تيترآنلاين - وضعیت اقتصادی و شیوع باورهای مسموم - نسخه قابل چاپ

وضعیت اقتصادی و شیوع باورهای مسموم

آفرينش , 3 اسفند 1390 ساعت 10:39

در مورد فساد مالی مردم توقع نداشتند که گروهی بتوانند به راحتی رؤسای بلندمرتبه بانکی، ادارات و نهادهای مختلف را با دادن رشوه به دور از چشمان نهادهای نظارتی با خود همراه کنند.


عدم تطابق میان گفته های مسولین و واقعیت های اقتصادی سبب ایجاد برخی باورهای نادرست در میان اجتماع گردیده است. باورهایی که هم بار روانی دارد و هم بار اقتصادی. پس از آنکه پرونده فسادمالی با آن رقم نجومی مطرح شد بسیاری از مردم نسبت به عملکرد دستگاه های نظارتی و اجرایی در نظام اقتصادی کشور دچار تردید شدند. عاملی که خود مسولین نیز به کوتاهی در آن اقرار دارند. اما اقرار به گناه هرچند جهت بهبود وضعیت مناسب است اما عملکرد ناقص این دستگاه ها را ترمیم نخواهد کرد .

پس از قضیه پرونده فساد مالی، سکه و ارز خود را به صدر تحولات اقتصادی کشور رساندند. به طوری که یک باره قیمت دلار و سکه با رشدی صد درصدی رو به رو شد و مقدار قابل توجهی ارزش پول ملی را پایین آوردند. به طوری که بسیاری از فعالان اقتصادی، مسافران خارجی و زائران ما درکشورهای دیگر دچار مشکل شدند.

جدای از ماجرای فساد مالی، سکه و دلار، بحث اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی ها هم نیز روی کار آمده است. تیم اقتصادی کشور اصرار دارد تا در سال جاری مرحله دوم را اجرایی کند، درصورتی که برخی از اهداف این طرح در مرحله اول هنوز محقق نشده و قطعاً جامعه کشش افزایش دوباره قیمت ها را در زمان کنونی نخواهد داشت.این نابسامانی ها سبب شده تا عده ای در جامعه نسبت به وضعیت و عملکرد اقتصادی کشور دچار تردید و بی اعتمادی گردند. موضوعی که شاید نتوان به راحتی آن راترمیم کرد و به حالت اول برگرداند...!

در مورد فساد مالی مردم توقع نداشتند که گروهی بتوانند به راحتی رؤسای بلندمرتبه بانکی، ادارات و نهادهای مختلف را با دادن رشوه به دور از چشمان نهادهای نظارتی با خود همراه کنند. توقع داشتند که مراجع قضایی و نظارتی پیش از وقوع چنین مفاسدی جلوی تخلف افراد را در دستگاه های مختلف می‌گرفتند. مردم براین باورند که چه طور با وجود دستگاه های نظارتی متعدد گروهی توانسته اند این مقدار تخلف مالی را در قالب گرفتن رشوه کلان و اهدای کیف‌های پول میلیاردی، به انجام برسانند و آب از آب هم تکان نخورد.

لذا باورمسمومی برای برخی مردم ایجاد شائبه کرده که می گویند این اقدامات با هماهنگی برخی مقامات بلندپایه صورت گرفته و خود آنها طراحان این سو استفاده مالی بوده اند. به این تفکر مسموم شده ، تبلیغات رسانه های بیگانه و تخریب های روانی را هم اضافه کنید... حال چه توقعی از اعتماد ازدست رفته جامعه باید داشت؟! چه راهکاری می توان درپیش گرفت تا این اعتماد ازدست رفته بازگردد. در مورد نوسانات بازار سکه و ارز نیز مردم هنوز جواب قانع کننده ای برای افزایش نجومی قیمت ها در بازار نشنیده اند. اخباری هم که از خریدهای کلان سکه و ارز از سوی برخی نهادها و مسولان منتشر شده، اعتماد فعالان اقتصادی را در عرصه تجارت آزاد با تردید همراه ساخته است. یک تفکر مسموم برای فعالان اقتصادی به جود آمده که حاشیه امنیتی برای انجام خرید و فروش های تجاری آنها وجود ندارد. آنها دچارتردید شده اند که قیمت ارز در کشور به صورت سلیقه‌ای تنظیم می شود و در پی آن اهداف سیاسی قرار دارد.

درمورد هدفمندی یارانه ها نیز این سوال وجود دارد که در وضعیت فعلی اقتصاد با این تورم و افزایش قیمت ها، چگونه جامعه ما تحمل یک شوک دیگر را خواهد داشت. در اولین گام از طرح هدفمندی ها هنوز سهم بخش های کشاورزی و صنایع تولیدی به طور کامل داده نشده و متعاقباً اهدافی که قرار بود محقق شود به وقوع نپیوسته است. پس چگونه مردم باید اعتماد کنند و خود را برای یک شوک اقتصادی دیگرآماده نمایند. همراهی و همیاری مردم و رسانه ها در مرحله اول این طرح، نشان از وحدت رویه در اجرای این جراحی اقتصادی بود، اما اکنون با این اقتصاد بیمار نمی توان انتظار داشت که این طرح با کیفیت کامل به اجرا برسد. به هرحال با تمام آنچه گفته شد لزوم شفاف سازی در مورد سیاست های اقتصادی کشور می تواند راه نجاتی برای بازگشت اعتماد ازدست رفته جامعه باشد. نباید اجازه داد تا این وضعیت اقتصادی باعث ایجاد باورهای مسموم از نوع بی اعتمادی و ناامیدی در جامعه گردد.


کد مطلب: 4194

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.hexfuqevxsfzu.html?4194

تيترآنلاين
  http://titronline.ir