ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
جرم نوشتن پارک مساوی با پنچری
نگران این 60 درصد باشیم
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
سازمان جهانی بهداشت یکی از پرطرفدارترین افزودنی‌های خوراک ...
گران قیمت‌ترین بازیکنان فوتبال جهان معرفی شدند
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
ساعات جدید کاری بانکها، ادارات و حمل و نقل عمومی
20 May 2025, سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ , ۲۲ ذو القعدة ۱۴۴۶
پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس خبرنامه RSS
 
صفحه اصلی سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري گزارش تصويری
جنجال رسانه‏ای کشورهای منطقه علیه جمع‏آوری دیش‏های ماهواره در تهران
نحوه برخورد پليس با دارندگان ديش ماهواره
تلويزيون برنامه‌هاي سرگرم‌كننده‌يي ندارد
سیاست‌های محدودکننده در هر جامعه‌ای کمتر جواب می‌دهد
داخلی     آرشيو خبر     امور فرهنگي
کد مطلب : 2052
۰
توصيه مطلب 
باز هم بحث ماهواره
عادي شدن بهره‌گيري از ماهواره هم دو علت دارد. يکي نياز مردم به دانستن و نيز پر کردن اوقات فراغت و ديگر نداشتن چند رسانه رقابتي. وقتي مسئولان مملکتي اين دو علت را مي‌دانند، رغبتي به مقابله با ماهواره در خود نمي‌بينند
تاريخ انتشار: يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۵۹
۳
باز هم بحث ماهواره
تيترآنلاين - «بازهم ماهواره» عنوان سرمقاله‌ي روزنامه‌ي آرمان به قلم مصطفي‌ايزدي است كه در آن مي‌خوانيد؛

بازهم نيروي انتظامي تصميم گرفت در يک اقدام ضربتي، ديش‌هاي رديف شده بر بام‌هاي تهران و احيانا شهرهاي ديگر کشور را جمع‌آوري نمايد. بر اين اقدام نيروي انتظامي ايرادي وارد نيست، چرا که استفاده از تجهيزات دريافت برنامه‌هاي بيگانه يا همان ماهواره، قانونا ممنوع است و قواي لشکري و کشوري به ويژه ناجا موظف به اجراي قانون هستند، اما اما اکنون نزديک به 15 سال است که بهره‌گيري از ديش براي رويت کانال‌هاي تلويزيوني خارجي غيرقانوني است و مردم هم مي‌دانند ماهواره منع قانوني دارد و هم از آن به طرق گوناگون استفاده مي‌کنند. چرا؟در اينجا دو چرا؟ مطرح است. يکي چرا مردم... در اين مورد خلاف قانون عمل مي‌کنند؟ و چرا مردم آن هم در اين وسعت از ماهواره استفاده مي‌نمايند؟ در حدي که وجود ديش‌‌ها بر بام‌هاي عادي شده است.

آيا در کشور ما موارد ديگري هم هست که اينگونه و در اين وسعت خلاف قانون عمل نمايند و در جامعه عادي شده باشد؟ جواب اين پرسش مثبت است. مثلا حمل مسافر توسط خودروهاي شخصي خلاف قانون و ممنوع است اما همگان ملاحظه مي‌کنند که تعداد شخصي‌‌هاي مسافرکش بيشتر از تعداد تاکسي و خودروهاي عمومي درون‌شهري و بين شهري است.

با وجود اين نيروي انتظامي به ندرت با اين پديده برخورد مي‌کند. مگر اينکه خلاف ديگري اتفاق افتاده باشد. کاملا روشن است که مردم نياز به خودروهاي مسافربر، بسيار بيشتر از تاکسي‌هاي موجود دارند. از طرفي در شرايط بداقتصادي به ويژه براي حقوق بگيران، حمل مسافر يک درآمد محسوب مي‌شود که بسيار آبرومندتر از مشاغل کاذب است.

عادي شدن بهره‌گيري از ماهواره هم دو علت دارد. يکي نياز مردم به دانستن و نيز پر کردن اوقات فراغت و ديگر نداشتن چند رسانه رقابتي. وقتي مسئولان مملکتي اين دو علت را مي‌دانند، رغبتي به مقابله با ماهواره در خود نمي‌بينند و ماموران مربوطه نيز عزم جدي براي جمع‌آوري ديش‌‌ها ندارند، مگر مواقعي که به دلايلي، رسانه‌هاي تصويري خارجي را محرک و مشوق بعضي از کنش‌‌ها ببينند. در هر صورت مقوله ماهواره هم براي مردم و هم براي دولتمردان يک معضل است و براي برون رفت از آن بايد طرحي تازه آورده شود.

مردم ما از طرفي نياز به شنيدن و ديدن برنامه‌هاي گوناگون دارند و از طرفي ميل به پاگذاشتن روي قانون و مقررات ندارند. لازم مي‌دانم در اينجا به اين نکته اشاره کنم که به نظر من قريب به اتفاق خانواده‌هاي ايراني مايل به باز بودن پنجره‌هاي تلويزيون خود روي برنامه‌هاي مبتذل نيستند و اگر علاقه‌اي به پيگيري مسائل سياسي و علمي نداشتند قطعا به خريدن تجهيزات ماهواره‌اي همت نمي‌کردند.

نگارنده در طول مسئوليت اداري خود دوبار با موضوع ماهواره درگير بوده، يکبار قبل از تصويب قانون ممنوعيت آن در مجلس شوراي اسلامي و يک بار هم پس از آن. وقتي در جلساتي براي چگونگي جلوگيري از گسترش ماهواره بحث مي‌شد، بنده نظرم اين بود که مردم خودشان مواظب هستند که آثار بداخلاقي‌هاي ماهواره، دامن جامعه را نگيرد. به علاوه با تکنولوژي بايد به جنگ تکنولوژي رفت. اگر يک روز تجهيزات گيرنده از بام‌‌ها به درون جعبه تلويزيون رفت چه بايد کرد؟ اين جلسات مربوط به17-16 سال قبل بود.

اما بالاخره طرحي در مجلس به صحنه آمد و ماهواره ممنوع شد. پس از آن نيز در شبکه اول سيما مسئوليت داشتم که بايد براي صحه گذاشتن بر آنچه مجلسيان تصويب کرده‌اند برنامه‌هايي توليد مي‌کرديم. براي اين امر چندين جلسه در دفتر بنده تشکيل شد اما به يک جمع‌بندي کلي براي چگونگي توجيه مردم دست نيافتيم، فقط قرار شد که ضرورت ارتقاي کيفيت برنامه‌هاي سيماي جمهوري اسلامي و اشکالاتي که بر بعضي از برنامه‌هاي ماهواره‌اي وارد است به آگاهي مردم برسد.

ماهواره خواه و ناخواه در ايران قانوني خواهد شد، همانگونه که به مدت 15سال داشتن ويدئو در ايران قدغن بود. ناگهان مقامات مربوطه فايده‌اي بر ادامه ممنوعيت آن نديدند و آزاد شد. بنابراين ضرورت دارد در اين مورد طرح جديدي ارائه شود که هم مردم خلاف نکنند و هم نيروي انتظامي دچار دردسرهاي بيشتر نشود.

Share/Save/Bookmark
نظرات بينندگان:   ۳ نظر انتشار يافته    ۰ نظر در صف انتشار    ۱ نظر غيرقايل انتشار
صابر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۸۹-۱۲-۲۳ ۰۷:۴۰:۳۲
این نوشته بسیار جالب، به جا، عالی، گویا و به حق بود. (2217)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۲-۱۱ ۱۳:۵۷:۴۷
بحث جالبی بود، منهم موافقم
مردم خودشان باید تصمیم بگیرند
به نظرم تا منافع ملی یا منافع شخصی کسی تضییع نشود
نمی توان گفت که فلان چیز خلاف قانون است
در این مورد باید تصمیم دیگری گرفت باید دید گره کار کجاست؟
آیا واقعا ممنونع بودن ماهواره باعث نشده که مردم سراغ آن بروند؟
به نظرم خیلیا از روی کنجکاوی به این مساله روی می آورند با تشکر (2744)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
ali
۱۳۹۲-۰۳-۱۵ ۲۰:۴۴:۲۴
پربار و متنوع شدن برنامه های شبکه های ملی شدت تمایل به شبکه های بیگانه را کاهش می دهد بجز افرادی و برنامه هایی خاص . داشتن ماهواره برای همگان نمی تواند جرم یا مقدمه آن باشد همانطور که داشتن چاقو جرم نیست و کاربرد نادرست آن جرم است و استفاده از ماهواره جنبه خصوصی و غیر قابل کنترل دارد و باورهای ما احساسی و سطحی است که در گرفتاریها و بیماریها قوام و دوام نی یابد و در سلامتی و رفاه سست می شوند . (12743)
پاسخ به اين اظهار نظر
۰۰
 
تعداد ازدواج مهم است یا دوام آن؟!
تسهیلات اعطایی با قیمت مسکن هیچ تناسبی ندارد!
روش‌های برخورد با کشف حجاب عوض می‌شود
ساعت کاری بانک‌های دولتی از 16 شهریور ماه
درس عبرتی که از روابط آنکارا - مسکو باید گرفت
۳۹ درصد خودروهای جهان سفیداند!
چرا شهروندان از تغییر نام معابر استقبال نمی‌کنند؟
نبايد سخن گفت ناساخته‌
نگاهی به افول کارکردهای اجتماعی و فرهنگی بازار
یوز ایرانی بدون چنگ و دندان به جام جهانی ۲۰۱۴ می‌رود
پاسخ وزیر ارشاد به نامه سرگشاده اهل قلم
جای خالی صورتک‌های متروی ولیعصر
 
صفحه اصلی پيوندها ارسال خبر ارتباط با ما جستجوی پيشرفته آرشيو نسخه تلکس نسخه موبايل RSS
سياسی اجتماعی اقتصادی فرهنگي دانش و فناوري

تمام حقوق محفوظ بوده و استفاده از مطالب سايت با ذکر منبع بلامانع است.

Copyright©2009- Titronline.ir, All Rights Reserved. info@Titronline.ir

توليد شده توسط نرم افزار جامع ”استوديو خبر“