رئيس مجلس: اکثر واگذاریها در چند سال اخیر بوده پس چرا تغییری نکرده ایم
در حال حاضر هنگامي يك فرد قصد ورود به يك صنعت را دارد بايد از دهها اداره مجوز بگيرد كه اين موضوع در برنامه پنجم حل شد كه فرد تنها از يك پنجره واحد بگذرد، نه اينكه كفش آهنين به پا كند و در درون سيستم اداري بدود
تاريخ انتشار: دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۸۹ ساعت ۲۰:۵۰
تيترآنلاين - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: چرا با اجرای قانون اصل44، فضای کسب و کار و رتبه ایران در این زمینه تغییر نکرده است؛ مگر به دنبال انقلاب اقتصادی نبوده ایم؟
لاریجانی در ادامه سخنان خود در اختتامیه همایش بسیج، توسعه اشتغال و کارآفرینی افزود: روح قانون اصل 44 این نبود که کارخانه هایمان را فوراً واگذار کنیم بلکه باید وارد مرحله ای از مردمی شدن اقتصاد شویم و دولت نقش هدایت کننده و ناظر داشته باشد.
وی گفت: ارزیابی کلی نشان می دهد در اجرای قانون اصل 44 به روش درست حرکت نکرده ایم.
به گزارش واحد خبر، لاریجانی با قرائت بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره فلسفه قانون اصل 44 در تاریخ 8 مهر افزود: گشایش واقعی در اقتصاد و تحول در فضای کسب و کار فلسفه قانون اصل 44 بود.
وی گفت: تاکنون فقط 13 و نیم درصد از واگذاریها به بخش خصوصی و 50 درصد سهام عدالت و مابقی نیز به عنوان رد دیون دولت بوده است.
رئیس قوه مقننه افزود: بر اساس گزارش 2010 ، ایران در بخش بهبود فضای کسب و کار از میان 186 کشور جهان با کسب رتبه 137 نسبت به گذشته فقط توانسته است 5 رتبه صعود کند.
لاریجانی با بیان اینکه اکثر واگذاریها هم در چند سال اخیر بوده است پس چرا تغییری نکرده ایم گفت: برای انقلاب اقتصادی، حادثه ای رخ نداده است؛ در جایی گیری داریم.
وی افزود: روانسازی اقتصاد، ورود مردم به اقتصاد و گسترش تولید، فلسفه و روح اصلی اصل 44 است که از آن فاصله گرفته ایم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه نشانه های بهبود فضای کسب و کار، واگذاری نیست گفت: با توانمندسازی عمومی بخش خصوصی و تعاونی، سرمایه گذاری خارجی در کشور، تغییر نقش دولت در اقتصاد، شکستن انحصارات، ایجاد فضاهای رقابتی و ارتقای بهره وری می توان به نشانه های اهداف قانون اصل 44 پی برد.
وی در ادامه با اشاره به طرح بنگاههای زودبازده افزود: به نظر نمی رسد 20 هزار میلیارد تومانی که در قالب این طرح برای اشتغال اختصاص یافت موفق از آب درآمد.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس رويكرد اقتصادي ايران را از نوع وارداتي دانست و گفت: با وجود آنكه پس از انقلاب گرايش به سمت توليد داخلي افزايش پيدا كرد اما بازار ما همچنان متاثر از واردات است.
به گفته رئيس مجلس، در چند سال اخير حجم واردات ما بسيار بالا رفته است كه يكي از آنها واردات ميوه بوده است. البته بيشتر ميوههاي وارد شده آناناس و موز بوده است اما اگر ما آناناس و موز نخوريم مردم رو به قبله ميشوند؟
لاريجاني ادامه داد: در حال حاضر هنگامي يك فرد قصد ورود به يك صنعت را دارد بايد از دهها اداره مجوز بگيرد كه اين موضوع در برنامه پنجم حل شد كه فرد تنها از يك پنجره واحد بگذرد، نه اينكه كفش آهنين به پا كند و در درون سيستم اداري بدود.
لاریجانی گفت: علت این ناموفق بودن این است که نهادهایی که اقتصاد را قالب ریزی می کند سر جایش است و روانسازی رخ نداده است.