تيترآنلاين - جای خالی روز جهانی کتاب کودک، در تقویم - نسخه قابل چاپ

جای خالی روز جهانی کتاب کودک، در تقویم

برنا , 15 فروردين 1392 ساعت 19:35

وقتی می‌توان خیلی ساده روز جهانی کتاب کودک را از تقویم حذف کرد. چرا باید درگیر یک عالمه بگیر و ببند و بیار و ببر کتاب و حرف و حدیث نویسنده و منتقد شد!


ديروز ،روز جهانی کتاب کودک بود، یعنی هنوز هم در خیلی از کشورهای جهان هست، فقط از توی تقویم‌هایمان حذف شده و به تدریج از حافظه نیم‌بند شده‌مان هم حذف خواهد شد. 

گره‌ای را که می‌شود با دست باز کرد چرا با دندان؟ وقتی می‌توان خیلی ساده روز جهانی کتاب کودک را از تقویم حذف کرد. چرا باید درگیر یک عالمه بگیر و ببند و بیار و ببر کتاب و حرف و حدیث نویسنده و منتقد شد!

خب می‌شود پاک‌کنی به بزرگی همه تقویم‌ها که نه به بزرگی ذهن همه آدم‌هایی که دغدغه کتاب و کتابخوانی دارند برداشت و روز جهانی کتاب کودک را از تقویم پاک کرد. جوری که انگار شود نه خانی رفته و نه خانی آمده.

چهاردهم فروردین، برابر با 2 آوریل همزمان با سالروز تولد هانس‌کریستین اندرسن، نویسنده داستان‌های کودک است و بچه‌های اهل کتاب حتما «پری دریایی»، «بندانگشتی»، «جوجه اردک زشت»، «زندگی من»، «ملکه برفی»، «دخترک کبریت فروش» را از هانس کریستین اندرسن، خوانده‌اند و اگر هم نخوانده باشند بی‌شک فیلم‌هایی اقتباس شده از این آثار را دیده‌اند.

روز جهانی کتاب کودک از سال ۱۳۴۹ در ایران به رسمیت شناخته شده‌ و وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۵۰ روز ۱۴ فروردین هر سال را روز جهانی کتاب کودک در ایران اعلام کرد.

سالیان سال روز جهانی کتاب کودک را داشتیم و به ظاهر و در حد و حدود تشریفات هم که بود این روز را جشن می‌گرفتیم و یاد پدر و مادرها می‌انداختیم که بهتر است امروز را بهانه کنند و برای دلبندشان یکی دو کتاب هدیه بخرند.

امروز خیلی از کشورها جشن کتاب گرفته‌اند برای کودکان و ما هنوز درگیر خستگی بدر کردن سیزده هستیم و خمیازه‌های کشدار می‌کشیم و یادمان رفته که از سال ۱۹۵۳ میلادی که دفتر بین‌المللی کتاب، برای نسل جوان در سوئیس آغاز به کار کرد خیلی گذشته و چقدر وقت از دست داده‌ایم.

مراسم بزرگداشت این روز هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود و جالب این که ایران در سال ۱۳۷۱ (۱۹۹۲) برگزارکننده این مراسم بود.

بله ما هم تا چند سال پیش روز جهانی کتاب کودک داشتیم. اما احتمالاً در یک شب تب‌دار فرهنگی دچار هذیان شدیم و فکر کردیم این روز جهانی کتاب کودک دیگر چه صیغه ‌ایست. بعد داد زدیم پاک‌کن بیاورید! پاک‌کن آوردند و روز جهانی کتاب کودک از تقویم‌ها و بعدتر از ذهنمان و به تبع آن از برنامه‌ریزی‌های فرهنگی‌مان حذف شد.

وقتی به کتاب‌خوانی کودک فکر نکنیم آن وقت 7 میلیون دانش‌آموز مقطع ابتدایی تنها کتاب فارسی و ریاضی‌اش را می‌شناسد و آنقدر با کتاب عجین نمی‌شود که لحظه شماری می‌کند برای رسیدن خرداد. خرداد که برسد من یار مهربانم/ دانای خوش زبانم، را از بیخ می‌کند و با آن موشک درست می‌کند و پرش می‌دهد هوا.

وقتی به کتاب‌خوانی کودک فکر نکنیم، نسل بعد و بعدتر باز هم پدر،مادرهایی تربیت خواهیم کرد که مثل امروز دل‌نگران کار کردن بچه‌ها نیستند. و بار مشکلات مالی را بر شانه‌های نحیف بچه‌ها می‌گذارند و آن‌ها را می‌فرستند میان لیست 3 میلیون نفری کودکان کار.

وقتی به کتاب‌خوانی کودک فکر نکنیم، به هیچ طریقی نمی‌شود کار ریشه‌ای کرد. باز برای نسل‌های بعدی والدینی تربیت می‌کنیم که مثل امروز می‌توانند 20 هزار کودک بی‌سرپرست برای اجتماع به ارث بگذارند


کد مطلب: 5625

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcj.8eifuqemisfzu.html?5625

تيترآنلاين
  http://titronline.ir