تيترآنلاين - سرویس بهداشتی؛ کابوس گردشگران در جاده‌ها - نسخه قابل چاپ

سرویس بهداشتی؛ کابوس گردشگران در جاده‌ها

فارس , 17 ارديبهشت 1391 ساعت 8:15

کشوری که به تمدن چند هزار ساله‌اش می‌بالد برای رفع نیاز ابتدایی یک توریست نباید تا شعاع چند کیلومتری بنای تاریخی‌اش حتی یک سرویس بهداشتی هم پیدا نشود


رییس وقت سازمان گردشگری در ابتدای دولت نهم معتقد بود که اگر «کسی اهمیت سرویس بهداشتی را نفهمد یا گداست یا عاشق» اکنون که به پایان دولت دهم نزدیک می‌شویم و وعده ساخت ۱۰۰۰ سرویس بهداشتی محقق نشده، آیا باید به این نتیجه رسید که مسوولان عاشق بوده‌اند؟
اوایل دولت نهم بود که محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور کشورمان خبر از تخصیص بودجه‌ای 60 میلیارد تومانی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای احداث سرویس‌های بهداشتی در جاده‌های کشور داد و در پی آن نیز رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جلسات و همایش‌های مرتبط و غیرمرتبط سخن از ساخت 1000 سرویس بهداشتی در سراسر جاده‌های کشور به میان می‌آورد.
ساخت سرویس بهداشتی اگرچه به ظاهر موضوعی پیش پا افتاده و ابتدایی به نظر می‌رسد اما نبود آن یکی از مهم‌ترین نقص‌های گردشگری در ایران است.
کشوری که به تمدن چند هزار ساله‌اش می‌بالد برای رفع نیاز ابتدایی یک توریست نباید تا شعاع چند کیلومتری بنای تاریخی‌اش حتی یک سرویس بهداشتی هم پیدا نشود.
عموم افرادی که با خودرو شخصی در جاده‌های کشور سفر می‌کنند خاطره‌ای مشترک از نبود سرویس بهداشتی در جاده‌ها و صرف کیلومتر‌ها جاده فرعی برای پیدا کردن یک چشمه دستشویی را دارند تازه اگر پیدا شود و مجبور نشوند برای رفع حاجت به راه‌های دیگری متوسل شوند.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سال 87 معتقد بود که اگر «کسی اهمیت سرویس بهداشتی را نفهمد یا گداست یا عاشق» اما با نزدیک شدن به سال پایانی دولت دهم بنا به گفته رییس وقت سازمان میراث فرهنگی، ظاهرا مسوولان یا عاشق بوده‌اند یا ... چون با گذشت این سال‌ها با وجود حمایت‌های دولت هنوز ساخت 1000 سرویس بهداشتی در جاده‌ها نهایی نشده است.
حسن قدمگاهی، مدیرکل دفتر طرح‌های توسعه معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره آخرین وضعیت احداث 1000 سرویس بهداشتی به فارس می‌گوید: 500 سرویس بهداشتی در همان ابتدای این طرح آماده بهره‌برداری شد.
وی درباره وضعیت مابقی این سرویس‌های بهداشتی خبر از بهره‌برداری از 300 مورد آنها تا پایان تیرماه سال‌جاری داد.
احداث 200 سرویس بهداشتی؛ معطل آب و برق
قدمگاهی تصریح می‌کند که 200 سرویس بهداشتی دیگر نیز برای ساخت با مشکل عدم وجود آب و برق مواجه هستند که پیگیری این موارد چون فرا سازمانی است و در حوزه سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دیگر قرار دارد پروسه‌ای زمان‌بر محسوب می‌شود.قدمگاهی از ساخت 1000 سرویس بهداشتی دیگر در جاده‌ها علاوه بر 1000 سرویس بهداشتی که در دولت نهم وعده داده شده بود، خبر می‌دهد و می‌گوید: موسوی، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده که این 1000 سرویس بهداشتی دیگر را هم می‌سازیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به زمان باقی مانده از دولت دهم و مدت زمان چند سال‌های که صرف ساخت بخشی از 1000 سرویس بهداشتی قبلی شده، وعده 1000 سرویس بهداشتی جدید عملی می‌شود، تصریح می‌کند: باید توجه داشت که برای 1000 سرویس بهداشتی دور اول ما تجربه کسب کرده‌ایم و قطعا برای ساخت سرویس‌های جدید با سرعت بیشتر و موانع کمتری وارد عمل خواهیم شد.موسوی در پاسخ به این پرسش که آیا سرمایه‌گذاران ساخت سرویس‌های بهداشتی ایران همچنان از اسپانیا، ترکیه و سایر کشورها هستند، تاکید می‌کند که این ‌طور نیست که سرمایه‌گذار خارجی برای ساخت سرویس‌های بهداشتی در کشور نداشته‌ایم اما بخش اعظم آنها توسط سرمایه‌گذاران ایرانی ساخته شده است.به گفته قدمگاهی جانمایی این سرویس‌های بهداشتی به طور عمده در مبادی خروجی و ورودی و کمربندی شهرهاست.
اگرچه قرار بود بنا به وعده‌های قبلی در هر 25 کیلومتر از راه‌های اصلی کشور یک سرویس بهداشتی ساخته شود که هنوز محقق نشده اما امیدواریم ساخت 2000 سرویس بهداشتی در جاده‌ها، حداقل یکی از دغدغه‌های ابتدایی گردشگران در کشورمان را برطرف کند.


کد مطلب: 4624

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdch.inkt23n-kftd2.html?4624

تيترآنلاين
  http://titronline.ir