تيترآنلاين - اقدامات مسئولان برای کاهش آمار طلاق بی‌نتیجه مانده است - نسخه قابل چاپ

به بهانه 15 مهر، روز بدون طلاق؛

اقدامات مسئولان برای کاهش آمار طلاق بی‌نتیجه مانده است

15 مهر 1392 ساعت 19:15

متأسفانه بسیاری از زوج‌ها، طلاق را بر هر راه دیگری ترجیح می‌دهند و به راحتی تیر خلاص را بر پیشانی زندگی مشترکشان رها می‌کنند.


متأسفانه بسیاری از زوج‌ها، طلاق را بر هر راه دیگری ترجیح می‌دهند و به راحتی تیر خلاص را بر پیشانی زندگی مشترکشان رها می‌کنند. 

طلاق یکی از مقوله‌های بسیار پیچیده اجتماعی است که روان‌شناسان و جامعه‌شناسان از آن به عنوان مرحله آخر یک زندگی مشترک یاد می‌کنند و معتقدند باید راه‌های دیگری جایگزین این پدیده ناهنجار شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در سنندج، به مناسبت اول ذیحجه، سالگرد ازدواج امام علی (ع) و فاطمه زهرا (س) ۱۵ مهر، روز بدون طلاق نام‌گذاری شده است. 

پیشنهاد ثبت این روز در تقویم رسمی کشورمان، در شرایطی مطرح شده که متأسفانه معضل طلاق طی سال‌های گذشته گریبانگیر جامعه ما شده و آمار آن روند صعودی را طی می‌کند. بسیاری از کار‌شناسان در ایران دلایلی چون عدم شناخت کافی زوجین از یکدیگر، دخالت خانواده، توقعات نامعقول دو طرف از هم، عدم وفاداری، اعتیاد، مشکلات عاطفی، عدم روحیه سازش پذیری با مشکلات و از همه مهم‌تر بیکاری و مشکلات اقتصادی را به عنوان عوامل مهم افزایش آمار طلاق بر شمرده‌اند.
بر این اساس، استان کردستان با جمعیت بیش از یک و نیم میلیون نفری خود، طی چند سال اخیر در زمینه طلاق جزء استان‌های در ردیف بالا قلمداد می‌شود.

افزایش طلاق در کردستان همچنان ادامه دارد
بنابر گزارشات به دست آمده از سازمان ثبت احوال استان، کردستانی‌ها، امسال نیز برای چندمین سال متوالی، روند رو به افزایش طلاق را تجربه کردند.
مدیر کل ثبت احوال کردستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در سنندج از افزایش ۸ درصدی طلاق در استان طی ۶ ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: در شش ماهه اول سال ۹۲ تعداد هزار و ۷۹۸ واقعه طلاق در سطح استان به ثبت رسیده که این رقم در قیاس با مدت مشابه سال قبل که هزار و ۶۵۵ مورد بوده، ۸ درصد افزایش داشته است.
عبدالله خسروی‌زاده با بیان اینکه در برابر هر هفت فقره ازدواج در استان یک مورد طلاق به ثبت می‌رسد، تصریح کرد: با بررسی آمار ازدواج و طلاق کردستان در ۶ ماه اول سال می‌بینیم در این استان به طور متوسط روزی ۵۸ نفر باهم پیوند مقدس زناشویی می‌بندند و در مقابل روزی ۹ نفر با جاری ساختن صیغه طلاق به زندگی مشترکشان خاتمه می‌دهند و از همدیگر جدا می‌شوند.
وی، میانگین سن طلاق در استان را زیر ۳۰ سال عنوان کرد و افزود: با نگاهی به وضعیت آمار تعداد طلاق‌های ثبت شده بر حسب طول مدت ازدواج، طی شش ماه گذشته امسال مشاهده می‌شود که بیشترین فراوانی طلاق ثبت شده (یعنی ۲۵ درصد) مربوط به زوجینی است که طول زندگی مشترک آن‌ها کمتر از یک سال بوده است.
خسروی‌زاده اظهار داشت: افزایش نرخ طلاق در شهرهای استان طبق آمار بیشتر از روستا‌هاست، به طوری که شهرستان سقز بیشترین آمار طلاق و شهرستان سروآباد کمترین رشد طلاق در استان را داشته‌اند.

عدم شناخت کامل زوجین عامل اصلی طلاق
مدیرکل ثبت احوال کردستان، در ادامه سخنانش شناخت افراد از یکدیگر، قبل از ازدواج را بهترین روش در راستای کاهش طلاق در جامعه دانست و گفت: بسیاری از طلاق‌ها به عدم شناخت کافی طرفین قبل از ازدواج مربوط می‌شود.
این مسئول یادآور شد: متأسفانه بسیاری از زوج‌ها، طلاق را بر هر راه دیگری ترجیح می‌دهند و به راحتی تیر خلاص را بر پیشانی زندگی مشترکشان‌‌ رها می‌کنند.
خسروی‌زاده در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: وضعیت طلاق در حال حاضر در استان به گونه‌ای‌ست که اگر تلاش جدی برای کاهش این روند و متوقف کردن آن صورت نگیرد، روند رو به افزایش آن ادامه یافته و نگرانی‌ها را در این زمینه بیشتر خواهد کرد.
به هر حال باید دید با وجود این مشکلات چگونه می‌توان تنها به یک نام‌گذاری اکتفا کرد و آیا با نام‌گذاری یک روز می‌توان گامی مثبت برای کاهش طلاق برداشت، یا روزی بدون طلاق را تصور کرد؟


کد مطلب: 6171

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.u93rak9qqpr4a.html?6171

تيترآنلاين
  http://titronline.ir