تيترآنلاين - ما پول نفت داريم! ما وقت نداريم صنعت توريسم را در کشورمان رواج دهيم! - نسخه قابل چاپ

ما پول نفت داريم! ما وقت نداريم صنعت توريسم را در کشورمان رواج دهيم!

خراسان , 31 تير 1389 ساعت 14:12

ما تفاوت روز عيد و جشن را با عزا در نمي يابيم برنامه هاي جشن به نوحه خواني مي ماند. خواننده اي با صدايي بلند و به صورت تند و شتابزده اشعاري مي خواند و دست زدن هايي که به سر کوبيدن شباهت دارد،...


در اين تابستان گرم سوزان در خانه همسايگان به هر بهانه جشن و اوج فعاليت هاي جذب توريست است و در ماه رمضان ،کشورهاي عربي مانند امارات متحده عربي و قطر و کويت و مصر و سوريه صدها برنامه براي کشاندن توريست ها تدارک مي بينند؛ مثلا در امارات متحده عربي بزرگ ترين بشقاب پلوي عربي را که به اندازه يک سالن است در يک محفظه عظيم فلزي که همان ديگ پلو است، مي پزند و پلو و گوشت و حبوبات ممزوج به آن را بين روزه داران در هنگام افطار تقسيم مي کنند و فيلم آن را هم از تلويزيون هايشان پخش مي کنند. 

در ترکيه در هر محله اي بساط پلوپزان و آش پزان نذري افطار روبه راه مي شود. در ترکيه، آنتاليا و جزاير مرمره و تفريح گاه هاي استانبول چند صد سايت اينترنتي داير کرده اند و حتي ايميلي به مسافران ايراني سال گذشته به نشاني هايشان ارسال مي کنند که از تعطيلات امسال در ترکيه غافل نشوند.

ترکيه خود را براي جشنواره هاي تابستاني مولانا آماده مي کند؛ يونان و تايلند و مالزي سفره خود را براي جذب توريست گسترده اند. صفحه دوم همين روزنامه را بخوانيد ببينيد چه شور و هنگامه اي است. زيرا تابستان فصل سفر است، فصل تغيير آب و هواست، فصل رفتن به طبيعت و درياست.

با دريا چه کرده ايم؟ درياي خزر را به فاضلاب تبديل کرده ايم. حفظ محيط زيست يک افسانه به خاک سپرده شده است. از آن همه طرح هاي استفاده از آسايشگاه ها و موسسه هاي ورزشي، تفريحي دولتي در کرانه درياي مازندران چه خبر؟ جزيره کيش در چه حال و هواست. نشاني همسايگان را به همه مي دهيم. در همه جا غوغاست حتي به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان که رمضان المبارک است.

ما پول نفت داريم! گدا و گشنه نيستيم که صنعت توريسم را در کشورمان رواج دهيم، خير ما وقت نداريم. توريسم صنعت کريه و زشتي است. 

در جشن هاي شعبانيه عادت نکرده ايم از استادان بزرگ موسيقي کشورمان بخواهيم آهنگي با عظمت با صداي پرهيمنه خوانندگان بزرگ کشورمان در مدح حضرت حسين بن علي (ع) بسازند يا در مدح حضرت ابوالفضل (ع) سرودي جاودانه در فضاي کشور سر دهند.

برنامه هاي جشن به نوحه خواني مي ماند. خواننده اي با صدايي بلند و به صورت تند و شتابزده اشعاري مي خواند و تلويزيون بارها آتش بازي پخش مي کند. 

ما تفاوت روز عيد و جشن را با عزا در نمي يابيم. من نمي دانم آواز خواني با چنان سر و صدا و دست زدن هايي که به سر کوبيدن شباهت دارد، چه احساسي در مردمي که مي خواهند در شب جشن و عيد تولد حضرت امام حسين (ع) و حضرت ابوالفضل عباس (ع) شادي کنند، ايجاد مي کند. 

آيا نمي توان براي اعيادي چون مبعث، ميلاد پيامبر (ص)، ميلاد امام علي (ع) و ديگر امامان به ويژه امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) از ارکستر سمفونيک و فيلارمونيک تهران خواست سرود و آهنگ هايي بسازند؟ نخست در تالار رودکي به صحنه آورند، در راديو و تلويزيون و مطبوعات آگهي و سپس از شبکه هاي راديو و تلويزيون کشور بارها و بارها پخش کنند؟

ما گواراترين اغذيه جهان را در فهرست اغذيه ملي خود داريم اما کمتر تبليغي درباره آن مي کنيم. 

تابستان به نيمه رسيده است اما مردم به سفر نمي روند زيرا هزينه سفر در ايران بسيار گران تمام مي شود. هر سال تصادفات در جاده ها جان چندين هزار انسان بي گناه را مي گيرد. مناطق امني براي رفتن به دريا در سراسر شمال کشور وجود ندارد. جاهايي که مثلا به عنوان نواحي بهداشتي- اخلاقي تعيين کرده اند، جاهاي مناسبي نيست.

هزاران سال مردم به دريا مي رفته و شنا و آب تني مي کرده اند. اکنون دريا بلاخيز شده است. در شمال مواد زائد کارخانه ها و آب تمام فاضلاب ها به دريا ريخته مي شود. آبي زردرنگ مملو از پلشتي و آلودگي. 

چالوس و نوشهر در سال هاي نه چندان دور شهرهاي ساحلي فرانسه را تداعي مي کرد. اکنون در اين شهرهاي ترافيک زده، چه امکاناتي براي ايرانگردان هست تا چه رسد به جهانگردان، انزلي نيز هم چنين.

در سراسر اين کرانه ها مي توان عالي ترين و دلپذيرترين اماکن توريستي را داير يا اماکن موجود را تقويت کرد.براي امنيت جاده هاي شمالي کشور آن چنان که اکنون نيز معمول است مي توان برنامه هاي ويژه اي چيد و رانندگان نفتکش ها، کاميون ها و اتوبوس ها را از سرعت هاي وحشتناک بازداشت و نصب دستگاه G.P.S را در تمام خودروهاي سنگين حادثه آفرين اجباري کرد..

اداره اي به نام بهداشت رستوران ها و اماکن پذيرايي بايد به طور مستقيم و تمرکز يافته در طول شهرها و بخش هاي بين راه فعال باشد و اماکن را تحت نظر قرار دهد. شايد بدين ترتيب بتوان دست کم ايرانگردي را رواج داد، جهانگردي پيشکش ما.


کد مطلب: 624

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcfijdvaw6d0.giw.html?624

تيترآنلاين
  http://titronline.ir