ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
14 July 2025, دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴ , ۱۹ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو خبر     سياست داخلي
کد مطلب : 1900
۰
توصيه مطلب 
احمدي نژاد: دولت مراعات حال مردم را كرده است
مي‌بينيم كه به‌طور خودكار همه چيز زيبا پيش مي‌رود و مردم با هم مهربان شده اند
تاريخ انتشار: چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۰۸:۱۲
احمدي نژاد: دولت مراعات حال مردم را كرده است

تيترآنلاين - رييس‌جمهور سه‌شنبه شب از طريق شبكه اول سيما و شبكه راديويي ايران، پس از اخبار ساعت 21 به صورت مستقيم با مردم در مورد مهمترين مسائل داخلي و خارجي سخن گفت.

دكتر محمود احمدي‌نژاد در ارزيابي خود از اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: در سطح ملي، ملت ايران عالي كار كرد؛ نه اينكه در گوشه و كنار ضعف و اشكالي نيست زيرا طبيعي است كه در يك طرح مهم، مشكلاتي هم پيدا شود ولي نمره مردم در نحوه برخورد و همراهي آنها با اجراي اين طرح عالي بود.

وي افزود: كشورهاي زيادي مراقب اجراي اين طرح در كشور ما بودند؛ هم كشورهايي كه اين طرح را اجرا كرده‌اند و هم كشورهايي كه هنوز اين طرح را اجرا نكرده‌اند. من اين كلمه و نمره عالي را از زبان آنها مي‌گويم. آنهايي كه اين طرح را اجرا نكرده‌اند، نگرانند و به دنبال اين هستند كه ببينند ايران موفق مي‌شود و بيايند از ما الگو بگيرند و الان هم دارند با كارشناسان و دانشمندان ما بحث مي‌كنند تا بتوانند اين طرح را اجرا كنند. آنها به من گفتند كه عالي بود و بعضي از كشورهايي هم كه اجرا كرده بودند باز هم گفتند عالي بود.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه دستاوردهاي فراواني در اين طرح داشتيم، يكي از اين دستاوردها را كنترل مصرف دانست و اظهار كرد: همه مي‌دانستيم كه مصرف در ايران بسيار بالا و فزاينده است؛ به طوري كه براي مثال در زمينه مصرف برق هر سال 6/ 7 افزايش داشتيم ولي الان نه‌تنها افزايش نداريم بلكه نزديك به 10 درصد كاهش داريم و تازه در فصل زمستان و در دوره كم‌مصرف هستيم و مصرف الان ما عملا نصف است و در تابستان مصرف بسيار بالاتر مي‌رود.

احمدي‌نژاد اضافه كرد:‌ در بحث بنزين هم مشابه همين مساله را شاهد هستيم. متوسط مصرف روزانه ما در اين دو ماه، حدود 51 ميليون ليتر بوده است و تازه هنوز سهميه‌هاي 100 توماني هم وجود دارد و انشاالله براي شب عيد هم هديه‌اي به مردم مي‌دهيم. سال گذشته متوسط مصرف بنزين در همين فصل، 65 ميليون ليتر بوده است و مي‌بينيم كه كاهش داشته‌ايم و ما فكر مي‌كنيم وقتي سهميه 100 توماني تمام شد، باز هم اين مصرف پايين‌تر مي‌آيد. اين يك اتفاق عظيم است و مشابه اين اتفاق را در مصرف گازوئيل، گاز، نفت سفيد، گاز مايع و نان شاهد هستيم.

وي با اشاره به كيفيت و مصرف نان در كشور اظهار كرد: مساله مصرف نان يكي از مشكلاتي بود كه هميشه با آن مواجه بوديم. در اين دو ماه مصرف گندم كشور 28 درصد كاهش پيدا كرده است. البته هنوز به كيفيت مطلوب نان نرسيده‌ايم ولي در نهايت هم كيفيت بهتر مي‌شود و هم پول ناشي از كاهش مصرف به جيب افراد و ملت مي‌رود.

رييس‌جمهور كاهش فاصله طبقاتي را از ديگر دستاوردهاي طرح تحول اقتصادي عنوان كرد و افزود: يكي از نگراني‌هاي هميشگي ما فاصله طبقاتي بوده است و اين‌كه چرا بايد عده‌اي محروم باشند و آنهايي هم كه دست‌شان به جيب‌شان مي‌رسد، نيز هميشه ناراحت بوده‌اند كه چرا يك عده فقير هستند. اگر يك سال زودتر اين طرح را شروع مي‌كرديم – يعني مي‌خواهم به دستاورد يك سال ديگر اشاره كنم – ضريب جيني ما زير 34 صدم مي‌آمد، در حاليكه هدف برنامه پنجم، 35 صدم است. فاصله طبقاتي به شدت كاهش پيدا كرده است و هدف برنامه پنجم محقق شده است و اين يك اتفاق بزرگ است. اين مساله موجب ايجاد عدالت مي‌شود و وقتي عدالت بيايد، محبت ايجاد مي‌شود و در نتيجه استحكام ملي بيشتر مي‌شود و ساير ويژگي‌هاي انسان شكوفا خواهد شد و معادلات دنيا عوض خواهد شد.

احمدي‌نژاد ادامه داد: يكي ديگر از دستاوردها، تغيير رفتارهاست. الان جنب و جوش شروع شده است و صنعتگران ما سيستم‌هاي خود را عوض مي‌كنند. مردم به فكر پنجره‌هاي دوجداره افتاده‌اند و به كيفيت محصولاتي كه مي‌خرند و به مصرف آنها توجه بيشتري مي‌كنند و اين دستاوردها در چند سال آينده بيشتر هم خواهد شد.

وي جلوگيري از قاچاق سوخت را از ديگر دستاوردهاي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها برشمرد و اظهار كرد: طبق گزارشي كه به ما داده‌اند، سه ميليارد دلار سوخت قاچاق نشده است و اين تازه در گام اول است؛ چرا كه مردم به كارهاي خود نظم داده‌اند و راه آنها (قاچاقچيان سوخت) بسته شده است.

رييس‌جمهور افزود: يكي ديگر از دستاوردها، ايجاد فرصت براي كارهاي بزرگ است. ظرفيت بزرگي كه ملت از خود نشان داد به اين معني است كه در ايران كارهاي بزرگي مي‌شود، كرد. دستاورد ديگر، ارتقاي اقتدار ملي است و ايران در دنيا درخشيد و عملا يك چيز ديگر شد؛ چرا كه همه در دنيا ديدند 75 ميليون جمعيت با هم تصميم گرفتند كه يك كار خوب انجام دهند و اين از چشم دنيا پنهان نمي‌ماند و موجب مي‌شود كه اثرگذاري ما در جهان بيشتر شود. البته ما هنوز بايد جلوتر برويم و گام‌هاي مهمي از اين طرح به‌خصوص در صنعت در حال پي‌ريزي است و اين تازه شروع كار است. 

به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور در ادامه اين گفت‌وگو اظهار كرد: برخي مي‌گفتند كه اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها در ابتداي راه مشكل است اما بعد خوب مي‌شود. در حال حاضر كه با رشادت و حضور مردم در ابتداي راه موفق شديم، همان‌ها مي‌گويند بعدا بد مي‌شود.

وي افزود: بر اساس محاسبات و برنامه‌ريزي‌هايي كه صورت داديم تا هشت دهك جامعه قدرت خريدشان بالا مي‌رود؛ منتهي به اين شكل كه دهك هشتم كمتر و دهك اول بيشتر قدرت خريدش افزايش مي‌يابد.

احمدي‌نژاد با اشاره به قبض‌هاي جديدي كه براي آب، برق، گاز و ... صادر شده است، خاطرنشان كرد: در مورد قيمت گاز بايد گفت كه در حال حاضر با توجه به آنكه در فصل سرما هستيم، اوج قيمت است و با گرم شدن هوا اين قيمت كاهش پيدا مي‌كند. به‌طور كلي با توجه به پلكاني بودن قيمت‌ها اگر مصرف كاهش پيدا كند، قيمت نيز به صورت تصاعدي كاهش مي‌يابد.

رييس‌جمهور با بيان اينكه دولت مراعات حال مردم را كرده است، تصريح كرد: به عنوان مثال اگر هميشه مهلت پرداخت قبض‌ها 10 روز بوده، اعلام كرده‌ايم كه اين فرصت 20 روز شود. در برخي استان‌ها نيز اگر بدهي‌هاي مربوط به ماه‌هاي قبل در قبض منظور شده، مردم مي‌توانند مراجعه كنند تا اين مبلغ تقسيط شود.

وي افزود: برخلاف گفته برخي كه اعلام مي‌كردند با اجراي اين طرح 70 درصد تورم ايجاد مي‌شود، چنين تورمي نداشته‌ايم. اين امر به‌خاطر همراهي مردم و برنامه‌ريزي دولت است. از فروردين به بعد شاهد كاهش قيمت‌ها خواهيم بود و من اين را از روي استدلال و بر اساس برنامه‌ريزي مي‌گويم.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه بيت‌المال بايد در بين مردم به‌صورت مساوي توزيع شود، در بيان توصيه‌هايي به مردم گفت: اولين توصيه اين است كه مردم همين رفتار را ادامه دهند. توصيه ديگر اين است كه به سمت كاهش مصرف برويم و با روش‌هاي ابتكاري مصرف را در عرصه‌هاي مختلف اقتصادي، صنعتي و غيره كاهش دهيم.

رييس‌جمهور ادامه داد: خوشبختانه مردم مراجعه به بازار را به خوبي كنترل كرده‌اند كه از اين بابت صميمانه تشكر مي‌كنم. يكي از اقداماتي كه بايد انجام شود، تنظيم دستگاه‌ها مانند تاسيسات گرمايشي ساختمان‌هاست. علاوه بر اين كارخانجات خودروسازي نيز بايد تغييرات لازم را اعمال كنند تا مصرف خودروها كاهش يابد.

وي با تاكيد بر لزوم حفظ همبستگي براي ادامه اين مسير، خاطرنشان كرد: دشمنان از اين حركت مردم بسيار ناراحتند و مي‌خواهند آن را به‌هم بزنند، البته نمي‌توانند. در اين راستا چندين توطئه خنثي شده است. به عنوان مثال جرياني طراحي كردند تا مرغ و تخم‌مرغ را از بازار حذف كنند و بگويند كه اين از اثرات اجراي طرح هدفمندي يارانه‌هاست اما موفق نشدند.

احمدي‌نژاد گفت: من به مردم مي‌گويم اگر نوساناتي در بازار اتفاق بيفتد، ربطي به اجراي اين طرح ندارد بلكه يا ناشي از تغييرات جهاني است كه آن را به اطلاع مردم مي‌رسانيم و يا كسي در جايي يك پيچ را عمدا يا سهوا اشتباه بسته است.

رييس‌جمهور يادآور شد: ما بايد همديگر را دوست داشته باشيم زيرا عدالت و محبت به‌هم كمك مي‌كنند. همه مردم بايد دل‌هايشان پر از محبت باشد تا شاهد اجحاف، تقلب و زياده‌طلبي نباشيم. در مسير اجراي اين طرح مردم نشان دادند كه همديگر را دوست دارند زيرا بسياري از افرادي كه مي‌توانستند كارهايي انجام دهند، كاري نكردند. در حال حاضر نيز كسي ورشكست نشده و نخواهد شد زيرا قرار است وضع همه بهتر شود.

وي اظهار كرد: بايد روي عدالت پافشاري كنيم زيرا اگر عدالت باشد، همه سود مي‌برند و مرفه مي‌شوند. من از كساني كه براي دريافت يارانه‌ها ثبت‌نام نكردند تشكر مي‌كنم و از كساني هم كه پس از ثبت‌نام، منصرف شدند سپاسگزارم. توصيه من هم اين است كه افرادي كه توانمندترند اجازه دهند بيشتر به طبقات ضعيف جامعه برسيم تا زندگي براي همه زيباتر شود.

رييس قوه مجريه با بيان اينكه خوشبختانه بخش وسيعي از جامعه دست‌شان در جيب‌شان مي‌رود، گفت: كساني كه وضع‌شان بهتر است به سايرين فرصت رشد بدهند تا ايران يك الگو باشد.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: دولت همه را دوست دارد. ما همه ملت‌ها به‌ويژه ملت ايران را دوست داريم و مي‌خواهيم كه تمام 75 ميليون نفر جمعيت در اوج رفاه و آرامش باشند. 

احمدي‌نژاد در ادامه اين گفت‌وگو با بيان اين‌كه براي سال آينده برنامه‌هاي جديدي داريم، گفت: هدفمند كردن يارانه‌ها بايد سه چهار فاز جلوتر برود. ما يارانه‌ها را در حال حاضر دو ماهه به حساب مردم مي‌ريزيم و اين كار را انجام مي‌دهيم كه دست مردم خالي نشود. مردم نيز واقعا خوب مديريت كردند. سير برداشت‌ها و جابه‌جايي در بانك‌ها را گرفتيم و بررسي كرديم و ديديم كه مردم در اين دو ماه منابع را خوب مديريت كرده‌اند.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه براي آينده برنامه‌هاي جديدي داريم، به مساله اشتغال اشاره كرد و گفت: در حال حاضر نرخ بيكاري نزديك به 9 الي 10 درصد است كه اين خوب نيست. بيشترين نيروي انساني در دو سال اخير وارد بازار شده و در سه چهار سال آينده نيز وارد بازار مي‌شوند. دولت هم براي اشتغال‌زايي توان خود را تجميع كرده است. امسال از مرز يك ميليون و 600 هزار عبور كرده، در حاليكه ما دو ميليون و 400 هزار نفر داريم كه شغل ندارند يا مي‌خواهند شغل‌شان را عوض كنند.

وي با اشاره به تعداد كساني كه تا سال 92 وارد بازار كار مي‌شوند، تصريح كرد:‌ اگر بخواهيم دو ساله مشكل بيكاري را حل كنيم، بايد سالي دو ميليون و 400 هزار شغل ايجاد كنيم تا در اوايل سال 92 به نرم مناسب دست پيدا كنيم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در اين ارتباط دولت عزم جدي دارد، گفت: ايجاد صندوق توسعه ملي نيز پيش‌بيني شده كه تا پايان سال حدود 15 ميليارد دلار در آن قرار خواهد گرفت و در سال آينده اين ميزان به 30 ميليارد دلار افزايش پيدا خواهد كرد و در واقع اين علاوه بر سرمايه‌گذاري‌هايي است كه انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: در واقع ما مي‌توانيم با برنامه‌ريزي‌هايي كه انجام مي‌شود ظرف دو سال مشكل چندين ساله و چندين دهه را حل كنيم و من در همين جا از كارآفرينان دعوت به همكاري مي‌كنم.

رييس‌جمهور ادامه داد: بايد نظام بانكداري و نظام مالياتي‌مان را نيز سر و سامان بدهيم. در مورد بحث گمركات نيز دولت اقداماتي را در دست انجام دارد.

احمدي‌نژاد همچنين در پاسخ به سوالي ديگر در مورد چشم‌انداز رابطه ايران و تركيه گفت:‌ تركيه و ايران دو كشور بزرگ و داراي ملت‌هاي بزرگ هستند و سابقه پرافتخاري دارند. ظرفيت پيشرفت و اثرگذاري در مناسبات جهاني را دارند و دو كشور تلاش مي‌كنند كه مرز مبادلات تجاري را به مرز 30 ميليارد دلار در سال برسانند. شرايط براي تحقق اين موضوع فراهم است و سرمايه‌گذاري‌هاي مشتركي در بحث انرژي، صنعت، گاز و برق انجام خواهد شد. پروژه‌هاي مختلف مشتركي را دنبال مي‌كنيم و در واقع چشم‌انداز خوبي براي گسترش روابط دو كشور وجود دارد. توافقات خوبي حاصل شده است و اميدواريم كه در ارتباط با تجارت آزاد نيز به توافق برسيم و تجارت و تبادلات بين دو كشور گسترده‌تر شود.

وي يادآور شد: در آينده منطقه و جهان جايگاه ايران و تركيه بالا خواهد بود.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اين‌كه به نظر مي‌رسد دولت در مورد تهران به خصوص مشكل آلودگي و ترافيك هيچ برنامه‌اي ندارد، گفت: چنين نيست، برنامه دارد.

وي با اشاره به ميزان خودروها و مصرف بنزين توسط خودروها در تهران و با بيان اين‌كه اگر بخواهيم شوفاژها را معادل‌سازي كنيم، حدود چهار ميليون بخاري در تهران در فصل سرما روشن مي‌شوند و آنها نيز انرژي مصرف مي‌كنند، گفت: در ارتباط با حل اين مشكلات از جمله آلودگي بايد ما كمك كنيم، مردم نيز كمك كنند. مردم از دستگاه‌هاي استاندارد استفاده كنند، شوفاژهاي خود را تنظيم كنند، خودروهاي خود را تنظيم كنند. سازمان محيط زيست نيز براي تغيير آب و هواي استان‌ تهران طرحي را تهيه كرده است.

وي با بيان اين‌كه دولت به گسترش حمل و نقل عمومي در تهران كمك كرده است و طرح‌هايي كه اجرا مي‌شود با كمك دولت اجرا مي‌شود، گفت: كمك‌هاي دولت در سا‌ل‌هاي اخير حدود چهار پنج برابر كل قبل از اين دولت است. در مورد مترو نيز دولت كمك‌هاي خوبي انجام داده است. در مورد متروي تهران بيش از سه ميليارد دلار فاينانس جديد ارائه شده و من فكر مي‌كنم با هدفمند كردن يارانه‌ها و كمك‌ها و كنترل‌هايي كه انجام مي‌شود، وضع بهتر شود.

احمدي‌نژاد با اشاره به شرايط جغرافيايي تهران و تاثير آن در آلودگي ادامه داد: يكي از كارهايي كه بايد انجام شود، اين است كه جمعيت در شهر و استان تهران پايين بيايد و نبايد افزايش پيدا كند و ما نيز در اين زمينه موفق بوده‌ايم. منشاء مهاجرت مهار شده است، در سراسر كشور كار انجام شده است، آباداني انجام شده است و ما بايد تشويق كنيم.

وي با اشاره به اهميت كاهش جمعيت در تهران و اين‌كه پنج ميليون نفر مي‌توانند از استان تهران خارج شوند، گفت:‌ ما طرح شهرسازي جديدي را براي استان تهران آغاز كرده‌ايم و تلاش مي‌شود كه از سال آينده كار را شروع كنيم و اين طرح جديد را اجرا كنيم تا مردم از آپارتمان‌ها به خانه‌هاي ويلايي بيايند و اين شدني است.

وي اظهار كرد: من از ملت ايران و همه اقشار صميمانه تشكر مي‌كنم و اگر بتوانم حضوري برسم، دست همه را مي‌بوسم؛ چرا كه افتخاري بزرگ آفريدند و ما در دنيا عزيز شديم. براي مثال، رانندگان بسيار خوب رفتار كردند و هيچ باري روي زمين نماند. همين‌طور اقشار ديگر نظير كشاورزان، صنعتگران، دامداران، كارمندان، كارگران، كسبه، تجار، فرهنگيان، رسانه‌ها و همه خوب عمل كردند. رسانه ملي در طرح هدفمند كردن يارانه‌ها بسيار هوشمندانه عمل كرد و البته هنوز ماموريت ادامه دارد.

احمدي‌نژاد افزود: از رهبري عزيز هم تشكر مي‌كنم چرا كه ايشان بار اصلي در اداره انقلاب را به دوش مي‌كشند و من از ايشان تشكر مي‌كنم. همچنين من يك تشكر ويژه از حضرت ولي عصر (عج) دارم؛ چرا كه همه تحت مديريت و هدايت ايشان هستيم.

رييس‌جمهور اضافه كرد: يك بار فردي به من گفت كه چطور هدفمند كردن يارانه‌ها اينقدر خوب اجرا شد؟ من به او پاسخ دادم كه سه دليل اصلي داشت كه دو دليل اول تابع علت سوم هستند. علت اول اين است كه دولت وقت زيادي بر روي اين طرح گذاشت و پنج سال كار كرد تا بتواند اين طرح را بنويسد و اجرا كند. دليل دوم حضور مردم، اعتماد آنها به دولت و اعتماد دولت به آنها بود كه بدين ترتيب مردم به صحنه آمدند و خودشان كار را به‌دست گرفتند.

وي مديريت امام زمان (عج) را به عنوان دليل سوم دانست و گفت: من براي آن فرد دليل سوم را اينطور استدلال كردم كه به او گفتم مسوول عدالت در جهان كيست؟ عدالت‌گستر كيست؟ مگر مي‌شود كاري در راه عدالت بدون مديريت ايشان انجام شود؟ واسطه اجراي عدالت حضرت ولي عصر (عج) است و هيچكس نمي‌تواند عدالت را در عالم پياده كند و عادل مطلق است كه مي‌تواند عدالت را پياده كند.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: هر ملتي كه تصميم بگيرد كه در مسير عدالت قرار بگيرد، به‌طور خودكار تحت مديريت امام زمان (عج) قرار مي‌گيرد و مي‌بينيم كه به‌طور خودكار همه چيز زيبا پيش مي‌رود. بخش عمده‌اي از اين كار خارج از اراده ماست و اصلا همه‌اش خارج از اراده ماست و اراده ما هم تحت اراده امام (عج) است. اگر اين انديشه در كشور عمومي شود همه حس مي‌كنند كه تحت مديريت انسان كامل و جانشين خدا در زمين هستيم كه مظهر همه خوبي‌ها و زيبايي‌هاست و اوست كه پيشرفت و عدالت را درست مي‌كند.

رييس‌جمهور گفت: من مي‌خواهم صميمانه از ايشان تشكر كنم؛ چرا كه دست عنايت و لطف ايشان بالاي سر ملت ايران است. بسياري خود را آماده كرده بودند كه با اجراي اين طرح، بحران درست كنند و طراحي كرده بودند ولي ديديم كه اين طرح به زيبايي اجرا شد و هر جا زيبايي است از ناحيه خدا و واسطه خداست.

احمدي‌نژاد در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در پاسخ به سوالي در مورد ترميم كابينه و استيضاح وزير راه گفت: البته ما اين استيضاح را نپسنديديم. آقاي بهبهاني يك وزير خوب، مردمي و پركار بودند، استاد اين رشته بودند ولي از دولت رفتند، بنابراين ما نيز طبق قانون برنامه اقدام كرديم و بايد چند وزارتخانه را ادغام كنيم و احتمالا وزارت راه با وزارت مسكن كه هر دو وزارتخانه زيربنايي هستند، ادغام مي‌شود و اين امر سال آينده انجام مي‌شود. البته اين كار نهايي نشده ولي احتمالا رخ مي‌دهد.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي در مورد حوادث روز 25 بهمن‌ماه در تهران نيز گفت: ملت ايران دشمنان فراواني دارد. ملتي كه مي‌خواهد بدرخشد و قله‌ها را فتح كند و مناسبات را عوض كند، دشمن فراوان دارد. حضور باشكوه مردم در راهپيمايي 22 بهمن امسال به نظر بدخواهان، خوب نيامد.

وي ادامه داد: 22 بهمن را مردم مال خودشان مي‌دانند و عده‌اي مي‌خواستند اين پررنگ را كم‌رنگ كنند و اشتباه كردند. البته همانطور كه گفتم دشمني‌ها عليه ملت ايران و دولت فراوان است ولي آنها نتيجه نمي‌گيرند و نمي‌توانند درخشش ملت ايران را كم‌رنگ كنند. كار آنها مثل اين است كه به خورشيد خاك بپاشند و اين خاك درون چشم خودشان مي‌رود. البته من اينجا در مورد برخي از افراد غيرمطلع چيزي نمي‌گويم، بلكه منظورم برنامه‌ريزان و طراحان آن هستند و به آنها مي‌گويم خاك به چشم خودتان برمي‌گردد.

وي تصريح كرد: ملت ايران خود را شناخته و بزرگ است،‌ راه خود را به خوبي شناخته و به اين راه ادامه مي‌دهد. نه اين‌كه ضعف و اشكالي نيست. كي گفته كه ما در دنياي كمال هستيم؟ من خود بيشتر از همه اشكالات را مي بينم، مي‌دانم و مي‌گويم.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه فشار به دولت زياد است، افزود: عده‌اي‌ نمي‌خواهند در كشور پيشرفت رخ بدهد. مي‌بينيم كه هر روز شاهد يك شايعه و تهمت عليه دولت هستيم و هر چه مي‌خواهند به دولت مي‌گويند. چه تهمت‌هايي كه به همكاران و نزديكان من و كساني كه بار اداره كشور بر روي دوش آنهاست،‌ مي‌زنند و كساني كه بيشترين كار و تلاش را مي‌كنند، بيشتر تحت فشار هستند؛ آقاي ثمره، آقاي رحيمي و آقاي مشايي.

وي تصريح كرد: آقاي مشايي فردي پاك، مومن و زلال هستند. ديگران نيز هستند، داراي انديشه‌هاي بلند و محكم پاي مردم و طرفدار مردم هستند. ساده‌زيست، پركار و ضداستكبار هستند.

وي با انتقاد از صحبت‌هايي كه در مورد مشايي و برخي ديگر از اعضاي دولت مطرح مي‌شود، افزود: مثلا مي‌آيند و تصوير ايشان را در كنار يك مرتاض هندي قرار مي‌دهند.

احمدي‌نژاد ادامه داد: در سيما نيز بعضا مي‌بينيم اين اتفاق رخ داده. سيماي جمهوري اسلامي مال همه است و يك عده فرصت پيدا مي‌كنند تا در يك برنامه زنده ديدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح كنند ولي بعضا مي‌بينيم كه در اين برنامه‌ها تهمت و افتراهايي به دولت، به من، آقاي مشايي و ثمره مي‌زنند. اين مسائل بايد مديريت شود.

رييس‌جمهور در ادامه اين گفت‌وگو، اظهار كرد: متاسفانه مي‌بينيم كه يك جلسه توديع و معارفه را آن‌قدر بزرگ مي‌كنند كه تبديل به خبر اول كشور مي‌شود. انگار كه يك مسئله مهمي در كشور اتفاق افتاده است. در حالي كه مراسم توديع و معارفه اساسا يك مراسم تشريفاتي است. برخي چيز ديگري از دولت پيدا نمي‌كنند و به اين مسائل مي‌پردازند.

وي با تاكيد بر اين‌كه من همكارانم را با شناخت و آگاهي انتخاب كرده‌ام و به همين خاطر به‌طور قاطع از آنها حمايت مي‌كنم، تصريح كرد: بالاخره ما برنامه روشني داريم و عناصري كه مي‌آيند، بايد بتوانند اين برنامه را انجام دهند و اگر انجام ندادند، من برنامه‌هاي كشور را فداي افراد نمي‌كنم.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: من همه را دوست دارم و اين مثل يك مربي است كه نشسته و صحنه را مي‌بيند و مي‌خواهد برنده شود و كشور را جلو ببرد و به همين خاطر افراد را جابه‌جا مي‌كند و اشكالي ندارد كه افراد جابه‌جا شوند. ولي برخي اين مسائل را تبديل به يك مسئله عظيم مي‌كنند؛ چرا كه مي‌خواهند با انبوه تهمت‌ها فضا را مخدوش كنند.

رييس‌جمهور در تشريح صحبت‌هاي خود به مثالي اشاره كرد و گفت: در دنيا نيز دستگاه‌هاي متعدد رسانه‌اي عليه مردم ايران همين كار را انجام مي‌دهند. مثلا خانمي شوهرش را كشته است و در ايران پرونده‌اي براي او درست شده است و تازه در مرحله رسيدگي است و حكمي صادر نشده است. ببينيد چه جنجالي در دنيا درست كرده‌اند. به‌طوري كه در يكي از كشورهاي اروپايي تابلوهاي بزرگ زده‌اند و اسم آن خانم را نوشته‌اند و عكس من را هم انداخته‌اند كه بگويند احمدي‌نژاد قاتل است. در حاليكه قوه قضاييه ما مستقل است و تازه هنوز حكمي هم صادر نشده است. در يكي از پايگاه‌هاي جست‌وجو كه مشهور هم هست، چند ميليون صفحه فقط عنوان و آدرس مطالبي است كه در اين مورد توليد كرده‌اند.

وي اضافه كرد: آنها همه اين كارها را براي چه انجام مي‌دهند؟ براي اينكه مي‌بينند ملت ايران دارد جلو مي‌رود و مي‌خواهند گل‌مالي كنند و خاك بپاشند. يكبار ليستي به يك خبرنگار دادم كه در آن نمونه‌هاي متعددي عنوان شده بود، نظير اينكه 53 زن در آمريكا دارند اعدام مي‌شوند ولي هيچ خبري از آنها منتشر نمي‌شود. زنان ما بسيار متعادل هستند. زنان ما در دنيا يك هستند.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه برخي وقتي مي‌بينند يك دولت و ملتي دارد رو به جلو مي‌رود، انبوه سنگ‌ها را به سوي او پرتاب مي‌كنند، تاكيد كرد: اين دولت پاك‌ترين دولت تاريخ اين كشور است. هيچكس تا الان به اندازه من از دولت انتقاد نكرده است. روساي جمهور قبلي نه تنها از دولت‌هاي خود انتقاد نمي‌كردند، بلكه حمايت مي‌كردند و من تنها كسي هستم كه از دولت منتسب به خودم انتقاد مي‌كنم.

رييس‌جمهور ادامه داد: البته اشكال هست ولي در كشور حركت وجود دارد. با اين حال مي‌بينيم كه چه توهين‌ها و تهمت‌هايي مطرح مي‌شود. بسياري از اين افتراها جرم و قابل تعقيب است و البته برخي از مديران من شكايت كرده‌اند. همكاران من چه گناهي كرده‌اند كه شب و روز دارند خدمت مي‌كنند و هيچ چيز نخواسته‌اند و تنها حقوق خود را مي‌گيرند و چيز بيشتري نمي‌خواهند؟

به گزارش ايسنا، احمدي‌نژاد در بخش ديگري از اين گفت‌وگوي زنده تلويزيوني در پاسخ به پرسشي درباره مذاكرات ايران با گروه 1+5 و اين‌كه آيا ادامه مذاكرات ثمربخش خواهد بود يا خير؟ گفت: من فكر مي‌كنم كه راهي جز ادامه مذاكرات وجود ندارد.

وي ادامه داد: با يكي از مسئولان يكي از كشورهاي طرف مذاكره صحبت كردم و به او گفتم كه ديگر ظرفيت كش دادن وجود ندارد و حرفي مي‌خواستيد زده‌ايد و تحريم هم كه كرده‌ايد. به نظر من راهي جز همكاري نيست و براي رسيدن به همكاري نيازمند گفت‌وگو هستيم. ما هميشه گفته‌ايم كه آماده گفت‌وگو هستيم و هيچ وقت از گفت‌وگو فراري نبوده‌ايم؛ چرا كه منطق روشني داريم كه هر انسان متعادلي آن را مي‌پذيرد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه مذاكرات استانبول از نظر من مذاكرات خوبي بود، افزود: اين‌كه انتظار داشته باشيم در يك بار گفت‌وگو مسائل حل و فصل شود، اينطور نخواهد شد؛ چرا كه مسائل پيچيدگي‌هايي دارد و انباشته شده و نياز به ادامه گفت‌وگوهاست. ما مشكلي نداريم، بلكه ديگران مشكل دارند. در مذاكرات استانبول حرف‌ها زده شد و باور من اين است كه گفت‌وگوها بايد معطوف به يك نتيجه مثبت باشد. ما مي‌خواهيم براي دوستي و همكاري گفت‌وگو كنيم و نمي‌خواهيم نتيجه گفت‌وگوها، افزايش دشمني باشد.

احمدي‌نژاد با اشاره به اينكه در روند گفت‌وگوها بايد گام به گام جلو برويم، اظهار كرد: فكر مي‌كنم برخي از اين كشورها مي‌خواهند كه موضوع حل شود ولي برخي از آنها نمي‌خواهند؛ چرا كه دوست ندارند ايران يك پله ديگر بالا برود. اين يا به خاطر خوي استكباري آنهاست و يا تحليل آنها غلط است كه من فكر مي‌كنم، بيشتر به خاطر تحليل غلط است. دريافتي كه آنها از ايران و شراط محيط بين‌الملل دارند، دريافت غلطي است و اشتباه محاسباتي است.

وي اضافه كرد: آنها فكر مي‌كردند اگر ما را تحريم كنند، ما زمين مي‌خوريم ولي مي‌بينيم كه امسال تحريم‌هاي به قول آنها فلج‌كننده اعمال شد اما در همين تحريم، بزرگترين طرح تحول اقتصادي كشور اجرا شد و اين نشان مي‌دهد كه آنها، نه ملت ايران را مي‌شناسند و نه ايران را مي‌شناسند و نه تحليل درستي دارند. تحريم براي اجرا شدن نياز به ساختارهايي دارد و ساختار آن، مناسبات جهاني است؛ در حالي كه مناسبات جهاني اصلا در اين راستا نيست و ظرفيت اعمال اين تصميمات وجود ندارد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه ما دوست نداريم واژه تحريم يا دشمني مطرح باشد و دنيا اين را نمي‌پذيرد، تاكيد كرد: همكاري به نفع همه دنياست. من فكر مي‌كنم اگر آدم‌هايي بودند كه اشتباه محاسباتي نداشتند و شرايط بين‌المللي را مي‌فهميدند، خيلي بهتر مي‌توانستند از توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي ما در دنيا استفاده كنند.

دكتر محمود احمدي‌نژاد در ابتداي گفت‌وگوي زنده راديويي و تلويزيوني كه در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، فرا رسيدن ماه ربيع‌الاول را تبريك گفت و اظهار كرد: صميمانه از حضور تاريخ‌ساز و افتخارآميز مردم در راهپيمايي 22 بهمن كه چشم جهان را خيره كرد و عظمت ايران را به صحنه آورد، تشكر مي‌كنم.

وي در پاسخ به سوالي در مورد تحولات اخير در جهان به‌خصوص در خاورميانه تصريح كرد: تحول جهاني در حال رخ دادن است و واقعيت اين است كه نظام حاكم بر جهان ضدانساني و ظالمانه است. نظام سرمايه‌داري تمام استعدادها را در خود كشته و جلوي شكوفايي انسان‌ها را گرفته است و با غارت ثروت ملت‌ها و تخريب فرهنگ، انديشه‌ و ارزش‌هاي انساني چيزي باقي نگذاشته است و در واقع يك ديكتاتوري مدرن است كه تمام ويژگي‌هاي ديكتاتوري را دارد. اين نظام، ضد حقيقت بشري است.

رييس‌جمهور با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي گفت: انقلاب اسلامي تلنگري زد، فطرت‌ها بيدار شد و بيداري در تمام دنيا گسترش پيدا كرد. گرچه ممكن است ادبيات و نحوه بيان آن فرق داشته باشد.

وي با بيان اين‌كه ملت‌ها از نظام ظالمانه حاكم بر جهان خسته شده‌اند، گفت: ملت‌ها دنبال محبت و پاكي در سايه توحيد و عدالت هستند.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه ما شاهد يك حركت جهاني هستيم و طبيعي است كه در منطقه ما نيز انعكاس داشته باشد، گفت: امروز همه باور دارند كه حق انسان‌هاست كه در امور مشاركت كنند، مديريت كنند و حرف خود را بزنند.

رييس‌جمهور همچنين به تغيير نگاه انسان‌ها اشاره كرد و گفت: در اين دوره مطالبات، معيارها و انديشه‌هاي جامعه بشري تغيير كرده و عوامل زيادي در اين قضيه موثر بوده‌اند. از جمله كساني كه تلاش كردند ارتباطات را گسترش دهند. انسان، جهاني است و آمده است كه جهاني زندگي كند. خدا خواسته است انسان بزرگ باشد، نه كوچك و وقتي كه انسان نگاه جهاني داشته باشد، نظام يكسويه و نظامي را كه سلطه‌گران تلاش مي‌كنند در عرصه جهاني به ملت‌ها تحميل كنند، نمي‌پذيرد.

وي ادامه داد: در بين ملت‌ها انرژي‌ متراكم شده و نظام سلطه تلاش مي‌كند انرژي متراكم شده در بين ملت‌ها را به تصور خود مديريت كند و به صورت مديريت شده آزاد و مهار كند، در حالي كه اشتباه مي‌كند. ممكن است در يك بازه زماني كوتاه بتواند كاري انجام دهد ولي به طور كلي موفق نخواهد شد و در واقع جوششي كه از پايين‌ترين لايه‌هاي جامعه‌ بشري حاصل شده است را نمي‌توانند مديريت كنند.

وي افزود: به قول يك دوستي وضعيت آنها مانند تخته ‌پاره‌اي است كه در يك رودخانه خروشان حركت مي‌كند و سعي مي‌كند با تبليغات و رسانه و عوامل ديگر مديريت كند ولي اين تخته پاره در دو كيلومتر آن‌طرف‌تر در اين رودخانه خروشان محو مي‌شود.

وي ادامه داد: اين رودخانه حركت عمومي بشر است كه در منطقه نيز خود را نشان داده است و جهاني است؛ البته عجله نداريم كه فكر كنيم بلافاصله يك دستاورد آرماني به دست مي‌آوريم و اگر اين انتظار را داشته باشيم، ممكن است دچار اشتباه شويم. اين اتفاقات در يك بستر درست اتفاق مي‌افتد و از طرف ديگر سلطه‌گران در حال دست و پازدن هستند.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه وقتي كه با نگاه جهاني وارد شويم و از يك ريل اجباري خارج شويم، هزاران راه و ابتكار و الگو در برابرمان قرار مي‌گيرد، در پاسخ به سوالي در مورد تحريم‌ها عليه ايران و پيشرفت‌هاي ايران عليرغم وجود اين تحريم‌ها، گفت: دنيا به سرعت در حال حركت به سمت جهاني شدن است و مناسبات جهاني است و رقابت‌هاي اقتصادي ميلي‌متري است.

وي با بيان اين‌كه در حال حاضر آمريكا و اروپا دچار بحران سنگين اقتصادي هستند،‌ تصريح كرد: در اين شرايط و در اين رقابت ميلي‌متري اقتصادي، تحريم يعني چه؟ در واقع اين يك نوع عقب‌افتادگي سياسي است و اين كار آنها نشان‌دهنده خشم و دشمني‌شان با ملت ايران است و من بارها گفته‌ام كه اين كارها عزم ايراني‌ها را براي ساختن و كار تقويت مي‌كند. يكي از دوستان مي‌گفت آنها ما را تحريم كرده‌اند ولي بحران در آنجا و در آن كشورها ديده مي‌شود.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در پي اين تحريم‌ها هزينه‌هاي ملي ما افزايش پيدا نكرده است،‌ گفت: ما شاهد پيشرفت كشور و رشد اقتصادي و سرمايه‌گذاري در كشورمان هستيم و نماد آن بورس است. بورس ما جزء فعال‌ترين بورس‌هاست و حجم مبادلات در روز بالغ بر 80 الي 90 ميليارد است و شاهد حجم مبادلات بالايي هستيم.

Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند
مهار تورم و رشد تولید
با اعلام آغاز اجرای برجام چه تحریم هایی برداشته شد
بیانیه توجیهی وزارت خارجه امریکا درباره توافق سیاسی با ایران
متن کامل بیانیه مشترک ایران و 1+5
ایران متعلق به همه ایرانیان است
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“