سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از یکچهارم اروپای غربی
12 خرداد 1389 ساعت 15:39
متاسفانه مصرف میانگین شیر در کشورمان چنان پایین است که افزایش مصرف آن نیازمند تلاشهای جدی است
مدیر پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت گفت: سرانه مصرف شیر در کشور 80 تا 85 کیلوگرم و در کشورهای اروپای غربی 300 تا 430 کیلوگرم است. ربابه شیخالاسلام که به مناسبت«روز جهانی شیر»(11 خردادماه) سخن میگفت با اعلام این خبر افزود: متاسفانه مصرف میانگین شیر در کشورمان چنان پایین است که افزایش مصرف آن نیازمند تلاشهای جدی است.
وی درباره هدف روز جهانی شیر گفت: سازمان غذا و کشاورزی (فائو) و 191 کشور عضو آن که بارها با امضای میثاقهای انساندوستانه متعهد شدهاند که از دسترسی همه مردم به غذای کافی با کیفیت بالا برای زندگی سالم حمایت کنند، در سال 2001 میلادی(1380 خورشیدی) اول ماه ژوئن برابر با 11 خرداد را بهعنوان«روز جهانی شیر» جشن گرفتند.
مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه افزود: فائو از سال 1945 میلادی(1324 خورشیدی) تلاش دارد وضع تغذیه مردم جهان از طریق کشاورزی پایدار رونق گیرد بویژه مناطق روستایی جهان مشارکت مثبت و رو به تزایدی برای وضع اقتصادی خود و جهان از این طریق در پیش گیرند. وی اظهار داشت: همزمان با روز جهانی شیر، کشورهای مختلف جهان با برپایی جشنوارهها، توزیع شیر رایگان در سطح شهر، توزیع شیر رایگان در مدارس، برپایی جشنها و ... سعی دارند اهمیت مصرف این ماده غذایی را یادآور شده و در جهت افزایش فرهنگ مصرف شیر تلاش کنند.
به گفته مدیر پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت، در ایران نیز امسال مراسمی با عنوان همایش کیفیت شیر همزمان با روز جهانی شیر در تبریز برپا شد. شیخالاسلام گفت: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته از سوی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، 90 درصد خانوارهای کشور دریافت کلسیم ناکافی دارند.
وی افزود: شیر و مواد لبنی مانند ماست، پنیر و کشک بهترین منابع غذایی حاوی کلسیم هستند و تمام انواع کمچرب و پرچرب آن به یک میزان کلسیم دارند، هرچند هرچه میزان چربی این محصولات کمتر باشد، کلسیم آن بهتر جذب میشود. مدیر پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت یادآور شد: تنها کلسیم شیر نیست که به استحکام استخوانها کمک میکند، بلکه ویتامینها و دیگر املاح موجود در شیر نیز نقش مهمی در سلامت استخوانها دارند. وی تصریح کرد: نتایج پژوهشها نشان میدهد بین سرانه مصرف شیر و طول عمر افراد در کشورها رابطه مستقیمی وجود دارد.
وي با اشاره به اینکه حمایت مستمر از صنایع شیر و تولید شیر باکیفیت بالا به همراه آموزش برای مصرف بیشتر شیر همراه با قیمتگذاری صحیح و عادلانه میتواند راهکارهای موثری در افزایش سرانه مصرف به شمار آید، افزود: با توجه به اینکه سال 1389 سال تلاش و همت مضاعف نامیده شده، در روز جهانی شیر میتوان با حمایت یارانهای از مواد لبنی کمچرب و کمنمک و همچنین کنترل واردات شیرخشک، برنامههای مشترک و مدونی را در جهت تصحیح الگوهای مصرف شیر تدوین و اجرا کرد.
کد مطلب: 357
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcicyap2t1aw.bct.html?357