تيترآنلاين - اعدام سکینه آشتیانی با چوبه دار یا سنگسار؟ - نسخه قابل چاپ

اعدام سکینه آشتیانی با چوبه دار یا سنگسار؟

6 دی 1390 ساعت 20:01


رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی گفت که برای تعیین نحوه اجرای حکم اعدام «سکینه آشتیانی» منتظر نظر رییس قوه قضاییه هستیم.

به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام شریفی در جلسه پرسش و پاسخ که در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت معلم آذربایجان برگزار شد، در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده «سکینه آشتیانی» و علت عدم اجرای حکم وی تصریح کرد: این خانم دو اتهام داشت؛ یکی عمل نامشروع در حال احصان که حکمش رجم است و دیگری معاونت در قتل شوهر که بابت آن به ده سال زندان محکوم شده است.

وی ادامه داد: این متهم اکنون در حال تحمل مجازات معاونت در قتل است اما چون ما امکانات رجم را نداشتیم، موضوع را به آیت‌الله هاشمی شاهرودی ـ رییس وقت قوه قضاییه ـ ارسال کردم که با توجه به مقارن شدن آن با جابه‌جایی رییس قوه قضاییه و مشغله‌های آیت‌الله شاهرودی، ایشان فرصت پیدا نکردند پاسخ مساله را برای ما ارسال کنند، به همین خاطر مسئله ماند برای دوران اخیر.

رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی افزود: در دوران اخیر هم آیت‌الله آملی لاریجانی بر این نظرند که چون هدف اصلی اعدام است، پس اگر امکان رجم نیست به لحاظ فقهی می‌شود اعدام را با چوبه دار انجام داد، منتها دستور داده‌اند قدری صبر کنیم تا با فقهای دیگر بحث شود و نتیجه دقیق و روشنی اتخاذ شود.

شریفی گفت: ما هم به این خاطر که متهم در حال سپری کردن دوران مجازات معاونت در قتل است، گفتیم مشکلی وجود ندارد و عجله‌ای در کار نیست. به همین خاطر منتظریم ببینیم نتایج بررسی‌ها در مورد نحوه اعدام ایشان چیست.

شریفی گفت: آن چیزی که الان من می توانم بگویم آن است که منتظریم ببینیم کسی که محکوم به اعدام با رجم شده است آیا می‌شود با چوبه دار نیز حکم اعدامش را اجرا کرد یا خیر و بلافاصله پس از دریافت نتیجه، حکم را اجرا خواهیم کرد.

وی در بخش ابتدایی این جلسه، با اشاره به آیات قرآن کریم تصریح کرد: واژه فساد در قرآن در دو مورد، یکی در رابطه با نابودی انسان‌ها و دیگری در رابطه با نابودی اقتصاد انسان‌ها به کار رفته است و در قرآن به صورت مساوی به این دو حالت نگاه شده است. به همین خاطر برای فساد اقتصادی همانند نابودی انسان‌ها مجازات سنگینی در نظر گرفته شده است که به هیچ‌وجه قابل اغماض نیست.

رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی افزود: بر همین اساس در نظام ما نیز قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی به تصویب قوه مقننه رسیده و در بعضی از مراحل، مجازات اعدام نیز برای مجرمان اقتصادی مقرر شده است.

شریفی ضمن فراخواندن دانشجویان به تحقیق و تامل در چرایی شکل‌گیری مفاسد اقتصادی اظهار کرد: من به عنوان یک طلبه و نه به عنوان یک مسئول به شما می‌گویم که مفاسد اقتصادی و مفاسدی از این قبیل این‌طور نیست که صرفا در اثر مسامحه چند مسئول به وجود بیاید، بلکه اگر ریشه‌یابی کنید متوجه عوامل خارجی و دست‌های مرموز دشمن می‌شوید. دشمن با ایجاد این مسائل ضمن اینکه ضربات اقتصادی بسیار سهمگینی به پیکر اقتصادی مملکت می‌زند یک التهاب و اضطراب روحی در جامعه و در فکر دانشگاهیان و انقلابیون و خیرخواهان مملکت ایجاد می‌کند.

شریفی خاطرنشان کرد: به نظر من کار اصلی دانشجو و طلبه در مرحله اول توجه به درس و علم است و نباید به خاطر التهابات روانی ناشی از وقوع مفاسد اقتصادی این مسئله اصلی تحت تاثیر قرار گیرد زیرا هر چه علم در جامعه رشد کند، حقایق بیشتر دیده می‌شود و دیده شدن حقایق، اسلام را که در زیر سایه جهل و نادانی محبوس مانده است بیشتر به منصه ظهور خواهد رساند؛ بنابراین از شما می‌خواهم که از آن کار زیربنایی خود که علم است، غفلت نکنید.

وی ادامه داد: اگر مفاسد اقتصادی در کشور ریشه‌یابی شود مستقیم یا غیر مستقیم نهایتا به دستان دشمن خواهیم رسید که برای مایوس کردن ملت و ایجاد اختلال در کارهای ما این مفاسد را ایجاد می‌کنند که البته ناکام ماندن توطئه‌های دشمن از همان زمان قیام مردم قم در سال 56 تا کنون نشان‌دهنده عنایت الهی نسبت به نظام ماست.

رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی اظهار کرد: برخی از مفاسد اقتصادی از بی‌توجهی، بی‌سوادی، مسامحه‌کاری یا تساهل برخی از مدیران اجرایی ناشی می‌شود. مثلا غارت زمین‌های دولتی، تجاوز به اراضی ملی و تصاحب زمین‌های موسسات عمومی و امثال اینها به این خاطر رخ داده است که مدیران مربوطه در حفظ و نگهداری اموال دولت دقت لازم را نکرده‌اند و بعضا هم با وجود مشاهده مسئله از آن چشم‌پوشی کرده‌اند.

شریفی ادامه داد: بر اساس همین نکته من به برخی از مدیران پیشنهاد کردم که در عزل و نصب‌ها سعی کنند کسی را انتخاب کنند که در حوزه کاری و جایگاه خود قوانین آن حوزه را بفمهد و بر آن مسلط باشد.

وی خاطرنشان کرد: مفاسد اقتصادی موجود در نتیجه معیارهای غلطی مثل اینکه فلان فرد پسر عموی من است یا هم‌حزبی من یا هوادار من است، شکل گرفته‌ است.

رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی یادآور شد: ما این مطلب را در پرونده‌های مفاسد اقتصادی تبریز به عیان دیده‌ایم که ناوارد بودن و ناکارآمد بودن برخی مدیران وقتی که به فرصت‌طلبی بعضی فرصت‌طلبان ضمیمه می‌شود موجب می‌شود این فرصت‌طلبان به بهای گرسنگی جمع زیادی از هموطنان یک شبه به سرمایه کلانی برسند.

شریفی روند مبارزه با مفاسد اقتصادی در آذربایجان شرقی را نسبتا خوب توصیف کرد و یادآور شد: بنا به دستور آیت‌الله آملی لاریجانی بنده شخصا پرونده‌های مهم را پیگیری می‌کنم.

در ادامه این جلسه، رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی در مورد فساد بانکی اخیر تصریح کرد: چون این پرونده در سطح کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و پرونده استانی نیست ما اطلاعات خاصی در مورد آن نداریم.

شریفی در پاسخ به سوالی دیگر در مورد پرونده معروف به «شهرام جزایری آذربایجان» خاطرنشان کرد: این پرونده در دادگستری تبریز جریان داشت. اتهام متهم پرونده نیز دریافت وام از طریق پرداخت رشوه و عدم پرداخت معوقات بانکی و مالیات بود. بعد از پیگیری پرونده در دادسرا وقتی که گفتیم ما تا پرداخت بدهی‌ها به دولت دست‌بردار نیستیم، فشار زیادی به معنای واقعی از خیلی جاها بر ما وارد شد که از ما می‌خواستند با این فرد مسامحه کنیم. می‌گفتند این فرد مثلا فلان خدمات را انجام داده است که ما هم انکار نمی‌کردیم. ما به آن فرد گفتیم اگر شما صداقت نشان بدهید و مالیات معوقه و وام‌های معوقه را بپردازید ما نیز قول می‌دهیم به شما ارفاغ کنیم. بعد از این مسئله این فرد به وعده خود عمل کرد و ما حدود 160 میلیارد تومان از بدهی‌های بانکی و بدهی‌های مالیاتی ایشان را گرفتیم، طوری که الان دیگر ایشان در استان بدهکار نیست و اگر هم باشد قابل توجه نیست.

وی تصریح کرد: ما تمام افراد متهم در این پرونده را نیز محاکمه کردیم که بعضی‌ها به زندان‌های چند ساله، برخی به زندان‌های چند ماهه و برخی نیز به جزای نقدی محکوم شدند و الان پرونده مختومه است.

رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی گفت: در این پرونده برای ما هیچ فرقی نداشت که مثلا این فرد با مسئولان ارشد قوه مجریه ارتباطی احیانا داشت یا خیر و ما خارج از همه این مسائل کارمان را ادامه دادیم و تسلیم فشارها نشدیم.

شریفی ادامه داد: نکته ای را هم باید در نظر داشت و آن اینکه این فرد تعداد زیادی فرصت شغلی در استان ایجاد کرده است و باعث اشتغال حدود 8000 نفر در استان شده است. ضمن اینکه سرمایه خود را به خارج از کشور نبرده و عمده سرمایه‌های خود را صرف اشتغال‌زایی در استان کرده است که بر همین اساس نیز ما امتیازی برای او در نظر گرفتیم و حکم او را تخفیف دادیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اعلام اسامی مفسدان اقتصادی نیز خاطرنشان کرد: چنین کاری از طریق سخنگوی دستگاه قضایی صورت می‌گیرد و چنین اموری را ما به سخنگوی دستگاه قضایی منعکس می‌کنیم تا اگر صلاح دیدند پس از سنجیدن جوانب امر و در چارچوب قانون در صورت نیاز منتشر و اعلام کنند.

رییس دادگستری آذربایجان شرقی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر، تعداد پرونده‌های مفاسد اقتصادی در این استان را که در زمان وی مورد پیگیری قرار گرفته است، کمتر از ده مورد عنوان کرد و یادآور شد: برخی از این پرونده‌ها نیز اکنون جاری بوده و برخی نیز مختومه شده‌اند.

شریفی موضوعات این پرونده‌ها را متعدد دانست و تصریح کرد: برخی از این پرونده‌ها مربوط به زمین‌های شهری است که عمدتا در تعاونی‌های مسکن رخ داده است. برخی از این پرونده‌ها اختلاس و برخی دیگر ارتشا یا کلاهبرداری‌های سنگین هستند.

وی ادامه داد: در لابه‌لای این پرونده‌ها، پرونده‌ای وجود دارد که متهم آن یک ماه است متواری شده و با وجود اینکه از راه‌های مختلف برای دستگیری او اقدام شده است اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است؛ البته با توجه به موقعیت اجتماعی فرد، بالاخره دستگیر خواهد شد.

رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد برخورد با کارکنان متخلف دادگستری استان نیز تصریح کرد: ما تاکنون حدود 16 کارمند دادگستری را به خاطر رشوه، بدخلقی، مسامحه در انجام وظیفه و تخلفات دیگر اخراج کرده‌ایم که از این تعداد برخی اکنون در زندان به سر می‌برند.

شریفی ادامه داد: ما قبل از برخورد قضایی به فرد خاطی تذکر می‌دهیم و تاکنون به حدود چهل پنجاه نفر تذکر داده‌ایم که آقای محترم سر جایت بنشین.

وی افزود: حتی قضات نیز از تذکرات و برخوردهای ما بی‌نصیب نبوده‌اند و تا کنون 9 نفر از قضات متخلف را اخراج کرده‌ایم که حقیقتا کار ساده‌ای نیست و چه بسا نظیر همین افراد و چه بسا بدتر از ایشان در دستگاه‌های دیگر مشغول هستند و حتی به چشم هم نمی‌آیند.

رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی اظهار کرد: چون دادگستری نهاد مقدسی است، کوچک‌ترین نارسایی در آن بزرگ‌ترین گناه حساب می‌شود و برای همین ما این تعداد از همکاران خود را باز خرید، بازنشست و یا عمدتا اخراج کرده‌ایم.

شریفی خاطرنشان کرد: این فریاد من در اینجا برای همه مردم استان است که هر جا نارسایی دیدند به ما گزارش بدهند. ما قطعا با آغوش باز استقبال می‌کنیم و مسئله را پیگیری خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر یادآور شد: اینکه گفته شود زمین‌خواری در این استان بالاترین آمار را در بین استان‌های کشور دارد ناشی از عدم توجه به وضعیت زمین‌خواری در سایر استان‌هاست. البته آمار زمین‌خواری در شهر تبریز قدری بالاست که آن هم به خاطر تساهل برخی مدیران و نیز حمایت‌هایی است که از بعضی از سرمایه‌داران صورت می‌گیرد.

رییس شورای قضایی آذربایجان شرقی در پاسخ به سوالی دیگر گفت: یک مورد در منطقه جلفا و هادی‌شهر داشتیم که متوجه شدیم فردی خود را منتسب به دفتر مقام معظم رهبری می‌کند و از این طریق زمین‌های دولتی را به تاراج می‌برد. این فرد را با کمک اداره اطلاعات دستگیر کردیم و کیفرخواست برای ایشان صادر شد و آنطور که خاطرم است برای ایشان حکم محکومیت به زندان هم صادر شد که میزان محکومیت الان دقیقا خاطرم نیست.


کد مطلب: 3814

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.znxt23n6kftd2.html?3814

تيترآنلاين
  http://titronline.ir