تهران پایتخت سیاسی بماند و شهرستان ها تبدیل به پایتخت اقتصادی شود
هیات دولت باید با کار کارشناسی قوی و برداشتن موانع پیش روی این طرح این تصمیم را بگیرد که تهران پایتخت سیاسی بماند و شهرستان ها تبدیل به پایتخت اقتصادی شود.
تيترآنلاين - هئیت دولت دوشنبه هفته گذشته کلیه دستگاه های اجرایی را موظف کرد حداکثر تا پایان مرداد ماه تا 40 درصد از کارکنان خود را به خارج از تهران منتقل کنند. بدین ترتیب 200 هزار کارمند رسمی دولت و همین حدود کارمند شرکتی باید ظرف مدتی کمتر از یک ماه تهران را به مقصد دیگر استان های کشور ترک کنند. البته مسئولان هنوز درباره دلایل شتابزدگی این انتقالها به نکته ای اشاره نکرده اند و کماکان انتقال کارمندان از پایتخت با توجیه هايي مانند مقابله با خطر زلزله و سبك سازي پايتخت صورت میپذیرد.
به گزارش تيترآنلاين، براساس مصوبه اخیر دولت دستگاه های اجرایی می توانند بخشی از وزارتخانه ها و ستاد مرکزی را به اطراف تهران و استان همجوار تهران مانند قزوین و سمنان منتقل کنند. معاونت دانشجویی وزارت علوم، یکی از اداره های دولتی پیشتاز در اجرای این مصوبه است که با در اختیار گرفتن ساختمان 4 طبقه در شهمیرزاد سمنان قصد دارد فعالیت های خود را به این شهر منتقل کند.
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز انتقال کارکنان و دفاتر خود را از حدود یک ماه پیش در دستور کار قرار داد که به تجمع اعتراض آمیز برخی کارکنان آن در مقابل مجلس منجر شد.
جهاد کشاورزی یکی از نخستین وزارتخانه هایی بود که اعلام آمادگی برای انتقال از پایتخت را کرده بود.صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کارشناسان این وزارتخانه در حال بررسی طرح انتقال وزارتخانه جهاد کشاورزی به خارج از تهران هستند، عنوان کرده بود: این انتقال با هدف تمرکززدایی از شهر تهران انجام میشود. وی گفته بود وزارتخانه کشاورزی باید نزدیک به محل تولید و یک قطب کشاورزی باشد، وزیر جهاد کشاورزی شهرستان مورد نظر این نهاد را هم معین کرده و درباره دلایل این انتخاب توضیح داده بود: شهرستان کرج با داشتن ششهزار هکتار باغات، 13 هزار هکتار اراضی کشاورزی و استقرار چهار موسسه تحقیقاتی کشاورزی و باغی کشوری شامل موسسات تحقیقات کشاورزی و پزشکی هستهای، آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، علوم دامی و اصلاح بذر و تهیه نهال و همچنین نزدیکی به پایتخت کشور از جمله شهرستانهایی است که برای انتقال جهاد کشاورزی مطرح است.
وزارت نفت یکی دیگر از مهمترین وزارتخانه هایی است که بحث انتقال آن از سال ها پیش عنوان شده بود. با این وجود هنوز شهرستان های مورد نظر ، چگونگی انتقال و مسائل مربوط به آن به صورت واضح و شفاف اطلاع رسانی نشده است.
با این وجود؛ برخی کارشناسان بر این باورند که بهرغم مزایای ذکر شده انتقال کامل تشکیلات یک وزارتخانه به مراتب دشوارتر از انتقال دفاتر شرکتهای شهرستانی است. هماهنگی برای انتقال بدنه سنگین و نیروی انسانی فراوان یک وزارتخانه به همراه خانوادههایشان به شهرستانی دیگر، فروش ساختمانهای موجود و ساخت یا خرید ساختمان و تشکیلات مناسب در شهرستان، قطع ارتباط مدیران وزارتخانه با دولت و لزوم صرف وقت و هزینه فراوان برای شرکت در جلسات دولت در تهران و بسیاری مشکلات دیگر، پیش روی انتقال یک وزارتخانه به خارج از تهران به شمار می رود. با همه این مسائل دغدغه امروز مسئولان خالی کردن هرچه سریعتر پایتخت است.
دولت همچنین تسهیلات تشویقی مناسبی را برای کارمندان نیز تعیین کرده که محل زندگی و کار خود را از تهران به شهرستانها منتقل کنند مانند برداشتن سقف اضافه کار، دریافت وام با شرایط آسان، هدیه ازدواج، خدمات بهداشتی رایگان، امکانات ورزشی و امتیاز خدمت در مناطق محروم از جمله امتیاز های وعده شده به کارکنان انتقال یافته توسط دولت است.
معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيسجمهور به بحث خروج كارمندان از تهران و مصوبه دولت مبني بر خروج 40درصد نيروهاي دستگاههاي اجرايي اشاره كرده و مي گويد: براي اين كه بتوانيم امور مربوط به تهران را ساماندهي كنيم، نيازمند اين هستيم كه بسياري از معاونتها و پستهايي كه بودن آنها ضرورتي در تهران را ندارد را به شهرهاي ديگر منتقل كنيم كه در همين راستا حدود 23 هزار پست را در تهران حذف كرديم. در مرحله اول شركتها و در مراحل بعدي موسسات پژوهشي و آموزشي، سازمانهاي وابسته و همچنين معاونتهاي وزارتخانهها كه قابل انتقال هستند، در برنامه خروج از تهران قرار دارند.
رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس درباره مشکلات اجراي اين پروژه توضيح داده است : انتقال پرسنل سازمان هاي دولتي را نمي توان به صورت دستوري انجام داد و اين روند نياز به کارشناسي بيشتر دارد. اولا پرسنل سازمانها و ادارات در تهران، اهالي شهر تهران محسوب مي شوند و اغلب چندين نسل در تهران ساکن بوده اند که جدا کردن آنها از فرهنگ و خانواده از نظر فرهنگي و اجتماعي کار چندان مناسبي به نظر نمي رسد، ضمن اينکه انتقال اعضاي يک خانواده که احتمال دارد در سازمان ديگري در تهران مشغول بکار بوده يا دانشجوي يکي از دانشگاه هاي تهران باشند، معضلات بغرنجي را براي خانوده ها و سازمان ها بوجود مي آورد.
وي همچنبن گفت: با توجه به عدم تحقق دولت الکترونيک باانتقال برخي سازمان ها از تهران، کساني که به عنوان ارباب رجوع پيش از اين در خيابان هاي تهران بين سازمان هاي مختلف براي پيگيري امور سرگردان بودند، از اين پس بايد جاده هاي بين استاني را طي کنند.
عباسپور بر لزوم بررسي کارشناسانه بيشتر اين طرح تاکيد کرد و با اشاره به اينکه آنچه برشمرده است تنها مشکلات ابتدايي ناشي از اجراي اين طرح است و احتمالا در مسير اجراي طرح مشکلات ديگري نيز بوجود خواهد آمد گفت: بايد ديد انتقال چند سازمان و پرسنل آنها با توجه به پي آمد هاي آن، چه ميزان مي تواند در کنترل جمعيت تهران موثر باشد و آيا هزينه آن بيش از فايده اش نيست؟
وي بار ديگر تاکيد کرد که جلوگيري از روند مهاجرت کارگران و کشاورزان به تهران را ضروري تر و منطقي تر از راه انتقال پرسنل سازمان ها و ادارات از تهران مي داند و در اين راستا بر ضرورت رفع مشکل کارخانجات ورشکسته، واردات بي رويه، عدم پرداخت يارانه کشاورزان و بي تدبيري در پروژه هاي آب رساني تاکيد کرد. رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: اينکه به جاي جلوگيري از مهاجرت کارگران و کشاورزان به تهران براي انجام کارهاي غيرتخصصي، کارمندان اداري پايتخت نشين را به استانهاي ديگر منتقل کنيم، نشاندهنده برهم ريختگي مديريتي است.
در همین راستا امین شعبانی عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرح انتقال کارمندان از تهران گفت: دولت با ایجاد چارت جدید سازمانی در سایر استان ها می تواند به قضیه انتقال کارمندان سرعت بیشتری ببخشد. وی عدم تعریف بعضی شغل ها در شهرستان های کوچک را از جمله موانع پیش روی این طرح دانست و گفت: راه انتقال دولت به استان ها انتقال وزارتخانه ها است و اگر صاحب پست کلیدی در وزارتخانه ای مطمئن باشد که همین شغل را می تواند در سازمان دیگری در شهرستان داشته باشد مخالفتی با انتقال خود از تهران نخواهد داشت.
عضو کمیسیون صنایع در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که آیا جای وزارتخانه جهاد کشاورزی در تهران است یا خیر ادامه داد: هیات دولت باید با کار کارشناسی قوی و برداشتن موانع پیش روی این طرح این تصمیم را بگیرد که تهران پایتخت سیاسی بماند و شهرستان ها تبدیل به پایتخت اقتصادی شود.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
احمد تکخال
۱۳۹۰-۰۹-۲۷ ۲۱:۵۱:۱۵
نظر خوبیه. بوشهر پایتخت انرزی و اقتصاد ایران (4429)