مدیران بانک مرکزی هر روز ادعا می کنند که خزانه پر است از دلارهایی که پشتوانه پول ملی محسوب می شوند. این در حالی است که ریال در حال حاضر در لیست پنج پول بی ارزش دنیا قرار گرفته و دیر نیست که جایگاه اول را در این بین به دست آورد
تاريخ انتشار: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۲۱
چهارراه فردوسی این روزها میزبان دو گروه است، عده ای خوشحالی می کنند که 2 هفته پبش دلار خریداری کردند و عده ای که با افسوس از سرنوشت پول ملی شان از کنار صرافی ها می گذرند.
به گزارش پانا، این روزها تب دلار 3 هزار تومانی همه جا را فرا گرفته، از چهارراه فردوسی گرفته تا شب نشینی های خانوادگی؛ همه از وضعیت بد اقتصادی و افزایش روزانه نرخ دلار سخن می گویند.
در این وضعیت دشوار که همه نگران آینده اقتصادی خانوار و در سطح بالاتر نگران آینده کشور هستند در چهار راه فردوسی وضعیت دیگری حاکم است.
دلالانی که تنها 2 هفته پیش دلار خریداری کردند اکنون اشک شوق در چشمانشان موج می زد.
محسن 23 ساله که به گفته خودش 2 هفته پیش با ریسک بالا دلار را 2 هزار و 400 تومان خریداری کرده بود اکنون حاضر به فروش با نرخ 2 هزار و 900 تومان نبود و انتظار دلار بالای 3 هزار تومان را می کشید.
می گفت هر روز کارش این است که از ساعت 9 صبح بیاید محدوده پاساژ افشار بایستد و انتظار جهش های دلار را بکشد؛ از دید او فروش دلار در این شرایط اشتباه محض است و تنها باید خرید.
محسن عامل همه این نابسامانی ها را بانک مرکزی می دانست؛ می گفت اگر بانک مرکزی بخواهد می تواند بازار را کنترل کند چون در حال حاضر روزانه کمتر از 100 میلیون دلار در بازار خرید و فروش می شود و اگر تنها نیمی از این دلار را بانک مرکزی تامین کند دیگر قیمت گذار اصلی بانک مرکزی می شود.
البته از دید او بانک مرکزی همین حالا هم در بازار عرضه دارد و در پاساژ افشار روزانه حداقل 10 میلیون دلار با نرخ 20 تا 30 تومان زیر قیمت بازار عرضه می شود اما این عرضه به گونه ای نیست که بازار را کنترل کند.
وضعیت دلالان دیگر نیز همانند محسن بود، آنهایی که پیش از این خرید کرده بودند حالا هر کدام گوشه ای نشسته و چشم انتظار جهش های شاخص ارزشی دلار بودند؛ البته بسیاری هم از این صرافی به آن صرافی به دنبال خرید ارز با هر قیمتی می گشتند.
حدود ساعت 5.30 عصر بود که مردی میانسال وارد پاساژ افشار شد و در اولین صرافی 10 هزار دلار خرید؛ وقتی از او پرسیدیم به چه نرخی گفت 3 هزار و 70 تومان. از دید او ریال دیگر ارزشی نداشته و نباید در نگهدای آن درنگ کرد چون روزانه 5 درصد از ارزشش کم می شود، می گفت با تلاش زیاد این پولها را بدست می آورد و نمی خواهد حاصل زحماتش را به خاطر بی کفایتی سیاست گذاران بانک مرکزی از دست دهد.
از ظاهرش معلوم بود که از این وضعیت خسته شده، می گفت کارش در بازار MDF است و دیگر نرخ هایشان به ریال نیست بلکه به دلار جنس خود را می فروشند، اگر هم کسی به ریال خریداری کند بلا فاصله پولش را به دلار تبدیل می کنند چون در پایان ماه باید ثبت سفارش کرده و جنس وارد کشور کنند.
در برابر پاساژ افشار واکنش مردم نسبت به نوسانات قیمتی دیگر از بین رفته بود؛ انگار به این تغییرات لحظه ای قیمت دلار عادت کرده اند.
سرنوشت "ریال" رو به زوال است و هیچ کس به فکر پول ملی کشور نیست؛ ریال در حال حاضر در لیست پنج پول بی ارزش دنیا قرار گرفته و دیر نیست که جایگاه اول را در این بین به دست آورد؛ این در حالی است که مدیران بانک مرکزی هر روز ادعا می کنند که خزانه پر است از دلارهایی که پشتوانه پول ملی محسوب می شوند.
اما این روزها مهمترین نگرانی که در بین مردم وجود دارد، وضعیت کالا در بازار زمستان است، آیا همانند گذشته شاهد جهش قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و سایر کالا ها خواهیم بود؟ این سوالی است که اکنون ذهن بسیاری را به خود مشغول ساخته است.