کتابهای کاغذی را به کتابهای دیجیتال ترجیح میدهم
یک قفسه پر از کتاب برای من یادآور کتاب هایی است که آن ها را مطالعه کردهام. یادآور بسیاری از واقعیات زندگی من و تجربیاتی که من بدون وجود این کتاب ها هرگز آنها را کسب نمیکردم
تاريخ انتشار: جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۸
اینگو شولتسه نویسنده نام آشنای آلمانی که آثاری همچون «داستانهای ساده» و «زندگی نو» را به رشته تحریر درآورده، در گفتوگویی از دلبستگی خود نسبت به کتابهای کاغذی سخن گفت.
این نویسنده 49 ساله در گفتوگو با خبرگزاری کشورش گفت: وقتی موضوع بر سر ادبیات و در مورد یک رمان یا یک کتاب شعر است که برای روزها و هفتهها همراه انسان است، برای من استفاده از دستگاههای کتابخوان دشوار است.
شولتسه در ادامه این مصاحبه به چند سوال دیگر نیز پاسخ داد.
از دیدگاه شما در دست گرفتن کتاب کاغذی دارای چه اهمیتی است؟ من 220 جعبه پر از کتابهای چاپی دارم. به همین دلیل در حال حاضر از این نظر اشباع شدهام و فقط برای مطالعه اشتیاق دارم؛ البته تنها مطالعه کتابهای کاغذی. فرانتس فومان داستانی با عنوان «کتاب کاغذی پاولو» نوشته که تمامی در مورد کتاب کاغذی است. برای من به شخصه هیچ چیز جای کتاب کاغذی را نمیگیرد ولی در این زمینه مکمل های مفید و مطلوبی وجود دارند.
تغییر در جهت دیجیتالی سازی برای مطالعه کتاب از چه ارزشی برخوردار است؟ مطالعه دیجیتالی در اسرع وقت امکان دسترسی به قارههای دیگر را که پیشتر بسیار دشوار بود فراهم میآورد. این مساله فوق العاده است. البته بستگی دارد که این مساله در مورد کالایی عمومی باشد. وقتی مساله ادبیات، یک رمان و یک کتاب شعر در میان است که برای روزها و یا هفتهها همراه انسان است، استفاده از دستگاههای کتابخوان دیجیتالی برای من امری طاقت فرساست. نمی دانم، شاید هم این سختی تنها به دلیل عادت کردن به مطالعه کتابهای کاغذی است. برای من بیش از هر چیز مساله بر سر محدودیت است. مطالعه دیجیتالی به شکل ثابت نیازمند استفاده از شبکه است که من به این کار نیازی ندارم چرا که بیش از حد موجب ایجاد مزاحمت برای من است.
برای شخص شما یک قفسه کتاب چه معنایی دارد و چه چیزی را تداعی می کند؟ خانه تنها مکانی نیست که صورتحسابها به آدرسش ارسال می شود. خانه مکانی است که در آن کتابها در انتظار ما هستند.
آیا برای یک قفسه لبریز از کتاب هنوز هم آینده ای متصور است؟ برای شخص من صد البته. یک قفسه پر از کتاب برای من یادآور کتاب هایی است که آن ها را مطالعه کردهام. یادآور بسیاری از واقعیات زندگی من و تجربیاتی که من بدون وجود این کتاب ها هرگز آنها را کسب نمیکردم.
اینگو شولتسه متولد 15 دسامبر 1962 در درسدن است. از جمله آثار این نویسنده می توان به «پرتقال ها و فرشته»، «شبی با بوریس»، «ارباب آگوستین» و «آدم و حوا» اشاره کرد.