آنهايي كه خانم دستجردي وزير بهداشت را ميشناسند در توصيف او از واژه «مرد انه» سخن به ميان ميآورند چه مردهايي كه معتقدند افشاگريهايش مردانه است و چه زنهايي كه بهواسطه عدم ورودش به مباحث حوزه زنان، درست يا غلط او را ضد زن ميدانند كه در نهايت همه توصيفها به وجهي مردانه ميانجامد.
اين يك واقعيت است كه در دولت نهم و دهم كه نه، در همه دولتهاي جمهوري اسلامي وزيري به اين مرام كمتر ديدهايم. وزيري كه براي اولين بار رسما تاييد كرد آب شرب پايتخت آلوده به نيترات است و با اينكه احتمال ميداد متهم شود به تباني با كارخانهدارها، زنان باردار و كودكان را توصيه كرد به مصرف آب معدني كه به دليل رجوع مردم قيمت آن 50توماني هم افزايش يافت. ايضا در ماجراي ايدز با اعلام اينكه آتشفشان ايدز در راه است، آن هم نه به واسطه تزريق سرنگ آلوده كه بهخاطر روابط نامشروع افراد. چه به گفته خانم وزير بيش از 90 درصد موارد جديد ابتلا به ايدز در ايران از طريق تماس جنسي و بخصوص در شهرهاي بزرگ ودرگروه سني 25 تا30 سال است و اينکه از 80 هزار بيمار مبتلا به ايدز در کشور تنها 25 درصد آنها شناسايي شدهاند.
همچنين گذر دستجردي اصولگرا از واژههاي زنان آسيبديده، زنان پر خطر و زنان ويژه و عريان گفتن واژه تابو «زنان روسپي» كه50 درصد ناقل ايدز هستند و در شرايط سخت سياسي كشور اعلام اينكه بنزن موجود در بنزين بيش از حد مجاز بوده و براي سلامتي شهروندان خطرناك است و در فقره آلودگي هوا تاييد مرگ چهار هزار نفر در سال 88 بر اثر آلودگي هواي پايتخت و...
حالا هم خانم وزير كه خواسته در هفته سلامت سنگ تمام بگذارد چند افشاگري يا بگوييم آمار مهم را به افكار عمومي اعلام كرده است.
اينكه در 49 درصد نسخههاي پزشكان حتما يك قلم داروي آنتي بيوتيك وجود دارد. اين در حالي است كه طبق استاندارد جهاني ميزان مصرف آنتيبيوتيك بايد 11 درصد باشد اما متأسفانه اين ميزان در كشور ما 49 درصد داروهاست و علاوه بر نسخه دارها 40 درصد مردم بدون نسخه، آنتيبيوتيك را از داروخانهها تهيه ميكنند و از همين روست كه چشممان روشن كه در آسيا مقام دوم و در جهان جزو 20 كشور از نظر مصرف بيرويه آنتيبيوتيك شدهايم و ديگر اينكه دستجردي خبر داده 46 درصد زنان و 44 درصد مردان در ايران دچار اضافه وزن و 59 درصد زنان و 36 درصد مردان مبتلا به فشارخون بالا هستند و به نظروزير بهداشت وضعيت نسل آينده نگران كننده است چرا كه بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد 5/ 19 درصد پسران و 16 درصد دختران در كشور اضافه وزن دارند.
و بازهم براساس آمارهاي خانم وزير بيش از 45 درصد دانشآموزان كشور روزانه چهار ساعت تلويزيون تماشا ميكنند و 40 درصد از دانشآموزان نيز به مدت طولاني از كامپيوتر استفاده ميكنند كه اين موارد از عواملي است كه به كمتحركي و چاقي دانشآموزان كمك ميكند.
و آخر اينكه، بعد از بحران شيوع آنفلوانزا در مرغداريهاي چند شهر مهم كشور و معدوم كردن ميليونها مرغ در سكوت خبري، حالا خانم وزير خبر ميدهد آنقدر به خورد مرغهاي نگون بخت آنتيبيوتيك خوراندهاند كه سلامت شهروندان به مخاطره افتاده است و حالا اين شهروندان هستند كه در مقابل آنتي بيوتيكهاي قوي، بدنشان مقاومت ميكند. «متأسفانه ديده ميشود در صنعت توليد گوشت مرغ، ميزان بيرويهاي آنتيبيوتيك به مرغ ميخورانند و وقتي اين گوشت وارد بدن انسان ميشود موجب مقاومتهاي ميكروبي در برابر آنتيبيوتيكها ميشود.»
اين همه افشاگري در كارنامه خانم وزير آن هم در دولت احمدينژاد اگرچه دست مريزاد دارد اما افكار عمومي با پرسشي جدي روبهرو است،حالا كه مردم ميدانند خوردن مرغ سلامتي آنها را به خطر مياندازد و اينكه آقايان اطبا در 49 درصد نسخههايشان آنتيبيوتيك تجويز ميكنند و 4 هزار نفر براثر آلودگي هوا فقط در تهران جان باختهاند والخ. شهروندان با دانستن اين حقايق براي جلوگيري از بروز فجايع چه بايد بكنند؟ ما نيز معتقديم دانستن حق مردم است و كار خانم وزير قابل تقدير. اما چه كسي مسئول سلامتي مردم كشور است.
اگرچه به باور خانم دستجردي 25 درصد سلامت مردم مربوط به مسائل پزشكي، 50 درصد عوامل اجتماعي و 25 درصد بقيه مربوط به مسائل درماني است پس وزارت بهداشت فقط ميتواند 25 درصد مسائل مربوط به سلامت مردم را پوشش دهد و 75 درصد ديگر اين مسير بايد با همكاريهاي بين بخشي محقق شود. اما بدون تعارف متولي سلامت مردم در درجه اول دولت و در مرحله اجرايي وزير بهداشت است. انتظار افكار عمومي از وزير پاسخگو و دولت اين است كه در كنار روشنگري و آگاهيبخشي به مردم از وضعيت بهداشت و سلامت آنان و گوشزد كردن خطرات، نسبت به بروز چنين فجايعي جلوگيري كرده و حافظ سلامت جسم و روح و روان مردم باشد.