تيترآنلاين - احمدي نژاد: فرار مغزها را قبول ندارم امروز بيشتر شاهد ورود نخبگان به كشور هستيم - نسخه قابل چاپ

احمدي نژاد: فرار مغزها را قبول ندارم امروز بيشتر شاهد ورود نخبگان به كشور هستيم

6 آذر 1390 ساعت 9:59

كل ميزان تورم در پايان سال گذشته 12.8 درصد و اكنون به 19.3 درصد رسيده و روند نزولي هم به خود گرفته و اين روند تا پايان سال و تا تك رقمي شدن نرخ تورم ادامه خواهد داشت


رييس‌جمهور لازمه ماندگاري و حضور فعال ملت ايران در صحنه هاي بين المللي را قدرتمند بودن بر پايه علم و پيشرفت دانست و اظهار داشت: تمامي بازي‌ هاي سياسي و توطئه دشمنان به خاطر جلوگيري از پيشرفت ملت ايران است، اما اگر در نقطه مقابل دشمنان در داخل كشور منسجم، همدل و متحد بوده و در راه رسيدن به پيشرفت تلاش كنيم، آنها هرگز نمي‌توانند اقدامي عليه ايران انجام دهند. 

به گزارش تيترآنلاين، دکتر محمود احمدي‌نژاد شنبه شب در گفتگوي زنده تلويزيوني با شبكه جهاني جام‌جم در پاسخ به اين سوال كه ماهيت اصرار ايران براي دستيابي به انرژي هسته‌اي چيست و آيا واقعاً نيازي به انرژي اتمي وجود دارد، گفت: يكي از پاكترين انرژي‌هاي موجود در دنيا انرژي هسته‌اي است كه همه ملت‌ها بايد آن را در اختيار داشته باشند و اين طور نيست كه چند كشور بخواهند دستيابي به اين انرژي را در انحصار خود گرفته و بقيه كشورها از داشتن آن محروم باشند. 

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه در مسير پيشرفت علمي كشور چهارراه‌هايي وجود دارد كه بايد از آنها عبور كرد، يكي از اين موارد را موضوع دانش هسته‌اي برشمرد و اظهار داشت: يكي از راه‌هاي اصلي پيشرفت علمي، عبور از فناوري‌هاي گوناگون و دستيابي به آنهاست و فناوري هسته‌اي يكي از قله‌هاي پيشرفت و نقطه اوج در فناوري‌هاي موجود در دنيا به شمار مي‌رود. 

رييس‌جمهور تصريح كرد: اگر بخواهيم کشوري پيشرفته از لحاظ علمي باشيم، بايد فناوري هسته‌اي را نيز در اختيار داشته باشيم چرا كه دستيابي به فناوري هسته‌اي در حقيقت نتيجه‌گيري از تلاش در علوم گوناگون و در حقيقت مقدمه‌اي براي رسيدن به پيشرفت بالاتر است. 

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به كاربردهاي گوناگون انرژي هسته‌اي در پزشكي، كشاورزي، صنعت و توليد نيرو و اينكه هزينه توليد برق از طريق انرژي هسته‌اي يك هشتم توليد برق از طريق نفت است، گفت: متأسفانه قدرت‌هاي فاسدي كه مي‌خواهند در دنيا حاكم بوده و انحصارطلب هستند انرژي هسته‌اي را معادل بمب اتم تعريف كرده‌اند؛ در صورتي كه «بمب» تنها يكي از ده‌ها كاربردي است كه از انرژي هسته‌اي مي‌توان داشت و در حقيقت كاربردي انحرافي و ضدانساني است. 

وي اضافه کرد: استفاده از انرژي هسته‌اي به دليل پاك‌تر و سالم‌تر بودن براي بشر مفيدتر است و ايرادهايي كه از سوي قدرت‌طلبان مطرح مي‌شود بيشتر به موضوع سياسي است. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا اگر ما از ادامه فعاليت‌هاي هسته‌اي خود دست برداريم غرب از بهانه‌گيري و اعمال فشارها و تهديدات عليه کشورمان دست برمي‌دارند؟ گفت: غربي‌ها كاملاً مي‌دانند كه جمهوري اسلامي ايران در فعاليت‌هاي هسته‌اي خود به دنبال دستيابي به بمب اتم نيست چرا كه امروز بمب اتم ديگر كارآيي نداشته و هيچ‌كس قادر نيست از آن استفاده كند و در حقيقت دوره استفاده از بمب در جهان پايان يافته و اين بمب ها وبال گردن صاحبانشان هستند. 

دکتر احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه ملت ايران براي رسيدن به قله‌هاي علمي بايد از فناوري هاي گوناگون از جمله بيوتكنولوژي، نانو تكنولوژي و انرژي هسته‌اي عبور كند، خاطر نشان كرد: اگر كساني بر اين اعتقاد هستند كه ما نبايد به اين فناوري‌ها دسترسي پيدا كنيم، معناي آن اينست كه نبايد در كشور پيشرفت علمي داشته باشيم.
وي تصريح كرد: امروز براي ايران ديگر موضوع هزينه و تهديدات در دستيابي به پيشرفت علمي ما مطرح نيست اگر مي‌خواهيم ماندگار و مستقل باشيم بايد پيشرفت علمي داشته باشيم و اين موضوع در واقع همانند پافشاري بر استقلال كشور است. 

رييس‌جمهور در پاسخ به اين سوال كه آيا تحت شرايط فعلي که صحبت از اعمال تحريم‌ها و قطعنامه هاي ديگري عليه كشورمان است، مي‌توانيم پيشرفت داشته باشيم، گفت: تلاش در اين مسير در حقيقت يک نبرد براي ماندگاري است؛ حتي اگر موضوع هسته اي نيز مطرح نبود و ما مي‌خواستيم تنها در حوزه اقتصادي پيشرفت کنيم، در راه رسيدن به اين پيشرفت دچار زحمت، سختي، مانع، رقيب و مخالف مي‌شديم چرا كه امروز شرايط جهان به گونه‌اي است که بسياري تلاش مي‌كنند براي فروش كالاهاي خود اقتصاد و بازار ساير كشورها را نابود كنند. 

دکتر احمدي‌نژاد افزود: دشمنان پيشرفت ملت ايران، هر كاري از دستشان بربيايد انجام مي‌دهند و مزاحمت‌هاي زيادي ايجاد مي‌كنند تا مانع پيشرفت كشور شود. 

رييس‌جمهور در خصوص تهديدات نظامي كشورهاي غربي از جمله تهديدات رژيم صهيونيستي عليه ايران تصريح كرد: رژيم صهيونيستي آرزو دارد تا عليه جمهوري اسلامي ايران اقدام نظامي انجام دهد اما مي‌داند كه به اجرا رساندن آن موضوعي ساده نيست. 

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينكه ملت ايران اگر بخواهد و در صحنه هاي بين المللي حضوري فعال باشد بايد قدرتمند باشد، پايه قدرت را علم و پيشرفت دانست و اظهار داشت: همه بازي‌ها و توطئه دشمنان به خاطر اينست كه ايران پيشرفت نكند در نقطه مقابل آنان بايد در داخل كشور منسجم و همدل باشيم و در راه رسيدن به پيشرفت تلاش كنيم چرا كه اگر با يكديگر متحد باشيم دشمنان هرگز نمي‌توانند اقدامي عليه ما انجام دهند. 

رييس‌جمهور همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر موضع آينده جمهوري اسلامي ايران در تعامل با 1+5 و آژانس انرژي اتمي، تصريح كرد: آنها فرصت‌هاي زيادي را در برابر ملت ايران از دست دادند و بي‌دليل در مقابل اين ملت قرار گرفتند. آنها اگر واقعاً دوست ملت ايران بودند حتي اگر نگاه اقتصادي و سياسي هم به اين موضوع داشتند سود بيشتري مي‌بردند چرا كه ايران كشوري بزرگ و با ملتي تمدن‌ساز و مؤثر در دنيا است و هركس تاكنون با ايران دوستي کرده، سود برده است. 

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينكه كساني كه در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هستند دچار فقدان تحليل درست بوده و مدام براي خود محدوديت ايجاد مي‌كنند، خاطر نشان كرد: جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام كرده كه آماده گفتگو و همكاري با آژانس است اما آنها همواره به دنبال موضع تقابل عليه ملت ايران بوده‌اند. 

رييس‌جمهور تاكيد كرد: ملت ايران ملتي بزرگ است كه در طول تاريخ و تمدن طولاني خود حوادث گوناگوني را ديده و هميشه از دل اين حوادث در صحنه جهاني باقي مانده و در آينده نيز باقي خواهد ماند. 

وي با بيان اينکه درباره نحوه تعامل با آژانس و 1+5 نيز در آينده بايد تدبير كنيم، گفت: آنها از تمامي اهرم‌ها عليه ملت ايران استفاده کرده و در واقع خودشان راه گفتگو با ملت ايران را سخت مي‌كنند. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا پس از چند دهه سياست‌هاي خصمانه آمريكا عليه ايران زمينه‌اي براي گفتگو با دولت آمريكا وجود دارد، گفت: اينها در حقيقت يك گروه در آمريكا هستند؛ ملت ايران منعي براي گفتگو با هيچ‌كس ندارد و هركس براساس عدالت و احترام به حقوق‌شان جلو بيايد از آن استقبال مي‌كند و در حقيقت اين موارد، زمينه‌هاي تعامل و گفتگو است كه بايد از سوي طرفين پذيرفته شود و گفتگوي يك‌طرفه پاسخگو نخواهد بود. 

رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: كساني از گفتگو گريزان هستند كه منطقي غير قابل قبول داشته باشند اما ملت ايران منطقي قابل قبول دارد و به همين خاطر تاكنون چندين بار با 1+5 گفتگو و همكاري كرده‌ايم. 

دکتر احمدي‌نژاد همچنين درباره اظهارات وزير خارجه آمريكا مبني بر اينكه تا زماني كه ايران مذاكره‌اي بدون پيش‌شرط را نپذيرد آمريكا به اعمال تحريم‌ها عليه اين كشور ادامه خواهد داد، گفت: مذاكره بدون پيش شرط يعني اينكه نتيجه آن مذاكره مشخص نباشد و با انجام تعامل و گفتگو طرفين به نتيجه مشترك و مطلوب برسند. اما اگر كساني بخواهند با نتيجه مشخص كه از قبل تعيين شده وارد گفتگو شوند، قابل قبول نيست. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران با چين و روسيه، تصريح كرد: ما با چين و روسيه در حال همكاري هستيم و انتظار نداريم آنها منافع ملي خود را فداي منافع ما كنند؛ همانطور كه آنها نيز نبايد انتظار داشته باشند تا ما منافع ملي خود را فداي آنها كنيم. 

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران در موضوعات گوناگون در حال همكاري با چين و روسيه است و ممكن است در جريان اين همكاري ها اتفاق نظر و يا اختلاف‌نظر نيز ميان كشورها وجود داشته باشد، گفت: در نگاهي كلي، سه کشور ايران، روسيه و چين در يك بلوك قرار دارند و اين به معناي آن است كه ما به لحاظ همسايگي و مباني نگاه به صحنه بين‌الملل بايد همكاري بيشتري با يكديگر داشته باشيم. البته همكاري ما با كشورهاي چين و روسيه همكاري صد در صد نيست، اما منطق ما در خصوص اين همكاري هم منطق صفر و صد نيست و با هم در حال همكاري هستيم. 

دکتر احمدي‌نژاد خاطر نشان كرد: ما در اين شبكه گسترده، منافع ملي و بين‌المللي ملت ايران نه به معناي منفعت خود، بلكه آنچه اعتقاد داريم در دنيا عدالت و نظم انساني برقرار باشد را دنبال كرده و جلو مي‌بريم. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر ارزيابي وي از وضعيت حقوق بشر در جمهوري اسلامي ايران در مقايسه با كشورهاي ديگر جهان خاطر نشان كرد: حقوق بشر موضوعي پايه‌اي است چرا كه جهان براي تأمين حقوق انسان‌ها به پا شده و همه پيامبران براي تأمين اين حقوق مبعوث شدند و همه دولت‌ها بايد به دنبال حقوق مردم و ملت‌ها در سطح جهان باشند و روشن است كه ما نمي‌توانيم استاندارد خاصي در دنيا قرار داده و انتظار داشته باشيم همه از آن تبعيت كنند، چرا كه اين كار مشكلات فراواني را ايجاد مي‌كند کما اينکه همين تفکر مشکلاتي را براي بشر ايجاد کرده است. 

دکتر احمدي‌نژاد با طرح اين سوال كه آيا امروز حقوق بشر در همه جاي دنيا به طور واقعي تأمين شده است؟ گفت: در آمريكا روزانه به طور متوسط 30 نفر در درگيري‌ پليس و مردم كشته مي‌شوند. در اروپا هم مردم مشكلات فراواني دارند و اصولاً در همه جاي دنيا مشكل وجود دارد چرا كه هنوز بشر به جايي نرسيده كه مشكلات بشري بطور كامل به اتمام رسيده و همه حقوق بشر تأمين شده است ما نيز بعضاً دچار ضعف‌هايي هستيم اما معناي آن اين نيست تا عده‌اي كه خودشان ضعف‌هاي بسياري در موضوع حقوق بشر دارند بخواهند بر ما ايراد بگيرند؛ اين منطقي اشتباه و غلط است. 

دکتر احمدي‌نژاد تصريح كرد: منطق درست درباره حقوق بشر اين است كه ملت‌ها به تفاهمي جهاني بر مفهوم حقوق بشر برسند حتي بر مصاديق آن نيز با توجه به ويژگي‌هاي مختلف جغرافيايي، فرهنگي و سياسي بايد تفاهم شود و همه كمك كنند تا حقوق بشر واقعي اعمال شود نه اينكه عده‌اي خود را مدعي حقوق بشر بدانند و آن را بهانه‌اي براي فشار به كشورهاي ديگر جهان كنند. 

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه اگر مدعيان حقوق بشر حقيقتاً به دنبال حقوق انسان‌ها بودند دانشمندان و بزرگان آنها بر روي مصاديق حقوق بشر بررسي كرده و به تفاهم مي‌رسيدند، گفت: آن چيزي كه از آن به عنوان منشور حقوق بشر نام برده مي‌شود، بسيار مبهم بوده و تفسيرهاي مختلفي مي‌توان از آن ارائه كرد. 

دکتر احمدي‌نژاد با اشاره به اينكه امروز آمريكا كه خود زندان هاي مخفي در اروپا و ساير نقاط جهان دارد و بدون محاكمه مردم را در آنجا زنداني مي كند، با بهانه دفاع از حقوق بشر به وجود زندان ها در ديگر كشورها ايراد مي گيرد، گفت: آمريكا و غربي ها به لحاظ اينكه تاريخي پر از ادعا و دروغ در پرونده خود دارند، اگر معدود ادعاي درستي هم داشته‌ باشند اثري در ملت‌ها نداشته و مردم با آنها مقابله مي‌كنند. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره هدفمند كردن يارانه‌ها اظهار داشت: طرح هدفمند كردن يارانه‌ها اقدام بسيار بزرگ و البته يك بخش از كل طرح تحول اقتصادي بود؛ تغييري در ساختار اقتصادي كشور در حال وقوع است و گام اول آن با هدفمند كردن يارانه‌ها برداشته شده است كه در مقايسه با دهها كشور که اين طرح را انجام داده‌اند، اقدام ايران بسيار موفق و با كمترين تبعات و بيشتر دستاورد مثبت همراه بوده است. 

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينکه به واسطه هدفمند كردن يارانه‌ها مصرف سوخت كاملاً تحت كنترل قرار گرفته است و الگوي مصرف در انرژي، معماري و مديريت به سرعت در حال تغيير مي‌باشد و اصولاً نگاه مردم به اقتصاد عوض شده است، تصريح کرد: البته اين بدين معنا نيست كه در طول يك سال مي‌توان به تمام نتايج قابل پيش‌بيني دست پيدا كرد؛ مهم اين است كه اقتصاد كشور در ريل درستي قرار گرفته و هر چقدر در مسير اين ريل جلوتر مي‌رويم، تفاوت‌ها و نتايج مثبت آن بيشتر آشكار خواهد شد. 

رييس‌جمهور با اشاره به اينکه در طرح هدفمند كردن يارانه‌ها بيش از 73 ميليون نفر يارانه دريافت كردند و اين بدان معناست كه كسي گرسنه نمي‌ماند و به نان شب محتاج نيست، خاطر نشان كرد: هدفمند كردن يارانه‌ها گام اول در راه ريشه‌كن كردن فقر در كشور است و به فضل الهي با اجراي گام‌هاي بعدي طرح تحول اقتصادي، حتما به جايي خواهيم رسيد كه در كشورمان فقيري وجود نداشته باشد. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره تئوري‌هاي اقتصادي غربي و اينكه عده‌اي از ايجاد تورم 70 درصدي در كشور به دنبال اجراي هدفمند كردن يارانه‌ها سخن مي‌گفتند، اظهار داشت: فرمول‌هاي اقتصادي دنيا يك طرفه است و در كشور ما پاسخگو نيست، همچنان كه عده‌اي با استفاده از همين فرمول‌ها كمترين افزايش قيمت‌ به واسطه هدفمند كردن يارانه‌ها را بيش از 70 درصد اعلام مي‌كردند، در حالي كه كل ميزان تورم در پايان سال گذشته 12.8 درصد و اكنون به 19.3 درصد رسيده و روند نزولي هم به خود گرفته و اين روند تا پايان سال و تا تك رقمي شدن نرخ تورم ادامه خواهد داشت. 

رييس‌جمهور گفت: در هدفمند كردن يارانه‌ها ملت و دولت در كنار هم موضوع را به خوبي مديريت كردند.
دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره حمايت از بخش توليد به دنبال هدفمند كردن يارانه‌ها اظهار داشت: بايد منظور از كمك دولت به بخش توليد روشن باشد؛ اگر عده‌اي اين موضوع در ذهن‌شان است كه دولت به بخش توليد پول تزريق كند، چنين تصوري اشتباه است و اتفاق نخواهد افتاد. اما دولت از طريق يارانه‌ها و تسهيلات بانكي حمايت از بخش توليد را همچنان در دستور كار خود دارد. 

رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: امروز مصرف انرژي در بخش توليد به رغم بالا رفتن قيمت انرژي، افزايش يافته است، بطوريكه طي هفت ماهه امسال نسبت به گذشته در تمام توليدات پايه و اساسي كشور افزايش توليد داشتيم و برخلاف تحليل‌هايي كه اعلام مي‌شد در طي 18 ماه پس از هدفمند كردن يارانه‌ها رشد توليد منفي خواهد شد، امروز شاهد رشد مثبت و بالا در بخش توليد هستيم. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره مشكلات ايرانيان خارج از كشور و نقش شوراي عالي ايرانيان در اين خصوص اظهار داشت: تاسيس شوراي عالي ايرانيان از اقدامات بسيار موفق دولت بود كه ارتباط خوبي با ايرانيان خارج از كشور برقرار كرد؛ منتها مشكلاتي براي اين شورا پيش آمده، اما تعطيل نشده و به فعاليت‌هاي خود ادامه خواهد داد و اميدوارم اقدامات خود را هر چه بيشتر گسترش دهد. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره بازگشت ايرانيان خارج از كشور نيز اظهار داشت: هر كدام از ايرانيهايي كه وضعيت اقتصادي مناسبي در خارج از كشور ندارند، بدون ترديد اگر به ايران برگردند زندگي بهتري خواهند داشت.
دکتر احمدي‌نژاد افزود: ايرانيان در هر جاي دنيا كه باشند اگر براي انسانيت كار كنند و واقعاً ايراني باشند به نفع کشور است و به عنوان عقبه فرهنگي و سياسي ايران به شمار مي‌روند. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره علت حضور گسترده شركت‌هاي خارجي به ويژه شركت‌هاي اروپايي و آمريكايي برغم تحريم‌هاي برخي دول غربي در ايران، اظهار داشت: ايران كشوري بزرگ و ثروتمند است و بهترين كشور براي سرمايه‌گذاري به‌شمار مي‌رود؛ بي‌ترديد كشوري 75 ميليون نفري با درآمد سرانه‌اي بالا و مردمي كه به دنبال بهترين‌ها هستند، بازار مناسبي براي سرمايه‌گذاري و حضور شركت‌هاي خارجي مي‌باشد. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال مجري شبكه جهاني جام‌جم درباره پيشرفت‌هاي علمي جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: ايرانيان در طول تاريخ فهم و تشخيص درستي از علم داشته‌اند و همواره اهتمام ويژه‌اي به كسب علم و دانش داشته و روي آن سرمايه‌گذاري كردند. 

رييس‌جمهور گفت: ملت ايران پيشرفت علمي را ستون فقرات پيشرفت کشور مي‌دانند و خوشبختانه سرعت پيشرفت علمي كشورمان افزايش يافته و يازده برابر متوسط جهاني است. 

دکتر احمدي‌نژاد افزود: براي تسهيل فعاليت‌هاي علمي در كشور معاونت علمي، فناوري در رياست جمهوري تشكيل شده كه موجب هماهنگي و انسجام فعاليت‌هاي علمي در كشور شده و سلسله اهداف كلان علمي و فناوري نيز براي كشور تعريف شده است؛ البته اين موضوعات به معناي رسيدن به جايگاه مطلوب نيست و بايد همچنان به فعاليت‌هاي خود ادامه دهيم تا به جايگاهي برسيم كه در قله علم و دانش روز جهان قرار بگيريم.
رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره موضوع فرار مغزها از ايران نيز اظهار داشت: فرار مغزها را قبول ندارم چرا كه براساس مطالعاتي كه انجام شده امروز خروج نخبگان و دانشمندان از كشور كاهش يافته و بيشتر شاهد ورود نخبگان به كشور هستيم. البته بديهي است كه عده‌اي براي ادامه تحصيل يا فعاليت‌هاي تحقيقاتي به خارج از كشور سفر مي‌كنند كه ايرادي به آن وارد نيست و نمي‌توان اسم آن را فرار مغزها گذاشت. 

رييس جمهور تاکيد کرد: دولت به دنبال آن است كه زمينه تحصيل و فعاليت‌هاي تمامي رشته‌هاي علمي را در كشور فراهم كند اما تا زماني كه به مرجع علمي در جهان تبديل نشده باشيم بالاخره يك عده براي تحصيل دانش روز به خارج سفر مي‌كنند كه البته اين موضوع هم در افق كلان به نفع بشريت و ايران است. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سؤالي درباره تحولات منطقه و مواضع جمهوري اسلامي ايران در خصوص اين تحولات اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران از نقش و تأثير فرهنگي و سياسي در منطقه و جهان برخوردار است و مواضع روشن و انساني نسبت به تحولات موجود دارد؛ ما آزادي، عدالت، احترام، حق حاكميت ملي را متعلق به همه ملت‌ها مي‌دانيم، ضمن اينكه اصلاحات را هم موضوعي لازم دانسته ولي معتقد‌يم كه دولت‌ها و ملت‌ها بايد آن را با تفاهم و در شرايط دوستانه انجام دهند. دخالت بيگانگان را هم در امور داخلي كشورها ممنوع مي‌دانيم و اين را مي‌توان بهترين و زيباترين موضعي دانست كه ايران در خصوص تحولات منطقه اتخاذ كرده است. 

رييس‌جمهور با بيان اينکه غربي‌ها به دنبال آن هستند كه تحولات منطقه را به نفع خود رقم بزنند و در اين راستا از تمام ابزارهاي رسانه‌اي و قدرت و ثروت خود استفاده مي کنند، گفت: بي‌ترديد در اين شرايط جمهوري اسلامي ايران نيز بايد فعال باشد اما تفاوت ما با غربي‌ها اين است كه ايران نمي‌خواهد اين تحولات به نفع ايران رقم بخورد بلكه علاقه‌مند است به نفع ملت‌ها مديريت شود چرا كه معتقديم اگر ملت‌ها آزاد و مستقل باشند برآيند تصميم آنها به نفع ما خواهد بود. 

وي افزود: در موضوع سوريه هم معتقديم كه دولت و ملت سوريه بايد با هم و در فضاي تفاهم تصميم بگيرند و بيگانگان حق هيچگونه دخالتي ندارند. 

دکتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: ديپلماسي ايران بسيار فعال است و غير از رژيم صهيونيستي و دولت آمريكا كه تمام آمريكا را فداي رژيم صهيونيستي كرده است با بقيه كشورها ارتباط دوستانه‌اي داريم. 

رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران و انگليس نيز گفت: ملت ايران خاطرات خوبي از انگليس ندارند و سابقه اين كشور در ايران قبل و بعد از انقلاب بد بوده است، منتها جمهوري اسلامي ايران متناسب با رفتار آنها روابط خود را تنظيم مي‌كند. 

دکتر احمدي‌نژاد خاطر نشان كرد: كل مبادلات ايران با انگليس 500 ميليون دلار و با كل اروپا 24 ميليارد دلار است و اين در حالي است كه كل مبادلات ايران بيش از 190 ميليارد دلار مي‌باشد؛ البته ملت ايران هرگز به دنبال قطع مبادلات خود با ساير كشورها نيست و اصولا‌ً مبادلات را پايه دوستي و همكاري مي‌داند، اما اگر عده‌اي بر قطع مبادلات خود اصرار داشته باشند ما هم اصراري بر حفظ آن نخواهيم داشت چراکه به قدري متقاضي براي معامله با ايران وجود دارد كه نيازي به آنها نيست. البته بايد توجه داشته باشند كسي كه با ملت بزرگ ايران اينگونه برخورد مي‌كند نبايد در آينده متوقع باشد كه چرا ملت ايران به آنها كم‌محلي مي‌كند. 

رييس‌جمهور خطاب به سران برخي کشورهاي غربي اظهار داشت:‌ توصيه مي‌كنم ادبيات و نحوه رفتار خود را با ملت ايران اصلاح كنيد و چنين خيال نكنيد كه با توهين به ملت ايران مي‌توانيد نتيجه بگيريد، اينگونه تصور حتماً اشتباه بوده و نتيجه‌اي نخواهد داشت. 

دکتر احمدي‌نژاد در پايان اين مصاحبه ايرانيان مقيم خارج از كشور را سفيران ايران دانست و گفت: جامعه بشري از ايرانيان توقع دارد كه ويژگي‌هاي ايراني واقعي يعني پاكي، صداقت، محبت، خدمتگزار بودن و صميميت را داشته باشند. 


کد مطلب: 3618

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.vetfuqemosfzu.html?3618

تيترآنلاين
  http://titronline.ir