حسادتي که در شهرت طلبي يا در فروتني در بخشش و بي پروايي خود را ابراز مي کند اين در حالي است که در جوامع گذشته و امروزه دختران را حسودتر از پسران دانسته اند.
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۰۸
هر کدام از ما در دوران زندگي، حسادت را به شکل هاي گوناگون آزموده ايم. به گزارش باشگاه خبرنگاران شايد در داشتن اسباب بازي بهتر، شايد در مدرسه و دانشگاه و محيط کار و حتي در ازدواج، حسادت را تجربه کرده ايم. احساسي که ناشي از هيجانات منفي بتوان به حس حسادت اشاره کرد. حسادتي که در شهرت طلبي يا در فروتني در بخشش و بي پروايي خود را ابراز مي کند اين در حالي است که در جوامع گذشته و امروزه دختران را حسودتر از پسران دانسته اند.
اما آيا به راستي حسادت ويژگي خاص زنان است يا مردان هم به اندازه زنان حسادت را تجربه مي کنند؟
خدايي آسيب شناس اجتماعي در اين باره گفت: افراد حسود توانمندي هاي خود را دست کم گرفته و به جاي افزايش آگاهي به موقعيت والاي ديگران غبطه مي خورند.
وي افزود: زن به لحاظ باورهاي جامعه، از حساسيت بيشتري برخوردار شده و به آرامي، خوباوري خود را از دست داده و حسادت در وجودش بيشتر رخنه مي کند.
خدايي در ادامه در مورد حسادت زنان عنوان کرد: حسادت زنان نوعي خشم دروني است که مرتبه هايي از آن در همه آنان وجود داشته ولي در بعضي کمتر و در برخي بيشتر ديده مي شود.
وي در مورد اين که چرا زن ها بيشتر از مردان به حسادت مشهور هستند، گفت: حسادت مردان و زنان به يک اندازه بوده اما مردها بسترهاي اجتماعي دارند که حسادت خود را به عنوان رقابت جلوه دهند ولي زنان اين بستر را ندارند.
خدايي با اشاره به اين که حس حسادت از کودکي آغاز مي شود اظهار کرد: در صورت عدم توجه هم چشمي هاي دوران کودکي به طور دائمي در فرد اثر گذاشته و صفات شخصيتي او را غيرطبيعي مي سازد.
خدايي با اشاره به آسيب هاي رواني فرد حسود عنوان کرد: افراد حسود از داشتن دوست بي بهره مانده و در نهايت افسرده مي شوند.
وي تصريح کرد: حسادت منجر به از بين رفتن روابط اجتماعي، رواج بي اعتمادي و بدبيني به ديگران شده و همکاري بين اعضاي جامعه را کاهش مي دهد.
خدايي در پايان با اشاره به عوامل موثر در کاهش حسادت خاطر نشان کرد: بايد مهرباني و دوستي و کسب مهارت را افزايش داد تا احساس حقارت و در نهايت حسادت از بين برود بايد توجه داشت با وجود دوستي ها و مهرباني هاي اطرافيان و توانايي ابراز استعدادها و با پيشرفت جامعه نمي توان منکر حسادت شويم چرا که مهم اين است با احساس وجود آن بتوانيم آن را درست مديريت کنيم.