تيترآنلاين - كدام مرجع رسمي اعلام‌ نرخ تورم درست مي‌گويد؟ - نسخه قابل چاپ

كدام مرجع رسمي اعلام‌ نرخ تورم درست مي‌گويد؟

12 شهريور 1390 ساعت 18:41

دانشگاهيان معتقدند كه دو مركز نرخ‌شان بي‌اساس است و نرخ تورم نمي‌تواند از 23 درصد پايين‌تر بيايد


متاسفانه بانك مركزي سعي مي‌كند نرخ تورم واقعي را اعلام نكند و بنده نمي‌دانم نگراني بانك مركزي از اعلام نرخ واقعي تورم جامعه براي چيست.

به گزارش تيترآنلاين، ابوالقاسم حكيمي‌پور در گفت‌وگو با فارس، در بخش هايي ازسخنان خود با اشاره به رشد 8 درصدي كه در برنامه پنجم توسعه پيش‌بيني شده است، اظهار داشت: معمولا اين رشد 8 درصدي با رشد سرمايه‌گذاري در كشور ارتباط دارد كه طبق اعلام دولت يك ميليون و 600 هزار فرصت شغلي ايجاد شده است و از لحاظ اقتصاد خرد هر 100 هزار فرصت شغلي يك درصد رشد ايجاد خواهد كرد پس بنابراين رشد كشور بايد به 16 درصد مي‌رسيد.
 
اين كارشناس اقتصاد كلان در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم تحقق رشد 8 درصدي، افزود: اين رشد به 0.6 درصد رسيد كه مي‌بايستي روي آمار بيكاري كه دولت اعلام مي‌كند تأملي كنيم و اين موضوع نيز چند ماه پيش در مجلس مطرح شد كه آمارهايي كه دولت در خصوص رشد اشتغال ارائه مي‌دهد بايد چند علامت سؤال در كنار آن قرار دهيم چراكه رشد 8 درصدي تحقق پيدا نكرد و رشد حتي 6 درصدي كه وزارت اقتصاد و دارايي اعلام كرده است براي سال 89 اغراق‌ آميز بود. 

وي همچنين تصريح كرد: آمارها متفاوت است و دولت اعلام مي‌كند كه رشد اقتصادي 5 درصد بوده است كه بنابر اعلام كارشناسان اين رشد اقتصادي 5 درصد هم نبوده است. 

وي افزود: در عربستان سرمايه‌گذاري 26 ميليارد دلاري صورت گرفته است و اين در مقايسه با آمار سرمايه‌گذاري در ايران كه 3.5 ميليارد دلار است خيلي فاصله داريم، يعني نه تنها اميدوار كننده نيست بلكه نگران كننده نيز است.

كدام مرجع رسمي اعلام‌ نرخ‌ها درست مي‌گويد؟

ابوالقاسم حكيمي‌پور در خصوص تفاوت آماري كه بين بانك مركزي و مركز آمار ايران وجود دارد، گفت: در بحث نرخ تورم و بيكاري نزديك به 33 سال است كه اين مشكل وجود دارد و در حال حاضر مشكل ديگري به اين مشكلات اضافه شده است كه آن هم تفاوت آماري بين مركز آمار و بانك مركزي وجود دارد و طبق نظر مجلس مسئول اعلام آمارها مركز آمار ايران است. 

وي با اشاره به اين نكته كه مركز آمار ايران نرخ تورم تيرماه را 19.6 درصد اعلام كرده است، گفت: اين در حالي است كه بانك مركزي نرخ تورم را 16.4 درصد اعلام كرده است و دانشگاهيان معتقدند كه دو مركز نرخ‌شان بي‌اساس است و نرخ تورم نمي‌تواند از 23 درصد پايين‌تر بيايد. 

وي در ادامه افزود: مشكلي كه ما در اعلام نرخ تورم و بيكاري داريم و فعلا در مورد اعلام نرخ‌ها دچار مشكل هستيم اين است كه نمي‌دانيم كدام‌يك از مراجع رسمي نرخ درست را مي‌گويد. 

وي خاطرنشان كرد: متاسفانه بانك مركزي سعي مي‌كند نرخ تورم واقعي را اعلام نكند و بنده نمي‌دانم نگراني بانك مركزي از اعلام نرخ واقعي تورم جامعه براي چيست. 

حكيمي‌پور با اشاره به 359 قلم كالا و سال پايه كه بر اساس آن نرخ تورم اعلام مي‌شود‌، تصريح كرد: بانك مركزي مي‌بايستي در سال پايه و 359 قلم كالا يك بازنگري اساسي داشته باشد. 

نرخ بيكاري 13.5 درصدي واقع‌گرايانه نيست

اين كارشناس اقتصاد كلان در خصوص نرخ بيكاري 13.5 درصدي كه مركز آمار ايران اعلام كرده است، به خبرگزاري فارس گفت: مراكز متعدد آماري كه وجود دارند اين نرخ را غير واقع‌گرايانه در نظر مي‌گيرند و معتقدند نرخ بيكاري بيش از اين ميزان است و بسيار فراتر از اين است. 

حكيمي‌پور در ادامه افزود: ما به يك بسترسازي فرهنگي نياز داريم كه نرخ واقعي بيكاري اعلام شود چراكه در گذشته دولت سعي كرده است اين نرخ را كاهش بدهد ولي متاسفانه با طرح‌هايي كه ارائه داد از لحاظ اشتغال‌زايي موفقيت‌آميز نبود. 

حكيمي‌پور گفت: بيكاري از يك طريق از بين مي‌رود و آن هم رشد سرمايه‌گذاري خواهد بود و اگر كشور رشد سرمايه‌گذاري داشته باشد تاثير بسياري زيادي در رشد توليد ناخالص داخلي خواهد داشت. 

وي با اشاره به اينكه مركز آمار ايران بايد علاوه بر اعلام نرخ تورم و نرخ بيكاري نرخ نسبت بدهي دولت به توليد ناخالص داخلي را اعلام كند، تصريح كرد: اگر اين امر محقق شود نشان داده مي‌شود كه آيا دولت توان بازپرداخت بدهي‌هاي خود را دارد يا خير. 

وي افزود: در اين صورت اگر دولت از آن نرخ مجاز عدول كند ممكن است كه ديگر اجازه انتشار اوراق مشاركت را با توجه به اعلام نرخ مركز آمار ايران مبني بر نسبت بدهي دولت به توليد ناخالص داخلي را ندهيم. 

حكيمي‌پور گفت: نرخ نسبت بدهي دولت به توليد ناخالص داخلي را بانك مركزي و مركز آمار ايران اعلام نمي‌كنند.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه هر يك فرصت شغلي در بخش كشاورزي چيزي در حدود 70 تا 80 ميليون تومان است و همين فرصت شغلي اگر در بخش صنعت ايجاد شود حدود 250 تا 300 ميليون را دربر خواهد داشت اين از توان دولت خارج است كه بتوانند به تنهايي 2.5 ميليون فرصت شغلي در سال‌جاري ايجاد كند. 

اين كارشناس اقتصاد كلان گفت: دولت در بحث هدفمندي‌ يارانه‌ها كه يك گام از طرح هفت‌گانه تحول اقتصادي را اجرا كرده است بايد ادامه دهد كه متاسفانه دولت وارد حواشي شد و اقتصاد را رها كرد و فكر مي‌كنم كه مانند فوتبال كه حواشي را به همراه دارد دولت هم وارد حواشي (اختلاف بين دولت و مجلس) شد.

حكيمي‌پور تاكيد كرد: ديگر مراحل طرح تحول اقتصادي دنبال نشد و دولت بايد برگردد و اقتصاد را در اولويت اول خودش قرار بدهد و براي تحول اقتصادي و هدفمندسازي يارانه‌ها نظارت بيشتري داشته باشد چراكه نگراني‌هاي زيادي درباره تورم و همچنين بيكاري در آينده وجود خواهد داشت.

بانك مركزي در قبال افزايش نرخ طلا سكوت اختيار كرد! 

وي در ادامه با اشاره به افزايش نرخ طلا كه اخيرا در بازار رخ داد، تاكيد كرد: اين افزايش نرخ طلا نبايد سبب نشود تا نرخ تورم جامعه ما بالا رود و بانك مركزي و شوراي پول و اعتبار هيچ‌گونه واكنش خاصي را نشان نداند و تنها يك بهانه داشتند آن هم نرخ طلا در بورس جهاني بالا رفته است. 

حكيمي‌پور همچنين با انتقاد از عملكرد بانك مركزي در قبال افزايش نرخ طلا، خاطرنشان كرد: بانك مركزي بايد بداند كه چگونه بازار را كنترل كنند و تزريق به موقع به بازار چه زماني انجام بشود.


کد مطلب: 3065

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.vdmiw6dxtgiaw.html?3065

تيترآنلاين
  http://titronline.ir