تيترآنلاين - در سال 90 در نشر كودك و نوجوان پديده‌اي رخ نداد كه بتواند نشر را تكان بدهد - نسخه قابل چاپ

در سال 90 در نشر كودك و نوجوان پديده‌اي رخ نداد كه بتواند نشر را تكان بدهد

10 فروردين 1391 ساعت 20:56

در سال‌هاي اخير كساني به اين مسير وارد شده‌اند كه برخي تاجرمسلك، روشنفكر يا غيركارشناس هستند و ضربه‌هايي را به كتاب كودك وارد كرده‌اند


مدير نشر «جمال» معتقد است در سال 90 در نشر كودك و نوجوان پديده‌ قابل توجهي رخ نداد كه بتواند نشر را تكان بدهد. كتاب‌هاي كودك و نوجوان ايران نيازمند دست‌كم 50 تجربه عالي است كه ذائقه كودك و نوجوان ايراني را عوض كند و به سمت كارهايي عالي ببرد.

به گزارش تيترآنلاين ، عليرضا سبحاني‌نسب در گفت‌وگو با ايبنا،در بخش هايي از سخنان خود ارزيابي خود را از وضعيت ادبيات كودك و نوجوان در سال 1390 بيان كرد و گفت: من با توجه به آنچه در ويترين كتابفروشي‌ها مي‌بينم، مي‌توانم بگويم كه در سال گذشته، شاهد يك رشد معمولي در فرم و محتواي كتاب كودك بوده‌ايم كه چندان هم چشم‌گير نبوده است.

مدير نشر «جمال» افزود: در سال‌هاي اخير كساني به اين مسير وارد شده‌اند كه برخي تاجرمسلك، روشنفكر يا غيركارشناس هستند و ضربه‌هايي را به كتاب كودك وارد كرده‌اند.

حجت‌الاسلام سبحاني‌نسب درباره ويژگي ناشران مختلف كتاب‌هاي كودك و نوجوان گفت: تاجرمسلك‌ها به دنبال كتاب‌هاي پرفروش هستند، روشنفكرها كتاب‌هاي جايزه گرفته و تحسين‌شده رسانه‌هاي غربي را جست‌وجو مي‌كنند و آن‌هايي كه دلسوزند اما كارشناس اين حوزه نيستند هم تنها تلاش مي‌كنند كتاب خوب و داراي محتواي مناسب توليد كنند اما به دليل استفاده نكردن از كارشناسان اين حرفه موفق نمي‌شوند.

اين مدير فرهنگي، عدم رعايت حق مولف را يكي ديگر از آفت‌هاي توليد كتاب كودك و نوجوان دانست و در اين‌باره توضيح داد: بخشي از هزينه‌هاي توليد كتاب كودك به تصويرگري اثر اختصاص مي‌يابد؛ ولي از آنجا كه حق مولف در كشور ما رعايت نمي‌شود، ناشران ما عمده كارهايشان را با سفر به نمايشگاه‌هايي مانند بولونيا يا لندن تهيه مي‌كنند و بعد با يك اسكن ساده از تصاوير كتاب اصلي، كتاب را با كمترين هزينه به بازار كتاب مي‌فرستند.

وي ظهور نويسندگان نوجوان را يكي ديگر از پديده‌هاي خطرناكي دانست كه ادبيات كودك و نوجوان را تهديد مي‌كند و در اين‌باره توضيح داد: بسياري از ناشران در سال گذشته كتاب‌هايي را در عرصه ادبيات كودك و نوجوان منتشر كرده‌اند كه نويسندگان آن‌ها كمتر از پانزده سال سن داشته‌اند و به اين موضوع افتخار مي‌كنند. آثار اين نويسندگان كم سن و سال به وسيله تصوير جذاب مي‌شود و اين معضل به نويسندگان بزرگسال هم سرايت مي‌كند كه توليد كتاب براي كودكان به محتواي خاصي نياز ندارد و اين به نشر آسيب زيادي مي‌زند.

سبحاني‌نسب درباره اتفاقات منحصر به‌فرد سال گذشته گفت: در سال 90 در نشر كودك و نوجوان پديده‌اي رخ نداد كه بتواند نشر را تكان بدهد. كتاب‌هاي كودك و نوجوان ايران نيازمند دست‌كم 50 تجربه عالي است كه ذائقه كودك و نوجوان ايراني را عوض كند و به سمت كارهايي عالي ببرد.

وي درباره فعاليت برخي از ناشران عرصه كودك و نوجوان اظهار كرد: بسياري از ناشران بزرگ ما غالباً در تهران فعاليت‌ مي‌كنند كه بدون توجه به تفاوت فرهنگ ايران و كشورهاي غربي، دايرة‌المعارف‌هاي منتشر شده در اين كشورها را ترجمه و منتشر مي‌كنند و درآمد خوبي از اين راه به دست مي‌آورند.


کد مطلب: 4417

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.znkt23nkqftd2.html?4417

تيترآنلاين
  http://titronline.ir