مشكلات اقتصاد كشور با بگير و ببند حل نميشود
16 ارديبهشت 1391 ساعت 9:14
محدود کردن واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود، علاوه بر اینکه قدرت انتخاب را از مصرف کننده سلب میکند، زمینه ارتقای کیفیت توسط تولیدکنندگان را از بین برده و منجر به ایجاد بازارهای انحصاری میشود
محدود کردن واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود، علاوه بر اینکه قدرت انتخاب را از مصرف کننده سلب میکند، زمینه ارتقای کیفیت توسط تولیدکنندگان را از بین برده و منجر به ایجاد بازارهای انحصاری میشود.
رئیس مجمع عالی واردات در واکنش به اظهارات اخیر رئیس کمیسیون جهاد اقتصادی مجلس مبنی بر اینکه باید واردکنندگان کالاهای قابل تولید در داخل، مجازات شوند، عنوان کرد: تجارت یک جاده دو طرفه است، نمیتوان درب کشور را بر روی ورود کالاهای مختلف بست و تصمیم گرفت که همه چیز را به هر میزان در داخل کشور تولید کرد.
محمد حسین برخوردار در این خصوص به ایلنا گفت: ما در داخل کشور ظرفیت و توان تولید کامل برای تمام کالاها را نداریم و نمیتوانیم تمام نیاز بازار را به هر میزان با تولیدات داخلی تحت پوشش قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تولید در کشور ما به محصولاتی معطوف شود که در آنها دارای مزیت مطلق و یا نسبی هستیم، تصریح کرد: طی سالهای متوالی تمام حمایتها و بخش قابل اعتبارات در کشور به صنایعی اختصاص یافت که امروز پس از سالها حمایت، حرفی برای گفتن نداشته و در برابر تولیدات خارجی توان رقابت ندارند.
برخوردار اضافه کرد: محدود کردن واردات کالاهایی که در داخل تولید میشود، علاوه بر اینکه قدرت انتخاب را از مصرف کننده سلب میکند، زمینه ارتقای کیفیت توسط تولیدکنندگان را از بین برده و منجر به ایجاد بازارهای انحصاری میشود که در آن تولیدکنندگان بدون توجه به کیفیت، اقدام به عرضه محصولات خود میکنند.
وی خطاب به طرح کنندگان چنین رویکردهایی مبنی بر مجازات واردکنندگان کالاهایی که در داخل تولید مشابه دارند، گفت: وضعیت تولید با استفاده از این شیوهها بهبود نیافته و بگیر و ببندها مشکلات اقتصادی کشور را حل نمیکند.
گفتنی است؛ اخیرا «حسین نجابت»، قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده که طبق طرح جدیدی که در دست است، افرادی که اقدام به واردات کالاهایی که تولید مشابه آنها در داخل کشور است کنند، براساس گزارش دیوان محاسبات و سازمان بازرسی متخلف شناخته شده و به دادگاه معرفی میشوند.
کد مطلب: 4617
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.vexfuqemasfzu.html?4617