ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
6 July 2025, يکشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۴ , ۱۱ محرّم ۱۴۴۷
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
 
داخلی     آرشيو گزارش     ميراث و گردشگري
کد مطلب : 926
۰
توصيه مطلب 
آنها فقط مجلس گرم كن مي خواهند!
در تورهای مختلط مواردی بوده که مطلع شدیم برخی دختر و پسرها در تور باهم دوست شده و یا پس از مدتی با هم ازدواج کرده اند.
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۲۳:۰۶
تنگه واشي
تنگه واشي
تيترآنلاين - وقتی در شهر فضایی برای شادی و تخلیه روانی به شکل مطلوب جوانان وجود نداشته باشد، جوانان از هر فرصت دیگری برای شادی استفاده می کنند. اين بخش كوچكي از گزارش مهدي يوسفي خبرنگار افتخاري باشگاه جواني برنا مي باشد كه خواندن آن را به بازديدكنندگان تيترآنلاين تقديم مي كنيم:

در حالی که بایدها و نبایدهای مذهبی، عرفی و حتی علمی، برای روابط میان دو جنس مخالف در ایران، چارچوب مشخص می کنند، دختران و پسران جوان راهی تازه با عنوان " تورهای مسافرتی مختلط" یافته و بهره های مختلفی مبنی بر علایق خود از این فضا می برند. این پدیده اجتماعی بدگمانی های عمومی نظیر احتمال دوست شدن دختران و پسران را حین سفر در پی داشته است.

روانشناسان و کارشناسان مسایل اجتمایی، پدیده مذکور را مستعد بروز آسیب های شخصیتی و متقابلاً فرصت هایی برای رشد اراده و شخصیت افراد می دانند.

نصرت ابراهیم نژاد، روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه باهنر و روانشناس مرکز مشاوره "آ.پ" ضمن تاکید بر تاثیرات منفی ارتباط دختر وپسر در تورهای مختلط همچون بروز احساسات کنترل نشده و کاذب وجود این تورها را فرصتی می داند تا دختر و پسر رفتار جنس مخالف خود را ارزیابی کرده و فهم درست تری از افکار، عواطف و احساسات جنس مخالف حاصل کنند و در نتیجه مهارت های ارتباطی در زندگی مشترک آن ها بالا رود.

سارا نوعی، دانشجوی علوم ارتباطات اجتماعی می گوید:" تورهای مختلط را به تورهای یکدست دخترانه ترجیح می دهم و معتقدم تجربه کافی از حضور در جمع های دخترانه را در نوجوانی ام داشته ام و فکر می کنم شناخت روحیات و نیازهای پسران بیشتر به درد زندگی آینده ام می خورد."

نصرت ابراهیم نژاد کارشناس ارشد روانشناسی بالینی عقیده دارد تورهای مختلط به شکل کنونی بیشتر به عدم پیشرفت فرهنگی جامعه جوان دامن می زند او می گوید: این تورها فاقد ساز و کارهای ارتباطاتی مناسب هستند و آژانس های مسافرتی باید در کنار لیدرهای حرفه ای از "روانشناس اجتماع نگر" به عنوان ناظر و تعدیل کننده احساسات و طرز تلقی های جوانان، استفاده کنند تا بهره وری از "اوقات فراغت" که در روانشناسی اجتماعی تحت عنوان "کنترل ارادی وقت فرد بر افزایش لذت و افزایش یادگیری تعریف
” وجود این تورها فرصتی است تا دختر و پسر رفتار جنس مخالف خود را ارزیابی کرده و فهم درست تری از افکار، عواطف و احساسات جنس مخالف حاصل کنند و در نتیجه مهارت های ارتباطی در زندگی مشترک آن ها بالا رود “
می شود"، به بهترین وجه صورت گیرد.

سوال این است که مسافران جوان چه میزان بر این افزایش لذت ها کنترل دارند؟ اظهارات یک لیدر تور استنباط دیگری در پی دارد.

محمود عارفی راهنمای تور... به همراه داشتن مشروبات الکلی و مواد دخانیاتی جدید توسط مسافران جوان را به عنوان جدی ترین مساله مغایر با سلامت تفریح می داند و می گوید:"مهمترین اصل برای من به عنوان لیدر تور" قانون و اخلاق عمومی" است و اکیداً با این تخلفات برخورد می کنم."

عارفی در پاسخ به این سوال که چه سرگرمی هایی در این سفرها رواج دارد می گوید:« پانتومیم، هنرعکاسی، موسیقی زنده و آواز و سرگرمی های دیگری مثل آتش بازی در کویر بسیار رایج است. همچنین در صورتی که جمع دوستانه و گروهی است گاه گاهی رقص هم جایی در سفر برای خود باز می کند! البته بیشتر پسرها می رقصند و آواز می خوانند. برخی لیدرها خودشان هم برای جذب مسافر می رقصند، اما من بلد نیستم و این کار را نمی کنم.

او می گوید:" هدف ما از اجرای تورها رواج بی بند و باری نیست و علاوه بر تفریح و ایجاد نشاط روحی در امداد به دنبال فرصت سازی در زمینه ارتباط انسان با طبیعت، ایجاد روحیه گروهی و آموزش مهارت های در جمع بودن هستیم."

محمود عارفی یادآور می شود که در تورهای مختلط مواردی بوده که مطلع شدیم برخی دختر و پسرها در تور باهم دوست شده و یا پس از مدتی با هم ازدواج کرده اند. وی برای این موضوع هم جهات مثبت و هم منفی قائل است . اما نگرانی او فراتر از این مساله و ضرورت بررسی زمینه هر نوع کژروی است.

به عنوان لیدرتور، کاستی های فرهنگی مثل عدم درک صحیح برخی از جوانان از تفریح دسته جمعی و بهانه جویی ها، اختلال در نظم، جدل ها و درگیری های حاشیه ای مسافران را یاد آوری می کند و عدم تعامل اصولی بین راننده و لیدر و همچنین لیدر و مسافران را به عنوان خلا دیگری در تورها می داند.

امید کشفی نظری متفاوت دارد و می گوید:" در جامعه ما برخی چیزها جایش به کلی عوض شده، مثلا تورها فرصتی برای رقصیدن شده" در صورتی که به عقیده او تور اساساً معنای متفاوتی از صرف رقص و شادی دارد.

امید می گوید:" وقتی در شهر فضایی برای شادی و تخلیه روانی به شکل مطلوب جوانان وجود نداشته باشد، جوانان از هر فرصت دیگری برای شادی استفاده می کنند. اگر چه معتقدم وجه مهمتر تورها باید طبیعت گردی و فرهنگ سازی در زمینه مسافرت باشد. اما نمی توانم مانع از شادی جوانان شوم و جلوی خواندن ورقصیدن آن ها را بگیرم، مگر در صورتی که خانواده یا افرادی در جمع باشند که مخالف این نوع شادی ها باشند و من برای حفظ حریم عمومی مانع از این کار می شوم."

او ادامه می دهد: "همواره با مشکل پر کردن اتوبوس در تورهای فرهنگی و
” معنای تور در ایران به کلی عوض شده و مسافران جوان جاذبه های کاذبی را از تورهای جستجو می کنند. آن ها لیدر نمی خواهند، بلکه فقط مجلس گرم کن می خواهند و کسی که برای آن ها برقصد و دلقک بازی در بیاورد را می پسندند “
تاریخی مواجه هستیم، چون تقاضای عمومی جامعه شادی است و از فقدان آن رنج می برد. اما این مساله تازه ای نیست چون علاوه بر تورها، جای خیلی چیزهای دیگر عوض شده است. تا به حال با مشکل اخلاقی حین سفر مواجه نشده ام و مسافران جوان همواره رعایت شئونات اسلامی را می کنند اما دغدغه ام آن است که جوانان کمتر به کسب اطلاعات از بناهای تاریخی و آشنایی با طبیعت علاقه نشان می دهند و صرفا خواهان شادی هستند."

اردوان صفری دانشجوی 24 ساله این سخن امیر کشفی را بر نمی تابد و می گوید: به نظر من شادی مهمتر است و اگر شادی نباشد، اطلاعات و آموزش و فرهنگ چه فایده ای دارد. من فقط از این تورها شادی و نشاط می خواهم و تجربه آشنایی با افراد جدید برایم مطرح است.

پریسا عباسی سابقاً لیدرتور مسافری بوده، اما به علت مهمی این حرفه را ترک کرده است.

عباسی می گوید:معنای تور در ایران به کلی عوض شده و مسافران جوان جاذبه های کاذبی را از تورهای جستجو می کنند. آن ها لیدر نمی خواهند، بلکه فقط مجلس گرم کن می خواهند و کسی که برای آن ها برقصد و دلقک بازی در بیاورد را می پسندند و توجهی به بحث ها و اطلاعات موضوعی ندارند.

از او می پرسم شما به عنوان یک خانم که راهنمای تور هستید چه مشکلاتی در مسیر سفرها داشته اید؟

پریسا عباسی پاسخ می دهد:"کار راهنمایی تور بسیار سخت است، چون باید با راننده و مسافر سر و کله بزند و رضایت خاطر همه را فراهم کند. اما شاید یک لیدر مرد بتواند به خواسته های غیر منطقی برخی مسافران پاسخ گوید مثلا خودش برقصد و جوک بگوید. اما این کارها از عهده یک زن خارج است و از طرفی نمی شود زیادی هم خشک و در چارچوب عمل کرد، چون (فعلا تور یعنی رقصیدن) من این حرفه را ترک کردم، چون واقعا تحمل این طرز تلقی را نداشتم. باز جای شکرش باقی است که لیدر تور در جایگاهی متفاوت از جایگاه مسافران قرار دارد و حکم معلم را دارد. بنابراین از دست چشم چرانی احتمالی برخی از آقایان در امان بوده ام.

اردوان می گوید: نیاز به جنس مخالف یک نیاز اساسی بشر است و و پاک کردن این صورت مساله دردی را دوا نمی کند. همه چیز بستگی به خود شخص دارد. نقش دانش و بلوغ شخصیتی فرد بسیار مهم است. از افرادی که حرکت جمع را هتک کنند و با نگاه ، رفتار و اعمال خود شخص دیگری را در سفر برنجانند، بیزارم، چون آن ها فقط خود را می بینند.

آیا واقعا آن چه که امروز در تورهای مسافرتی مختلط هست با آن چه که باید در این تورها باشد تفاوت دارد؟ قریب به اتفاق لیدرهای تور، کاستی هایی مثل آژانس های مسافرتی غیر حرفه ای، لیدرهای غیر حرفه ای و مسافران غیر حرفه ای را موجب تغییر اساسی کاربری این تورها دانسته اند و روانشناسان هم فقدان رواشناس اجتماع نگر را در تورهای مختلط، عامل مهمی برای فقدان سلامت در اوقات فراغت جوانان می دانند.
Share/Save/Bookmark
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
تاریخ‌سازی ترکیه با تصاحب شخصیت‌های برجسته ایرانی
محو اولین نقش‌برجسته ساسانی در آینده‌ای نزدیک
اجساد هرگز در ایران مومیایی نشده‌اند
سال ۹۲؛ شکست‌ پرونده‌های ایران در فهرست آثار جهانی
افزایش ۲۰ درصدی نرخ هتل‌ها در سال ۹۳
از «تار» و «چوگان» که گذشت، مفاخر را دریابید
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“