تيترآنلاين - «مبغوض ترین حلال خدا» در کدام استان بیشتر جاری است؟ - نسخه قابل چاپ

«مبغوض ترین حلال خدا» در کدام استان بیشتر جاری است؟

ايرنا , 6 دی 1392 ساعت 16:26

حتی ناآگاه ترین فرد هم می داند که بیکاری و فقر، علت العلل طلاق است و نیازی به انجام تحقیقات هزینه بر نیست تا بدانیم چرا چنین شد


بنا به روایت نقل شده از حضرت محمد (ص) پیامبر گرامی اسلام، «هیچ عمل حلالی نزد پروردگار مبغوض تر از طلاق نیست».

استان کرمانشاه رتبه نخست طلاق کشور را در 9 ماه سپری شده امسال دارد و این خبر را معاون ثبت احوال استان کرمانشاه دیروز (چهارشنبه) در حضور استاندار را اعلام کرد.

این در حالی است که پیشتر، مدیرکل ثبت احوال استان کرمانشاه در مورد آمار ازدواج و طلاق در استان کرمانشاه از آغاز تا پایان آبان امسال، گفته بود که در این مدت 23 هزار و 743 مورد ازدواج در استان انجام شده که در چهار هزار و 697 مورد، به دلایلی زوجین از هم جدا شده اند و این یعنی فروپاشی همین تعداد خانواده در استان کرمانشاه.

احد جودی همچنین کرمانشاه را هفدهمین استان کشور در زمینه ازدواج های صورت گرفته در همین بازه زمانی عنوان کرد.

وقوع پرشمار طلاق در استان و ایستادن بر جایگاه نخست ایران، در تقصیر مسئولان چند ماه گذشته نیست و باید ریشه این جدایی های تلخ را در افعال و اعمال گذشته و شاید هم گذشته تر جست و یافت.

دیروز در همان جلسه که با حضور استاندار کرمانشاه در ثبت احوال برگزار شد، مدیر حوزه های علمیه استان کرمانشاه، کاهش جمعیت و تعداد فرزندان را نیز یک هشدار و زنگ خطر برای بافت و ترکیب جمعیتی کشور در 20 سال آینده دانست.

حجت الاسلام موسوی گفت: باید خانواده ها به سمت داشتن فرزندان بیشتر گام بردارند.

البته استاندار کرمانشاه هم با کلیت این بحث که جمعیت مولد کشور در چشم انداز آینده کاهش می یابد، موافقت داشت اما نگرش وی راهبردی تر بود زیرا از نگاه ابراهیم رضایی بابادی استاندار کرمانشاه، نه ازدواج و نه داشتن فرزندان بیشتر هرگز با دستور و رفتارهای قهری میسر نمی شود اینجا ایران است، پاکستان که نیست!

وی این باور را دارد که این وظیفه مسوولان است که با فراهم کردن شرایط اشتغال، کسب درآمد و خلاصه یک زندگی آرام و آسان، انگیزه را در جوانان برای ازدواج کردن و دوری از فرهنگ زیست تجردی که اینک به روالی عادی در کشور و استان ما تبدیل شده، ترغیب کرد و با همین محرک های انگیزشی هم می توان انتظار افزایش موالید و فرزندان بیشتر داشت.

رضایی بایادی ضریب امید به زندگی را درگرایش جوانان به ازدواج و پرهیز از پدیده شوم طلاق که به زعم وی به مرز هشدار و نگرانی در جامعه ما رسیده ، موثر توصیف کرد و تاکید کرد: ازدواج و فرزند آوری دستوری نیست.

شاید در این سال ها کمتر مسوولی دیده شده که این چنین دور از دیدگاه متداول خطاپوشانه، خود و مجموعه های تصمیم گیر و تصمیم ساز در گذشته و حال را در اوج گیری لکه بد طلاق و کاهش ازدواج و زندگی های مجردی، هدف می گیرد که باید این نگاه را رج نهد.

این درست است و واقعیت دارد شما نمی توانید از جوانی که تحصیلات عالی را به اتمام رسانده و از صبح تا شب به هر اداره و شرکتی خصوصی و کارخانه ها سر می زند، و در میان صفحات روزنامه ها در پی شغلی برای داشتن درآمد و زیستی آبرومند است ولی هر روز ناکام تر از دیروز به خانه باز می گردد، انتظار داشته باشید که ازدواج کند، وام بگیرد، در خانه استیجاری زندگی کند، درآمد هم که هیچ و آنگاه زندگی این زوج حتی اگر لیلی و مجنون هم که باشند با چنین اوضاعی سر از دفترخانه ها و خط قرمز «باطل شد» در پیوندنامه زندگی شان در نیاورد!

باید واقع بین بود و پذیرفت که کرمانشاه از نظر شمار بیکاران در زمره سه استان اول ایران قرار دارد. ولی در شرایطی این بیکاری را تجربه می کند که کویری نیست و هزاران توانمندی اشتغال زایی دارد. برخوردار از مزیت های مرز و بازارهای مرزی برای تجارت است و یکی از قطب های کشاورزی ایران هم می باشد و افزون بر تمامی این توانمندی ها، در عرصه های گردشگری هم یکی از پربازدیدترین استان های کشور است.

با این حال بختک بیکاری و فقر همیشه به جوانان کرمانشاهی چشمک زده است. اگر بخواهیم نیشتری به مثلا کم کاری یا تنبلی جوانان بزنیم، بطور قطع باید از متولیان و مسوولان بازخواست کنیم تا پاسخ صریح این پرسش را بدهند که در این همه سالی که بر مناصب استانی حاکم بوده اند، برای استان و جوانانش چه کرده اند؟

شاید بسیاری بخواهند تحلیل های روانکاوانه یا جامعه شناسانه ای از بروز طلاق در استان کرمانشاه و کسب رتبه تامل آور اول کشوری را ارایه کنند اما حتی ناآگاه ترین فرد هم می داند که بیکاری و فقر، علت العلل طلاق است و نیازی به انجام تحقیقات هزینه بر نیست تا بدانیم چرا چنین شد.

شاید اگر دولت تدبیر و امید با اراده ای که تاکنون در آن دیده شده و راستگویی ملموس برای ما ایرانیان، بتواند زیرساخت های تخریب شده اقتصادی کشور و استان کرمانشاه را ترمیم کند تا شاید چرخ تولید بچرخد، اشتغال پایدار شود و در پی آن ازدواج ها رونق گیرد و طلاق را بطور واقع به یک ضد ارزش در اجتماع کرمانشاه تبدیل کند که امید است چنین شود.


کد مطلب: 6317

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.zaqct1apybc2t.html?6317

تيترآنلاين
  http://titronline.ir