یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیمات نا صحیح بانک مرکزی در کاهش نرخ سود سپرده ها گفت: این تصمیم آثار منفی بسیاری داشته و مسولان نباید با قوانین کلی اقتصاد بجنگند.
به گزارش تيترآنلاين، فرهاد خرمی در گفت و گو با پانا با اشاره به تصمیم بانک مرکزی برای افزایش دوباره نرخ سود سپرده ها، اظهار داشت: تصمیمات لحظه ای و غیر کارشناسی، بدون استفاده از نظرات بزرگان اقتصاد نتیجه ای جز عقب نشینی در آن تصمیم ندارد.
وی آثار منفی کاهش نرخ سود سپرده ها در دو ماه گذشته را زیان بار دانست و تصریح کرد: مهمترین اثر منفی آن تخریب چهره بانک مرکزی نزد مردم و ایجاد بی اعتمادی به تصمیمات این بانک است.
این کارشناس اقتصادی التهاب در بازار ارز، طلا و بورس را ناشی از کاهش نرخ سود سپردهها دانست و افزود: بانک مرکزی برای کنترل بازار طلا و ارز مجبور شد به ذخایر خود چوب حراج بزند و به این وسیله موج نقدینگی در بازار را کنترل کند.
وی اقدام بانک مرکزی برای عرضه طلا و ارز به بازار را بدون توجیه اقتصادی و ساده اندیشی دانست و خاطر نشان کرد: چرا باید با کاهش نرخ سود سپرده ها نقدینگی را از بانکها به سوی بازار سرازیر کرد که به دنبال آن اینهمه آثار منفی ایجاد شود.
خرمی اظهار داشت: در همان روزهای ابتدایی اخذ این تصمیم، کارشناسان اقتصادی از خروج نقدینگی از بانکها و التهاب بازار خبر دادند اما مسوولان بانک مرکزی بر اجرای تصمیم خود پا فشاری کردند و اکنون که آثار منفی آن مشخص شد کسی مسولیت نتایج را بر عهده نمی گیرد.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره بخشی از تحقیقات خود درباره تورم در ایران گفت: بر اساس این تحقیقات در 30 سال گذشته میانگین تورم بیش از 20 درصد است، پس چطور می توان انتظار داشت افراد پولشان را در بانکی که سود کمتر از تورم می دهد بگذارند.
وی افزود: نرخ سود بانکی باید حداقل برابر با نرخ تورم باشد تا مردم نگران کاهش ارزش پولشان در بانک نباشند.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۰۳-۱۴ ۱۲:۴۹:۰۸
مسئولان ما كه خوب مي جنگند منتهي مي دونم چرا به نتيجه نمي رسند! (2833)