تيترآنلاين - شیلی کشوری بدون مطالعه - نسخه قابل چاپ

شیلی کشوری بدون مطالعه

14 خرداد 1389 ساعت 11:42

بازار کتاب شیلی از شرایط بسیار بدی رنج می‌برد.در حقيقت حکومت دیکتاتوری آگوستو پینوشه از سال 1973 تا 1990 ، زمان فلج شدن زندگی فرهنگی این کشور بود.


تيترآنلاين - گرچه کشور شیلی نویسندگان و شعرای بزرگ و نام‌آوری چون گابریله میسترال، پابلو نرودا، ایزابل آلنده و آنتونیو سکارمتا را دارد، اما تحقیقات حاکی از آن است که بیش از نیمی از مردم شیلی در عمر خود حتی یک کتاب هم نخوانده‌اند.

به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايبنا، «یورگه پیندا» کتابدار شیلیایی در مصاحبه با روزنامه «ال مرسوریو» اظهار کرد: به طور خاص ،«میسترال» و «نرودا» دو نویسنده برنده جایزه نوبل توسط مردم کشورهای آمریکای جنوبی ستایش شده و همواره با بناهای یادبود، نقاشی‌های دیواری، موزه ها و یا جشن های یادبود مورد توجه قرار گرفته اند. اما هموطنان این نویسندگان بزرگ عشق به کتاب خواندن را به کلی از دست داده‌اند.

اين در حالي است كه بنیاد خصوصی عام‌المنفعه «لا فونته» با هدف حمایت از مطالعه در این کشور، هزینه‌های متناسبی را صرف می‌کند. بر مبنای یک نظر سنجی که در سال 2008 از سوی این بنیاد انجام گرفت، 50 درصد مردم شیلی هرگز و یا تقریبا هرگز هیچ کتابی را مطالعه نکرده‌اند.

«پیندا» برای اینکه این وضعیت را تغییر دهد، با یک ماشین کتاب دور این کشور حرکت می‌کند. او برای این کار ، یک اتوبوس مدرسه آمریکایی متعلق به سال های دهه 70 را به کلی دگرگون کرده و با رنگ های گوناگون آن را نقاشی کرده است.این کتابدار به طورعمده با آثار کمدی، نشریات و کتاب های سرگرم کننده ،به بیش از 40 شهر و روستا در شیلی سفر کرده است. به گفته «پیندا» این ماشین قدیمی به نظر مردم، خاص و استثنایی می رسد و به همین دلیل مردم کنجکاو شده و به وی و کتاب ها نزدیک می شوند.

طبق اعلام اتحادیه ناشران و کتابفروشان شیلی، در سال 2008 حدود 4000 عنوان کتاب جدید در این کشور منتشر شد که بیش از دو سوم آن را کتاب های غیرداستانی تشکیل می‌دادند. در تیراژ بیش از 5 هزار نسخه هم تنها 420 عنوان کتاب پدید آمد. از نگاه آماري 4000 جلد کتاب برای جميعت 17 میلیون نفري به معني 235 عنوان در ازای هر يك میلیون سکنه می‌شود که در مقایسه با دیگر کشورها بسیار اندک می‌نماید.

در کشور آلمان در سال 2008 ،در ازای هر میلیون نفر جمعیت در حدود 952 اثر جدید به بازار آمد. این رقم در فرانسه 1053 و در انگلستان 1830 بود.حتی در کشور همسایه شیلی، آرژانتین، 500 عنوان کتاب جدید برای هر میلیون جمعیت وارد بازار کتاب شد.

بر اساس تحقیقات «ریچارد موسر» دانشمند انستیتوی آمریکایی «ایبرو» در برلین، بازار کتاب شیلی از شرایط بسیار بدی رنج می‌برد. اين شرايط ريشه در دوران پينوشه دارد. در حقيقت حکومت دیکتاتوری آگوستو پینوشه از سال 1973 تا 1990 ، زمان فلج شدن زندگی فرهنگی این کشور بود. پس از این دوران، وضعیت فرهنگی این کشور به آرامی رو به بهبود رفت. در پی آن قیمت کتاب ها رو به افزایش گذاشت و مالیات های بسیاری در شیلی پرداخت شد که حتی رقم آن ها در آمریکای لاتین منحصر به فرد بود. مالیات بیشتر ،ناگزیر در دنیای کتاب پرداخت می‌شود. اما افزایش قیمت کتاب های شیلیایی که در خارج یا داخل این کشور منتشر می شدند، منجر به پدیده سرقت ادبی شد.

یک وبلاگ نویس شناخته شده شیلیایی با نام مستعار «کریستین» که در انگلستان زندگی می کند، در این مورد اینگونه توضیح داده است: در کشور انگلستان برای اینکه بتوان از میان 10 کتاب شناخته شده، از کتاب مقدس گرفته تا رمان «جین ایر» اثر «شارلوته برونته» و رمان «1948» اثر «جورج اورول» ، یکی را خریداری کرد، به سه درصد از حداقل دستمزد ماهیانه نیاز است.این رقم در کشور شیلی بیش از 70 درصد از حداقل حقوق ماهیانه را شامل می شود.این یک دزدی است.ما باید اعتراض کنیم.


کد مطلب: 367

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcjfaetzuqem.sfu.html?367

تيترآنلاين
  http://titronline.ir