انسانها براي فرار از فشارهاي سياسي،اجتماعي و ذهني به طنز روي ميآورند
27 بهمن 1388 ساعت 23:27
زماني كه انسانها نمي توانند به روشني با يكديگر سخن بگويند به طنز گرايش پيدا ميكنند و به استعاره و كنايه پناه ميآورند؛ انسانها براي فرار از فشارهاي ...
طنز همزاد زندگي تلخ انسان است و موجب ميشود آدمها بتوانند زندگي را با همه دشواريهايش تاب بياورند.انسانها براي فرار از فشارهاي سياسي،اجتماعي و ذهني به طنز روي ميآورند.
رويا صدر، طنزپرداز در گفت و گو با خبرنگار ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: انسانها براي فرار از فشارهاي سياسي،اجتماعي و ذهني به طنز روي مياورند و پناه بردن به طنز نياز آدمي است و چندان به شرايط اجتماعي بستگي ندارد.
نويسنده كتاب«خبرنامه محرمانه» در پاسخ به اينكه گرايش به طنز تا چه اندازه محصول جوامع بسته است،بيان كرد:زماني كه انسانها نمي توانند به روشني با يكديگر سخن بگويند به طنز گرايش پيدا ميكنند و به استعاره و كنايه پناه ميآورند؛بنابراين خفقان حاكم بر جامعه ميتواند موجب رشد طنز شود اما هميشه هم اين طور نيست.در جوامع آزاد هم ميتوان شاهد رشد طنز بود.«وودي آلن» يكي از بهترين و عميقترين طنزپردازان است و در جامعهاي آزاد زندگي ميكند.
«طنز دات كام» عنوان كتابي پژوهشي از رويا صدر درباره طنز وبلاگي است كه از سوي نشر چشمه منتشر ميشود.صدر با اشاره به علت نگارش و انتشار اين كتاب گفت: طنز به شكستن هنجارها ميپردازد؛توجه به اين ويژگي از يكسو و محدوديتهايي كه در ارتباط با انتشار آثار طنزآميز در مطبوعات رسمي وجود دارد از سوي ديگر موجب ميشود كه افراد به طنز وبلاگي روي آورند.
نويسنده مجموعه طنزآميز«ه،مثل تفاهم» با اشاره به تفاوتهاي طنز ديجيتالي و نوشتاري گفت:هيچ محدوديت و فيلتري در طنز وبلگي وجود ندارد،چه در به كار بردن واژگان و قالبها و چه در انتخاب موضوعات و اين دموكراسي ديجيتالي سبب ميشود كه ما با گونههاي مختلف طنز روبهرو شويم.
صدر روزآمد بودن و موجزگويي را از ويژگيهاي طنز ديجيتال دانست و افزود:در اين گونه از طنز،موضوعات روز انتخاب و در قالب مينيمال و گاهي تك جملهاي بيان ميشوند به عبارتي ميتوان طنز ديجيتالي را شبيه كاريكلماتور دانست.از سوي ديگر وبلاگ نويسان طنزپرداز از آسانترين و در دسترسترين واژهها براي بيان منظور خود بهره ميبرند چرامه مخاطب امروز حوصله قالبهاي پيچيده را ندارد.
کد مطلب: 91
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcfa.d1ww6dyiig.html?91