گياه آپارتماني ديفن باخيا سمي ترين گياه آپارتماني است و مسموميت با آن موجب اختلال در تكلم، التهاب دهان و زبان و اختلال در بلغ و حتي خفگي ميشود.
انسان به طور غريزي گل و گياه را دوست دارد كه اين دوست داشتن به سن و سال افراد ربطي ندارد.
نور، هوا، آب، گرما و خاك از عواملي هستند كه براي رشد و گلدهي گياه از اهميت زيادي برخوردار است. همه اين عوامل تغييرپذير هستند و ميتوان آنها را تحت تأثير قرار داد.
نگهداري از گلها و گياهان در آپارتمان علاوه بر زيبايي موجب افزايش انرژي نيز ميشود؛ گل روح انسان را طراوت ميدهد و براي سلامت افراد خانه نيز مفيد است.
*وجود گل و گياه در آپارتمان موجب آرامش ميشود -----------------------------------------------------------------
بودن گل و گياه در آپارتمان موجب كاهش سردرد، استرس و اضطراب ميشود همچنين تزئين خانه با گياهان، موجب تميز شدن هواي منزل هم ميشود. گياهان آپارتماني ميتوانند موجب بهبود كيفيت هوا ميشود.
بعضي از گياهان آپارتماني كه در محل سكونت ما هستند، داراي موادي تا حدي سمي هستند كه ممكن است باعث مشكلاتي به خصوص براي كودكان شود. گياهان آپارتماني نقشي مهم و مؤثر در كاهش آلودگي هواي داخل خانه و بهبود كيفيت هوا دارند.
* "ديفن باخيا " سميترين گياه آپارتماني است -----------------------------------------------------
ديفن باخيا گياهي است كه شايد معروفترين و پرطرفدارترين گياه آپارتماني است و نام فارسي آن، "سمبرگ است، به دليل اينكه برگهاي اين گياه آپارتماني سمي است.
ديفن باخيا گونههاي مختلفي دارد كه بيشتر تفاوت آنها در نوع برگها و رنگ آنهاست. اين گياه آپارتماني درختچهاي هميشه سبز و دائمي است كه شامل تنه گوشتي طويل و غالباً عمودي و كاملاً رگهدار است.
ديفن باخيا گياهي است با برگهاي زيبا از خانواده آراسه araceae كه در اكثر آپارتمانها وجود دارد و گاهي در صورت بالا بودن سن گياه و مهيا بودن شرايط، گل ميدهد كه اين مسئله بسيار نادر است.
شيره ديفن باخيا سمي است و بايد از تماس آن با چشم و دهان پرهيز كرد، در صورت تماس با زبان، باعث تورم بافتهاي گلو شده و اين ناحيه را فلج ميكند.
محمد صالحي سورمقي، استاد فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» ميگويد: ديفن باخيا (diffenbachia) گياهي از خانواده آراسه (araceae) و به صورت گياه آپارتماني دائمي است. موطن اصلي آن برزيل و هند غربي بوده و در آنجا پرورش يافته است و ارتفاع آن گاه تا 2 متر ميرسد.
*مسموميت با ديفن باخيا موجب اختلال در تكلم ميشود -------------------------------------------------------------------
به گفته وي، در صورتي كه برگهاي اين گياه خورده شود، مخاط دهان و زبان ملتهب و قرمز شده و شروع به سوختن ميكند كه گاهي دردناك است همچنين ميزان بزاق دهان افزايش يافته و قورت دادن آن مشكل است.
استاد فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران ميافزايد: در موارد شديد مسموميت، حتي حرف زدن به طور موقت ممكن است دچار اختلال شود. در اكثر موارد مسموميت با گياه شديد نيست مگر اينكه مقدار زيادي خورده شود.
صالحي سورمقي اضافه ميكند: براي كاهش و تسكين مشكلات ناشي از خوردن برگهاي گياه ديفن باخيا، خوردن مايعات زياد و مصرف مسكنها، ضد دردها و استفاده از بيحس كنندههاي موضعي مفيد است.
كامبيز سلطانينژاد متخصص سمشناسي ميگويد: گياه ديفن باخيا اگر در منزل باشد، معمولاً كودكان برگهاي اين گياه را كنده و ميخورند.
*مسموميت با ديفن باخيا در مواردي موجب خفگي ميشود -----------------------------------------------------------------------
به گفته وي، برگهاي گياه ديفن باخيا داراي اگزالات كلسيم است كه باعث تحريك مخاط دهان ميشود و التهاباتي را در دهان ايجاد ميكند و در برخي موارد موجب خفگي ميشود البته تماس با برگهاي گياه ديفن باخيا مشكلي را ايجاد نميكند.
«زانتيدشيا» نام عمومي گياه آپارتماني ديگري است كه علائم مسموميت آن شباهت نزديكي به "ديفن باخيا " دارد و به گفته محمد صالحي سورمقي، اگر كودكان برگهاي اين گياه آپارتماني را بخورند، دچار مشكلاتي ميشوند و براي رفع مشكلات آن ميتوان مايعات زياد و مسكن مصرف كرد همچنين ضد دردها و بي حس كننده موضعي نيز مفيد است.
«آزاليا« يكي از گياهان آپارتماني با رنگهاي فوق العاده زيباست كه با نام عمومي azalea شناخته ميشود و از خانواده ericaceae است. آزاليا داراي گونه و واريتههاي زيادي است.
محمد صالحي سورمقي استاد فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره مصرف گياه "آزاليا " توسط كودكان ميگويد: در گل، ميوه، برگ، ساقه و شهد گل اين گياه تركيبي به نام acetylandromedol (استيل آندرو مدول) وجود دارد كه بسيار سمي است.
*مسموميت با گياه آزاليا موجب گيجي و دل درد ميشود ------------------------------------------------------------------
وي بيان ميكند: مصرف گياه آزاليا باعث بروز مسموميت ميشود و علائم مسموميت خوراكي اين گياه شامل ازدياد بزاق، استفراغ، تهوع، اسهال، دلدرد، گيجي، تحريكپذيري، سوزش و خارش پوست و مخاط است.
استاد فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران ميافزايد: براي رفع علائم مسموميت، درمان خاصي شناخته نشده است ولي خوراندن ذغال فعال توصيه ميشود.
كامبيز سلطانينژاد متخصص سمشناسي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار ميكند: آزاليا يكي از گياهان آپارتماني است كه داراي گونههاي مختلف است. مصرف زياد گياه آزاليا موجب بروز مسمويت ميشود البته بيشترين عوارضي كه سم آزاليا ايجاد ميكند، به دليل مصرف غيرمستقيم اين گياه است.
به گفته وي، در برخي از كشورها مانند كره و تركيه كه اين گياه به طور خودرو در دشتها رشد ميكند، زنبورهاي عسل از اين گياه تغذيه ميكنند كه عسلهاي تهيه شده از اين زنبورها داراي تركيبات سمي است و موجب بروز مسموميت ميشود.
اين متخصص سمشناسي ميگويد: از مصرف مستقيم گياه آزاليا تاكنون گزارشي ارائه نشده است. مسموميت ناشي از مصرف آزاليا موجب بروز اختلالات عصبي، سردرد، سرگيجه، دردهاي عصبي، بيحسي و كرختي دست و پا ميشود و در مواردي نيز موجب بروز تهوع، استفراغ و بينظمي ضربان قلب ميشود.
*گياه بنت قنسول داراي شيرهاي بسيار خطرناك است ----------------------------------------------------------------
"بنت قنسول " euphorbia pulcherima و از خانواده euphorbia و داراي برگهاي سبز و قرمز است. اين گياه داراي شيرهاي سمي است كه بايد در زمان بريدن ساقه يا چيدن گلهاي آن دقت شود كه دست خراش يا بريدگي نداشته باشد و دست آلوده به شيره گياه به چشم و دهان زده نشود، به دليل اينكه بسيار خطرناك است.
ميتوان براي جلوگيري از خروج شيره گياه، محل بريدگي ساقه بريده شود و آن را در آب 40 درجه قرار دهند تا خارج شدن شيره گياه قطع شود.
"بنت قنسول " داراي گلها و طوقههاي بزرگي به رنگهاي قرمز، صورتي و سفيد است كه گلهاي بسيار كوچكي را در بر ميگيرند.
*مسموميت با بنت قنسول موجب مشكلات رودهاي و معدهاي ميشود ------------------------------------------------------------------------------------
محمد صالحي سورمقي، استاد فارماكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس اظهار ميكند: در صورتي كه برگهاي گياه بنت قنسول توسط كودكان خورده شود، موجب بروز مشكلات رودي و معدهاي، تب بالا، بيحسي و تحريك گردش خون ميشود.
كروتون يك گياه آپارتماني هميشه سبز با برگهاي رنگارنگ است. اين گياه صرفاً به خاطر داشتن برگهاي زيبا پرورش داده ميشود و گلهاي آن را بايد بلافاصله از آن جدا كرد چرا كه قدرت گياه را از بين ميبرند.
موطن اصلي گياه "كروتون " نواحي گرمسيري جنوب شرق آسيا و جزاير اقيانوس آرام است. كروتون را ميتوان بر روي لبه پنجره مشرف به جنوب قرار داد همچنين بايد آن را در برابر نور خورشيد محافظت كرد، رطوبت آن نيز هميشه بايد ثابت باشد.
محمد صالحي سورمقي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار ميكند: گياه آپارتماني "كروتون " به نام علمي codlaeum و به croton مشهور است. اين گياه ميتواند در بعضي افراد باعث حساسيت پوستي و اگزما شود همچنين خوردن آن باعث سوختگي در دهان و التهاب مخاط دهان ميشود.
نظرات بينندگان: ۲ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۹۰-۰۴-۲۴ ۱۲:۲۹:۰۹
Tashak_or , Matlabe besiyar kamel va jalebi bud :) (3194)