تيترآنلاين - تكدي گري جرم است و مجازات دارد - نسخه قابل چاپ

تكدي گري جرم است و مجازات دارد

15 آبان 1389 ساعت 11:08

كودكي كه هيچ آموزشي غير از گدايي و دراز کردن دست جلوي ديگران نديده ، آيا راهي جز اعتياد، بزهکاري، دزدي و جنايت براي او باقي مي ماند؟


تيترآنلاين - تكدي گري جرم است و مجازات دارد . وقتي گدايي شغل مي‌شود ، کودکان اولين قرباني هستند 

به گزارش تيترآنلاين، پايگاه نيروي انتظامي در مقاله اي به بررسي تكدي گري پرداخته و نوشته است : تكدي گري جزو جرايم محسوب شده و مجازات دارد ، متاسفانه اين روزهاوقتي گدايي شغل مي شود ،كودكان اولين قرباني آن به حساب مي آيند . 

بدون ترديد پديده رقت برانگيز و ناهنجار کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ژنده پوش و بي خانمان در اکثر قريب به اتفاق شهرهاي جهان وجود داشته و به عنوان يک معضل اجتماعي که هم خود مصداق آسيب اجتماعي بوده و هم زمينه ساز گسترش و شيوع آسيب ها مي باشد، در جوامع امروزي مطرح است.

فردا، روزي است که طفل در آغوش مادر شب و روز در خيابان کنار مادر مي نشيند، مي خوابد، غذا مي خورد و زندگي مي کند. محروم از مدرسه، محروم از خواندن و نوشتن، محروم از خانه، خانواده و محبت، بزرگ مي شود. حال اين كودك در شرايطي که هيچ آموزشي غير از گدايي و دراز کردن دست جلوي ديگران نديده ، آيا راهي جز اعتياد، بزهکاري، دزدي و جنايت براي او باقي مي ماند؟

اين روزها متکديان چه نيازمند و چه حرفه اي با شيوه هاي بسيار نوين، احساسات برانگيز، به امرار معاش مي پردازند و از عواطف اين ملت بهترين استفاده را مي کنند؛بدون ترديد پديده تکدي گري در اکثر شهرهاي جهان وجود داشته و به عنوان يک معضل اجتماعي که هم خود مصداق آسيب اجتماعي بوده و هم زمينه ساز گسترش و شيوع آسيب ها است در جوامع امروزي مطرح است . 

تکدي گري:

نادار و بي نوا کسي است که وجه معاش خود را به رايگان از ديگران طلب مي کند.
تکدي، يعني درخواست به منظور رفع نيازهاي مادي از مردم در ملاء عام با زير پا گذاشتن شئون انساني و اجتماعي.

علل عمده تکدي و تکدي گري:

1- فقر. 2- بيکاري. 3- مهاجرت از روستاها و شهرهاي کوچک. 4- پايين بودن درآمد از شغل اصلي و جبران آن با تکدي گري. 5- داشتن بيماري و تهيه هزينه هاي درمان خود يا خانواده. 6- فرار از منزل و کسب درآمد به وسيله تکدي گري. 7- مشکلات جسمي ، روحي و رواني. 8- کهولت سن ، از کارافتادگي و تهيه هزينه زندگي. 9- اعتياد و تهيه هزينه مواد مخدر مصرفي . 10- طلاق والدين يا زن و مرد. 11- سود دهي بدون زحمت و سرمايه. 12- پنهان سازي کارهاي خلاف (خريد و فروش مواد مخدر و ...).

مهمترين عامل گسترش تکدي گري فقر اجتماعي است؛ ما در جامعه‌اي که شاهد فقر باشيم حتما نتايج سوء آن را هم در جامعه مي‌بينيم و تکدي گري از نتايج بارز فقر در جامعه مي باشد .

دين اسلام براي مقابله با مسئله تکدي گري انديشيده و راه حل هايي را ارايه داده است. در اين ارتباط رسيدگي و مراقبت از بيماران، معلولين، از کارافتادگان، آسيب ديدگان، محرومان را مطرح كرده و از جمله وظايف حکومت اسلامي و امت مسلمان قلمداد نموده است و از طرف ديگر با پديده تکدي گري به عنوان يک حرفه برخورد کرده و آن را فعل حرام دانسته است.

تکدي از ديدگاه قانون:

تکدي و تکديگري از زمره زشت ترين مناسبات اجتماعي است که قانونگذار هر کشور بر حسب فرهنگ و آداب و سنن موجود براي آن مجازات نيز تعيين نموده، از جمله در قوانين کشورمان از جمله جرائم محسوب مي گردد.

ماده هاي جزايي قانون مجازات اسلامي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با تکدي گري:

ماده 712 - هركس تكدي يا كلاشي را پيشه خود قرار داده باشد واز اين راه امرار معاش نمايد يا ولگردي نمايد به حبس از يك تا سه ماه محكوم خواهد شد و چنانچه با وجود توان مالي مرتكب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذكور كليه اموالي كه از طريق تكدي وكلاشي بدست آورده است مصادره خواهد شد .

ماده 713 - هركس طفل صغير يا غير رشيدي را وسيله تكدي قرار دهد يا افرادي را به اين امر بگمارد به سه ماه تا دوسال حبس و استرداد كليه اموالي كه از طريق مذكور به دست آورده است محكوم خواهدشد .

تکدي گران سودجو از روشهاي گوناگوني همچون پاک کردن شيشه اتومبيل، دستفروشي، فالگيري و ديگر روشهاي مرسوم اقدام به تکديگري مي کنند.

متکديان و کودکان خياباني باعث شيوع بيماريهاي واگيردار، نازيبا شدن چهره شهر و حتي افزايش سرقتهاي خياباني مي شوند و رسيدگي به امور متکديان و جمع آوري آنها وظيفه شهرداري، اداره کل اتباع بيگانه، کميته امداد، بهزيستي و سازمانهاي مردم نهاد و موسسسات خيريه شناسنامه دار است.

روش صحيح و کارشناسي شده برخورد با اين پديده و برخورد با اين ناهنجاري در راستاي رفع اين مشکل ضروري است که يکي از اين راهها فرهنگ سازي در جوامع در خصوص عدم کمک رساني مردم به متکديان حرفه اي است.

اميد است، همه (مردم و مسئولين) دست در دست هم دهيم تا جلوي اين ناهنجاري اجتماعي را همين امروز بگيريم تا شاهد عواقب بسيار بدتر و شکل گيري ناهنجاريهاي اجتماعي سخت تر از تکدي گري نباشيم که فردا دير است.


کد مطلب: 1259

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.wazct1ar3bc2t.html?1259

تيترآنلاين
  http://titronline.ir