تيترآنلاين - ازدحام برای خرید سكه ، چه كسانی سود می برند؟ - نسخه قابل چاپ

ازدحام برای خرید سكه ، چه كسانی سود می برند؟

21 آذر 1390 ساعت 21:04

اقتصادانان بر این باورند این اقدام بانك مركزی موجب می شود مردم نقدینگی های خود را از بانك ها خارج كنند و با كم شدن نقدینگی بانك ها، قدرت ارایه تسهیلات آنها نیز كم می شود


 تصمیم بانك مركزی برای رفع حباب بازار سكه با هجوم مردم برای خرید روبرو شده است و این وضعیت نیز چند روزی است كه در سنندج مركز استان كردستان به وضوح مشاهده می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، از زمان آغاز فروش سكه با اختلاف 800 هزار ریالی در بانك ها نسبت به بازار آزاد، در شهر سنندج نیز در مقابل شعبه ای كه اقدام به فروش سكه می كند صف های طولانی ایجاد شده است.

مشاهدات خبرنگار ایرنا حاكی از آن است كه در این ازدحام بارها درگیری های لفظی و حتی فیزیكی رخ داده و منظره نامناسبی را به خیابان طالقانی شهر سنندج داده است.

در این صف ها از افراد مسن تا دختران 17 ساله را نیز می شود مشاهده كرد كه برخی از آن ها چند روز در مقابل بانك برای دریافت سكه انتظار می كشند.

گفته می شود در سنندج دلالان عده ای را در قالب روزمزد برای خرید سكه استخدام كرده اند كه روزانه حدود 400 هزار ریال به آنها دستمزد پرداخت می كنند تا بسته عرضه شده از سكه توسط بانك را برای انها خریداری كنند.

برخی از افراد كه از چهره آن ها هم مشخص است كه خریدار واقعی نیستند و تنها برای كسب روزی در این صف ها ایستاده اند، از شب قبل با پهن كردن پتو و بساط رختخواب در صف خرید نوبت گرفته اند.

هر فرد متقاضی خرید سكه می تواند به میزان 16 میلیون و 850 هزار ریال سكه در انواع مختلف خریداری كند و درست بعد از خرید در مقابل بانك با سودی یك میلیون و 500 هزار ریالی آن را به دلالان حاضر در محل بفروشد كه در روزهای نخست این سود به چهار میلیون ریال هم رسیده بود.

رییس كمیسیون بانك های كردستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: از آنجایی كه ساعت 11 و 30 دقیق هر روز قیمت سكه در بورس اعلام می شود بانك مركزی از ساعت 12 تا پایان ساعت اداری می تواند اقدام به فروش سكه كند.

'منوچهر رضانیا' افزود: بانك محدودیت خاصی برای ارایه سكه به متقاضیان ندارد و اگر مردم برای خرید هجوم نیاورند تنها محدودیت زمانی برای فروش سكه وجود دارد.

به اعتقاد صاحب نظران در حالی كه با استفاده از ثبت نام اینترنتی می شود به نوبت به متقاضیان خرید سكه خدمات ارایه داد و از شلوغی مقابل بانك جلوگیری كرد اما مشخص نیست كه مسوولین بانك مركزی چرا اصرار به فروش سكه به روش سنتی دارند.

نه تنها می شود از طریق ثبت نام اینترنتی و سپس مراجعه تعداد مشخصی از افراد به بانك در روزهای معین، اقدام به فروش سكه كرد بلكه حتی از طریق خریدهای الكترونیكی و ارسال آن از طریق پست به متقاضیان خرید سكه نیز می توان به راحتی سكه را به دست خریدار آن رساند.

شب گذشته رییس كل بانك مركزی به منظور رفع این مشكل از پیش فروش سكه خبر داد و گفت: بانك مركزی به زودی سكه را با قیمت پنج میلیون ریال پیش فروش خواهد كرد و در این پیش فروش خریداران حدود 400 تا 500 هزار ریال سود خواهند برد.

'محمود بهمنی' افزود: بر اساس این طرح سكه حدود پنج میلیون و 400 تا پنج میلیون و 500 هزار ریال پیش فروش می شود و پس از سه تا چهار ماه نیز سكه تحویل خریدار خواهد شد.

اینگونه كه پیداست و رییس كل بانك مركزی هم توضیحات بیشتری در این زمینه نداده است باز هم قرار است كه خرید سكه به صورت سنتی و مراجعه حضوری متقاضیان به شعب بانك ها انجام شود.

به هر صورت این اقدام بانك مركزی می تواند تا حدودی موجب تغییر در وضعیت فعلی عرضه سكه شود اما می طلبد كه مسوولین به فكر ایده ای كارآمدتر باشند.

اقتصادانان بر این باورند این اقدام بانك مركزی موجب می شود مردم نقدینگی های خود را از بانك ها خارج كنند و با كم شدن نقدینگی بانك ها، قدرت ارایه تسهیلات آنها نیز كم می شود.

در حال حاضر عرضه سكه به این شیوه نه تنها حباب موجود در بازار سكه را نتركانده است بلكه مابالتفاوت موجود میان قیمت بانك با قیمت بازار موجب فراهم شدن عرصه برای عده ای معدود به منظور كسب سود زیادی شده است و در نهایت نقدینگی مردم را از تولید و كارهای سودمند به سوی دلالی سكه سوق داده است.


کد مطلب: 3724

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.inxt23nqkftd2.html?3724

تيترآنلاين
  http://titronline.ir