در باره مسئله حجاب
31 خرداد 1389 ساعت 8:15
آقای احمدینژاد در برنامه زنده تلویزیونی درباره حجاب طی چند روز اخیر اظهاراتی داشته که مخالفتهایی از چند جبهه علیه این بیانات عنوان شده است. مخالفین اظهارات آقای احمدینژاد مسئله حجاب را محدود و برخورد با نابسامانی ...
تيترآنلاين - روزنامه آرمان در سر مقاله امروز خود نوشت:
آقای احمدینژاد در برنامه زنده تلویزیونی درباره حجاب طی چند روز اخیر اظهاراتی داشته که مخالفتهایی از چند جبهه علیه این بیانات عنوان شده است. مخالفین اظهارات آقای احمدینژاد مسئله حجاب را محدود و برخورد با نابسامانی در این حوزه را وظیفه اصلی حاکمیت میدانند. حتی یک مقام نیروی انتظامی آن را از وظایف ذاتی پلیس اعلام کرد.
در مقابل آقای تمدن استاندار تهران نظر آقای احمدینژاد را ملاک عمل دولت دانست و هشدار داد از اقدامات سلیقهای باید جلوگیری شود.اظهارات صریح معاون اول قوه قضاییه که به مناسبت هفته قضاییه صحبت میکرد موضوع را وارد فاز جدیدی کرد. زیرا ایشان به طور خلاصه گفت جایی که کار فرهنگی کفایت نکند برخورد قهرآمیز اجتنابناپذیر و ضروری است.
آقای احمدینژاد در گذشته نیز نظیر این اظهارات را داشته است که همان زمان رئیس نیروی انتظامی در پاسخ به موضعگیری رئیسجمهور اقدامات پلیس را براساس مصوبه حجاب و عفاف اعلام کرد که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و توسط رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شده است.واقعیت چیست؟ مقامات رسمی پلیس برخوردهای قهرآمیز پلیسی با پديده مصاديق بد حجابي را مبتنی بر قانون اعلام میکنند؛ ولی آقای احمدینژاد به عنوان یک منتقد نسبت به این اقدامات ظاهر میشود.
نیروی انتظامی از جهت سلسله مراتب فرماندهی و انتظامی زیرمجموعه وزارت کشور است خصوصا اینکه اختیارات فرماندهی کل قوا به وزیر کشور اعطا شده است. اما همین نیرو از جهت ضابط قضایی بودن زیر نظر قوه قضاییه و به طور مشخص در هر حوزه زیر نظر دادستانها باید عمل کند. با وضع موجود بروز تعارض بین دو مرکز قدرت یعنی وزارت کشور و دولت از یک طرف و قوه قضاییه از طرف دیگر واقعیت دارد و تکلیف نیروی انتظامی در این میان چیست؟ به لحاظ سازمانی باید دستور استاندار ملاک عمل نیروی انتظامی باشد و در حالی که اظهارات صریح معاون اول قوه قضاییه عملکرد دیگری را از این نیرو میطلبد. خصوصا اینکه معاون اول قوه قضاییه برخورد قهرآمیز با مصادیق بدحجابی را مسئلهای قانونی اعلام کرد.
با این ترتیب اگر نیروی انتظامی به تبعیت از وزارت کشور و استانداری عمل کند نباید روش خشونتآمیز حداقل در مسائل حجاب در پیش گیرد. آنگاه قوه قضاییه ضابطی در اختیار دارد که فقط کار ارشادی و فرهنگی میکند و برخلاف انتظار معاون اول قوه قضاییه و شخصیتهای مختلفی که بر اظهارات آقای احمدینژاد انتقاد وارد کردند از عنصر زور و شدت عمل قانونی پرهیز مینمایند.
نگارنده در مقامی نیست که انگیزه این رفتارها را آشکار کند. مسئله حجاب خصوصا در آغاز فصل تابستان از موضوعات مطرح اجتماعی است و هر سال نیروی انتظامی و برخی نهادهای دیگر در این زمینه تحرکات ویژهای دارند. چون اقدامات پلیس در برخورد انتظامی بامسائل حجاب بر اصل مشهود بودن جرائم این حوزه استمرار داشت با توجه به اظهارات رئیسجمهور و ارکان دولت و محوریت رعایت سلسله مراتب در نیروی انتظامی در واقع نباید هیچگونه دستگیری و تعقیب انتظامی و قضایی در حوزه حجاب را از پلیس انتظار داشت که این امر در تناقض آشکار با وجوه دیگر کارکرد نیروی انتظامی به عنوان ضابط قوه قضاییه خواهدبود. زمینههای تئوریک برای پا گرفتن این بحثها در محافل فرهنگی و اجتماعی همیشه موجود است اما نمیتوان در مقابل یک موضوع و مسئله فراگیر دوگانه حرکت کند. به هر حال مردم باید رویکرد واقعی مسئولان را بدانند و براساس آن رفتار اجتماعی خود را تنظیم کنند.
نويسنده : غلامعلی ریاحی، وکیل پایه یک دادگستری
کد مطلب: 472
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcgrx9t4ak9u.pra.html?472