تيترآنلاين - احمدي نژاد: متأسفانه عده‌ای خیال می‌كنند هنوز در دوران قاجار بسر می‌برند و استبداد حاكم است - نسخه قابل چاپ

احمدي نژاد: متأسفانه عده‌ای خیال می‌كنند هنوز در دوران قاجار بسر می‌برند و استبداد حاكم است

12 آذر 1391 ساعت 22:20

متأسفانه عده‌ای خیال می‌كنند هنوز در دوران قاجار بسر می‌برند و استبداد حاكم است و همه‌ حقوق مردم تنها در مجلس متبلور می‌شود؛ در حالی كه دستاوردهای انقلاب اسلامی فقط مجلس شورای اسلامی نیست


رییس جمهور طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را خلاف قانون اساسی دانست و خاطرنشان كرد: صرف‌نظر از اینكه این طرح به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، نفس این كار برخلاف قانون است و نباید وقت، پول و هزینه مردم و بیت‌المال صرف اینگونه طرح ها شود. انتخابات آزاد حق مردم و از اصالت، ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار است و اصل بر رای و انتخاب مردم می باشد. 

به گزارش پانا، محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز (یكشنبه) در اولین همایش ملی قوه مجریه در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران با تأكید بر اینكه قانون اساسی مهمترین و بالاترین ركن نظام اجتماعی است، گفت: همه مطالبات تاریخی، مفاهیم دینی، شیوه زمامداری و ارزشهای الهی و انسانی در قانون اساسی درج شده است.

رییس جمهور با اشاره به اینكه قانون اساسی مهمترین و مستحكم ترین سند تنظیم كننده روابط و حد و مرزهای اجتماعی است، اظهار داشت: سند راهنمای تشكیل حكومت نبوی، علوی و عادلانه، قانون اساسی است، البته این حرف به معنای آن نیست كه این قانون كامل و بی نقص بوده و نیاز به اصلاح ندارد چرا كه هر سندی به تناسب سطح كمال جوامع در گذر تاریخ، نیاز به اصلاح و ارتقا دارد.

احمدی نژاد وجود اشكال و ایراد در قانون اساسی را به معنای وجود ضعف در كار وضع كنندگان قانون اساسی ندانست و اظهار داشت: عدم تجربه حكومت داری و اجرای اصول قانون اساسی در یك محیط اجتماعی واقعی توسط وضع كنندگان قانون اساسی، گذر زمان و تغییر و تحولات اجتماعی، چه بسا اصلاح مفادی از این قانون را ضروری كند.

رییس جمهور تصریح كرد: البته تا زمانی كه قانون اساسی فعلی جاری است هیچ كس در مواردی كه خود قانون مراجعه كننده را به منابع دینی و فقهی ارجاع داده است، نمی‌تواند قانون را كنار بزند یا طبق برداشت خود تفسیر نماید.

وی افزود: همه قوا و نهادهای كشور در عرصه‌های مختلف قانون گذاری، قضاوت و اجرا باید مبتنی بر قانون اساسی عمل نمایند.

احمدی نژاد قانون اساسی را تنها سند مكتوب و مدون میثاق ملی عنوان و خاطر نشان كرد: قانون اساسی مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است.

رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینكه انسان مهمترین موضوع خلقت و تنها موجودی است كه همه اسماء و صفات الهی در وجود او به امانت گذاشته شده است، گفت: انسان تنها موجودی است كه می‌تواند با تجلی صفات الهی در وجود خود به جایگاه خلیفه الهی برسد و انسان آیه عظیم و اعظم خدا و راه دسترسی به خداست كه اگر نبود، راهی برای شناخت خدا و رسیدن به خدا نمی‌داشت.

احمدی نژاد با بیان اینكه همه امور اجتماعی در رابطه با انسان، معنا می‌یابد، ادامه داد: اجتماع باید بستر ساز شكوفایی استعدادها و تعالی انسانها باشد چرا كه انسان ماموریت دارد تا خود را از خاك تا خدا بالا بكشد و شرط موفقیت انسان در این مأموریت این است كه انسان چنان كه خدا او را آزاد آفریده است و مسیر كمال را در مقابلش قرار داده، بتواند آزادانه این مسیر را انتخاب كند.

وی با تأكید بر اینكه در شرایط تحمیل و اكراه ارزش و ضد ارزش و تعالی و سقوط بی معناست، اظهارداشت: نظام ارزشی در جوامع زمانی معنا دارد كه انسانها مسیر خود را آزادانه انتخاب كنند و همه ارزشهای انسانی و الهی در سایه آزادی معنا می‌یابد.

رئیس جمهور تصریح كرد: خداوند اقامه عدالت در روابط اجتماعی را نیز بر پایه آزادی به عهده انسانها گذاشته است و همه پیامبران و كتاب آسمانی را برای راهنمایی و هدایت انسانها فرستاده و اقامه عدل را به عهده خود آنان گذاشته است.

احمدی نژاد حق تعیین سرنوشت را مهمترین حق و متكی بر آزادی ذكر و خاطر نشان كرد: استقلال نیز به واسطه و در پی آزادی بدست می‌آید و كسی كه آزاد نباشد، استقلال برایش معنا و مفهومی ندارد. چرا كه آزادی منشا كرامت است و كرامت مستتر در استقلال. اینكه ملتی بخواهد مستقل باشد، برای این است كه بتواند احساس كرامت داشته باشد.

رییس جمهور در ادامه با اشاره به محتوای مقدمه قانون اساسی كه در تشریح دستاوردهای ملت ایران و اصول متعدد قانون اساسی درباره آزادی، تعیین سرنوشت و لزوم برخورداری از كرامت، گفت: قانون اساسی باید شكل دهنده یك نظام اجتماعی متوازن بر مبنای اراده مردم باشد.

احمدی نژاد با بیان اینكه قانون اساسی ساختارهایی را برای ساختن یك نظام اجتماعی پیش بینی كرده كه اگر قطعات آن به درستی در كنار یكدیگر قرار گیرند یك نظام اجتماعی متعادل و متوازن مبتنی بر آزادی و كرامت انسانها شكل خواهد داد، اضافه كرد: واضعان قانون اساسی یك شكل از نظام اجتماعی را در ذهن‌شان تصور كردند و بعد اجزای آن را در قانون اساسی چیدند، مثل پازلی كه قطعه قطعه شده و با قرار دادن قطعات آن در كنار هم كامل شود. برخی فكر می‌كنند هر قطعه‌ای را به هر ترتیبی كنار هم قرار دهند، كار درست شده و به یك شكل متعادل به دست می‌آید، در صورتی كه تصور اشتباهی است و باید یك نظام متوازن داشته باشیم.

رییس‌جمهور با تاكید بر اینكه حق تعیین سرنوشت بر مبنای آزادی حق یك ملت است، گفت: این مسئله باید در تمام قوا و كسانی كه با قانون برخورد دارند، متبلور شود و در قضاوت، اجرا،‌ قانونگذاری، شورای نگهبان و اجزای حكومت باید مطالبه حق و‌ آزادی مردم و حق تعیین سرنوشت آنها لحاظ شود، در غیر این‌صورت اگر نه حكومت بی‌معنا خواهد بود.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینكه در برداشت‌هایی كه از قانون اساسی صورت می‌گیرد، باید اختیارات و مسئولیت نهادها متعادل و متوازن باشد، تصریح كرد: هر قوه و مسئولی باید متناسب با اختیارات خود مسئولیت داشته باشد؛ این یك اصل حقوقی است و مفاهیم حقوقی نیز مفاهیمی عقلانی هستند.

رییس‌جمهور شأن تنظیم روابط بین قوا را شأن قانون اساسی دانست و اظهار داشت: نمی‌شود هر قوه نحوه تعامل با سایر قوا را خود تعیین و تنظیم كند و بطور مثال نمی‌شود با آیین‌نامه داخلی مجلس، اختیاراتی را به قوه‌ای دیگر داد یا از او سلب كرد.

احمدی‌نژاد تفسیر قانون اساسی را موضوعی حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: هنگامی كه تفسیرها از قانون اساسی زیاد می‌شود، به‌طور غیرمستقیم به اصل آن، اشكال وارد می‌كند و بعضاً تفاسیر متضادی در زمانهای مختلف از یك اصل ارائه شده است.

رییس جمهور با بیان اینكه تفسیر قانون اساسی باید همانی باشد كه اكثریت قاطع مردم آن را درست بدانند و در عین حال اصل قانون اساسی را نیز نقض نكند، گفت: قانون اساسی میثاقی است كه مردم به آن رای داده و اجازه اجرای آن را داده‌اند، البته ممكن است برخی بگویند تفسیر قانون اساسی یك امر تخصصی است كه مردم از عهده آن بر نمی‌آیند و این كار ماست، اما باید متذكر شد كه خود قانون اساسی از تفسیر آن تخصصی تر است و اجرای آن با رای مردم معتبر شده است.

احمدی نژاد با بیان اینكه اصلاح قانون اساسی روال مشخصی دارد، تصریح كرد: نمی‌توان با تفسیر یا تكیه بر قوانین عادی یا با مصلحت، اصول قانون اساسی را تغییر داد؛ در این صورت دیگر قانون اساسی لازم نیست.

وی با بیان اینكه رجوع به مجمع تشخیص مصلحت برای موارد استثنا است نه قاعده‌ای و برای دور زدن قانون اساسی، تصریح كرد: مصلحت هم باید آنقدر آشكار باشد كه اكثریت قاطع مردم آن را بپذیرند.

رییس جمهور خاطرنشان كرد: نمی‌شود عده قلیلی بگویند مصلحت ملت را ما تشخیص می‌دهیم و خود ملت قادر به تشخیص آن نیست، چطور قدرت تشخیص را برای ملتی قائل نیستیم در حالی كه آنها هستند كه ما را انتخاب كرده‌اند؟

احمدی نژاد با اشاره به اهمیت جایگاه ریاست جمهوری در قانون اساسی گفت: جایگاه ریاست جمهوری در قانون اساسی صرف نظر از این كه رییس‌جمهور چه كسی است، موضوع بسیار مهم و با اهمیتی است؛ اگر سال اول ریاست جمهوری بحث اختیارات را مطرح می‌كردیم، برای مردم فضای قبل تداعی می‌شد و احیاناً گفته می‌شد رییس جمهور به دنبال افزایش اختیارات خود بیش از قانون اساسی است و این بحث‌ها ثمری نداشت، اما باید توجه داشت كه رییس‌جمهور نماد شكل‌گیری اراده ملی است و همه مردم در یك انتخابات اورا انتخاب می‌كنند.

وی با بیان اینكه "رییس‌جمهور طبق قانون اساسی تنها كسی است كه نماینده كل ملت محسوب می‌شود و بالاترین سطح نمایندگی مردم را دارد، ادامه داد: بخش مهم مردمسالاری در نظام جمهوری اسلامی در انتخاب ریاست جمهوری متبلور می‌شود كه همه مردم در آن اعمال اراده می‌كنند؛ البته همه اركان نظام بر اساس رای مردم است.

احمدی‌نژاد گفت: وقتی درباره نحوه اجرای قانون اساسی تذكر داده می‌شود، این به معنای صیانت از اصل قانون اساسی و حقوق مردم است.

رییس جمهور اراده مردم را انرژی و نیروی دولت در اداره جامعه و مشخص‌كننده جهت حركت دانست و با تأكید بر اینكه اگر حضور و نقش آفرینی مردم نباشد، نظام سست می‌شود، گفت: اراده مردم تنها انداختن یك كاغذ در صندوق‌ها نیست بلكه هر كسی وقتی تصمیم می‌گیرد كه در انتخابات شركت كند، اراده او می‌تواند به همان اندازه تغییر ایجاد كند؛ وقتی مردم اراده كرده و بخواهند، یك تصمیم محقق می‌شود وگرنه هیچ اتفاقی نخواهد افتاد چرا كه محیط بیرونی تابع اراده افراد است.

احمدی نژاد تاكید كرد: اینكه با قوانین عادی، نماینده مجلس را به نماینده اقلیت مردم تبدیل كرده و سپس با نماینده اقلیت بخواهیم نماینده اكثریت مردم را كنترل كنیم، این شدنی نیست. نباید احراز صلاحیت و شرایط ریاست جمهوری را در دست عده ای قرار داد كه مردم و قانون اساسی چنین اختیاری به آنها نداده اند.

رییس جمهور در ادامه سخنان خود به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اشاره و خاطرنشان كرد: صرف‌نظر از اینكه این طرح به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، نفس این كار خلاف قانون اساسی است و نباید وقت، پول و هزینه مردم و بیت‌المال صرف این طرح شود.

وی اضافه كرد: این طرح مخالف اصول 6 و 115 قانون اساسی است، چرا كه اصل بر رای مردم بوده و انتخابات آزاد نیز حق مردم بوده و از اصالت، ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار است.

رییس جمهور تاكید كرد: اینكه برخلاف قانون اساسی كاری كنیم كه كسی حق نداشته باشد، كاندیدا شود، مگر اینكه قبلا از كسانی تائیدیه بگیرد و همچنین این مكانیزم انتخاب رییس‌جمهور كه براساس آن باید سیاسی بودن فردی را عده‌ای و دینداری او را عده‌ای دیگر تعیین كنند، بر اساس قانون اساسی است؟ اگر عده‌ای می‌خواهند قانون اساسی را تغییر دهند، باید از راهش وارد شوند.

احمدی نژاد با اشاره به اینكه در گذشته نیز تلاشهایی برای تغییر قانون انتخابات صورت گرفته بود كه شورای محترم نگهبان آنها را رد كرده است، گفت: نباید كاری كرد كه حضور مردم در انتخابات كمرنگ شده و چنین تصور كنند كه افرادی می‌خواهند به جای آنها تصمیم بگیرند؛ قانون اساسی شرایط رییس جمهور و مرجع احراز صلاحیت آنها را مشخص كرده و تنها نحوه برگزاری انتخابات به قوانین عادی واگذار شده است.

رییس جمهور با بیان اینكه "اصل نظام با حضور و مشاركت مردم مفهوم می‌یابد"، اظهار داشت: اگر عده‌ای بخواهند مردم را محدود كنند، این كار عاقلانه‌ای نیست، چرا كه انقلاب با حضور مردم زنده و پویا است و البته مردم نیز این را نمی‌پذیرند و همه باید تلاش كنیم تا قانون اساسی به هیچ‌وجه نقض نشود؛ همه باید دنبال برگزاری انتخابات پرشور و گسترده و ایجاد زمینه لازم برای حضور مردم باشند.

احمدی نژاد با تاكید بر اینكه نمایندگان نباید اجازه دهند كه اقدامات خلاف قانون اساسی در پرونده آنها ثبت شود، افزود: البته اگر كسی دوست دارد وارد عرصه انتخابات شود باید نظر مردم را جلب كند نه اینكه، دست مردم را ببندد؛ گرفتن اجرای انتخابات از وزارت كشور و انتقال آن به دادستانی، دخالت در امر اجراست. نباید كاری كنیم كه موجب سوء استفاده دشمنان و زیر سوال رفتن دستاوردهای گذشته شود.

رییس جمهور با بیان اینكه "تلاش برای دخالت در اجرا مسبوق به سابقه است"، تصریح كرد: متأسفانه عده‌ای خیال می‌كنند هنوز در دوران قاجار بسر می‌برند و استبداد حاكم است و همه‌ حقوق مردم تنها در مجلس متبلور می‌شود؛ در حالی كه دستاوردهای انقلاب اسلامی فقط مجلس شورای اسلامی نیست بلكه رییس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شود و حتی رهبری نظام نیز با واسطه، توسط مردم انتخاب می‌شوند. 33 سال است كه مردم حاكم بر سرنوشت شان هستند و درست نیست كه عده‌ای هنوز در دوران گذشته بمانند.

احمدی نژاد در ادامه، به موضوع تركیب اعضای شورای پول و اعتبار اشاره كرد و گفت: شورای پول و اعتبار قطعا یك مرجع حاكمیتی است اما برخی افراد را در تركیب آن قرار داده‌اند كه هیچ ربطی به دولت ندارند ولی حق رای دارند و حتی برخی تلاش كردند كه در انتخاب رییس بانك مركزی حق وتو به برخی نهادها بدهند.

وی ادامه داد: متأسفانه عده‌ای خیال می‌كنند كه هرچه زیردست آنها باشد، درست است و اگر از زیر دست آنها خارج شد، اشكال پیدا می‌كند در حالی كه اگر قانون اساسی را درست اجرا كنیم، همه چیز درست می‌شود.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، خطاب به حقوقدانان، اظهار داشت: اگر اداره زندان، پزشكی قانونی و ثبت اسناد و احوال یك كار اجرایی است، چرا باید در اختیار قوه دیگری باشد؟ اخیراً هم تلاش‌هایی شد تا كانون وكلا هم در اختیار قوه قضائیه گذاشته شود و این در حالی است كه نباید همه این امور زیر نظر یك قوه باشد.

احمدی نژاد ادامه داد: سوال دیگر این است كه آیا آیین‌نامه مجلس می‌تواند اختیارات و مسئولیتهایی برای سایر قوا و رییس جمهور تعریف كند؟ اگر مجلس لایحه دولت را به گونه‌ای تغییر دهد كه با شكل اولیه‌اش به كلی تفاوت داشته باشد، آیا باید دولت این مصوبه را اجرا كند؟ و در صورت اجرا تبعات آن به عهده كیست؟

رییس جمهور تصریح كرد: مسئولیت تنظیم و اجرای بودجه به عهده‌ كیست؟ آیا مجلس می‌تواند در بودجه جهت‌گیری‌ها را تغییر دهد؟ در این صورت چه ضرورتی به ارائه لایحه بودجه هست؟ آیا مجلس می‌تواند همراه بودجه قوانین عادی را هم تغییر دهد؟‌ آیا این كارها مطابق قانون اساسی و مفید به حال كشور است؟

رییس جمهور با طرح این سوال كه‌ آیا مجلس می‌تواند اصل 75 را دور بزند و مصوبه‌ای داشته باشد كه برای تامین هزینه‌های آن منبعی در نظر گرفته نشده باشد؟، خاطرنشان كرد: مجلس در مسئله تاسیس وزارت ورزش و جوانان، دولت را ملزم به تاسیس این وزارتخانه كرد در حالی كه محل تامین بودجه آن را تعیین نكرده بود یا در موردی دیگر دولت را ملزم به تغییر ساعت رسمی كشور كرد در حالیكه این مصوبه مبهم بود و بودجه‌ای هم برای هزینه‌هایی كه روی دست دولت می‌گذاشت، تامین نشده بود. آیا مجلس می‌تواند با طرح نمایندگان، اختیاراتی را بالاتر از قانون اساسی برای خود تصویب كند و یا می‌تواند با وضع قوانین عادی، اعمال اجرایی را به افرادی غیر از وزرا بسپارد؟

رییس‌جمهور گفت: آیا دستگاه‌های نظارتی می‌توانند به بهانه نظارت، در كار اجرا دخالت كنند؟ آیا قوه مجریه تحت امر دو قوه دیگر است، یا مستقل از آنها برای خود اختیاراتی دارد؟

احمدی نژاد گفت: برخی خیال می‌كنند قوه مجریه تنها مجری تصمیمات دیگر قواست در حالی كه اصل 126 قانون اساسی تصریح دارد كه امور استخدامی زیر نظر قوه مجریه است؛ اگر هر دستگاهی خود را مستثنی بداند و مجزا عمل كند، نمی‌شود كشور را اداره كرد و معنای این اصل آن است كه تمام كارها در یك نقطه مدیریت شود و در غیر این صورت توازن به هم می‌خورد.

وی با بیان اینكه ما قصد متهم كردن كسی را نداریم، اضافه كرد: هدف از طرح این مسایل كه مبنای علمی و عقلی دارد این است كه امور اصلاح و درست شود.

رییس‌جمهور گفت: براساس قانون اساسی بنده به عنوان رییس جمهور باید تلاش كنم نهایت آزادی مردم را پاس بدارم و این كار را كرده‌ام، حتی زمانی كه به دولت تهمت زدند؛ حداكثر سعه صدر را داشتم و گاهی مكاتبه كردم و نامه نوشتم كه برخی از آنها نیز علنی شد. ما همه برای مردم هستیم و حكومت هم برای حفظ حقوق مردم تشكیل شده است. استقلال در سایه آزادی و عدالت حفظ می‌شود و این مردم هستند كه باید در حكومت، احساس عزت، اثرگذاری و نقش‌آفرینی كنند.

احمدی نژاد با بیان اینكه «هركس خیال كند از مردم بالاتر است، در ابتدای راه سقوط قرار گرفته است»، اظهار داشت: برخی حتی از لذت و تفریح مردم ناراحت می‌شوند در حالی كه این مردم هستند كه نظام را حفظ كرده‌ و خواهند كرد؛ باید به مردم اجازه دهیم كه اراده خود را در كشور حاكم كنند چرا كه تمركز اراده همه مردم در كشور جز به خیر و صلاح نیست.


کد مطلب: 5337

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.teifuqetasfzu.html?5337

تيترآنلاين
  http://titronline.ir