عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی در کشور ما نصف سرانه مصرف در دنیاست و گرانی روز به روز این محصولات می تواند منجر به کاهش بیش از پیش مصرف آن در جامعه شود
تاريخ انتشار: دوشنبه ۷ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۰۵
اقبال محمدی با بیان این که قیمت محصولات لبنی هیچگاه به قیمت پیشین برنمیگردد، گفت: با توجه به گران شدن ارز و افزایش قیمت نهادههای دامی کاهش قیمت شیر و محصولات لبنی شبیه یک رویاست مگر این که دولت اقدامی در این زمینه انجام دهد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتوگو با خانه ملت گفت: تنها راه کاهش قیمت محصولات لبنی این است که دولت بستههای حمایتی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد و یا این که یارانه لازم را در اختیار بخش تولید بگذارد.
نماینده مردم مریوان و سروآباد اظهار داشت: اگر حمایت های لازم از دامداران انجام نشود، باید انتظار تعطیلی و کاهش ظرفیت بسیاری از دامداری ها و حتی کارخانه های لبنی را داشت.
وی با بیان این که خرید شیر خام به قیمت ۶۳۰ تومان از دامداران مناسب است، اظهار داشت: با اجرای قانون هدفمندی یارانهها قیمت حاملهای انرژی افزایش یافته است و در چنین شرایطی برای دامدار سود و هزینه مهم است؛ به این معنا که سود دامدار باید حداقل به اضافه یک باشد و در غیر این صورت تولید از صرفه اقتصادی خارج میشود.
وی با بیان این که قیمت واقعی شیر خام بیش از ۶۳۰ تومان است، افزود: دامداران متحمل فشارهای زیادی هستند اما از آنجا که تولید و شغل خود را دوست دارند به این کار ادامه میدهند.
محمدی با بیان این که نظارتی بر بازار شیر و فرآوردههای لبنی وجود ندارد، اظهار داشت: انتظار این بود که پس از ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن و تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت نظارتها بر بازار محصولات لبنی بیشتر شود اما متاسفانه پس از این ادغام نظارت ها به حداقل ممکن کاهش یافت و تکالیف دستگاههای نظارتی دچار ابهام شد.
این نماینده مجلس هشتم با بیان این که دولت کنترل و نظارت لازم را بر بازار مواد غذایی و به ویژه شیر و لبنیات ندارد، گفت: تا زمانی که این وضعیت اصلاح نشود باید انتظار افزایش قیمت خارج از قاعده و قانون را داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر این که تبعات منفی افزایش قیمت شیر و فرآوردههای لبنی به طور مستقیم قشر مصرف کننده را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی در کشور ما نصف سرانه مصرف در دنیاست و گرانی روز به روز این محصولات می تواند منجر به کاهش بیش از پیش مصرف آن در جامعه شود.