اين مسووليت فقط مختص اين دنيا نيست بايد پاسخگوي آن دنيا نيز باشيم
نبايد در دولت هيچگونه انگيزه نافرماني از مجلس بوجود آيد و در مجلس نيز نبايد مطلقاً انگيزه معطل کردن دولت وجود داشته باشد
تاريخ انتشار: سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۸:۲۰
رهبر انقلاب اسلامي ضمن ارائه تحليل جامعي از شرايط حساس و در حال تغيير بينالمللي و شرايط داخلي به خصوص انسجام و هوشياري ملت ايران و دلبستگي کمنظير مردم به آرمانها و خط امام(ره)، در بخشهايي از سخنان خود فرمودند:
- بايد آرمانگرايي در کنار واقعبيني، همکاري صميمانه دولت، و مجلس و بررسيهاي کارشناسانه و دقيق در کميسيونها، در دستور کار مجلس شوراي اسلامي قرار گيرد تا حرکت رو به جلو کشور با شتاب روزافزوني ادامه يابد.
- شرايط کنوني در عرصه بينالمللي، در سرنوشت نسلهاي آينده و انقلاب و کشور تأثيرگذار است؛ بنابراين رصد دقيق و شناخت صحيح اين شرايط و حضور فعال و هوشيارانه در تحولاتي که در حال وقوع است، ميتواند زمينهساز جايگاه مستحکمتر، و نزديکتر به اهداف و آرمانها باشد.
لازمه نقشآفريني صحيح و تأثيرگذار در اين برهه حساس، انسجام و اقتدار لازم در داخل و همکاري نزديک و تنگاتنگ دستگاههاي مختلف است.
اگر با اين ديد، به مسائل کشور نگريسته شود، شايد بسياري از مسائل و موضع گيريهايي که اکنون مورد توجه است، کم قدر و کم اهميت جلوه کنند.
نمايش مردم را در عرصه حضور عاطفي، عقلاني و پيوند با امام(ره) همه ديدند و سال گذشته نيز در عرصه انتخابات، همه شاهد حضور 40 ميليوني بودند که همه اينها معنادار است و مسووليت ما را به عنوان خدمتگزاران مردم، دو چندان ميکند.
اين مسووليت فقط مختص اين دنيا نيست بلکه خداوند متعال نيز از ما در خصوص نحوه عمل به وظايف سؤال خواهد کرد و بايد پاسخگوي آن دنيا نيز باشيم.
نمايندگان مجلس در وظيفه قانونگذاري خود بايد همواره دو ويژگي آرمانگرايي و واقعبيني را مد نظر داشته باشند و راه رسيدن به آرمانها را مطابق با واقعيات ترسيم کنند.
اين همکاري بايد تحقق يابد و اينکه هريک از دو طرف بگويند، ما همه کارها و وظايف را انجام دادهايم و طرف مقابل بايد جلو بيايد، قابل قبول نيست.
حدود و وظايف مجلس و دولت در قانون مشخص شده است؛ اگرچه برخي از اين حدود هم در قانون مبهم و غيرمشخص است که بايد برطرف شوند اما نياز امروز کشور همکاري دولت و مجلس است.
نبايد در دولت هيچگونه انگيزه نافرماني از مجلس بوجود آيد و در مجلس نيز نبايد مطلقاً انگيزه معطل کردن دولت وجود داشته باشد.
اين سخن که دولت بايد به قانون عمل کند، سخن درستي است اما از آن طرف هم قانونگذار بايد نقش و شرايط مديران اجرايي را نيز در نظر بگيرد، زيرا دولت، عنصر وسط ميدان است و کار او بايد تسهيل شود.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه ميان اجرا و طراحي اجرا فاصله زيادي وجود دارد، خاطرنشان کردند: در کنار اين موضوع که دولت بايد به قانون عمل کند، مجلس هم بايد کاري کند که دولت بتواند به قانون عمل کند.
به عنوان مثال نميتوان تکليفي را برعهده دولت گذاشت ولي اعتبار لازم آن را تصويب نکرد، اين مساله موجب مشکلات مي شود، و يا اينکه دولت لايحه اي را با توجه به امکانات و مقدورات خود به مجلس ارائه دهد ولي در مجلس تصرفاتي در لايحه ايجاد شود که مصوبه به کلي متفاوت با لايحه دولت شود.
حضور منظم و مستمر و بررسي کارشناسانه در کميسيونها بسيار ضروري است زيرا در چنين صورتي، موافقتها و مخالفتها، همراه با حجت خواهد بود.