اوباما ازاحتمال قران سوزي در امريکاابرازنگراني کرد
رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری در کاخ سفید از طرح یک کشیش آمریکایی در فلوریدا برای آتش زدن قرآن ابراز نگرانی کرد و گفت برخی اقدامات می تواند در سراسر دنیا پیامی مخرب به بار بیاورد و از این رو باید به صورتی جدی به این مساله نگاه کنیم.
تيترآنلاين - رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری در کاخ سفید از طرح یک کشیش آمریکایی در فلوریدا برای آتش زدن قرآن ابراز نگرانی کرد و گفت امیدوار است وی از نقشه خود صرف نظر کند زیرا این کار جان نظامیان آمریکایی را با خطر روبرو می کند. به گزارش تيترآنلاين به نقل از مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، باراک اوباما گفت همانطور که در مبارزات تبلیغاتی خود گفتم، یکی از علل حضور من در این انتخابات برای انتخاب شدن این بود که باور داشتم سیاست هایی که در دهه های گذشته اجرا شده اند، اقتصاد ما را تضعیف و قشر متوسط را با دشواری روبرو کرده اند.
سیاست هایی که بر اساس آن به میلیاردر ها و میلیونر ها تخفیف مالیاتی داده می شد و بر اساس برخی منافع خاص، قوانین برای برخی شرکت ها دور زده می شدند.
سیاستی که در نهایت به بحرانی اقتصادی و رکودی دهشتناک منجر شد. وی ادامه داد ما با دیدگاهی متفاوت از کارکرد اقتصاد کشور وارد کار شدیم؛ به جای تخفیف های مالیاتی برای میلیاردر ها، ما باور به تخفیف مالیاتی برای قشر متوسط جامعه و صنایع کوچک داشتیم و این کار را کردیم.
به جای اینکه اجازه دهیم که شرکت های خصوصی با قوانین خود کار را پیش ببرند، خواستیم این اطمینان به دست آید که برخورد با کارگران و مشتری ها در شرکت ها مناسب است و قوانینی که برای همه به کار گرفته می شود، درباره آنان نیز به کار رود.
از این رو ما قوانینی عمومی را برای آنان وضع کردیم.
به جای وضع تخفیف های مالیاتی که شرکت ها را تشویق می کرد در بیرون از آمریکا کار آفرینی کنند، ما باور داریم که باید این تخفیف به شرکت هایی برسد که در داخل کشور کار آفرینی می کنند و همین کار را هم کردیم. رئیس جمهور آمریکا افزود ما به سرمایه گذاری هایی باور داریم که قدرت رقابت پذیری آمریکا را در اقتصاد جهانی افزایش دهد؛ سرمایه گذاری در آموزش و پرورش، انرژی های پاک، تحقیق، فناوری و سرمایه گذاری در همین بخش ها را نیز انجام دادیم.
اینها اصولی بودند که در نوزده ماه گذشته سرلوحه ما بودند و پایه های پیشنهادهای اضافی درباره اقتصاد هستند که این هفته مطرح کردم.
زیرا حتی با وجود رشد دوباره اقتصاد و اضافه شدن هفتصد و پنجاه هزار شغل در بخش خصوصی در سال جاری، رکود بسیار گسترده تر از آنی است که برطرف شده باشد و پیشرفت نیز به صورتی دردناک، کند است. میلیون ها آمریکایی همچنان به دنبال کار هستند و میلیون ها خانواده برای پرداخت هزینه های خود یا پرداخت وام مسکن مشکل دارند. اوباما تصریح کرد از این رو این پیشنهاد برای تسریع شغل آفرینی در کوتاه مدت و تقویت اقتصاد آمریکا در بلند مدت است.
این امر به صنایع کوچک تر اجازه می دهد تجهیزات و طرح های بیشتری را به اختیار بگیرند و اجرا کنند و صنایع بزرگ را نیز تشویق می کند تا اجازه دهند سودی که به دست می آورند در راه پیشرفت اقتصاد به کار گرفته شود.
ما همچنین طرحی شش ساله را برای نوسازی راهها، راه آهن و بزرگراههای آمریکا مطرح کرده ایم.
سرمایه گذاری ما در زیر ساخت ها باعث شده است صنایع ساخت و ساز در آمریکا دوباره جان بگیرند.
این طرح باعث می شود هزاران نفر بار دیگر سر کار بروند و این امکان را می دهد که با کشورهای اروپایی و آسیایی که سرمایه گذای های زیادی روی بزرگراههای خود کرده اند، رقابت کنیم.
کاری که هفته آینده می توانیم انجام دهیم این است که یک ماه رویارویی را برای تصویب طرح کار صنایع کوچک خاتمه دهیم که در سنا، یک گروه اقلیت آن را متوقف کرده اند. وی ضمن اشاره به برخی از امتیازهایی که طرح پیشنهادی اش برای اقتصاد آمریکا و کار آفرینی در این کشور به وجود می آورد افزود البته برخی در واشنگتن هستند که با نیت خوب، صرفا با اصول این طرح موافق نیستند ولی اقلیتی از اعضای جمهوری خواه سنا با برخی تاکتیک های قانونی، حتی از به رای گذاشته شدن این طرح نیز جلوگیری می کنند.
می دانم که انتخابات نزدیک است ولی مردم آمریکا ما را به واشنگتن نفرستاده اند که به فکر مشاغل خود باشیم بلکه ما را انتخاب کرده اند تا به فکر مشکلات آنان باشیم.
صنایع کوچک از هم اکنون استخدام نیروی جدید را به علت متوقف شدن این طرح متوقف کرده اند.
این کشور لایق هدایت و راهبری اینچنینی نیست. وی ضمن معرفی یکی از اعضای جدید تیم اقتصادی اش که جایگزین عضو قبلی شده است ادامه داد فردا نه تنها ما یاد حادثه ای غمبار را گرامی می داریم بلکه ارزش های پایدار آمریکا را نیز به نمایش می گذاریم.
من و میشل در مراسم یادمان کسانی که در آن روز جان خود را از دست دادند شرکت می کنیم و به کسانی که در میانه آن رویداد به خدمت رسانی مشغول بودند ابراز احترام می کنیم. در ادامه خبرنگاری از اوباما درباره سخنان وی که اگر انتخابات آتی آمریکا همه پرسی از مردم آمریکا برای اقتصاد باشد دمکرات ها خواهند باخت پرسید؛ وی گفت منظور من این بود که اگر به این انتخابات به چشم یک همه پرسی برای اقتصاد نگاه کنیم، در این صورت بخشی عمده از مردم آمریکا خواهند گفت ما هنوز به جایی که می بایست، نرسیده ایم، ولی اگر سیاست های دمکرات ها را که تلاش می شود با کمک آن از بحران خارج شویم با سیاست هایی که ما را بار دیگر به بحران باز می گرداند مقایسه شود، خواهیم دید که دمکرات ها خوب نتیجه می گیرند.
همانطور که گفتم طبقه متوسط در آمریکا ده سال است که رنج می برد؛ خیلی پیشتر از آنکه من به کاخ سفید بیایم.
حقوق ها ثابت مانده بود ولی می دیدیم که هزینه های مختلف از هزینه درمان تا آموزش و پرورش رو به افزایش بود.
ایجاد شغل نیز بین سالهای دو هزار و یک تا دو هزار و هشت، در بدترین وضع خود از زمان جنگ جهانی دوم بود. وی ادامه داد از این رو سیاست تخفیف مالیاتی برای آمریکایی های ثروتمند و اجرای قوانینی که از ثروتمندان حمایت می کند کسر بودجه ای بی سابقه را باعث شد.
این سیاست ها به بدترین رکودی اقتصادی منجر شد که ما از زمان رکود بزرگ (دهه هزار و نهصد و سی) تا کنون دیده بودیم.
نوزده ماه تمام ما تلاشی مستمر می کردیم تا از رکود کناره بگیریم و افزون بر اجرای سیاست هایی که باعث شد بخش خصوصی همچنان به شغل آفرینی بپردازد، اقتصاد کشور نیز در بلند مدت تقویت شود.
شش ماه قبل از روی کار آمدن من، چهار میلیون شغل از دست رفته بود و مجموع مشاغلی که در این دوره بحرانی از دست رفتند، هشت میلیون شغل بودند.
این بحران بسیار بزرگتر از آنی بود که بتوانیم از آن خارج شویم.
کسانی که در این مدت نتوانسته اند کاری پیدا کنند و نگران هزینه های خود هستند، حس و حال خوبی ندارند و من این را درک می کنم. وی افزود من در انتخابات شرکت کردم زیرا باور داشتم که وضع طبقه متوسط در آمریکا مناسب نبود و ما باید سیاست های اقتصادی متفاوتی را برای ادامه رشد خود به کار گیریم.
با همه پیشرفت هایی که در این مدت کردیم ولی باید بگویم که به جای مناسب هنوز نرسیده ایم و این بدین معناست که مردم هنوز ناراحت و خشمگین هستند.
تا زمانی که من رئیس جمهور هستم و دمکرات ها سنا و مجلس نمایندگان را در اختیار دارند، قابل درک است که بپرسند "چه کرده اید؟".
ولی باید این را به مردم آمریکا بگویم که سیاست هایی که به کار گرفته ایم ما را در مسیری درست قرار داده است.
من اکنون آماده ام لایحه کسر مالیات از طبقه متوسط آمریکا را بپذیرم زیرا نود و هفت در صد از مردم آمریکا کمتر از دویست و پنجاه هزار دلار در ماه درآمد دارند و حرف من این است که می توانیم به این نود و هفت درصد، بخشودگی مالیاتی دائمی بدهیم.
با این حال برای کسانی که بیش از این میزان در آمد دارند می توان بخشودگی دویست و پنجاه هزار دلاری را داد و بیشتر از آن هر چه که باشد، مالیات بدهند. وی گفت این در حالی است که جمهوری خواهان بخشودگی مالیاتی طبقه متوسط در آمریکا را به گروگان خود گرفته اند زیرا باور دارند که باید به بخشودگی مالیاتی برای میلیاردر ها و میلیونر ها اجرایی شود که این بخشودگی در طول ده سال هفتصد میلیارد دلار می شود.
اقتصاد دانان نیز می گویند این بدترین راه برای به حرکت در آوردن اقتصاد است و این کار بی مفهوم است. اوباما درباره اقدامات خود برای تغییر در فضای حاکم بر واشنگتن گفت اگر این سوال درباره اینکه چرا نتوانسته ایم جوی از همکاری ها را ایجاد کنیم پرسیده شود منصفانه تر است؛ وقتی من وارد واشنگتن شدم اوضاع اقتصادی بسیار بد بود و برخی از سران جمهوری خواهان این تصمیم را گرفته بودند که کنار بایستند و به دمکرات ها این امکان را بدهند که مشکل را حل کنند ولی ما خیلی زود با برخی مقاومت ها روبرو شدیم.
مساله دیگر اینکه وقتی موضوعی مهم مانند اصلاح نظام بهداشت و درمان یا اصلاح قوانین مالی کار مطرح می شوند که منافع خاص برخی به خطر می افتند، می بینیم که منازعات بسیاری روی می دهد.
از دیگر سو در هجده ماه گذشته برخی رفتارها را در واشنگتن به شکلی بهبود بخشیده ایم ولی اختلاف هایی نیز در رویکردمان در نحوه مدیریت کشور داریم. خبرنگاری دیگر درباره افزایش بدخلقی ها در خصوص اسلام و مسلمانان در آمریکا و برنامه وی برای بهبود روابط آمریکا با دنیای اسلام پرسید؛ اوباما گفت در زمانی که یک کشور به صورت عمومی مضطرب است و دوران سختی را می گذراند؛ واهمه ها و سوء ظن ها خود را نشان می دهند و نقش می آفرینند.
یکی از کارهای بوش که بیش از همه کارهایش تحسین مرا برانگیخت، موضع روشن وی در این خصوص بود که ما با اسلام سر جنگ نداریم.
ما با تروریست ها و جنایتکارانی سر و کار داریم که از اسلام برای حملات و اقداماتشان بهره می جویند.
من نیز از اینکه این کشور روی این محور حرکت می کند بسیار خرسندم.
ما بر سر مذهب و قومیت دچار تفرقه نمی شویم.
همه ما آمریکایی هستیم و در کنار هم در برابر کسانی می ایستیم که می خواهند با این وسیله تفرقه افکنی کنند.
این کاری است که ما در نه ماه گذشته انجام داده ایم.
بسیار مهم است که بخش عمده ای از مردم آمریکا متوسل به کاری می شوند که برای ما خوب است؛ باور به روامداری مذهبی و روشن بودن مواضع درباره اینکه دشمن چه کسی است؛ دشمنان ما القاعده و متحدان آنان است که تلاش می کردند ما را بکشند ولی بیشتر از ما، مسلمانان را کشته اند. وی گفت باید این اطمینان را به دست آوریم که در برابر هم نمی ایستیم و تا زمانی که من رئیس جمهور باشم، هر کاری که از دستم بر می آید انجام می دهم تا به مردم آمریکا یادآوری کنم ما یک ملت خداپرست هستیم که این خدا را با نام های مختلف می شناسیم ولی همچنان یک ملت هستیم. رئیس جمهور آمریکا گفت در کنار این که می دانم ایمان مذهبی چه شوری را در انسان ایجاد می کند این را نیز می دانم که مردم آزادند به شکلی که می خواهند از مذهب خود پیروی کنند؛ حتی اگر این مذهب با آنچه که من باور دارم همخوانی نداشته باشد.
با این حال آنان انسان های خوبی هستند، همسایه و دوستان من هستند و در کنار ما در جنگ نبرد می کنند و می خواهم این کشور همچنان این هدف را ادامه دهد.
فردا روزی مناسب برای یادآور کردن این مساله برای خود است. خبرنگاری دیگر درباره گفتگوهای مقامات تشکیلات خودگردان با دولت اسرائیلی و آماده نبودن دو طرف برای مصالحه پرسید؛ اوباما گفت محمود عباس و نتانیاهو هفته گذشته اینجا بودند و با جدیت و هدف آمده بودند و در واقع انتظارات بسیاری را افزایش دادند.
آنچه آنان گفتند این بود که به این گفتگوها با جدیت نگاه می کنند و بر هدف ایجاد دو کشوری که در صلح و امنیت در کنار هم به سر می برند تاکید کرده اند.
آنان جدولی دو هفته ای را برای دیدارهای خود مشخص کرده اند.
ما نیز به صورتی فعالانه در این گفتگوها حضور داریم و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه نیز برای شرکت در اولین دور از گفتگوهای دو طرف در چهاردم و پانزده سپتامبر به خاورمیانه می رود.
از این رو کاری که ما می کنیم به کنار هم آوردن طرف ها برای تشخیص این مساله است که راه امنیت اسرائیل و استقلال فلسطینی ها تنها با گفتگو ایجاد می شود. وی ادامه داد البته گفتگوهای سختی در پیش است و موانعی بزرگ در مسیر زمان حال و رسیدن به توافق است.
نیروهای زیادی نیز در منطقه هستند که می خواهند این گفتگوها را تضعیف کنند.
بدبین هایی نیز هستند که باور دارند بی اعتمادی بین دو طرف بسیار عمیق است.
ما همه این مسائل را درک می کنیم ولی این خطرپذیری را نیز انجام می دهیم زیرا ارزشش را دارد. خبرنگاری دیگر درباره طرح یک کشیش برای آتش زدن قران مجید پرسید؛ رئیس جمهور آمریکا پاسخ داد درباره فردی که در فلوریدا پرسیده شد؛ فقط بگذارید موضوعی را که چند روز پیش گفتم تکرار کنم.
این کار با متون مقدسی را که مربوط به مذهب دیگری است با ارزش هایی که این کشور دارد مغایر است.
این کار با اصولی که آمریکا با آن بنا نهاده شده است مغایرت دارد. وی افزود امیدوارم این فرد از این کار اجتناب کند.
ولی من فرمانده نیروهای مسلح آمریکا نیز هستم و امروز شاهد شورش هایی در کابل افغانستان بودیم که نظامیان جوان ما را تهدید می کند.
از این رو ملزم هستیم که پیامی بسیار روشن بفرستیم که اینگونه رفتار های تهدید کننده نظامیان جوان ما را در معرض تهدید قرار می دهد.
همچنین بهترین راه قابل تصور برای جذب نیرو برای القاعده است.
هر چند که ممکن است این کار یک نفر در فلوریدا باشد ولی نگرانی من این است برخی گروهها در سراسر کشور به این فکر کنند که این کار راهی برای جلب توجه است. رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد این کار نیروهای ما را که برای تامین امنیت ما فداکاری می کنند با خطر روبرو می کند.
این دیگر بازی نیست. اکنون دوران اینترنت است و برخی اقدامات می تواند در سراسر دنیا پیامی مخرب به بار بیاورد و از این رو باید به صورتی جدی به این مساله نگاه کنیم. وی درباره حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت برای مردم آمریکا بار دیگر یادآوری می کنم که ما چرا آنجا هستیم؛ افغانستان جایی بود که القاعده از آنجا حمله ای را انجام داد که هزاران آمریکایی در آن کشته شدند.
ما می خواهیم این اطمینان را به دست آوریم که القاعده را از بین می بریم و افغانستان دیگر پایگاهی برای حمله به آمریکا نخواهد بود.
همچنین افغانستان دومین کشور فقیر دنیاست و هفتاد درصد مردم آن بی سواد هستند.
کشوری چند قومیتی است که معمولا به هم بدبین هستند.
همچنین سابقه ای از حکومت برخود نداشتند.
از این رو کاری که ما انجام می دهیم این است که بعد از هفت سال درگیری و اجرای سیاست هایی که برای نمونه حتی نیروهای افغان به درستی آموزش نمی دیدند می خواهیم با افغان ها همکاری کنیم ونیروهای امنیتی این کشور برای تامین امنیت خود آموزش دهیم.
ما همچنین وضع سیاسی را در منطقه بهبود می بخشیم تا به کاهش خشونت ها کمک کند و دولت افغانستان را تقویت می کنیم تا بتواند خدمات اساسی را به شهروندانش عرضه کند.
همچنین به دولت کرزای کمک می کنیم تا فساد گسترده و پذیرفته شده دولتی در این کشور کاهش یابد. وی درباره زندان گوانتانامو گفت ما در عمل به بسیاری از وعده های انتخاباتی خود موفق بوده ایم؛ یکی از این وعده ها نیز بستن گوانتانامو بود.
البته من می خواستم زودتر این کار را بکنم ولی این کار در مهلت مقرر انجام نشد.
البته این کار به علت بی میلی یا تلاش نکردن نبود بلکه به علت متفاوت بودن سیاست ها بود.
اکنون کاملا متقاعدم که نظام قضایی آمریکا به اندازه ای قوی هست که افرادی را که در آمریکا دست به جنایت و علیه ما حمله تروریستی کرده اند متهم و زندانی کنیم.
ما پیشتر نیز این کار را کرده ایم و افرادی را که در حملات تروریستی دست داشته اند، در زندان هایی با حداکثر تدابیر امنیتی زندانی کرده ایم ولی این موضوعی است که نگرانی های قابل درکی را پدید آورده است.
نظرات بينندگان: ۱ نظر انتشار يافته ۰ نظر در صف انتشار ۰ نظر غيرقايل انتشار
۱۳۸۹-۰۶-۲۵ ۲۰:۵۴:۳۲
رکوداقتصادی امریکارا وادار کرده دست به کارشودمسلمانان راتهییج وجنگ براه بیندازد تابافروش سلاح خودرا نجات دهد (1155)