تيترآنلاين - کاهش ارزش پول موجب کوچک‌ شدن درآمد مردم شده است - نسخه قابل چاپ

کاهش ارزش پول موجب کوچک‌ شدن درآمد مردم شده است

25 دی 1390 ساعت 19:19

آنچه در بازار ارز ديده مي‌شود، ارزش پول ملي را به شدت کاهش مي‌دهد و آثار آن در سال‌هاي بعد ديده مي‌شود کما اينکه از اکنون نيز قابل مشاهده است و بر زندگي فقرا، کارگران، کشاورزان، توليدکنندگان داراي تاثير بيشتر خواهد بود


عضو کميسيون اجتماعي افزايش نرخ سود بانکي را بلاي مضاعف بر مردم در شرايط کنوني دانست و تاکيد کرد: اثرات منفي بي‌ثباتي بازار ارز در آينده ديده مي‌شود.

در جلسه علني امروز (يکشنبه ۲۵ دي) مجلس شوراي اسلامي عليرضا محجوب در نطق ميان‌دستور خود گفت: حوادثي که اين روزها در عرصه اقتصادي در کشور ما رخ داده تأمل‌برانگيز است و سکوت در برابر آنچه در ميدان ارز و طلا و نرخ سود بانکي رخ مي‌دهد، مهم‌ترين علت به‌وجود آمدن آن است. 

نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي افزود: آمريکا در زمان تهديد به بحران بنزين پيش‌بيني نمي‌کرد کشور ما با اين مساله کنار بيايد اما در مورد مساله ارز و نرخ سود بانکي هيچ اراده‌اي از دولت در شوراي پول و اعتبار و بانک مرکزي ديده نشده است که افزايش آن را کنترل کند.
وي با بيان اينکه از سوي دولت مذاکره‌اي با موسسات انجام نشد، اضافه کرد: يکي از راه‌هاي کنترل بازار اين است که متقاضيان را از تقاضا منصرف کرد تا بازار مهار شود. اميدواريم درآمد اضافي ريالي دور از چشم مسئولان دولتي نبوده باشد که اگر اين‌طور باشد، آتش به جان اقتصاد و اشتغال خواهد افتاد. 

محجوب تاکيد کرد: آنچه در بازار ارز ديده مي‌شود، ارزش پول ملي را به شدت کاهش مي‌دهد و آثار آن در سال‌هاي بعد ديده مي‌شود کما اينکه از اکنون نيز قابل مشاهده است و بر زندگي فقرا، کارگران، کشاورزان، توليدکنندگان داراي تاثير بيشتر خواهد بود. 

وي با غيرقابل گذشت خواندن اين تاثيرات منفي گفت: اگر به اين موضوع توجه نکنيم، مردم از ما نمي‌گذرند.
محجوب افزايش نرخ سود بانکي براي کنترل بازار پولي کشور را قابل انتقاد دانست و توضيح داد: زماني که نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد افزايش نرخ ارز داريم، چگونه مي‌توان با چند درصد سود اين مسير را کنترل کرد و با اين کار تنها آتش بيشتري در دامن سوداگران و ثروت‌اندوزان خواهيد ريخت. 

وي يادآور شد: تاثيرات افزايش نرخ سود بانکي بر اشتغال بسيار جدي است و هر کسي که الفباي اشتغال را بداند، به تاثير اين موضوع بر کاهش اشتغال اذعان مي‌کند. 
عضو کميسيون اجتماعي با بيان اينکه ۲ هزار واحد در کشور استمهال دارد، گفت: بازار ارز بلايي بر سر صنعت و اشتغال ما آورد و افزايش نرخ سود ارز بلاي مضاعف خواهد آورد که با اين وضعيت نمي‌توان ادامه داد.
وي تصريح کرد: بلاي سوم بر سر کارگران، کاهش ارزش پول است که موجب کوچک‌ شدن درآمدهاي آنها خواهد شد و بنابراين کارگران تحت فشار زايدالوصفي قرار مي‌گيرند که لازم است مجلس و دولت در اين‌باره تدبير عاجل و فوري به‌عمل آورند. 

محجوب همچنين در مورد دستمزد سال ۱۳۹۱ گفت: اگر آقايان قادر به کنترل وضعيت اقتصادي کنوني نيستند، پيشنهاد مي‌دهم افزايش ۷۰ درصدي در زمينه درآمدها داشته باشيم زير نمي‌توان با قيمت کنوني از کارگران توقع زندگي کردن داشت و اگر بخواهيم همان زندگي دي‌ماه ۸۹ را داشته باشند، بايد ۷۰ درصد حقوق آنها افزايش پيدا کند. 

وي به سازمان تامين اجتماعي درباره ماده ۱۰ قانون نوسازي صنايع تذکر داد و تصريح کرد: هنوز به بهانه عدم تامين وجه مالي، اين ماده عملياتي نشده در حالي که اجراي اين ماده نياز به هيچ قانون جديدي ندارد زيرا صنايع در همان ماده ديده شده، به اين صورت که کارفرما ۵۰ درصد مي‌دهد و بقيه در منابع بودجه سال بعد پيش‌بيني شده است. 

عضو فراکسيون اقليت مجلس در پايان نطق خود درباره صلاحيت کانديداهاي نمايندگي، با بيان اينکه هيچ نوشته‌اي به من داده نشده است، گفت: اميدوارم کانديداهاي محترمي که با اعتقاد به صلاحيت خود براي ثبت‌نام اقدام کرده‌اند، در هيات‌هاي نظارت به کارشان رسيدگي شود و اين مشکل به‌خصوص براي همکاران ما در مجلس حل و فصل و کار نامعقولي که در ارتباط با آنها صورت گرفت، ختم به خير شود.


کد مطلب: 3958

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.n9wrak9y7pr4a.html?3958

تيترآنلاين
  http://titronline.ir