تيترآنلاين - سرنگ‌های آلوده؛ حقیقت یا افسانه؟! - نسخه قابل چاپ

سرنگ‌های آلوده؛ حقیقت یا افسانه؟!

7 شهريور 1392 ساعت 16:20

وارد کنندگان ایرانی تنها به دنبال کالای ارزان هستند، همین امر سبب شده تا کیفیت سرنگ‌ها پایین باشد


درحالی که مسئولان در وزارت بهداشت و مجلس وجود هرگونه سرنگ آلوده در کشور را انکار می‌کنند، هرازگاهی شاهد گزارش‌هایی از این گونه موارد در گوشه و کنار کشور هستیم. 

به گزارش برنا، چند وقتی است که سرنگ‌های آلوده و غیر استاندارد تبدیل به یک سوژه داغ برای رسانه‌ها شده، به طوری که هر چند وقت یک‌بار این موضوع مطرح و از سوی مسئولان وزارت بهداشت، سازمان پزشکی قانونی و نظام پزشکی تکذیب می‌شود.

سلامت جامعه تبدیل توپ زمین تنیس شده که یک سری منتقدان و مسئولان در حال بازی هستند و هر گامی توپ به زمین مسئولان می‌رسد و زمانی به دست منتقدان که چالش‌های این حوزه را مطرح می‌کند. حال صحت سخنان این دو دسته خود جای سوال دارد. در واقع سرنگ‌های آلوده و غیر استاندارد نیز از آن جمله مسالی است نمی‌فرد را به شک‌ می‌اندازد که باید حرف های چه کسی را باور کرد.

در حال حاضر نظام سلامت کشور، خود تبدیل به یک بیماری که دردهای بی‌شمارش روز به روز بیش‌تر شده؛ چرا که هزینه‌های سرسام آور این بخش مردم را کلافه کرده است که موضوع سرنگ‌ها نگرانی‌های فراوانی را به وجود آورده. در واقع این امر سبب شد تا از ایرج خسرونیا عضو شورای عالی سازمان نظام‌پزشكی جویای این موضوع شویم.

خسرونیا در این‌باره به خبرنگار اجتماعی برنا می‌گوید:یک سری سرنگ با برندهای مختلف چینی وارد ایران شده که طی بررسی توسط سازمان‌های استاندارد کشور مشخص شد، که این سرنگ‌ها بدون مجوز وارد ایران شده است.

خسرونیا ادامه داد: بررسی‌ها در استان‌های مختلف نشان دهنده آن بود که این سرنگ‌ها استریل نشده و دارای میکروب است.

وی با اشاره این‌که وارد کنندگان ایرانی تنها به دنبال کالای ارزان هستند، افزود: همین امر سبب شده تا کیفیت سرنگ‌ها پایین باشد.

خسرونیا دلیل ثابت نشدن این موضوع را اینگونه مطرح کرد: زمانی که فردی، هنگام تزریق آنتی بیوتیک از این سرنگ استفاده می‌کنند واکنش نشان می‌دهد، این در حالی است که عدم آگاهی از آلوده بودن سرنگ‌ها سبب شده تا این فرد تنها فکر کند واکنش‌ها به دلیل بیماری است.

وی همچنین درباره شکستن سرنگ در حین تزریق گفت: استفاده از موارد زائد در این سرنگ‌ها سبب شده تا سرنگ با کوچکترین ضربه شکسته شود.

چنان این موضوع تکان دهنده بود که بلافاصله این مسئله را از وزارت بهداشت پیگیر شدیم که حسین کیوان مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت آن را کذب محض دانست و خبرنگار اجتماعی برنا گفت: تمامی سرنگ‌هایی که وارد کشور می‌شود از نظر میکروبی و مابقی آیتم‌ها مورد تایید سازمان استاندارد بوده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در سال 92 برای واردات سرنگ مجوز صادر نکرده‌ است و تمامی سرنگ‌ها برای سال 91 بوده که بارها تاییده ترخیص را دریافت کرده‌اند. افرادی که ادعا می‎کند سرنگ‌ها آلوده و غیر استاندارد بوده براساس کدام مرجع و نمونه این را مطرح می‌کنند، این در حالی است که سازمان پزشکی قانونی و نظام پزشکی بارها مطرح کرده‌اند که تاکنون موردی از سرنگ‌های آلوده به آن‌ها گزارش نشده است.

کیوان مطرح کرد این تنها بازی با افکار عمومی بوده ؛ چرا که بارها از سازمان استاندارد در خواست نمونه کردیم که تاکنون هیچ نمونه ای به این مراکز ارسال نکرده است.

حال باید چه تصوری درباره اظهارات ضد و نقیض مسئولان کرد، به طوری که این موضوع را از بهارستان نشین‌ جویا شدیم که شهلا میرکلوی بیات عضو کمیسیون بهداشت در این باره گفت: بحث سرنگ‌های آلوده در کمیسیون بهداشت با جدیت در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر آلوده بودن سرنگ‌ها به هیچ مرجعی اعلام نشده است. در وقع این موضع تنها یک سیاه نمایی در این حوزه است.

چه زمانی قرار است تا سناریوی سرنگ‌های آلوده در کشور به پایان برسد؟


کد مطلب: 6062

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.vdviw6dx0giaw.html?6062

تيترآنلاين
  http://titronline.ir