان شيعه‌اند و بيشترين‌شان روي اين علايق به اين كشور پناه آورده‌اند. چگونه چنين رفتاری در برابر برادران مسلمان و داراي تاريخ و فرهنگ مشترك روا ديده مي‌شود؟»يكي ديگر از شهروندان اصفهاني نيز در اين‌باره مي‌گويد: «اگر منظور مسوولان جلوگيري از تكدي‌گري و كارهايي مانند آن بود نبايد براي اين كار ممنوعيت ورود اتباع يك كشور خاص را به جايي ممنوع كنند، چرا كه در ميان شهروندان كشور خودمان نيز افراد متكدي فراوان پيدا مي‌شود.»
Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۰ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۴ نظر غيرقايل انتشار
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
یک پنجم جوانان زیر ۳۰ ساله ایران بیکارند
کارتی برای منفورترین جشن
هنوز شادی و تفریح را برای جوانان‌مان به رسمیت نمی‌شناسیم
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“