آزمون دكترا شايد آخرين حلقه آزمونهاي ارتقاي تحصيلي در كشور باشد اما نحوه برگزاري اين آزمونها و گلايههاي داوطلبان هم موضوعي است كه اگر جزء اصل آزمون نباشد، حاشيه آن است
تيترآنلاين - آزمون دكترا شايد آخرين حلقه آزمونهاي ارتقاي تحصيلي در كشور باشد اما نحوه برگزاري اين آزمونها و گلايههاي داوطلبان هم موضوعي است كه اگر جزء اصل آزمون نباشد، حاشيه آن است؛ حاشيههايي كه گاهي از متن آزمون مهمتر ميشود. وقتي در كشوري كه هنوز تب و تاب مدرك در آن نخوابيده است، افرادي ميخواهند آزمون دكترا دهند، به نظر كار بسيار سخت و پر استرسي است چرا كه به مانند ساير آزمونها شركت كننده بسيار زياد و برعكس پذيرش بسيار كم است.
وجود ناهمگوني در دانشگاهها در مقطع دكتري به عنوان مشكل عمده است. دانشگاههاي مختلف برنامههاي زمانبندي شده مشخصي ندارند و هر سال زمان ثبتنام و آزمونهايشان تغيير ميكند. مسئله عدم معرفي منابع براي آزمون دكترا يك مشكل است؛ متأسفانه شركت كنندگان بايد تعداد زيادي كتاب و مقاله بخوانند آن هم براي هر دانشگاهي،
در اين حال مسئولان وزارت علوم از تغییرات در نحوه پذیرش دانشجوی دکتری بوسیله برگزاری آزمون عمومی و سراسری خبر داده اند و روسای دانشگاهها معتقدند تغییری که باعث رعایت عدالت آموزشی شود مورد تایید آنها است. به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین سرورالدین رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتگو با مهر با اشاره به این تغییرات یادآور شد: تغییر در نحوه پذیرش دوره دکتری در صورت تصویب به صورت دو مرحله ای خواهد بود.
وی اضافه کرد: آزمون عمومی به صورت سراسری برگزار می شود. پس از آن داوطلبان چند برابر ظرفیت به دانشگاهها معرفی و با بررسی دانشگاهها انتخاب می شوند. این آزمون اولیه عمومی امتحان زبان نیست اما احتمال دارد با آزمون زبان یکی باشد و یا اینکه به صورت جداگانه برگزار شود.
حسین نادری منش معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در همین زمینه گفت: در حال برنامه ریزی برای تغییر در نحوه پذیرش دانشجو در دوره دکتری هستیم و ممکن است این شیوه برای سال آینده تحصیلی اجرایی شود.
رئیس دانشگاه بوعلی همدان: نقش اساتید در گزینش دانشجوی دکتری کمرنگ می شود
محمدعلی زلفی گلی رئیس دانشگاه بوعلی همدان معتقد است نقش اساتید در گزینش دانشجوی دکتری به دنبال برگزاری آزمون عمومی دکتری و حذف آزمون کتبی دانشگاهها کمرنگ می شود و گفت: یکی از آسیبهای برگزاری آزمون عمومی دکتری کمرنگ شدن نقش اساتید در گزینش دانشجو است.
زلفی گل به مهر گفت: با برگزاری آزمون عمومی دکتری همکاری استاد با دانشجوی دکتری که از شناخت خوبی نسبت به آن برخوردار نیست همراه می شود که این این امر همکاری را به حالت اجباری تبدیل می کند. در این صورت ممکن است انگیزه دانشجو برای پایان نامه کاهش یابد و علاقه چندانی به موضوع پایان نامه نداشته باشد.
وی تأکید کرد: البته برگزاری آزمون عمومی دکترا و حذف تخصصی آن موجب حذف رانت و پارتی بازی و ایجاد عدالت در دانشگاهها خواهد شد.
رئیس دانشگاه کاشان: تغییرات آزمون دکتری موجب رفع تبعیض در امر پذیرش می شود
سید جواد ساداتی نژاد - رئیس دانشگاه کاشان به مهر گفت: برگزاری آزمون دکتری به طور عمومی در دانشگاههای سراسر کشور موجب رفع تبعیض در امر پذیرش می شود و آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، عملکرد دانشگاهها در امر پذیرش دانشجوی دکترا است چرا که بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد نگرانی عدم پذیرش در دانشگاههای مطرح کشور را دارند.
وی با بیان اینکه برخی داوطلبان مقطع دکتری معتقدند در دانشگاههای بزرگ و مطرح کشور پذیرش دانشجو با بی عدالتی صورت می گیرد، ادامه داد: برخی دانشگاهها دانشجویان خود را برای تحصیل در مقطع دکتری در اولویت قرار می دهند که این اقدام ممکن است به طور ناخودآگاه صورت گیرد.
رئیس دانشگاه الزهرا (س): استقلال دانشگاهها خدشه دار نشود
دکتر محبوبه مباشری - رئیس دانشگاه الزهرا (س) معتقد است آزمون سراسری برای پذیرش دوره های تحصیلات تکمیلی دکتری می تواند جنبه های مثبت و منفی توامان به همراه داشته باشد اما بهتر است استقلال دانشگاهها در این زمینه حفظ شود.
وی افزود: واگذاری دوره های تحصیلات تکمیلی دکتری می تواند جنبه های مثبت و منفی توامان داشته باشد. مباشری اظهار داشت: البته می توان استقلال دانشگاهها را در پذیرش دانشجوی دکتری حفظ کرد و چارچوب و ضوابطی برای نحوه طراحی سئوال تدوین کرد و با نظارت بر آزمونهای دانشگاهها از آسیب پذیرش اختصاصی جلوگیری کرد.
رئیس دانشگاه اراک: عدالت برقرار می شود
ملک سلیمانی مهرنجانی - رئیس دانشگاه اراک تغییر در نحوه پذیرش دانشجوی دکتری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ایجاد آزمون عمومی برای پذیرش دوره دکتری موجب برقراری عدالت در سطح دانشگاهها می شود.
وی با بیان اینکه در این صورت داوطلبان با شرایط یکسان مورد آزمایش قرار می گیرند افزود: آزمون عمومی قطعا با استقبال و مشارکت دانشگاهها مواجه خواهد شد.
رئیس دانشگاه ارومیه: جوانان به آینده امیدوار میشوند
حسن صدقی گمچه - رئیس دانشگاه ارومیه گفت: پذیرش سراسری در آزمون دکتری به عدالت آموزشی منجر می شود و در عین حال استقلال دانشگاهها را نیز نقض نمی کند. تغییر در آزمون پذیرش در دوره دکتری به صورت سراسری مثبت است چرا که باعث می شود عدالت برقرار شود.
وی اضافه کرد: دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد با محیط دانشگاه و اساتید آشنا می شوند و تحت تاثیر نگرش های خاص در دانشگاه قرار می گیرند اما با آزمون سراسری همه دانشجویان فرصت خواهند داشت در یک دانشگاه دیگر به تحصیل ادامه دهند.
صدقی اظهار داشت: اگر شرایط یکسانی برای همه فراهم شود جوانان نسبت به آینده خود امیدوار می شوند.
رئیس دانشگاه ارومیه در خصوص استقلال دانشگاهها در شیوه پیشین پذیرش دانشجو گفت: این موضوع به هیچ عنوان استقلال دانشگاهها را خدشه دار نمی کند چرا اگر دانشجویی شاگرد اول یک دانشگاه باشد هم می تواند در هر دانشگاه دیگری به ادامه تحصیل بپردازد و پس از فارغ التحصیلی هم به همان دانشگاه برگردد پس منافاتی با این موضوع ندارد.
وی یادآور شد: این فرصت برای دانشگاهها و دانشجویان خوب فراهم می شود که در این حوزه گردش پیدا کنند و نخبگان می توانند در هر جایی که امکان تحصیل داشته باشند، ادامه دهند که برای دانشگاهها نیز مفید خواهد بود.
صدقی خاطرنشان کرد: برگزاری آزمون سراسری برای دوره های دکتری علاوه بر عادلانه کردن آموزش به دسترسی بهتر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد هم منجر می شود چرا که منابع مشخصی ارائه می شود و منابع و مآخذ هم روشن و مشخص می شود.
رئیس دانشگاه اصفهان: آزمون دکتری ساماندهی می خواهد
محمدحسین رامشت - رئیس دانشگاه اصفهان معتقد است برگزاری آزمون دکتری نیاز به ساماندهی دارد و دو مرحله ای شدن آن به ارزیابی بهتر توان علمی شرکت کنندگان می انجامد.
وی افزود: تجارب نشان می دهد که پیش زمینه برای آزمون دکتری بسیار مهم است. با دو مرحله ای شدن آزمون دکتری، داوطلبان می توانند در مرحله اول امتیازات لازم را کسب کنند و از سوی دیگر با آمادگی وارد آزمون مرحله بعدی شوند.
رامشت اظهار داشت: در حال حاضر تعداد آزمون های دکتری هر روز بیشتر می شود و افرادی نیز بدون آمادگی در این آزمون تنها به صرف ارزیابی خود شرکت می کنند که این مسئله باعث افزایش زحمت برای اجرا کنندگان آزمون می شود.
رئیس دانشگاه اصفهان اظهار داشت: برگزاری آزمون دکتری از سوی یک سازمان واحد مانند سازمان سنجش می تواند ساماندهی آزمون دکتری کمک کند.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه: آزمون سراسری مانع گزینش اصلح میشود
دکتر محمد مهدی خدایی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با تاکید بر لزوم ایجاد استاد محوری برای پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاهها گفت: در آزمون دکتری به طور عمومی ممکن است انتخاب اصلح صورت نگیرد.
وی یادآور شد: در روش استاد محور، استاد با شناخت بهتری که از دانشجو دارد می تواند دانشجویان بهتری را از لحاظ بار علمی برای مقطع دکتری انتخاب کند که این روش همان شیوه غیر متمرکز پذیرش دانشجوی دکتری است. آزمون دکتری چنانچه به صورت متمرکز و عمومی برگزار شود ضمن اینکه مسئله عدالت قطعا رعایت می شود اما ممکن است انتخاب اصلح به درستی به انجام نرسد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین: کنکورسراسری مشکل را حل میکند
عبدالعلی آل بویه رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین گفت: در حال حاضر دانشجویان برای ورود به مقطع دکتری در دانشگاههای معتبر با اعمال نظر مواجهند بنابراین برگزاری آزمون سراسری دکتری می تواند این مشکل را رفع کند.
وی گفت: اغلب دانشگاهها دانشجویان خود را به دلیل شناخت بهتر برای مقطع دکتری جذب می کنند و به طور کل با تبعیض در پذیرش دانشجو برای مقطع دکتری مواجه هستیم. اگر آزمون دکتری به صورت عمومی برگزار شود اما پذیرش نهایی را دانشگاهها انجام دهند مشکلات حاضر در امر پذیرش دانشجو مرتفع خواهد شد.
به نظر می رسد دغدغه های روسای دانشگاهها در هر بخش از نحوه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به شکل خاصی بروز می کند اما در نهایت همگان اتفاق نظر دارند که عدالت آموزشی با برقراری آزمون اولیه به صورت عمومی بیشتر رعایت خواهد شد.
از سوی دیگر بحران ورود به تحصیلات تکمیلی در کشور در حال افزایش است و موجب شده است به دلیل ظرفیت های محدود دانشگاهها در دوره های تحصیلی تکمیلی، موجی برای خروج از کشور و تحصیل در دوره های دکتری ایجاد شود که لازم است مسئولان این موضوع را با دقت بیشتری بررسی کنند.
نظرات بينندگان: ۷۶ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۲ نظر غيرقايل انتشار
تینا
۱۳۸۹-۰۲-۰۲ ۱۸:۵۰:۱۱
با سراسری شدن آزمون کاملا موافقم. با این روش دیگر پارتی بازی نمیشود و حق به حق دار میرسد. (232)
مطمئنا شرایط بهتر میشود. در خصوص مرحله دوم که به احتمال قوی مصاحبه است نیز باید سوالات استانداردی در اختیار اساتید قرار گیرد تا از پرسشهای بی ارتباط با موضوع تخصصی جلوگیری شود. (235)
من امسال ازمون دکتری سیاست گذاری علم وفناوری تربیت مدرس را امتحان دادم در امتحان امار وروش تحقیق 2سوال تکراری سال87 دقیقا با همان اعداد بود به مسولین اطلاع رسانی کردم که هرکس این دوسال را از سایت فلان خریداری کرده بوده خیلی برد کرده چرا سوال تکراری میدهید هنوز پاسخی ندادند با ازمون سراسری ازاین مشکلات نخواهیم داشت (243)
من با برگزاری ازمون به صورت متمرکز موافقم.زیرا هم یک فرصت دوباره داده میشود وهم امکان پارتی بازی در گزینش کم میشود وانتخاب اصلح در این حالت صورت میگیرد. (260)
بسیار طرح عالی است چون تا کنون تقریبا 90درصد پذیرش ها داخلی بوده و دیگر کسی امید به اینکه در دانشگاهی دیگر پذیرش شود را نداشت اما با این روش اصلح تر و کسی که از نظر علمی بالاتر است پذیرفته می شود. (264)
از ما که فارغ التحصیل 80 هستیم و ضربه پارتی بازی را چندین بار خوردیم و دیگر از ادامه تحصیل منصرف شده ایم گذشت ولی اگر مثل حالت کارشناسی ارشد باشد و اصلا پارتی بازی نباشد و تبصره و قانون اضافه نکنند بسیار عالی است (269)
متمرکز کردن آزمون دکترا احمقانه ترین روش پذیرش دانشجوی دکتراست. این نوع پذیرش رو تو هیج جای این کره خاکی پیدا نمی کنید. حقا که ایرانی و جهان سومی هستیم. (272)
اگه میخواید عدالت رو تو مقطع تحصیلات تکمیلی برقرار کنید حتما این کار رو بکنید. اینجوری بچه های شهرستانی انگیزه بیشتری برای قبولی در دانشگاه های تهران دارند (324)
عدالت بیانگر شرایط یکسان برای همه است. همه منابع آزمون دانشگاه های مختلف را می دانند. پس همه می توانند در امتحان عادلانه شرکت کنند و با ارئه رزومه قوی وارد مقطع دکتری شوند. حال با سراسری شدن بازی شانس ایجاد می شود. چه کسی طراح است و چه منبعی را می داند؟ بله دکتری فلسفه علم را می خواهد و عدالت یعنی پذیرش آن و نه چند تست که با ان شخص را سنجید و باز بحث گزینش در دانشگاه مطرح شود. این بازی برای بیان عدالت شاید زیاد از لحاظ مفهوم مناسب نباشد و تنها با اینده عده ای بازی شود. ای کاش بجای تنوع در شکل به دنبال تنوع و بهبود در محتوای عمل باشیم. (375)
به نظر من حتی مصاحبه هم باید از دست استادان خارج بشه. چون در شرایط کنونی هم که دانشگاه ها خودشون آزمون کتبی برگزار می کنند. تحصیلات تکمیلی هر دانشگاه روی آزمون های کتبی نظارت شدیدی داره. اما توی مصاحبه هست که حق خوری و اجحاف میشه چون نظارت شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه کمتره. اگه طرح سراسری اجرا بشه اما مصاحبه هنوز دست استادان باشه. وضعیت تغییر چندانی نخواهد کرد (389)
این شیوه رو پیاده کنید تا 10 سال دیگه دوباره بشه مثل لیسانس.اخه سرخود کار کردن که باعث پیشرفت و عدالت نمیشه. اول بررسی کنید که در کجای دنیا آزمون سراسری دکترا برگزار میشه؟؟؟ در دکترا هم می خواهید دانشجوی تستی تحویل دانشگاه ها بدین. دوباره دانشجو بشینه تست بزنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ هدف کارشانسی ارشد چیه؟؟؟ جز تقویت پژوهش محوری در دانشجو؟؟؟؟ اینکه دوباره می شه آموزش محوری و تئوری بودن صرف داوطلب (392)
آقا این کار اگه درست انجام بشه و بتونن پارتی بازیرو توی مصاحبه هم به صفر برسونن خیلی عالی میشه
امیدوارم فقط یک حرف نباشه و زودتر جزییات اعلام کنن تا ما خودمونو آماده کنیم
به نظرم اینای که مخالفن اونای هستن که می خواند مفت و فقط از طریق ...
دکتر بشن (399)
بهترین تصمیم برای اجرای عدالت و امید جهت کسب دکترا همین برگزاری آزمون سراسری می باشد و افراد مخالف طرح بدانند که حق خیلی از بچه های زحمت کش در جذب بدون آزمون پایما ل می شود . (446)
اگر سراسری بشه عالیه ولی آیا مصاحبه هم سراسری میشه؟
منابع دقیق اعلام میشه؟
تو رشته ما که فقط یه دانشگاه دکتری داره چی میشه؟
همه رشته ها آزمون سراسری میشه؟
رشته من تربیت بدنی
گرایش آسیب شناسی
اگه ممکنه جواب سوالای منو بدید ممنونم (454)
جواد آقا که این کار رو فقط به استناد اینکه در هیچ جای کره خاکی انجام نمیشه احمقانه می دونید ، شما شخصاً جواب این همه متقاضی آزمون دکتری را که به خاطر بی عدالتی نمی تونن وارد دانشگاه بشن چی می خواهید بدهید؟ فقط انتقاد که سازنده نیست اگه فکر می کنی که خیلی کله ات کار می کند یه طرحی بده واسه اینکه نقص بی عدالتی مرتفع بشه (503)
کسانی که برگزاری آزمون سراسری را باعث عادلانه تر شدن آن میدانند بهتر است به این سوال پاسخ بدهند که طراح سوال چه کسی خواهد بود به نظرم اکثر اظهار نظرها از روی اغراض شخصی صورت گرفته سالهاست که آزمون کارشناسی ارشد به شکل سراسری انجام میشه آیا در این سالها دانشگاههای برتر که طراحان سوالها رو دارن برنده نبودن. برای نمونه امسال یک کتاب جدید با 6 سوال به منابع آزمون ارشد اضافه شد که فقط شاگردان طراح سوال از اون خبر داشتن. (553)
آنچه که تو این چند سال مشخص بود ناعدالتی های گسترده ای بود که در بعضی از دانشگاه های مادر از جمله دانشگاه تهران و بهشتی که 50 درصد امتیاز رو به مصاحبه تخصیص می دادند صورت می پذیرفت یعنی حتی اگر فرد حائز رتبه 1 علمی هم می شد باز در مصاحبه رد می شد. نقطه مقابلش دانشگاه علامه طباطبایی بود که امتیاز آزمون مصاحبه 20 درصد بود. به نظر من هر دوی این درصد ها افراط و تفریط بود الان هم سوالی که مطرح میشه اینکه که در صورت جامع شدن آزمون دکترا چند درصد آزمون کتبی است و چند درصد مصاحبه؟ ضمن اینکه در ورای این تصمیم با یک تحلیل ساده محتوا از اظهار نظرهای مسئولین رده بالای کشور مبنی بر اسلامی کردن و گزینش اساتید انقلابی می شه راحت فهمید که ظاهرا مسئولین می خوان معیارهای خاص خودشون رو هم لحاظ کنن چون با سیستم قبلی این امکان مقدور نبود حالا باید بود و دید و منتظر ماند که چه کار می کنند؟ (580)
واقعا متاسم. آخه الان خبر میدین!منابع آزمونتون کو؟ بازم تست!!؟ این کارا رو حداقل دو سه سال قبل به اون بدبختی که می خواد آزمون بده خبر می دن تا بدونه چه غلطی بکنه!
منابعی که توی ارشد تدریس می شه واسه همه دانشگاهها یکسان نیست.چیو می خواین هماهنگ کنین آخه!!! (587)
سلام خدا وکیلی چند سال است با رتبه بالا نمیتونیم از مرز مصاحبه آقایون که یه مشت درگیر هستند رد شویم. این کجای عدالت است که نظرات بی پایه و اساسه یه مشت استاد دگم رو باید پذیرفت (596)
من فکر میکنم این شیوه جدید هم اشکالات زیادی دارد با توجه به تشریحی بودن ازمون اساتید از دیدگاههای علمی متمایزی برخوردارند که در ارزیابی پاسخ سوالات تاثیر قطعی دارد و خواهد داشت ان وقت به نوعی کسب نمره قبولی در ازمون کاملا به یک امر شانسی تبدیل می شود (602)
حل این مساله خیلی ساده است
ببینید به جای تبدیل کردن ازمون دکتری به بازی شانس
یه راه خدا پسند وجود داره ببینید میشه نسبت مصاحبه رو کم کرد مثلا مصاحبه فقط 15 درصد از ازمون دکتری رو تشکیل بده (603)
به نظر من همین شیوه مرسوم اصلاح بشه خیلی بهتره برای مثال:
1-امنیت کافی در جهت لو نرفتن سوال.
2- خیال داوطلبان از جهت تصحیح عادلانه پاسخنامه ها راحت باشد.
3-مصاحبه کاملا پارامتری باشد. (693)
سلام.چرا ما هميشه ميخوايم كار و پيچيده كنيم؟اين كنكور واقعا چيه كه فقط تو كشور ما انقدر آب و تاب داره.فقط تو مقطع دكترا شرايط كمي بهتر بود كه دارن اونم خرابش ميكنن.بابا مگه جووناي مملكت ما تا حالا كم چوب كنكور و خوردن؟به جاي اينكه به فكر حذف كنكور تو همه مقاطع باشيد تازه ميخوايد اون و به مقاطع بالاتر هم بكشونيد؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (695)
با برگزاری آزمون سراسری دکترا، تقلب و همچنین حق خوری برطرف میگردد. بنابراین دوستان گرامی اگر فکر میکنند که خیلی با سواد هستند، میتوانند در یک آزمون سراسری نیز پیروز شوند. پس از رقابت سالم نترسید و از رقابت ناسالم پرهیز کنید. (697)
آقای احسان
من تجربه ازمون را دارم و فقط به این خاطر پذیرفته نشدم که در ارزیابی این که کدام استاد چه سوالی را تصحیح می کند دچار اشتباه شدم بینش علمی اساتید
در ارزیابی پاسخ ها بسیار موثر است من که دانشجوی دانشگاه تهران بودم به این خاطر رد شدم
حالا تصور کنید که دیدگاه علمی طراحان سوال مشخص نباشد ازمون کاملا به بازی شانس تبدیل می شود (713)
و یک اشتباه فاحش است شما رو به خدا من دو بار
تا حالا تو مصاحبه رد شدم ولی انصافا هیچ مقاله پژوهشی نداشتم خب ناراحتم نیستم چون کسی که میخواد وارد دوره دکتری مثلا دانشگاه شریف یا علامه شه فقط با یه ازمون فرمالیته سراسری این کجاش عدالته ؟؟؟؟ (714)
از وقتي من چشم باز كردم مي شنوم دارن كنكور ورود به دانشگاه رو حذف مي كنن اما حالا اومدن دكترا رو هم سراسري كردن. فكر مي كنم كلا سيستم تناقض داره چرا يه تصميم اصولي نمي گيرين ما رو راحت كنين. در سيستم قبلي حق خوري بود و من خودم يه نمونه از اونام كه حقم ضايع شده ولي كنكور هم چاره ساز نيست اصلاح روش قبلي با نظارت خيلي بهتر مي باشد. (715)
سراسري شدن خوبه ولي آقا يه ظرفيتي كه اعلام مي كنيد كلا پذيرش كنيد
انصافا تبعيض انگيزه ها رو كاهش داده
اميدوارم با سراسري شدن اين تبعيض از بين بره
و مسئولان ببينند كه من ارشد تموم زندگي رو برا درسم گذاشتم پس اگه سراسري ميشه بازم مسئولين توجه كنن كه در پذيرش بي عدالتي رخ ندهد
با تشكر (719)
سازمان سنجش باید شرط تافل را برای ورود به ازمون کتبی دکتری بردارد چرا که دانشجویان ما ارزشی هستند و عدم تمایلشان به فراگیری زبان انگلوساکسون ها سبب تضعیع حق انها می شود این ساختار یعنی شرط تافل جا مانده دوره های قبل است که خود به فیلتری برای پالایش دانشجویان ارزشیتر تبدیل شده است (884)
علاقه مندان دورهای دکتری دانشگاه تهران توجه فرمایند، که آزمون دکتری امسال دانشگاه تهران مطابق روال گذشته، اسفند ماه برگزار می گردد .!!ضمنا"اطلاعیه آن در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران درج گردیده!فعلا"دانشگاه تهران مستثنی بودن خود را اعلام کرده.! (934)
به جای اینکه بیشتر مارو گیج کنید بهتره به فکر اعلام منابع باشین مثلا بعضی از درسای رشته ی بیچاره ی ما ادبیاتیا سلیقه اییه و در هر کتابی یه جواب داره اونوقت تازه سلیقه و مزاج استادای طراح و مصحح و مصاحبه هم هس (938)
این نوسان در پذیرش دانشجوی دکتری در هر دانشگاه فقط انگیزه ما رو واسه ادامه تحصیل کمرنگ کرده امیدوارم این طور که میگن بتونن آزمون دکتری رو ساماندهی کنن تا حد اقل کسی که حقشه قبول بشه. من با شنیدن این خبر خیلی امیدوار شدم. امیدوارم دست سو استفاده گرها کوتاه بشه. (953)
من یکی از پذیرفته شده های آزمون کتبی دکتری هستم که با cv بسیار قوی (داشتن مقاله های ISS، کتاب و ...) به دلیل نامعلومی در مصاحبه رد شدم و نمی دونم باید چه کار کنم تا رأی و نظر اساتید محترمی رو که با سرنوشت ما به راحتی بازی می کنن جلب کنم. باتوجه به اینکه تمامی دوران زندگیم رو گذاشتم برای درس خوندن ولی هنوز هیچ نتیجه ای نگرفتم. به نظر من مشکل اصلی توی مصاحبه است که تقلب صورت می گیره بهتره اساتیدی که برای مصاحبه کردن انتخاب می شن توسط سازمان سنجنش از کل دانشگاه های کشور انتخاب بشه تا بین اون ها تبانی صورت نگیره و علاوه براین شرایط قبولی در مصاحبه هم اعلام بشه. تنها امید من امسال هست که امیدوارم اساتید راه تقلب و تبعیض رو مجدداً کشف نکنند. (969)
البته سراسری کردن آزمون دکتری فکر خوبی است ولی اگر خوب بیاندیشیم باز خواهیم دید که رابطه ها کماکان جای ضابطه ها را گرفته و می گیرند و خواهند گرفت.
به نظر من به جای حرکت در مسیر این فرآیند ها بهتر است به فکر هویت دهی و اصلاح ماهیت مقطع دکتری باشیم. با تشکر (975)
اقای رییس جمهور.اگر عدالت برای شما مهم است که هست برید بپرسید که بعضی استادا با رابطه و خوششون اومدن از یک دختر چقدر در گزینش دانشجوی دکترا در حق ما اجحاف میکنند.با برگزاری ازمون دکتری به صورت سراسری حق و عدالت رو در بودجه بیتالمال بپا کنید (1125)
سلام
از خبر متمرکز شدن آزمون دروره دکتر بنده و دوستانم بسیار خوشحال شدیم لذا جهت کاهش رابطه بازی و برقرای عدالت در سراسر کشور از بصورت متمرکز بر گرار شود. (1140)
شاید با این کار در مرحله اول که آزمون متمرکز هست پارتی بازی نشه ولی در مرحله دوم که مصاحبه است دوباره همون آشه و همون کاسه. فکری به حال مرحله دوم هم بکنید. (1141)
معدل کارشناسی و دیپلم و اینجور اعداد نمی تواند ملاک باشد ، در دانشگاه ما استادی بود (درکارشناسی) که بچه ها سی دی خام می دادند و نمره 20 می گرفتند استادی هم بود که بنده 3 ماه تمام کار می کردم تا بتوانم پروژه اش را تحویل بدهم ، وای به حال تفاوت بین دانشگاهها ، آزمونها باید از دانشگاهها جدا باشد و ظرفیتها بیشتر شوند ، یک عده را هم با پول ثبت نام کنند تا افرادی که برای افزایش حقوق و پز دادن و امثال اینها مدرک می خواهند از بقیه غربال شوند (1158)
البته نظر رئيس دانشگاه كرمانشاه خيلي محترمه استاد محوري !!! البته كه استاد دانشجو را خوب مي شناسه و ميدونه كه به كي باج بده تا براش باج بدهند. همين الانش هم سوالهارا به آنهاييكه خوب مي شناسندسان!! هديه مي فرمايند. مصاحبه كه جاي خود دارد. (1187)
من امسال دانشگاه آزاد شرکت کردم و رتبه کتبی بسیار خوبی کسب کردم ولی در مصاحبه متوجه شدم که صوری است و قبول نشدم . سراسری کردن دانشگاه ها تا زمانی که مصاحبه وجود دارد و اساتید محترم نظر شخصی ارائه می کنند فایده ای ندارد و باعث دلسردی می شود (1189)
سراسری کردن آزمون دکتری ایده خوبیه ولی نه در صورتی که هنوز نمیدونیم منابع چیه و کمتر از 4 ماه دیگه باید آزمون بدیم. از طرفی باید یه فکر اساسی به حال مرحله دوم بشه در غیر این صورت بازم ضابطه ها تعیین کننده هستن نه سواد دانشجو. تازه اینطوری دانشجو فقط یه حق انتخاب داره که ممکنه از اونم محروم شه. (1203)
به نظر من بهترین راهکار حذف مرحله مصاحبه و گزینش از طریق آزمون کتبی تستی و تشریحی است. وگرنه آش همینه و کاسه هم همین. چون برخی اساتید محترم طاقت دیدن دانشجوهای دیروزی را در این مقطع مشابه با خودشان ندارند! (1347)
با سلام
من امسال در آزمون دکتری دانشگاه آزاد به مصاحبه دعوت شدم در رشته رادیولوژی دامپزشکی و جالب اینجاست به من که رتبه 3کتبی بودم نمره 3از 20 دادند اساتید محترم و رتبه 11 کتبی رو 16 از 20 داده بودند و من حتی در 6 نفر قبولی اعلام شده نبودم.حتی یک سوال علمی هم از من نپرسیدم و الان گیج گیج هستم که این 3 از کجا و به چه دلیلی اومده.شما بگید؟ (1349)
به نظر من این آزمون فقط بی عدالتی نسبت به بعضی از دانشگاهها رو کم میکنه، اونایی که دانشجوی بیگانه رو تو آزمون دکش می کردن حالا تمرکز میدن رو مصاحبه، برای برخی اساتید دانشگاه های کشور اینکارا مثل آب خوردنه، حتی برخی دانشگاه ها فراتر از این هم میرن، بنده خودم تو یکی از دانشگاه های دولتی تهران هم از آزمون کتبی قبول شدم و هم از مصاحبه بعداً اسم من از لیست قبولی ها حذف شد، چرا؟ نمی دونم، یه بار گفتن دیر اومدی، یه بار گفتن نمی تونیم بهت اعتماد کنیم. از این بهانه ها زیاده، دارن، خوبشم دارن. (1352)
یه تیم بی طرف باشه که دانشجویان دکترا را بعد از کنکور سراسریگزینش کنه نه اینکه بعد از کنکور هم اساتید بمونن و دانشجویان خوشکل و عزیز دردونه ی زبون شیرین (1378)
با توجه به اینکه برای شرکت در آزمون دکتری نیاز به نمره زبان نیست اما بهتر است برای مرحله مصاحبه داشتن نمره زبان ملاک عمل قرار گیرد و امتیاز داشته باشد (1407)
با سلام
سراسری شدن آزمون دکتری هم جنبه مثبت دارد هم منفی. جنبه مثبت این که حداقل منابع آزمون مشخص می شود و سطح سوال ها یکسان. آزمون ها هم یکسان می شود. در حال حاضر در یک رشته یکسان که در چند دانشگاه برگزار می شود تفاوت های بسیار وجود دارد مثلا آزمون دکتری برخی از دانشگاه ها نمره منفی ندارد و برخی دارند. برخی تشریحی برگزار می شود . برخی تستی و ...
اما جنبه منفی این که اولا مشکل اصلی که سلیقه ای بودن آزمون مصاحبه است پابرجاست و مهم تر از همه احتمال فروش سوالات پیش می آید. همانند آزمون دستیاری پزشکی 6 سال اخیر که برخی با آسودگی خاطر به خرید و فروش سوالات مشغول هستند.
این هم از سراسری شدن آزمون دکتری.
خیلی جالب است که در این جامعه مظلوم ترین افراد تحصیل کرده ترین افراد هستند.
به امید طلوع عدالت... (1545)
این مطلب تو سایت دانشگاه تهران بخش اداره کل تحصیلات تکمیلی بود:
بدينوسيله به اطلاع داوطلبان محترم متقاضى ورود به دوره دکترى تخصصى مى رساند بر اساس مصوبات شوراى آموزشى و تحصيلات تکميلى و تائيد شوراى دانشگاه تهران ، پذيرش دانشجوى دوره دکترى تخصصى در کليه رشته هاى پرديس کشاورزى و منابع طبيعى ، پرديس علوم و دانشکده دامپزشکى از سال تحصيلى 92-91 به طريقه بررسى سوابق و مدارک اموزشى ، پژوهشى و مصاحبه (C.V) خواهد بود .
من که موندم حرف کیو باور کنم. وقعا که خودشونم نمی دونن چیکار می کنن. این همه بحث و جلسه و آیین نامه و تبصره یعنی هیچ؟ (1546)
دانشگاه بهشتی بعضی از گروه هاش از جمله گروه شیمی تصمیم عجیب و غریبی در این زمينه گرفتن.بر اساس آخرین اخبار از این دانشگاه دانشجویان گروه شیمی بر اساس جلسه گروه هفته قبل می گویند که این گروه و بعضی از گروه های دیگه ظرفیتشونو0اعلام کرده اند و امسال از طریق آزمون سراسری دانشجو نمیگیرند کسی هم نسیت جوابگو باشه. میگن اگه دکتری سراسری شه ما دانشجو نمیگیریم. وزارت علوم هم فکر کنم زورش نرسه و امسال بعضی از دانشگاه های بزرگ دانشجو نگیرند (1587)
به نظر من نمره زبان باید ملاک اصلی باشه در تمام دنیا نمره زبان اصلی ترین ملاک پذیرش دانشجو در سطح دکترا است . دانشجوی دکترا که انگلیسی رو نفهمه چطوری میخواد تحقیق و پژوهش کنه ؟ (1774)
با سلام
میخواستم بگم سراسری شدن آزمون دکتری به قول دوستان خوبه اما کاش یه ذره مسئولین زودتر به فکر برنامه ریزی باشن واسه ازمون چون زمان کمی مونده و منابع رو هنوز معرفی نکردن تازه مرحله مصاحبه هم به قوت خودش باقیه که این همون جریان پارتی رو داره پس آش همون اش و کاسه همون کاسه فرقی نداره که این دیگه چه آزمونی میخواد بشه خدا به دادمون برسه (2032)
اگر پذیرش دکترا از راه آزمون سراسری انجام شود ،خروجی خوبی نخواهد داشت . چون به جای اینکه کسی که روحیه تحقیق و پژوهش دارد وارد این دوره بشود کسی وارد می شود که فقط درسخوان باشد . درست است که مصاحبه انجام می شود ، اما مصاحبه هم باز بین همین درسخوان ها برگزار می شود . ضمن اینکه اساتید به دنبال دانشجویان علاقمند شدید به تحقیقات هستند و برایشان فرقی نمیکند که از هر دانشگاهی باشند و مطمئن باشید کسی که این شرایط را داشته باشد حتما دکترا در هر دانشگاهی که بخواهد قبول می شود . (2154)
با سلام چه ازمون دو مرحله باشه چه يك مرحله برا ما دانشگاه ازاديها جايي نيست چون كساني كه مصا حبه به عمل مياورند با دانشگاه ازاد دشمني ديرينه دارند (3825)