تيترآنلاين - معلوم نيست بر سر مجسمه‌هاي برنزي تهران چه آمده است؟ - نسخه قابل چاپ

معلوم نيست بر سر مجسمه‌هاي برنزي تهران چه آمده است؟

28 شهريور 1389 ساعت 9:05

معاون اجتماعي شهرداري تهران اواسط ارديبهشت اعلام كرد ظرف 2 هفته سارقان مجسمه‌ها پيدا مي‌شوند و خبرهاي خوشي در اين زمينه به مردم مي‌دهند؛ اما ماه‌ها مي‌گذرد و هنوز سارقي يافت نشده است


ماه‌هاست از سرقت سریالی بیش از 13 مجسمه شهر تهران که میلیون‌ها تومان به پایتخت خسارت وارد کرده است، می‌گذرد ولی هنوز راز ربوده شدن این مجسمه‌ها فاش نشده است.

در کلانشهر تهران بیش از 500 مجسمه وجود دارد که به گفته مسؤولان شهری دو سوم این مجسمه‌ها از جنس برنز هستند و هر کدام از آنها ارزش مادی میلیونی دارند

در ابتداي سال جاري در تهران مجسمه «ستارخان» واقع در خيابان ستارخان اثر شهريار ضرابي،‌ «باقرخان» واقع در خيابان شهرآرا اثر شهريار ضرابي، صنيع‌ خاتم واقع در پارك ملت اثر حميد شانس، دو مجسمه در خانه هنرمندان ايران از آثار محمد مددي و فاطمه امداديان، «استاد شهريار» در مقابل تئاتر شهر اثر علي قهاري ، دو مجسمه «شريعتي» در پارك شريعتي اثر حميد شانس و «مادر و فرزند» اثر هژبر ابراهيمي واقع در شهرك غرب و مجسمه ابن‌سينا، نظامي گنجوي، دادمان، استاد معين و مجسمه پارك استقلال به سرقت رفته است.
تا اين لحظه هنوز سارقي پيدا نشده و معلوم نيست بر سر مجسمه‌هاي تهران چه آمده است؟ 

ناپدید شدن مجسمه‌های غول‌پیکر در پر‌ازدحام‌ترین گذر‌گاه‌های شهر و تلاش بي سرانجام پلیس در یافتن عاملان این رخداد، ماجرای عجیبی است.

بعد از اينكه مسئولان شهري از يافتن سارقان حرفه‌اي مجسمه‌ها برنزي تهران نااميد شدند، تصميم گرفتند كه مجسمه‌هاي بدلي از جنس فايبرگلاس با روكش برنز بسازد و جايگزين نسخه‌هاي اصلي كند. 

محمد هادي ايازي سخنگوي شهرداري تهران زماني كه موضوع سرقت سريالي مجسمه‌هاي شهر تهران داغ بود، اعلام كرد كه در گفت‌و‌گويي كه با رئيس پليس تهران داشتم، پليس قول داد به سرعت سارقان را دستگير كنند و مجسمه‌ها را به جايگاه شان بازگرداند.

بر اساس گفته شوشتري، مدير عامل سازمان زيباسازي شهرداري تهران، قرار بود تا پايان خرداد سال جاري مجسمه‌هاي جديد جايگزين مجسمه‌هاي سرقتي شوند.

اما تاكنون اين كار به صورت كامل انجام نشده است و جاي خالي برخي از مجسمه‌ها در پارك‌ها هنوز ديده مي‌شود. 

در جريان سرقت سريالي مجسمه‌ها، يك بار سارقان تصميم گرفتند با جرثقيل مجسمه 700 كيلوگرمي صوفي را در يكي از خيابان پرتردد منطقه 20 به سرقت ببرند كه با هوشياري مأمور پارك اين امر رخ نداد. در اين حادثه فقط گوش مجسمه صوفي آسيب ديد. بعد از اين حادثه مسئولان شهري صوفي را به انبار براي ترميم بردند.

ماه هاست از سرقت سريالي مجسمه‌هاي برنزي شهر تهران مي‌گذرد. هنوز پليس سارقان را دستگير نكرده است و معلوم نيست اين مجسمه‌ها در كدام كارگاه ريخته‌گري هستند. 

پيش از اين حجت‌الله ملاصالحي، مدير عامل سابق سازمان زيباسازي شهرداري تهران ( كه برخي از سرقت‌ها در دوران مديريت وي رخ داده است) گفته بود دله دزدها اين مجسمه‌ها را مي‌ربابيند، مي‌گويد: در گذشته نيز سارقان چدن‌هايي كه براي اداره آب بود، مي‌دزديدند. مدير عامل سابق سازمان زيباسازي شهرداري تهران در پاسخ به اين پرسش كه مأموران پارك آيا متوجه ربوده شدن اين مجسمه‌ها نشده‌اند، مي‌گويد: برويد از خود مأموران پارك بپرسيد.

احمد مسجد‌جامعي عضو شوراي اسلامي شهر تهران در يكي از جلسه‌هاي علني شوراي شهر به موضوع تنديس‌ها و مجسمه‌هاي ربوده شده در شهر اشاره كرد و گفت: تنديس و سرديس‌هايي كه در تهران برداشته شد و چيزي جايگزين آنها نشد، بين شهروندان صورت بدي پيدا مي‌كند؛ اين مسئله رها شده است و بايد تكليف اين موضوع مشخص شود. 

حسن بيادي؛ نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه اظهارات مسجد جامعي گفت: مهدي چمران در رابطه با اين موضوع با محمدباقر قاليباف، شهردار تهران صحبت كرده است و متذكر شده كه تكليف اين موضوع بايد روشن شود. شهردار تهران نيز قول جايگزين كردن اين مجسمه‌ها را داده است. 

همچنين در منطقه 9 شهرداري تهران توسط دوربين‌هاي كنترل ترافيك فيلم سرقت يكي از مجسمه‌ها ضبط شد. اين فيلم در اختيار پليس قرار گرفت؛ ولي با وجود اين سرنخ نيز تاكنون سارقان پيدا نشده‌اند.

محمد جواد شوشتري، مدير عامل جديد سازمان زيباسازي در اين‌باره مي‌گويد: ضبط اين فيلم از سوي شهرداري تهران كمك بزرگي به باز شدن گره سرقت مجسمه‌هاي شهر تهران مي‌كند. 

محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در اين‌باره مي‌گويد: دزديدن مجسمه‌ها اقدامي سازماندهي شده است و سارقان به صورت باندي عمل كرده‌اند. به گفته شهردار تهران، نيروي انتظامي اطلاعات خوبي در اين زمينه به دست آورده است.

وي با تأكيد بر اين موضوع كه شهرداري مسئول امنيت شهر نيست، تصريح مي‌كند: نگهبان‌هاي پارك‌ها بايد حساسيت بيشتري داشته باشند و اين موضوع نيز در حال پيگيري است.

محمد هادي ايازي؛ معاون اجتماعي شهرداري تهران اواسط ارديبهشت اعلام كرد ظرف 2 هفته سارقان مجسمه‌ها پيدا مي‌شوند و خبرهاي خوشي در اين زمينه به مردم مي‌دهند؛ اما ماه‌ها مي‌گذرد و هنوز سارقي يافت نشده است.

نادر نوروزي مدير كل حقوقي شهرداري تهران درباره پرونده سرقت مجسمه‌ها مي‌گويد: در اين زمينه شكايت كرده و پرونده در مرحله تحقيقات و بررسي است. نورزي در ادامه مي‌گويد:‌ شهرداري بحث حقوقي اين موضوع را پيگيري كرده و منتظريم تا پليس اقدامات لازم را انجام دهد. 

پيش از اين نيز استاندار تهران با اشاره به سرقت چندين مجسمه برنزي از سطح شهر تهران، اين موضوع را تنها يک سرقت ساده ندانسته و تاکيد كرده بود: اين امر دهن کجي به ميراث فرهنگي و مسائل فرهنگي ماست. وي گفته بود: زماني که چنين اثر فرهنگي به اين شکل ربوده مي شود ، يک پونز و يا ميخچه نيست که سرقت شود، بلکه باز کردن و حمل مجسمه نصب شده به مقدمات زيادي نياز دارد و نمي توان پذيرفت اين کار غير سازمان يافته باشد

6 ماه از موضوع سرقت سريالي مجسمه‌هاي تهران مي‌گذرد و علارغم وعده مسئولان مبني بر اينكه سارقان را پيدا مي‌كنند؛ هنوز اين امر رخ نداده است و سرنوشت مجسمه‌هاي ربوده شده در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.

سوالي که در پايان مطرح مي شود اين است که اين سرقت ها چگونه انجام گرفته است؟ آن هم در شهري که چندين ميليون نفر جمعيت دارد و ... به چه کسي يا کساني مي توان مضنون شد؟ شايد هم سارقين مجسمه هاي مزبور در شهر،آنقدر مايه دار بوده اند که به شاهدين نيز مبلغ يا مبالغي را به عنوان حق السکوت بپردازند!


کد مطلب: 967

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcfied1aw6dv.giw.html?967

تيترآنلاين
  http://titronline.ir