عدهای با برقراری پیوندهایی میان دین و تکنولوژی کارکردهای مثبت و سازندهای از فضای مجازی ارائه داده و برخی آنرا به ابزاری برای سوء استفاده تبدیل کردهاند
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۳۲
عدهای با برقراری پیوندهایی میان دین و تکنولوژی کارکردهای مثبت و سازندهای از فضای مجازی ارائه داده و برخی آنرا به ابزاری برای سوء استفاده تبدیل کردهاند که در این رابطه مسئله استخاره با تلفنهای هوشمند شایسته تأمل است و به همین دلیل نظر برخی مراجع اعظام را جویا شده ایم.
به گزارش قدس انلاین شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان از محدث کاشانی و او نیز از مدخل منظوم محقق طوسی ساعاتی را برای استخاره نقل کرده که این امر نشان دهنده ضرورت درنظرگرفتن زمان مناسبی برای انجام استخاره است، اما این روزها با استفاده از سیستمهای الکترونیکی و اینترنتی در هر ساعت از شبانه روز می توانید استخاره بگیرد.
در این زمینه دیدگاه برخی مراجع اعظام تقلید را از دفاتر پاسخگویی آنها به پرسشهای شرعی جویا شده ایم:
دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی آیت الله نوری همدانی در پاسخ به پرسش مهر در رابطه با انجام استخاره های تلفنی، اینترنتی و به طور کلی سیستمهای هوشمند گفت: اگر استخاره کننده برای انجام این استخاره از قرآن یا تسبیح استفاده می کند، استخاره موثق است.
وی افزود: انجام استخاره ها و ارائه پاسخهای تصادفی که از قبل نوشته یا ضبط شده معتبر نیست. استخاره کننده باید برای فردی که درخواست کرده با استفاده از تسبیح یا قرآن استخاره را انجام دهد نه اینکه نتایج آن از قبل موجود باشد.
نماینده دفتر پاسخگویی به سؤالات آیت الله مکارم شیرازی نیز در این رابطه گفت: هم استخاره و هم فردی که استخاره را انجام می دهد باید از شرایط لازم برخوردار باشند.
دفتر پاسخگویی به سؤالات شرعی آیت الله وحید خراسانی یادآور شد: استخاره کننده در انجام استخاره بی اثر نیست، حال فرد استخاره کننده، با وضو بودن، رو به قبله بودن و خلوص وی در انجام استخاره مهم است. برخی ها هم با تفضل خداوند از آیات مطالبی را درمی یابند که سایرین نمی توانند. نمی توان گفت انجام این استخاره ها که از فرد استخاده کننده هیچ اطلاعاتی در دست نیست معتبر باشد.