تيترآنلاين - شاگرد تنبل‌ها به اندازه وزنشان هم سكه بدهند دانشجو نمي‌شوند - نسخه قابل چاپ

شاگرد تنبل‌ها به اندازه وزنشان هم سكه بدهند دانشجو نمي‌شوند

25 دی 1389 ساعت 14:35

كسي كه ديپلم خود را با حداقل نمره گرفته اگر هر ماه به اندازه وزنش نيز سكه بدهد نمي‌تواند در دانشگاه‌هايي همچون تهران، اميركبير، صنعتي شريف و غيره تحصيل و با دانشجويان‌ آن دانشگاه‌ها رقابت كند


به گزارش تيترآنلاين ، عزت‌الله دهقان نماينده مردم درود و ازنا و عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با فارس، ضمن انتقاد به نامگذاري بند "ي " ماده 24 برنامه پنجم توسعه به نام "دانشجوي پولي " اظهار داشت: مجلس چيزي را به نام دانشجوي پولي تصويب نكرده است و بايد اين شيوه جذب دانشجو در دانشگاه‌ها را چيزي مانند "دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي " ناميد.

وي با بيان اينكه مجلس در جهت سبك كردن بار مسئوليت دولت اين طرح را تصويب كرد، افزود: طبق قانون اساسي دولت بايد آموزش ابتدايي، راهنمايي و متوسطه را رايگان به مردم ارائه دهد و در رابطه با آموزش عالي نيز بايد تسهيلات لازم را در نظر بگيرد.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ادامه داد: اكنون آموزش عالي ما توان آن را كه به همه متقاضيان به تحصيل در دانشگاه‌ها برسد را ندارد و قرار است با اين طرح به دولت در اين خصوص كمك شود.

" بي‌انصافي است اسم آنچه كه اخيرا مجلس نوشته را دانشجوي پولي بگذاريم "

دهقان با اشاره به اينكه اين مسئله را انكار نمي‌كنيم كه كساني كه وضعيت مالي‌شان بهتر باشد، بهتر مي‌توانند در اين دانشگاه‌ها به ادامه تحصيل بپردازند، گفت: اين را نيز انكار نمي‌كنيم كه افراد متوسط و ضعيف جامعه هم نمي‌توانند آن شهريه آنچناني را بپردازند.

وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبني بر اينكه فرق عمده دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي با اين دانشگاه‌ها چيست و چرا دولت با تقويت دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي به جذب دانشجويان نمي پردازد در حالي كه سال گذشته اكثر كرسي‌هاي اين دانشگاه‌ها خالي ماند، تصريح كرد: دولت دانشگاه غيرانتفاعي را تقويت و اين دانشگاه‌ها را نيز ايجاد مي‌كند؛ اين دانشگاه‌ها در طول دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي تشكيل مي‌شوند اما چون رشته‌هاي تاپ و دانشگاه‌هاي تاپ هستند شهريه‌شان بالاست و امكان تحصيل براي دانشجويان با وضعيت معيشت متوسط كمتر است.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در پاسخ به اين سؤال كه چرا مجلس بايد به اين مسئله رسيدگي كند و به اعتقاد برخي‌ها اين مسئله مخاطب و فراگيري زيادي ندارد، گفت: مجلس بايد كار مردم را راه بيندازد؛ براي مثال اگر سازمان مسكن عنوان كند كه 500 نفر از شهروندان دچار يك مشكل در رابطه با مسكن خود هستند، مجلس بايد به مشكلات آنها رسيدگي كند و اين طور نيست كه فقط به مسائل كلي نگريسته شود.

دهقان در رابطه با تضمين كيفيت دانشجويان فارغ‌التحصيل اين دانشگاه‌ها تاكيد كرد: يكي از معيارهاي تحصيل در اين دانشگاه‌ها شهريه است؛ براي ورود به اين دانشگاه‌ها شرط معدل نيز ضروري است.

وي تاكيد كرد: دانشجوياني كه دوره ديپلم و پيش‌دانشگاهي را با حداقل نمره گذرانده باشند، نمي‌توانند با پول به اين دانشگاه‌ها بروند.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اضافه كرد: قطعا ملاك نمره براي تحصيل در اين دانشگاه‌ها مدنظر است.

دهقان در ادامه توضيحات خود گفت: براي نمونه كسي كه ديپلم خود را با حداقل نمره گرفته اگر هر ماه به اندازه وزنش نيز سكه بدهد نمي‌تواند در دانشگاه‌هايي همچون تهران، اميركبير، صنعتي شريف و غيره تحصيل و با دانشجويان‌ آن دانشگاه‌ها رقابت كند.

وي در پايان درباره تضمين كيفيت فارغ‌التحصيلان اين دانشگا‌ه‌ها نيز گفت: بر اين دانشگاه‌ها هم دولت و هم وزارت علوم بايد نظارت داشته باشند و اشكالي بر مصوبه مجلس وارد نيست.


کد مطلب: 1706

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.xdyiw6devgiaw.html?1706

تيترآنلاين
  http://titronline.ir