تيترآنلاين - اظهارات ضد و نقيض مسوولان در مورد شيرهاي پيدا شده در تهران - نسخه قابل چاپ

اظهارات ضد و نقيض مسوولان در مورد شيرهاي پيدا شده در تهران

6 دی 1390 ساعت 20:57

کارشناسان محيط زيست معتقدند که اين اظهارنظرهاي ضد و نقيض ناشي از ناآگاهي مسوولان سازمان و نيز نظارت نداشتن آن‌ها بر عملکرد باغ وحش‌ها به خصوص باغ وحش بابلسر است


ظرف چند روز گذشته 7 شير در خيابان‌هاي تهران پيدا شدند. مسوولان سازمان حفاظت محيط زيست پس از اين ماجرا اظهارنظرهايي کردند که در مواردي ضد و نقيض است. جدا از نظارت ضعيف سازمان محيط زيست بر باغ وحش‌ها، به نظر مي‌رسد ردپاي مافياي قاچاق پستانداران در اين ماجرا ديده مي‌شود، هر چند مستندات کافي براي اثبات آن وجود ندارد.

به گزارش ميراث فرهنگي پس از مشاهده توله شيرها در خيابان هاي تهران نخستين واکنش مسوولان سازمان محيط زيست اين بود که شيرها از پاکستان به ايران قاچاق شده‌اند؛ اما اظهار نظري که به فاصله يکي دو روز داده شد، حکايت از آن داشت که شيرها از بابلسر به اصفهان حمل مي شده‌اند و در راه بابت تصادف از خودروي حمل بيرون افتاده‌اند. البته هيچ يک از مسوولان به اين نکته پاسخ نداد که چطور توله شيرها در جاده تصادف کرده‌اند اما سر از ميانه تهران درآورده‌اند. کارشناسان محيط زيست معتقدند که اين اظهارنظرهاي ضد و نقيض ناشي از ناآگاهي مسوولان سازمان و نيز نظارت نداشتن آن‌ها بر عملکرد باغ وحش‌ها به خصوص باغ وحش بابلسر است.

«اسماعيل کهرم»، کارشناس محيط زيست در گفت و گو با CHN اظهارات مسوولان سازمان محيط زيست را ضد و نقيض قلمداد مي‌کند و مي‌گويد: «از اظهارات مسوولان سازمان چنين به نظر مي‌رسد که خود آن‌ها هم نمي‌دانند چه اتفاقي افتاده است اما واقعيت اين است که در گذشته به برخي باغ وحش‌ها و کلکسيونرها مجوز داده شده در حالي که روي آن‌ها هيچ نظارتي وجود ندارد.»

«شهرام اميرشريفي»، فعال حقوق حيوانات و از اعضاي انجمن ديده‌بان حقوق حيوانات نيز معتقد است که با وجود ضد و نقيض بودن اظهارات مسوولان، ورود توله شيرها از بابلسر منطقي‌تر است، هر چند عملکرد باغ وحش بابلسر، خود زير سوال است.

او در گفت‌وگو با CHN دراين‌باره مي‌گويد: «در ابتدا مسوولان سازمان محيط‌زيست قصد داشتند مسووليت اين ماجرا را به عهده نگيرند، بنابراين موضوع پاکستان را عنوان کردند، پس از آن سعي کردند مسووليت را به گردن شهرداري تهران بيندازند، اما در هر حال بايد بپذيرند که سازمان محيط زيست مسوول تمامي اين اتفاقات است.»

به گفته او، شير حيواني وحشي است و سايتيس (کنوانسيون تجارت بين المللي گونه هاي حيوانات و گياهان وحشي در معرض خطر) تنها با سازمان محيط زيست در تعامل است. محيط زيست براي باغ وحش‌ها مجوز صادر مي‌کند و ماموران سازمان محيط زيست براي پيگيري وضعيت حيوانات به منازل مردم مي‌روند؛ بنابراين سازمان محيط زيست در اين باره مسوول است.

اما گفته مي شود توله شيرها از بابلسر به سمت اصفهان مي‌رفته‌اند. اين در جايي است که شرايط بد باغ وحش بابلسر مدت‌هاست که از سوي فعالان محيط‌زيست پيگيري مي‌شود اما هيچ‌گاه اقدامي براي بهبود شرايط حيواناتي که در آن نگهداري مي‌شوند، از سوي سازمان محيط زيست انجام نمي‌شود.

اميرشريفي در مورد شرايط بسيار نامطلوب باغ وحش بابلسر با اشاره به ديگر باغ وحش‌هاي موجود در ايران مي‌گويد: «در تمام باغ وحش‌هاي ايران شير نگهداري مي‌شود چون حيوان بسيار سودآوري است و مانند گربه زاد و ولد مي‌کند و فروش توله‌هاي آن مي‌تواند بسيار پرسود باشد. اما در جايي که همه چيز در باغ وحش بابلسر غيراستاندارد است، به نظر مي‌رسد که اين باغ وحش وابسته به جاي غريبي است که گويا سازمان محيط زيست ياراي مقابله با آن را ندارد.»

باغ وحش بابلسر تاکنون بارها و بارها تخلفاتي انجام داده و هيچ‌گاه با آن برخورد نشده‌است. منتقدان اين باغ وحش اين پرسش را مطرح مي‌کنند که چطور در زميني بسيار مرغوب و گرانقيمت در ساحل بابلسر، چند حيوان را در شرايط بسيار آلوده، نامطلوب و غيراستاندارد براي گردشگراني که در تمام سال بسيار اندک هستند نگهداري مي‌کنند و اين مي‌تواند براي گردانندگان اين باغ وحش چه سودي داشته باشد؟


کد مطلب: 3815

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.zapct1avwbc2t.html?3815

تيترآنلاين
  http://titronline.ir