تيترآنلاين - بهتر نیست به جای انتقال پایتخت پیگیر توسعه حمل و نقل عمومی تهران باشید؟ - نسخه قابل چاپ

بهتر نیست به جای انتقال پایتخت پیگیر توسعه حمل و نقل عمومی تهران باشید؟

14 دی 1392 ساعت 20:15

مشکلاتی مانند ترافیک و آلودگی هوای ناشی از آن به سرمایه گذاری و کمک ویژه دولت نیاز دارد.


آیا بهتر نیست 110 نماینده ای که به طرح انتقال پایتخت از تهران رأی موافق دادند، پیگیر مطالبات معوقه مردم تهران در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی از زمان دولت های نهم و دهم باشند که باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوای ناشی از آن نیز میشود؟

به گزارش خبر خودرو ، موضوع بالا پرسشی بود که معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران عصر جمعه در برنامه مناظره شبکه یک سیما خطاب به نماینده ای که به عنوان طراح انتقال پایتخت از تهران در این برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود، مطرح کرد.

ابوالفضل ابوترابی نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش شهرام جباری زادگان ضمن تأیید تلویحی این موضوع و تأکید بر لزوم توجه ویژه به پایتخت گفت: طرح انتقال پایتخت سه بخش دارد که اولویت اول آن ساماندهی وضع موجود در قالب یک شورای عالی است و شهردار تهران هم از اعضای این شوراست.

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به این که اعتقاد دارم اداره تهران بزرگ فقط در اختیار شهرداری تهران و شورای شهر نیست، افزود: مشکلاتی مانند ترافیک و آلودگی هوای ناشی از آن به سرمایه گذاری و کمک ویژه دولت نیاز دارد.

نماینده مردم نجف آباد در ادامه این برنامه ضمن همراهی کامل با موضوعی که معاون آموزش سازمان ترافیک از وی پرسیده بود، خاطرنشان کرد: شورای شهر و شهرداری تهران باید مطالبات خود را از رییس جمهور پیگیری کنند.

تحمیل هزینه های بسیار به دولت با انتقال پایتخت

 نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح انتقال پایتخت اداری و سیاسی گفت: با انتقال پایتخت مشکلات کنونی افزایش پیدا می کند و هزینه های زیادی به دولت تحمیل می شود. 

حسین طلا در گفت ‌و گو با پانا، شهروندان تهران هزینه ‌های بالایی را در پایتخت پرداخت می کنند، اظهار داشت: نبود ساماندهی مدیریت در زمینه های ترافیک، آلودگی هوا و آلودگی ‌های زیست محیطی را می توان بزرگترین ضعف در مدیریت پایتخت در نظر گرفت.

سخنگوی مجمع نمایندگان تهران در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا با انتقال پایتخت اداری و سیاسی مشکلات تهران مرتفع می ‌شود، خاطرنشان کرد: باید گفت که انتقال پایتخت مشکلات کنونی را افزایش می دهد و در واقع با انتقال پایتخت هزینه‌ های بسیاری بر دولت تحمیل می شود و به اعتقاد بنده اجرای این طرح امکان پذیر نیست. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهم ترین مشکل شهر تهران به نحوه مدیریت آن برمی گردد، تصریح کرد: در حال حاضر تهران از لحاظ مدیریتی یکپارچه نیست و باید تأکید کرد که پایتخت نیاز به مدیریت یکپارچه دارد. 

وی با بیان اینکه انتقال پایتخت به سادگی میسر نیست، گفت: طرح انتقال پایتخت هم اکنون در اختیار کمیسیون شوراهای مجلس قرار دارد و این طرح نیاز به مطالعه کارشناسی دارد تا درباره ساماندهی پایتخت به نتیجه برسیم. 

انتقال پایتخت، مشکل آلایندگی هوا را حل نمی کند

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، رفع آلایندگی هوای تهران را در گرو ایجاد ستادی با اختیارهای کامل اعلام و تصریح کرد: انتقال پایتخت، مشکل آلایندگی هوا را رفع نمی کند. 

به گزارش پانا ، نصرت اله سیفی با اشاره به مشکل آلودگی هوای تهران گفت: این مشکل، چند بخشی است و با توجه به آنکه مولفه های بسیاری در آن دخیل هستند، نمی توان سازمان یا نهاد خاصی را به تنهایی مسئول دانست.

وی با اشاره به مطرح شدن مباحثی مانند، انتقال پایتخت گفت: چالش اصلی این است که راه مبارزه با آلودگی را یاد نگرفته ایم، ضمن آنکه در چنین شرایطی، انتقال پایتخت نیز مشکلی را رفع نمی کند و تنها منجر به گسترش آلودگی در شهرهای دیگر خواهد شد.

سیفی، حمل و نقل ناکارآمد، خودروهای فرسوده، عملکرد نامناسب موتورخانه ها و عدم مدیریت مصرف انرژی را از جمله عوامل افزایش آلودگی تهران اعلام و تصریح کرد: آلودگی پایتخت، بیماری استانداردی نیست که با یک نسخه خاص درمان شود، بلکه نیازمند همراهی سازمان های مختلف و اتخاذ تصمیم های مقتضی است.

به گفته وی، راه حل های مختلفی برای کاهش آلودگی هوا ارائه می شود؛ اما آنچه اهمیت دارد چگونگی اجرای این راه حل ها است.

سیفی، تشکیل یک ستاد با اختیارهای تام را بهترین راهکار موجود برای کاهش آلودگی هوای تهران عنوان کرد و گفت: ساماندهی این وضعیت نیازمند اعمال حاکمیت شدید است و با نصیحت و ارشاد، راه به جایی نخواهیم برد.

وی با اشاره به مصوبه سال ٨٨ هیئت وزیران برای کاهش آلودگی هوا، یادآور شد: در این مصوبه، ٢٢ فعالیت برنامه ریزی شده بود که بیشتر آنها اجرایی نشده اند.

بر پایه گزارش شانا ، در هفته های اخیر، آلودگی هوای تهران به اوج خود رسیده است و برگزاری جلسه ها بین سازمان ها و نهادهای مختلف، تعطیلی مدارس و اعمال طرح زوج و فرد نیز منجر به رفع این معضل نشده است.


کد مطلب: 6326

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdci.raqct1apqbc2t.html?6326

تيترآنلاين
  http://titronline.ir