تيترآنلاين - ايران چيزى براى از دست دادن ندارد - نسخه قابل چاپ

ايران چيزى براى از دست دادن ندارد

25 بهمن 1388 ساعت 12:16

در حالى که غرب بر حجم تهديد‌ها و فشارها بر تهران مى‌افزايد، دولت از غنى‌سازى 20 درصدى اورانيوم سخن مى‌گويد. تهديد‌ها اما براى دولتمردان ايرانى چندان مهم نيستند.


به گزارش تيترآنلاين، تنش ميان غرب و تهران بار ديگر و البته براى چندمين بار افزايش يافته است اما آيا غرب اين‌بار با ايران جدى برخورد خواهد کرد؟

بازى ميان طرفين درگير در پرونده هسته اى ايران اندک‌اندک شکل رو کم کنى سياسى را پيدا مى‌کند. بازى در دقيقه نود دائما در حال تغيير است. هر بار که جامعه جهانى گمان مى‌کند پيشنهاد ايران يا طرح‌هاى غرب براى برون‌ رفت از بحران در حقيقت سوت پايان بازى بوده است، يکى از طرفين کارت جديدى را رو مى‌کند.

ايالات متحده،فرانسه، انگلا مرکل صدر اعظم آلمان و وزير امور خارجه اين کشور همه يکصدا خواهان اعمال فشار بيشتر عليه ايران هستند. همگى از تشديد تحريم‌ها سخن مى‌گويند. 

اما در حالى که غرب بر حجم تهديد‌ها و فشارها بر تهران مى‌افزايد، دولت از غنى‌سازى 20 درصدى اورانيوم سخن مى‌گويد. تهديد‌ها اما براى دولتمردان ايرانى چندان مهم نيستند. آنها حتى خود را به زحمت پاسخ دادن هم نمى‌اندازند و در عوض به راحتى روند غنى‌سازى اورانيوم را آغاز کرده‌اند.
 
بى‌تفاوتى به تحريم‌هايي که عليه کشور اعمال مى‌شود، مدت‌هاست که تبديل به الگويى شده است. ايران به راحتى تمامى اين ضرب‌الاجل‌ها را پشت سر گذاشته است. تاکتيک‌هاى ايران در مواجهه با غرب همواره يکسان بوده است. چند دهه تحريم ايران اين کشور را در اين حوزه بسيار باتجربه کرده است.

در حال حاضر در ايالات متحده بسيارى به دنبال تحريم سوختى ايران هستند. در اين ميان تحليل گران اعتقاد دارند که اين تحريم هم ره به جايى نخواهد برد چرا که تنها در شرايطى ايران متضرر مى‌شود که مسيرهاى ابى انتقال يا همان قاچاق سوخت به اين کشور هم مسدود شود. 

در مواجهه با ايران بيش از آنکه آغاز تحريم‌ها مساله باشد، اعمال جدى آنها و کاربردى بودنشان مساله است. هيلارى کلينتون وزير امور خارجه ايالات متحده اخيرا به شکست تحريم‌هاى پيشين ايران اشاره کرده و تاکيد کرد که در حقيقت هيچ‌چيز عايد غرب از اين تحريم‌ها نشد. 

باراک اوباما اعلام کرده است که ایالات متحده و قدرت‌های بزرگ طی چند هفته آینده مجموعه‌ای از تحریم‌های جدی را علیه ایران آماده خواهند کرد. او گفت که کشورش از طرق مختلف به ایران نشان خواهند داد که خط مشی اتمی این کشور برای جامعه بین المللی غیرقابل قبول است. ظاهرا غرب توانسته از پس روسیه بر آید و آن کشور را با خود همراه کند در حالی که هنوز از پس چین بر نیامده است. روسیه روز به روز از ایران دورتر می‌شود و لحن و کلامش دائما به غربی‌ها بیشتر نزدیک می‌شود. 

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا در روز 30 ژانویه ضمن تاکید بر افزایش تحریم‌ها علیه ایران گفت: «برای اخذ رای چین در شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افزایش تحریم‌ها علیه ایران باید پکن را مورد فشار قرار داد.» 

اما بزرگترين تامين کننده نفت چين ايران است. پانزده درصد از نفت مورد نياز چين را ايرانى‌ها تامين مى‌کنند. پس از ژاپن، چين دومين مصرف‌کننده نفت ايران در سطح جهانى است. 

به خاطر افزایش جهشی نیاز سالانه انرژی پکن، چین سرمایه گذاری‌های خود در کشورهای صاحب حوزه‌های انرژی به‌ویژه در بخش نفت و گاز کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی را افزایش داده است. از این لحاظ شرکت چین در لوایح نفت و گاز ایران برای پکن حیاتی است. 





کد مطلب: 86

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcjz.eouuqemffs.html?86

تيترآنلاين
  http://titronline.ir