ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
12 July 2025, شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴ , ۱۷ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو مقاله     سياست داخلي
کد مطلب : 2389
۰
توصيه مطلب 
پرواز لشکر جنّيان در سپهر سياست ايران!
نويسنده : فضل الله ياري
سياست در ايران چندوقتي است که ظرفيت عجيبي پيدا کرده است. ديگر نه‌تنها انسان‌هاي ناشناس مي‌توانند در اين فضا عرض اندام کنند، که لشکر جن و پري هم فرصت را مغتنم شمرده‌اند و خيمه‌اي در اين اردوگاه برپا کرده‌اند
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۴۵
پرواز لشکر جنّيان در سپهر سياست ايران!

سياست در ايران چندوقتي است که ظرفيت عجيبي پيدا کرده است. ديگر نه‌تنها انسان‌هاي ناشناس و کمتر شناخته‌شده‌اي مي‌توانند در اين فضا عرض اندام کنند، که لشکر جن و پري هم فرصت را مغتنم شمرده‌اند و خيمه‌اي در اين اردوگاه برپا کرده‌اند تا با عمليات محيرالعقولي هرچيز يا هرکسي را که خواستند به تسخير خود درآورند؛ اموري که در زمانه ما، تنها به مدد فيلم‌هاي انيميشن هاليوودي قابل تصوراست. سينما البته جاي خيال‌پردازي و داستان‌سرايي به واسطه تخيلات نويسندگان و کارگردانان و توليدکنندگان است؛ تخيلاتي که واسطه انتقال مفاهيم واقعي و حقيقي شده‌اند، اگرچه اين واقعيات و حقايق با هاله‌هايي از «فسون و فسانه» پوشانده شوند.

سياست اما در دوران مدرن، رسالت افسون‌زدايي را برعهده گرفته است و سياست‌مداران تنها با ابزارهايي واقعي سروکار دارند.

مردم، انتخابات، روابط داخلي و بين‌المللي، منافع ملي، جنگ، صلح، رايزني، چانه‌زني، بمب اتمي، انرژي هسته‌اي، هيروشيما، حلبچه، ميدان‌هاي تيان آن من، لوءلوء، التحرير، قذافي، بن‌لادن، اوباما، مبارک، علي‌عبدالله‌صالح و... همه و همه واسطه‌هايي هستند که در عرصه جهان نقش‌آفريني کرده و مي‌کنند، همه يا از جنس انسان‌اند يا اتفاق يا مکان ويا موقعيت. هيچ‌يک افسون و افسانه‌اي با خود ندارند (که حتي افسانه بن‌لادن هم در خانه‌اي در حوالي اسلام‌آباد رنگ واقعيت به خودگرفت.) 

در ايران ما، گويي بايد بر ‌اين‌همه واقعيت، چيزهاي ديگري هم افزوده شود تا کار به سرانجام برسد. پس به‌ناچار، هاله نور، معجزات عجيب و غريب، کرامات محيرالعقول، جادو و جنبل، رمل و اسطرلاب، علم جفر و غيب‌گويي، طلسم و... مانند جلوه‌هاي ويژه توليدات سينمايي، به فيلم مستند سياست در ايران اضافه مي‌شوند و در پايان ملغمه‌اي توليد مي‌شود که هم تماشاگر را به خنده مي‌اندازد و هم کارگردانان و بازيگران و عوامل توليد را مضحکه منتقدان موشکاف و کاربلد مي‌کند. اين واکنش‌ها اما تنها در دل اتفاق مي‌افتد، چنان‌که به هر دليلي هيچ نقد منسجم و درستي درباره اين فيلم سينمايي/ مستند/ انيميشن در دست نيست.

برگرديم به حوزه سياست داخلي. اين روزها اخبار بسياري از حضور رمالان و جن‌گيران و دعانويسان در اطراف چهره‌هاي سياسي به‌گوش مي‌رسد. جايي که بايد کارشناسان سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي حضور داشته باشند و با اعداد و ارقام و تحليل و تفسير و موشکافي به پديده‌ها بنگرند، گروهي تاس مي‌اندازند و ورد مي‌خوانند و فوت مي‌کنند و... .

بدون ترديد در تنها حوزه‌اي که اين موضوعات به‌کار نمي‌آيد، سياست است که علم واقعيت‌هاي موجود و موقعيت‌هاي مطلوب است. چه شده است که رايزني و يارگيري، جاي خود را به وردخواني و دعانويسي داده است؟ چه اتفاقي افتاده است که مذاکره بر سر منافع ملي و حتي حزبي به طلسم‌بستن و طلسم‌شکستن منجر شده است؟ چرا تحليل و تفسير حرکت‌هاي سياسي حريفان و رقيبان، به غيب‌گويي و بخت‌گشايي کشيده شده است؟

به نظر مي‌رسد ريشه‌هاي اين اتفاقات را بايد در رفتارهاي برخي از چهره‌هاي مرجع در حوزه‌هاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي جست‌وجو کرد. اگر وقتي فلان مسئول در عصر ديجيتال و در برابر دوربين‌هاي رسانه‌هاي جهان، از کراماتي سخن مي‌گويد که به عصر اوهام و جن و پري تعلق دارد، اگر زماني‌که گروهي پيروزي خود را در انتخابات مختلف به تحولات ماورايي و فوق بشري نسبت مي‌دادند و اگر آن هنگام که برخي از دوستان نادان براي برتر جلوه‌دادن شخصيت‌هاي کشور، معجزات پيامبران و ائمه را به آنان نسبت مي‌دادند، رسانه‌ها و مراجع سياسي و اجتماعي و مذهبي، فرصت نقد و نورافشاني پيدا مي‌کردند، اين‌همه خرافه و افسون در فضاي سياسي و اجتماعي کشور رشد نمي‌کرد و اين‌چنين بند بر دست و پاي تحولات نمي‌نهاد.

تحولات سياسي مانند همه حوزه‌هاي ديگر، بايد آن‌قدر شفاف باشند تا تحليل‌گران و رصدکنندگان، بي‌مزاحمت هيچ ابهام و ايهامي بتوانند واقعيت را دريابند و براساس آن تصميم بگيرند.

مرجع : روزنامه ابتكار
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“