ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
5 July 2025, شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۴ , ۱۰ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     كتاب و ادبيات
کد مطلب : 1631
۰
توصيه مطلب 
10 شخصيت برجسته‌ي ادبي جهان كه در سال 2010 درگذشتند
در سال 2010 جامعه‌ي ادبي جهان با چند تن از برجسته‌ترين فعالان خود براي هميشه خداحافظي كرد كه از آن جمله مي‌توان به نويسندگان بنامي چون «جي. دي. سلينجر» و «ژوزه ساراماگو» اشاره كرد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۸۹ ساعت ۲۱:۰۰
10 شخصيت برجسته‌ي ادبي جهان كه در سال 2010 درگذشتند
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني «كلمبيا تريبيون»، در سال 2010 جامعه‌ي ادبي جهان با چند تن از برجسته‌ترين فعالان خود براي هميشه خداحافظي كرد كه از آن جمله مي‌توان به نويسندگان بنامي چون «جي. دي. سلينجر» و «ژوزه ساراماگو» اشاره كرد.

«جروم ديويد سلينجر» نويسنده‌ي نامدار آمريكايي و خالق رمان معروف «ناتوردشت»، كه شهرتي جهاني براي وي به ارمغان آورد، در سال 2010 در سن 91 سالگي درگذشت.

رمان‌ «ناتوردشت» او به تمام زبان‌هاي زنده‌ي دنيا ترجمه شده و سالانه حدود 25 هزار نسخه در جهان فروش دارد. موفقيت «ناتور دشت» موجب شهرت فراوان اين نويسنده شد، اما او با گوشه‌نشيني از مردم دوري مي‌كرد تا حدي كه طي سه‌ دهه‌ي گذشته هيچ مصاحبه‌اي از وي در رسانه‌هاي جهان منتشر نشد.

از ديگر آثار مشهور او مي‌توان به «فراني و زويي»، «جنگل واژگون»، «يادداشت‌هاي شخصي يك سرباز» و «نغمه غمگين» اشاره كرد. علت مرگ وي كهولت سن اعلام شد.

از ديگر نويسندگان به‌نام جهان كه در سال گذشته‌ي ميلادي درگذشت، «ژوزه ساراماگو»ي پرتغالي بود كه رمان «كوري» او از شهرتي جهاني‌ برخوردار است.

وي كه در سال 1998 موفق به كسب نوبل ادبيات شد، اولين رمان خود را در سال 1947 به نام «كشور گناه» منتشر كرد، اما موفق نبودن اين كتاب موجب شد نويسندگي را كنار بگذارد، تا اين‌كه 35 سال پس از آن، در سال 1982، رمان «بالتازار و بلموندا» را نوشت كه ترجمه‌ي انگليسي آن شهرت فراواني برايش به همراه آورد.

از ديگر آثار اين نويسنده‌ي پرتغالي مي‌توان «غار»، «سال مرگ ريكادو»، «همه‌ي نام‌ها» را نام برد. وي در سن 87 سالگي در تاريخ 17 ژوئن 2010 (27خردادماه) دارفاني را وداع گفت.

«لوسيل كليفتون» شاعر و نويسنده‌اي آمريكايي بود كه در فوريه سال گذشته‌ي ميلادي در سن 73 سالگي درگذشت. وي اولين نويسنده‌اي بود كه دو كتاب شعرش به مرحله‌ي نهايي جايزه‌ي ادبي «پوليتزر» راه يافت. او هم‌چنين در سال 2000 جايزه‌ي شعر ملي را به خاطر يكي از مجموعه‌هاي شعرش دريافت كرد.

از ديگر شاعران درگذشته در سال 2010، «پيتر نويل فردريك پورتر»،‌ مشهور به «پيتر پورتر»، بود كه در سن 81 سالگي بدرود حيات گفت. اين شاعر استراليايي در طول عمرش جوايز ادبي بسياري به دست آورد كه از آن جمله مي‌توان به مدال طلايي «ملكه» سال 2002 و جايزه‌ي شعر كتاب سال 2009 اشاره كرد.

«فرانك كرمود»، منتقد آثار ادبي و بنيان‌گذار خانه‌ي منتقدان كتاب لندن، هم از ديگر چهره‌هاي ادبيات جهاني بود كه در سن 90 سالگي در سال گذشته فوت كرد. از آثار اين منتقد ادبي مي‌توان «مفهوم پايان»، «تصوير رمانتيك» و «زبان شكسپير» را نام برد. «كرمود» در سمت استاد ادبيات معاصر انگليسي در كالج لندن و دانشگاه كمريج تدريس مي‌كرد.

«برنارد كلاول»، برنده‌ي جايزه‌ي ادبي گنكور، از نويسندگان سرشناس ادبيات فرانسه بود كه در سن 87 سالگي در سال 2010 درگذشت.

«كلاول» كه اولين حرفه‌اش كار در نانوايي بود، اولين رمان خود را در سال 1956 با نام «كارگر شب» منتشر كرد. در پنج دهه‌ فعاليت ادبي بيش از 40 رمان نوشت كه معروف‌ترين آنها «ميوه‌هاي زمستاني» بود كه جايزه‌ي گنكور، معتبرترين دستاورد ادبيات فرانسه، را در سال 1968 برايش به ارمغان آورد.

«هاروي پكر»، نويسنده‌ي سري كتاب‌هاي كميك «امريكن اسپلندر»، نويسنده‌اي 70 ساله بود كه در سال گذشته ميلادي بدرود حيات گفت.

از ديگر چهره‌هاي ادبي كه در سال 2010 درگذشت، «اريك ولف‌ سگال» بود. اين نويسنده و فيلمنامه‌نويس آمريكايي بيشتر به خاطر نوشتن رمان پرفروش «داستان عشق» (1970) به شهرت رسيد.

«آي اگاوا» شاعر و نويسنده‌اي آمريكايي بود كه در سن 62 سالگي در سال گذشته‌ي ميلادي فوت كرد. نام اصلي اين زن شاعر «فلورانس آنتوني» بود كه جايزه‌ي كتاب ملي را به خاطر مجموعه اشعارش با نام «شر» از آن خود كرد.

از ديگر چهره‌هاي ادبي كه در سال 2010 درگذشت مي‌توان به «بلا آخمادولينا»، شاعر روسي، اشاره كرد. اين زن شاعر سرودن شعر را از نوجواني آغاز كرد و در سال 1962 اولين مجموعه‌ شعر خود را با عنوان «رشته» منتشر كرد. او از شاعران برجسته و صاحب سبك روسيه به‌شمار مي‌رفت كه بسياري از آثارش به زبان‌هاي گوناگون ترجمه شده است.

مجموعه اشعار «باغ» يكي از آثار منتشر شده‌ي اوست. اين شاعر روسي در ماه نوامبر سال 2010 بر اثر حمله‌ي قبلي دارفاني را وداع گفت.

«اسعد سعيد»، شاعر لبناني، هم از چهره‌هاي ادبي است كه در سال 2010 درگذشت. وي متولد سال 1922 شهر «الصرفند» لبنان بود و به عنوان يكي از اركان شعر عاميانه و مردمي در اين كشور شناخته مي‌شد.
مرجع : ايسنا
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
تغییر در حوزه‌ کتاب خیلی هم واقعیت ندارد
جهان ادبیات یکی از نابغه‌هایش را از دست داد
ترجمه منطق الطیر عطار در فرانسه، 21 هزار نسخه فروش رفته است
سرانه‌ی پایین مطالعه و خلاء مدیریت فرهنگی
تنهایی مترجم صدسال تنهایی
اداره کتاب مسوولیت‌های متعددی جز ممیزی دارد
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“