ترتيب دهندگان اين نمايش تبليغاتي به اين سؤال فكر كردهاند كه ايران براي ترور يك مهره دون پايه عربستان سعودي، آنهم در آمريكا، به خودش زحمت بدهد و آنهمه ضررهاي احتمالي را به جان بخرد تا به چه هدفي برسد و چه چيزي به دست بياورد؟
تاريخ انتشار: شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۲
عليرغم تبليغات فراواني كه دولت آمريكا و رسانههاي همسو با آن به راه انداخته اند، دروغترين دروغي كه تا امروز شنيده شده، همين شايعه طرح ترور سفير عربستان به دستور جمهوري اسلامي ايران است.
در يكي از سالهاي دهه 60 آيتالله هاشمي رفسنجاني در تشريح ناتواني غربيها از فهم و درك مسائل ايران گفته بودند: "غربيها مثل گاو تحليل ميكنند". از آن سالها تاكنون هرچه زمان ميگذرد، درستي اين سخن بيشتر آشكار ميشود. آمريكائيهائي كه به "اوباما" مشورت ميدهند، به نظر ميرسد در اين نوع تحليل كردن سرآمد هستند! هيچ معلوم نيست ترتيب دهندگان اين نمايش تبليغاتي به اين سؤال فكر كردهاند كه جمهوري اسلامي ايران براي ترور يك مهره دون پايه عربستان سعودي، آنهم در آمريكا، به خودش زحمت بدهد و آنهمه ضررهاي احتمالي را به جان بخرد تا به چه هدفي برسد و چه چيزي به دست بياورد؟
اين آقاي سفير، تا پايان مسئوليت سفير قبلي، كه يكي از شاهزادگان سعودي بود، يك كارمند معمولي سفارت عربستان در آمريكا بود. شاهزاده سعودي، قرباني رقابتهاي درون خانواده حاكم شد و به عربستان برگشت و اين كارمند معمولي در كشاكش آن دعوا به سفارت گمارده شد تا رقابت خانوادگي بر سر لقمه چرب سفارت بار ديگر مشكل ساز نشود. كدام عقل حساب گر حكم ميكند يك كارمند معمولي كه كمترين تأثيري در معادلات سياسي كشورها ندارد ترور شود؟
در شرايط كنوني، آمريكا به چند دليل نيازمند خوراك تبليغاتي چرب و نرمي عليه جمهوري اسلامي ايران است و ماجراي ساختگي ترور سفير عربستان در آمريكا نيز به همين نياز تبليغاتي مربوط ميشود. اول آنكه "اوباما" در داخل آمريكا به شدت درحال از دست دادن آراء مردم است و براي انتخابات رياست جمهوري كه در آبان ماه سال آينده برگزار خواهد شد از هم اكنون به كارهاي تبليغاتي نيازمند است. او اين تبليغات را از چند ماه قبل و با ترور "اسامه بن لادن" شروع كرد و با كشتن "انورالعولقي" رئيس القاعده در يمن ادامه داد. اعلام صريح اين نكته كه اين قتلها به دستور شخص اوباما صورت گرفته به اين دليل است كه او ميخواهد خود را قهرمان مبارزه با تروريسم معرفي كند.
اين شگرد در مورد بن لادن و العولقي
” كدام عقل حساب گر حكم ميكند يك كارمند معمولي كه كمترين تأثيري در معادلات سياسي كشورها ندارد ترور شود؟ “
شايد جواب بدهد ولي در مورد ماجراي ساختگي طرح ترور سفير عربستان توسط ايران بايد گفت از مصاديق اين ضربالمثل است كه "دزد ناشي به كاهدان ميزند".
اوباما بايد اعتراف كند كه در اين فقره انصافاً ناشي گري كرده و شكست خورده است. اين دروغ را حتي در داخل آمريكا هم كسي نپذيرفته و صاحبنظران آمريكائي چنين شگردي را به تمسخر گرفتهاند. دوم آنكه آمريكا در منطقه خاورميانه اين روزها به دليل اوج گرفتن انقلابهاي مردمي دچار سردرگمي و دردسرهاي فراوان است. براي دولتمردان آمريكائي، اين يك گرفتاري مضاعف است كه علاوه بر دست و پا زدن در باتلاق افغانستان و عراق، با از دست دادن مهرههاي دست آموز خود در مصر و تونس و ليبي و يمن نيز مواجه شود و مشاهده كند كه انقلابهاي مردمي درحال گسترش به ساير كشورهاي منطقه نيز هستند. اين انقلابها، كاريترين ضربه را به آمريكا و رژيم صهيونيستي وارد كردهاند و به همين دليل سران اين دو رژيم، اكنون خود را بازندگان اصلي اين رويداد مهم ميدانند. در چنين شرايطي، بسيار طبيعي است كه دولتمردان آمريكائي براي جلوگيري از خسران بيشتر و براي حفظ موجوديت رژيم صهيونيستي به هر ترفندي متوسل شوند. آنها از اين واقعيت غافلند كه ملتهاي منطقه بيدار شده و راه خود را پيدا كردهاند و با اين قبيل توطئههاي نخ نما شده از راهي كه انتخاب كردهاند بر نخواهند گشت.
و سوم آنكه دولتمردان آمريكائي، ايجاد يك جنگ تبليغاتي و اگر بتوانند به راه انداختن يك درگيري نظامي ميان عربستان و ايران را در برنامه خود دارند. انتخاب اين روزها براي كليد زدن اين توطئه تبليغاتي نيز با توجه به موسم حج، اقدامي حساب شده است.
آمريكائيها در اين محاسبه نيز دچار اشتباه بزرگي شدهاند. دولت عربستان سعودي درحال حاضر آنچنان گرفتار فشارهاي داخلي و خارجي است كه نه تنها توان درگير شدن در يك جنگ تبليغاتي يا درگيري نظامي را ندارد بلكه به اين در و آن در ميزند تا به نحوي خود را از گرفتاريهاي موجود نجات دهد. انقلاب مردمي در دو كشور همسايه عربستان يعني يمن و بحرين اكنون به مراحلي رسيدهاند كه هيچ نتيجهاي غير از پيروزي مردم و سقوط ديكتاتورها در اين دو كشور متصور نيست. اينها ديكتاتورهائي هستند كه آل سعود با تمام توان و امكانات از آنها حمايت ميكند و سقوط آنها به معناي فراهم شدن مقدمات سقوط آل سعود است.
در داخل نيز آل سعود با مشكلات زيادي مواجهند. انقلاب در
” اوباما بايد اعتراف كند كه در اين فقره انصافاً ناشي گري كرده و شكست خورده است. اين دروغ را حتي در داخل آمريكا هم كسي نپذيرفته و صاحبنظران آمريكائي چنين شگردي را به تمسخر گرفتهاند. “
شرقيه و مطالبات مردم اين منطقه از يك طرف و مخالفتهاي صريح سلفيها با مواضع پادشاه عربستان از طرف ديگر، آل سعود را در بن بست قرار داده است.
پادشاه عربستان، براي آنكه همچون ساير كشورهاي عربي گرفتار انقلاب نشود، به اصلاحاتي از قبيل پذيرش حق رأي براي زنان روي آورده است. اين قبيل اقدامات در كشوري مثل عربستان با فضاي بستهاي كه دارد، عكس العمل شديدي پديد آورده بطوري كه شيخ عبدالمجيد اللحيان، رئيس علماي سلفي عربستان، در بيسابقهترين انتقادها عليه آل سعود و شخص ملك عبدالله گفته است: "ما به عنوان شيوخ سلفي، تصميم ملك عبدالله در مورد دادن حق رأي و شركت در انتخابات مجلس و شوراي شهر به زنان سعودي را به شدت محكوم ميكنيم. ملك عبدالله اعلام كرده كه با شيوخ و اعضاي هيأت العلما براي گرفتن اين تصميم مشورت كرده اما من اعلام ميكنم اين ادعا دروغ است. چنين تصميمي فقط نظر پادشاه است و هيچ ربطي به شيوخ سلفي ندارد. زيرا ما حضور زنان در فعاليتهاي عمومي را حرام ميدانيم. من هم مثل مردم، سخنان پادشاه را از تلويزيون شنيدم و معتقدم ملك عبدالله با وضع اين قوانين جديد، ديگر صلاحيت حكومت بر عربستان سعودي را ندارد زيرا او در برابر فشارهاي سياسي كوتاه آمده و تسليم نظر طرفداران اين قوانين شده و من خودم را بهترين فرد براي دردست گرفتن زمام حكومت در عربستان ميدانم."
بدين ترتيب، اكنون آل سعود از سه طرف تحت فشار قرار دارد؛ سلفيها، طرفداران حقوق مدني و انقلابيون شرقيه. در چنين وضعيتي، كشاندن آل سعود به يك درگيري جديد آنهم با كشوري همچون جمهوري اسلامي ايران، فقط ميتواند يك توطئه عليه آل سعود باشد. آيا آمريكا با اين اقدام درصدد ساقط كردن آل سعود و به قدرت رساندن مهرههاي جديد خود در عربستان است؟ اين احتمال وجود دارد كه حزب دموكرات آمريكا با اين محاسبه كه تاريخ مصرف آل سعود به پايان رسيده، قصد دارد مهرههاي جديدي را در عربستان به قدرت برساند تا اين كشور نفت خيز را در كوران حوادث سريع انقلابهاي منطقه از دست ندهد.
موضع جمهوري اسلامي ايران در برابر توطئه جديد آمريكا، افشاگري عليه واشنگتن و اين نصيحت مشفقانه به آلسعود است كه فريب آمريكا را نخوريد و مشكل جديدي بر مشكلات موجود خود اضافه نكنيد. ماجراي طرح ترور سفير عربستان در آمريكا ساخته و پرداخته سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) است كه برخلاف ظاهر آن، در درجه اول، آلسعود را هدف قرار داده كما اينكه تضعيف موقعيت جمهوري اسلامي ايران و ضربه زدن به انقلاب ملتهاي منطقه را نيز در دستور كار خود دارد. ميزان موفقيت آمريكا در اين توطئه به نوع برخورد آل سعود با ترفند جديد سازمان سيا بستگي دارد.