تيترآنلاين - روستاهايمان هم از ميوه‌هاي وارداتي پر شده است - نسخه قابل چاپ

روستاهايمان هم از ميوه‌هاي وارداتي پر شده است

17 آبان 1390 ساعت 13:11

مسوولاني كه در اداره‌ها و ساختمان‌هاي مجلل نشسته‌اند و كار در گرماي تابستان و سرماي زمستان را حس نكرده‌اند، از دستان پينه‌بسته‌ي كشاورزان خبر ندارند و نمي‌توانند مشكلات كشاورزي را درك كنند


« مسئولاني كه در ساختمان‌هاي مجلل مي‌نشينند از دستان پينه‌بسته كشاورزان خبر ندارند. حمايت‌ از توليد هم پارتي‌بازي شده، اگر من هم پارتي داشتم، تسهيلات توليد بهم مي‌دادند...! شرايط سخت كشاورزي براي كشاورزان خرده‌پا سخت‌تر است؛ همه سنگ‌ها براي پاي لنگ است. از كشاورزي راضي نيستم؛ ديمي مي‌كارم. چرا نبايد همه كشاورزان از تسهيلات بيمه بازنشستگي استفاده كنند و گزينشي به بعضي كشاورزان تعلق مي‌گيرد؟ 

در كشاورزي هم از سرمايه‌داران حمايت مي‌شود. اگر بهاي زمينم را در بانك بگذارم زندگي‌ام مي‌گذرد چرا در گرماي تابستان و سرماي زمستان به سختي كوشش كنم و ثمره توليدم روي درخت بماند. خداوند به كفرانه اين نعمت بلاياي خشكسالي و سرمازدگي را بر ما نازل مي‌كند. فرزندانمان ما را مسخره مي‌كنند و حاضر نيستند راه ما را ادامه دهند. تاكي كشاورزان چشمشان به آسمان باشد و گوششان به دنبال شنيدن خبرهاي حمايتي و محقق شدن وعده‌ها ...»

به گزارش تيترآنلاين به نقل از ايسنا، اين بخشي از گلايه‌ها و درد دل چند كشاورز و باغدار كشورمان است؛ كشوري كه پنجمين رتبه جهان در تنوع اقليمي را داشته و همه نوع محصول باغي، زراعي، گل و انواع گياهان تزييني و دارويي، صيفي و سبزي و .... در آن توسط چهار ميليون و 500 هزار كشاورز كشت و توليد مي‌شود اما به دليل كافي نبودن حمايت‌ها و نبود توجه لازم به اين بخش، تعداد آنها همچون درآمدشان روز به روز كاهش مي‌يابد.

شرايط به‌گونه‌اي شده كه ديگر نسل جوان و فرزندان كشاورزان به اين شغل روي نمي‌آورند كه موسسه آموزش عالي وزارت كشاورزي براي تحصيل كشاورززادگان و روستازادگان يارانه تحصيل در رشته‌هاي كشاورزي و دامپروري مي‌پردازد.

درحاليكه امنيت همه جوامع در گرو امنيت غذايي و كشاورزي آنهاست و خداوند روزي و بركت آدمي را در آن قرار داده است، با جامعه روبه پيشرفت شهري كمتر كسي از كشاورزي و كشاورزان ياد مي‌كند و به قول خودشان، امروزه كشاورزي نامي از ياد رفته است و بهره‌برداران آن كه اغلب نسل قديمي هستند به دليل علاقه به كشت و زرع يابه ناچار از روي نداشتن حرفه ديگري با مشكلات عديده طبيعي و انساني در اين بخش دست و پنجه نرم مي‌كنند و از كم بها بودن اين شغل شريف رنج مي‌برند.

در كشاورزي هم از سرمايه‌داران حمايت مي‌شود

ايرج كاشفي - كشاورز گندم يكي از روستاهاي كرمانشاه است كه از دير پرداخت كردن بهاي خريد تضميني به كشاورزان گلايه داشته و مي‌گويد: در كشاورزي هم از سرمايه‌داران حمايت مي‌شود و به كشاورزان كوچك و خرده‌پا بها نمي‌دهند در حاليكه كشاورزان كوچك نيازمند حمايت بوده و به نان شب خود محتاج هستند.

وي كه كشاورزان خرده‌پا را "گنجشك روزي" مي‌خواند، اظهار مي‌كند: نهاده‌هاي يارانه‌اي براي كشاورزاني كه زمين بيشتري دارند به سرعت تامين مي‌شود اما كشاورزان خرده پا بايد در نوبت بمانند و زماني نهاده برايشان تامين مي‌شود كه از فصل كاشت گذشته و به دردشان نمي‌خورد كه اين امر سبب كاهش توليد و درآمدشان شده و قادر به بازپرداخت اقساط خود نيستند. از سوي ديگر هنگام خريد تضميني درصد افت محصول كشاورزان كوچك را بيش از درصد افت كشاورزان بزرگ درنظر مي‌گيرند.

به گفته اين گندم‌كار كرمانشاهي درحاليكه كشاورز يكسال زحمت‌ كشيده و در سرما و گرما چشم انتظار نتيجه و درآمد توليد خود است پس از برداشت محصول هم بايد دو ماه به انتظار پرداخت بهاي خريد تضميني بنشيند كه اين براي كشاورزان كوچك كه به درآمد روزانه خود نيازمندند قابل قبول نيست و گندم توليدي خود را كه حق‌شان است كيلويي 360 تومان به صورت تضميني بفروشند، مجبورند كيلويي 300 تومان در بازار آزاد عرضه كنند اما كشاورزان بزرگ مي‌توانند صبر كنند و محصولشان را تضميني بفروشند.

اين كشاورز معتقد است: اگر محصول كشاورزان را به‌موقع بخرند كشاورز منتفع و براي افزايش توليد انگيزه پيدا مي‌كنند و نه تنها سياست خودكفايي گندم پايدار مي‌ماند بلكه با توجه به مرغوبيت كالا، قدرت صادرات هم خواهيم داشت اما اغلب كشاورزان براي سال آينده به كشت جو روي آورده‌اند چراكه بازار آزاد جو بهتر از گندم است.

اين درحالي است كه وزير جهاد كشاورزي اظهار كرده است: توانستيم كاري كنيم كه امسال كشاورزان محصولات خود را با قيمت مناسب‌تري به فروش برسانند و كمترين خريد تضميني را داشتيم كه نشانگر بهبود اوضاع كشاورزان است.

احتمالا مسئولان از مشكلات فروش محصول به صورت تضميني و عرضه اجباري آن در بازار آزاد و انصراف از فروش تضميني غافل مانده‌اند...

روستاهايمان هم از ميوه‌هاي وارداتي پر شده

يكي از باغداران استان تبريز نيز درباره‌ي شرايط توليد مي‌گويد: تمام سرمايه‌ كشاورز يك باغ ميوه است و در حالي‌كه اين باغ چندين ميليون ارزش دارد و باغباني ثروت بلند‌مدت كشاورزي محسوب مي‌شود، آنقدر ارزش ميوه و محصول به ثمر نشسته آن پايين است و بازار‌ها و حتي روستاهايمان از ميوه‌هاي وارداتي اشباع است كه ميوه‌هاي ما جايگاهي براي فروش ندارد و حتي از روي درخت هم چيده نمي‌شود.

و درحاليكه وزيرجهاد كشاورزي از ايجاه منظور عرضه مستقيم محصولات كشاورزي غرفه‌هاي تعاون روستايي خبرداده و گفته است: شرايط به‌گونه‌اي است كه مشكلات بازاريابي سال گذشته را نداشتيم و كمترين اعتراضات وجود داشته و توليدكنندگان توانسته‌اند محصولات خود را به قيمت مناسب عرضه كنند؛ اين باغدار تابستان امسال مجبور شده محصول هلو خود را كيلويي 200 تومان به كارخانه‌ها بفروشد و محصول آلو را به دليل نبود مشتري در سردخانه‌ي اين استان رها كرده است و مي‌گويد: مسوولاني كه در اداره‌ها و ساختمان‌هاي مجلل نشسته‌اند و كار در گرماي تابستان و سرماي زمستان را حس نكرده‌اند، از دستان پينه‌بسته‌ي كشاورزان خبر ندارند و نمي‌توانند مشكلات كشاورزي را درك كنند.

اما در اين ميان وزيرجهاد كشاورزي كاهش درآمد كشاورزان را تكذيب و اعلام كرده: وضعيت كشاورزان و درآمد آنها رو به بهبود است و با افزايش بهره‌وري در توليدات، درآمد كشاورزان 20 درصد افزايش يافته است.

كشاورزي سخت‌ترين شغل است اما جايگاهي ندارد

اين كشاورز شغلش را سخت‌ترين شغل مي‌داند كه جايگاهي ندارد، چراكه هم از مه و خورشيد و فلك تاثير مي‌پذيرد و هم از سياست‌هاي اتخاذ شده؛ هر سال بايد منتظر سرمازدگي يا خشكسالي و آفات ناشي از آن بر كاهش توليد و درآمدمان باشيم يا منتظر سياست‌هاي مختلف...

وي با گلايه از صادرات بي‌رويه و بي‌ارزش شدن محصولات داخلي، تصريح مي‌كند: باغها سرمايه و ثروت بلند‌مدت كشور هستند كه اگر از بين بروند ساليان سال طول مي‌كشد تا دوباره ايجاد شوند و به توليد برسند و باغباني زمين كشاورزي نيست كه هر سال در آن محصولي بكاري يا سالي آن را رها كني و سال بعد كشت داشته باشي؛ بلكه بايد هميشه از درختان باغ‌هاي ميوه حفاظت كرد تا از بين نرود و نمي‌توان يكسال از باغباني كشيد.
به گفته اين باغدار به دليل مشكلات اقليمي، تصميم‌سازي و بي‌حمايتي مسوولان، توليدكنندگان از توليد دلسرد شده و شرايط موجود، توليد را غيراقتصادي كرده است به طوريكه باغداران با باغات چند هكتاري براي امرار معاش خود با مشكل مواجه بوده و مرتبا تحت فشار خانواده و فرزندان خود هستند، چراكه به اعتقاد آنها با فروش باغ‌هايمان مي‌توانيم به شغل ديگري روي آوريم يا پول فروش باغات خود را در بانك سرمايه‌گذاري كنيم تا بدون سختي و دغدغه درآمدي چند برابر توليد فعلي داشته باشيم.

از كشاورزي راضي نيستيم؛ ديم مي‌كاريم

كشاورز ديگري در كرمانشاه كه از راضي نبودن كشاورزان اين منطقه از كشاورزي و كشت ديم آنها ابراز تاسف مي‌كند، از يكسان نبودن شرايط توليد و پرداخت تسهيلات براي همه كشاورزان نيز گلايه دارد و مي‌گويد: كشاورزاني كه آشنا و پارتي در اداره‌هاي كشاورزي دارند، كارشان پيشرفت مي‌كند؛ اگر من هم برادرم در اداره بود و پارتي داشتم، تسهيلات توليد بهم مي‌دادند...

به گفته او همه كشاورزان بايد از حمايت‌ها و تسهيلات بهره ببرند اما چون حمايت نيست كشاورزان كشت آبي را كنار مي‌گذارند و به كشت ديم اكتفا مي‌كنند. از سوي ديگر از تسهيلات بيمه بازنشستگي كه دولت مي‌پردازد، عده كمي و به‌صورت گزينشي از آن استفاده مي‌كنند؛ چرا نبايد همه كشاورزان از آن بهره ببرند؟

اين كشاورز اظهار مي‌كند: درحالي‌كه به دليل مشكلات خشكسالي سود و جرايم دير‌كرد وام كشاورزان تمديد شده، طي يكسال اخير كشاورزان اين منطقه به‌دنبال اجراي آن هستند.

توليدكنندگان نااميدانه گام برمي‌دارند

اما غلامحسين ابراهيمي - كه يكي از توليدكنندگان نمونه گل و گياه كشور است  مي‌گويد: با وجود توان و تخصص بالا در توليد گل و گياه متاسفانه به گل بها نمي‌دهند و اين محصول را به رسميت نمي‌شناسند و توليدكنندگان را به حال خود رها كرده‌اند كه آنها در شرايط دشواري به سر مي‌برند و نااميدانه گام برمي‌دارند كه بسياري از آنها از اين كار دست كشيده‌اند در حاليكه با اندكي حمايت به عنوان هفدهيمن توليدكننده جهان مي‌توانيم با دنيا رقابت كنيم.

ابراهيمي صنعت گل و گياه كشور در حال اضمحلال مي‌داند و مي‌گويد: توليدكنندگان اين بخش از هيچ چتر حمايتي برخوردار نيستند حداقل اجازه تفكيك زمين‌ها نيز به توليدكنندگان داده نمي‌شود تا به شكلي ديگر زندگي خود را بگذرانند. 

فرزندانمان ما را مسخره مي‌كنند

اين توليدكننده نمونه كه از دست كشيدن همكاران با تجربه و ماهر خود از توليد متاسف است،‌ مي‌گويد: براي كسب درآمد بسيار ناچيز مجبوريم زحمت زيادي بكشيم كه مورد تمسخر فرزندانمان قرار مي‌گيريم و اين باعث شده بسياري از توليدكنندگان توليد را كنار بگذارند و به شغل ديگري متوسل شوند يا با دريافت سود بهاي زمين خود از بانكها امرار معاش مي‌كنند كه اين شرايط براي كشور ما كه نعمت توليد چهار فصل را دارد و مي‌تواند ارزآوري بالايي داشته باشد تاسف‌بار است.

در شرايطي كه امنيت غذايي و ملي هر كشور وابسته به كشاورزي آن كشور است كشاورزان سربازان گمنام امنيت در كشورمان هستند كه نامشان كمرنگ و يادشان فراموش شده است درحاليكه خداوند در قرآن مي‌فرمايد روزي برايتان قرار داديم و بركت را در كشاورزي برايتان فرستاديم....


کد مطلب: 3482

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.vapct1a5rbc2t.html?3482

تيترآنلاين
  http://titronline.ir